151 Folgen

På Filmmagasinet Nosferatu elsker vi film mere end noget andet. Vi elsker udenlandske kunstfilm, amerikanske actionbaskere og alt derimellem. Den kærlighed vil vi rigtig gerne give videre.

Filmmagasinet Nosferatu Uniradioen

    • TV und Film

På Filmmagasinet Nosferatu elsker vi film mere end noget andet. Vi elsker udenlandske kunstfilm, amerikanske actionbaskere og alt derimellem. Den kærlighed vil vi rigtig gerne give videre.

    Bridgerton-speciel: Sex, sladder og store følelser

    Bridgerton-speciel: Sex, sladder og store følelser

    Kære læser. Husker De december 2020? Husker De, hvordan vi næsten havde mistet forstanden efter 10 måneder med en pandemi? Men så en dag tonede noget magisk frem på vores Netflix-skærme. En serie anderledes end noget, denne skribent nogensinde før havde set. Som var Gossip Girl rejst med en tidsmaskine 200 år tilbage i tiden. Som hvis Jane Austen havde været en slem, slem pige. Jeg taler selvfølgelig om 'Bridgerton', kære læser.

    D. 16. maj bliver første del af 3. sæson af 'Bridgerton', og i den forbindelse tager vi et ekstra kig på de to første sæsoner af successerien. Så tag din flotteste balkjole på og det nyeste sladderblad fra Lady Whistledown under armen, når vi dykker ned i den sexede overklasseverden sammen med Bridgerton-familien.

    Trigger warning: Mellem 39:45 og 46:23 bliver der talt om et seksuelt overgreb fra serien.

    Spoiler warning: Programmet indeholder spoilers for de første 2 sæsoner af 'Bridgerton'.

    Værter: Bolette Mai Larsen, Sofie Rechendorff Andersen og Benjamin Blaakilde

    • 1 Std. 49 Min.
    Trekantsdramaet: To mænd, en kvinde, et stort problem

    Trekantsdramaet: To mænd, en kvinde, et stort problem

    Det føles som om, at trekantsdramaet har eksisteret i film lige siden tidernes morgen. Fra Anden Verdenskrig i en røgfuld bar i Casablanca til en loftlejlighed i Bridget Jones' Diary har der været problemer, når to mænd elsker den samme kvinde. Spørgsmålet er dog om denne trope er ved at blive til, hvad man kan kalde for en død hest. Er den overbrugt?

    I Filmmagasinet Nosferatu kigger vi derfor i dag på trekantsdramaet, og spørger os selv, om der stadig er noget at snakke om i forbindelse med denne trope eller ej. I den forbindelse kigger vi på tre vidt forskellige trekantsdramaer i filmene 'Bridget Jones' Diary' fra 2001, 'Casablanca' fra 1942 og 'Fight Club' fra 1999.

    Hvis du har set Fight Club, spørger du måske dig selv: "Er der overhovedet et trekantsdrama i Fight Club?" Det vil jeg mene (Otto)!

    Lyt med og find ud af om vi stadig har brug for trekantsdramaet eller om det burde forblive en død hest.

    Værter: Lennon Dikov, Otto Troels-Smith og Sofie Sønderskov Johansen (SJ)

    • 1 Std. 43 Min.
    Nosferatus guide til aber på det store lærred

    Nosferatus guide til aber på det store lærred

    I dag kaster vi os ud i den jungle, som er aber på film.

    Fra de animerede i Disneys ikoniske 'Tarzan' til de intelligente aber i 'Rise of the Planet of the Apes' og den uventede venskabs forbindelse i 'Bankekød til Slemme Drenge'. Vores nærmeste dyre slægtning har altid haft en særlig plads på det store lærred.
    Vi vil udforske, hvordan disse dyr portrætteres fra deres symbolik og temaer til deres evolution i filmfortællinger.

    Tag med os på en rejse gennem regnskoven af filmhistorie, hvor aberne er mere end blot dyr - de er symboler, helte, skurke og endda nogle gange vores spejlbilleder.

    Værter: Ida-Maria Razak, Tobias Gilbert & Sara Sund Madsen

    • 1 Std. 36 Min.
    Kærlighed og Krig: Kostumedramaets store følelser

    Kærlighed og Krig: Kostumedramaets store følelser

    Hvad forbinder du med periodedramaer, eller kostumedramaer som det bliver beskrevet i almindelig tale? Er det de overdådige kjoler, datidens kutymer, eller dueller mellem følsomme mænd?

    I dette afsnit drager vi tilbage til det 18. Og 19. Århundrede, med filmene Barry Lyndon af Stanley Kubrick, Sense and Senseability af Ang Lee og Little Women af Greta Gerwig, for at finde ud af hvorfor vi stadig drages mod datidens pladderromantisme og bombastiske scenografier.

    Værter: Sarah Nygaard, Niels Otto Olsen Relsted & Andrea Majlund Vibenfeld.

    • 1 Std. 25 Min.
    Den store Pixar-turnering!

    Den store Pixar-turnering!

    Nu er den her! Dagen I alle har ventet på! Dagen hvor det bliver afgjort en gang for alle, hvilken Pixar-film, der er den allerbedste nogensinde. Elsker du Pixar-film? Og har du svært ved at beslutte dig for, hvilken af filmene, du allerbedst kan lide? Så er du kommet til det rette sted.

    I snart 30 år har animationsstudiet Pixar leveret banebrydende børnefilm, som er blevet set og elsket af alle generationer. Filmene er eksperimenterende, morsomme, livbekræftende og kan med garanti trylle en tåre frem på kinden af de fleste. De mange fantasifulde universer er umulige at sammenligne, men Filmmagasinet Nosferatu vover halsen og gør alligevel et forsøg.

    8 fantastiske og farverige film dyster om at blive vinderen af Nosferatus officielle Pixar-turnering! Får familien Utrolig nedkæmpet konkurrenterne eller bliver det mon Nemo, der svømmer sejren hjem? Eller måske bliver det Mei fra 'Turning Red' eller måske Bing Bong, der står sejrrig tilbage til sidst?

    De 8 dystende film er: 'Toy Story 2', 'Monsters Inc.', 'Finding Nemo', 'The Incredibles', 'Ratatouille', 'Wall-E', 'Inside Out' og 'Turning Red'.

    Let the games begin!

    Programmet indeholder spoilers til alle 8 Pixar-film, så ud og se dem, hvis du ikke har set dem endnu. Hvad venter du på?

    Værterne er: Benjamin Vang Blaakilde, Bolette Mai Larsen og Sofie Rechendorff Andersen.

    • 1 Std. 43 Min.
    Pocahontas, Oscars og Native American repræsentation på film

    Pocahontas, Oscars og Native American repræsentation på film

    Går vi en bedre fremtid i møde for Native American repræsentation på film?

    Det vil Nosferatu gerne dykke ned i i denne uges podcast, hvor vi ser på både repræsentation af Amerikas oprindelige folk i Hollywood og deres egne filmindustri, efter at en af de største film fra 2023 satte fokus på netop det, nemlig Martin Scorseses 'Killers of the Flower Moon.'

    Værterne diskuterer Disneys 'Pocahontas', indiefilmen 'Smoke Signals' og blockbuster sci-fi braget 'Prey', med målet om at se hvordan repræsentationen af Native American folk har udviklet sig gennem tiden. Samtidig vender de også Marlon Brandos famøse Oscar tale fra 1973, hylder Lily Gladstone, og sætter fokus på stereotyper, traditioner, fædreforhold og meget andet.

    Advarsel: Dette program indeholder løbende snak om kolonisme og racisme mod Amerikas oprindelige folk, da dette er en vigtig og sørgelig del af den historiske kontekst for flere af værkerne.

    Værter: Lennon Dikov, Otto Troels-Smith og Sofie Sønderskov Johansen (SJ)

    • 1 Std. 27 Min.

Top‑Podcasts in TV und Film

maybrit illner (AUDIO)
ZDFde
Trashologinnen - Trash-TV psychologisch analysiert
Dr. Dinah, Dr. Risa, & Franzi, M.Sc.
Die Sendung mit der Maus
Westdeutscher Rundfunk
Wissen macht Ah! - Podcast
Westdeutscher Rundfunk
Sträter Bender Streberg - Der Podcast
Torsten Sträter, Hennes Bender, Gerry Streberg
Precht (AUDIO)
ZDFde

Das gefällt dir vielleicht auch

STREAM TEAM
Frederik Dirks Gottlieb og Kasper Lundberg
Genstart
DR
Poptillægget
Politiken
Third Ear
Third Ear

Mehr von Uniradioen