205 épisodes

Sluta aldrig att vara nyfiken, livet har så mycket att lära sa min mamma till mig när jag var liten och det har jag burit med mig sedan dess, hela vägen in i den här podden! I "Nyfiken på" är Kristin Kaspersen nyfiken på kända och okända livsöden, på ledarskap, drivkrafter, hälsa och livsval. Det här är podden för dig som vill stilla din nyfikenhet och lära för livet! Webbsida: kaspersennyfikenpa.se
En podcast från Perfect Day Media.

Nyfiken P‪å‬ Perfect Day

  • Forme et santé
  • 5,0 • 1 note

Sluta aldrig att vara nyfiken, livet har så mycket att lära sa min mamma till mig när jag var liten och det har jag burit med mig sedan dess, hela vägen in i den här podden! I "Nyfiken på" är Kristin Kaspersen nyfiken på kända och okända livsöden, på ledarskap, drivkrafter, hälsa och livsval. Det här är podden för dig som vill stilla din nyfikenhet och lära för livet! Webbsida: kaspersennyfikenpa.se
En podcast från Perfect Day Media.

  199. Felix Granander: Arvet, mörkret och försoningen

  199. Felix Granander: Arvet, mörkret och försoningen

  Veckans gäst är beroendeterapeuten Felix Granander som driver The house behandlingshem. Han kommer nu med boken “Arvet” som är boken om han arv från pappan han aldrig fick träffa, Mediepionjär och affärsmannen Jan Stenbeck. Felix har i många år kallats för Stenbecks okände son men Felix själv hann aldrig träffa honom då han dog när Felix var 5 år.

  Under många år har Felix känt självhat, att han inte är värd några pengar och försökt fly från något han inte riktigt visste vad han flydde ifrån. Han hamnade i djup drogmissbruk efter det att han fyllt 18 år och arvet kom in på hans konto. Men som 20-åring kom vändningen då vänner backade upp och såg till han fick hjälp.

  Idag kan han se på sig själv med snällare ögon och han väljer att hjälpa andra för att det hjälpte honom att komma ur sin beroendeproblematik, att lyssna på andras historier.

  Ett fint samtal om självhat, om ett barn som tar ansvar för de vuxna och funderade flera gånger på självmord. Men nu 7 år som drogfri ser han tillbaka på alla som gav honom kärlek, som han som liten hade så svårt att ta emot, med värme och framförallt är han snäll mot sig själv och väljer idag att skapa mening med det arv han fått.

  Sponsrat av @themindfulnessapp

  Producerat av : @kaspersen_nyfikenpa & MTW Studios e n

  • 1h 7 min
  198. Björn Hedensjö: Konsten att bli omtyckt

  198. Björn Hedensjö: Konsten att bli omtyckt

  Vem vill inte vara omtyckt? Jag tänker att det är väl något de flesta vill och gärna anstränger sig enormt mycket för att bli det. Men är det inte så att vi ibland anstränger oss så att det blir fel både för andra och för oss själva?

  Jag har bjudit in Psykologen Björn Hedensjö som skrivit boken “Omtyckta Människor- Forskningen, knepen och övningarna som gör dig likeable”. Vi pratar om hur vi på ett enkelt sätt kan ge trygghet och känna värme när vi går in i ett rum och om olika exempel på hur vi gör för att bli omtyckta men som kan landa så fel hos andra. Forskningen har visat att om man är snäll och vågar visa sig sårbar har man större förutsättningar att bli omtyckt. Så snäll är inte längre något mesigt, utan det visar sig vara det som ligger högst upp på listan när det gäller vad människor blir attraherad av, så Björn kallar det för det för den sexiga snällheten.

  Det här avsnittet vill ni inte missa om ni vill vara omtyckta. Vi får så många bra tips och tankar som delar Björn med sig av!

  • 50 min
  197. Jeppe Berlin: Ledarskap, sårbarhet och livet som elitsoldat

  197. Jeppe Berlin: Ledarskap, sårbarhet och livet som elitsoldat

  Elitstyrkans hemligheter var ett program jag inte trodde jag skulle gilla…men jag blev helt fast.
  Både rekryterna mentala och fysiska styrka men också hur ledarna jobbade med dom för att de skulle komma så nära sig själva som möjligt.

  Jag har den här veckan bjudit in Jeppe Berlin “Bella” i programmet. Han har varit yrkesmilitär i över 30 år och bland annat varit ute på på många tunga uppdrag.

  Inom militären är det ett enormt tydligt ledarskap och det är just ledarskap som Jeppe jobbar med idag. Han både föreläser, utbildar och coachar.

  Vi pratar om tiden som elitsoldat, om hur man hanterar rädslor, att släppa sitt ego som ställer sig i vägen för en själv och vikten av att hålla ihop ett team och vara tydlig.

  Såklart är jag nyfiken på Elitstyrkan där en ny säsong är tillbaka i höst. Så det pratar vi om en del också såklart.

  Missa inte nästa veckas avsnitt

  I samarbete med: @themindfulnessapp

  Producerat av: @kaspersen_nyfikenpa, MTW Studoes

  • 1h 7 min
  196. Anna & Signe: En mor och dotters berättelse om anorexia

  196. Anna & Signe: En mor och dotters berättelse om anorexia

  I veckans avsnitt är psykologen Anna Bennich tillbaka. Men den här gången kommer hon inte i rollen som psykolog utan som mamma och gästar podden tillsammans med sin dotter Signe. De har nyligen släppt en bok som dom skrivit ”Att försvinna sig – En mor och dotters berättelse om anorexia”. Den är baserad på deras egna dagboksanteckningar från åren då Signe drabbades av just anorexia. 

  En bok där man får följa deras oro, rädslor och tankar utifrån Signes upplevelser och känslor drabbad av en fruktansvärd sjukdom och som anhörig att se sin dotter kämpa men inte veta vad man ska göra. 

  Så många unga lider idag av psykisk ohälsa som kan leda till bland annat ångest, depression, självskadebeteende och anorexi. Anna och Signes bok är extremt viktigt för att vi ska få en förståelse för hur det är för den drabbade och även för anhöriga och vikten av att få rätt hjälp, i tid. 

  Det blev ett samtal där Signe delar med sig av sin erfarenhet i hur det är att vara drabbad av sjukdomen. Vi pratar om varför man som ung kan drabbas av sjudomen anorexi, hur man kan göra allt för att dölja den men samtidigt vilja ha hjälp och vikten av att få den hjälp de behöver tidigt så det inte går för långt. Anna delar med sig av sina känslor, förtvivlan och kämparanda när hon förstod att Signe var sjuk. Ett fint, känslosamt, hoppfullt och viktigt samtal. Så missa inte veckans avsnitt!

  I samarbete med @mindfulnesapp 
  Producerat av: @kaspersen_nyfikenpa och MTW studios

  • 57 min
  195. Jenny Fagerlund: Ekonomisk utsatthet och skrivkramp

  195. Jenny Fagerlund: Ekonomisk utsatthet och skrivkramp

  I veckans avsnitt gästas jag av Jenny Fagerlund som nu kommer med sin nya roman ”En hemlighet för mycket”.

  En bok som handlar om att pengar inte är en självklarhet även om det på ytan ser så ut. Du kan förlora allt och börja om på nytt. Jenny växte själv upp i ett hem där det i perioder var extremt tufft ekonomiskt . 

  Hon berättar om hur det gav henne drivkraft och viljan att skapa sig ett bra liv. Genom olika utbildningar och jobb fanns berättandet hela tiden i bakgrunden och tillslut så gjorde hon det fullt ut och började skriva romaner. Var det enkelt? Nope! Första manuset blev refuserad men av en förläggare fick hon feedback som gjorde hon inte gav upp… idag har hon skrivit åtta böcker.

  Vi pratar om att inte ge upp, att hjälpa andra i deras drömmar om skrivande och skapande av karaktärer. Och hur Jenny löser sin vardag att skriva hemma samtidigt som hon är mamma till 4 barn.
  Ett så härligt samtal så missa inte veckans avsnitt. 

  Sponsorer av @themindfulnessapp

  Producerat av @kaspersen_nyfikenpa
  MTW Studios

  • 50 min
  194. Camilla Hamid: Mobbning, gemenskap och att gå sin egna väg

  194. Camilla Hamid: Mobbning, gemenskap och att gå sin egna väg

  Vissa människor sprider så mycket energi och värme så jag blir alldeles lycklig. Veckans gäst är precis en sådan människa TV-kocken, bakboksförfattaren, bloggaren och hemkunskapsläraren Camilla Hamid är precis så.

  Jag bjöd in henne efter det att jag såg dokumntären om henne på SVT “Camilla Hamids Bakresa”. Jag blev så nyfiken på hennes sökande efter att få svar på sitt ursprung, att våga skilja sig för att vilja vara en glad mamma och att hon hoppade av en civilingenjörsutbildning för att istället bli lärare, vilket gick emot det familjen tyckte hon skulle göra.

  Idag har hon över en halv miljon följare på instagram, hon är extremt uppskattat med sin blogg där hon hon lär ut massor av härliga recept och nu dagarna kommer hennes nya fantastiska bok “Home Sweet Home” full av härliga recept på bakverk från olika delar av världen och små berättelser om hennes egen resa.

  För Camilla har gjort en resa, från att känna sig utanför och annorlunda som barn till att bygga upp ett självförtroende och viljan att leva sitt bästa liv för sig och för sina barn. Det blev så mycket skratt och fina berättelser så hoppas verkligen ni vill lyssna.

  I samarbete med Mindfulnessappen

  Producerat av @kaspersen_nyfikenpa, MTW studios

  • 58 min

Avis

5,0 sur 5
1 note

1 note

Classement des podcasts dans Forme et santé

ALIGNÉ par Major Mouvement
Major Mouvement
Émotions : le podcast pour mettre des mots sur vos émotions
Louie Media
Métamorphose, éveille ta conscience !
Anne Ghesquière
Encore heureux
Binge Audio
Somnifère, le podcast pour s'endormir
Morphée
Hot Stories Sexe & sexualité sans filtre 🔥
Bliss Studio

D’autres se sont aussi abonnés à…

Så in i Själen
Acast
Wahlgren & Wistam
Acast
Jessica & Hanna – Å andra sidan
Perfect Day Media
Framgångspodden
Acast
Hälsorevolutionen
Acast
Bathinas skilda möten
Acast

Plus par Perfect Day Media

Alex & Sigges podcast
Perfect Day Media
Fredagspodden
Perfect Day Media
Keeping up med Jennie & Johanna
Perfect Day Media
Daddy Issues
Podme
Trettio plus trevar
Aller media | Acast
When We Were Kings
Perfect Day Media