Finansredaksjonen

Dagens Næringsliv & Acast
Finansredaksjonen Podcast

DN inviterer deg med på redaksjonsmøte, der vi snakker om forunderlige hendelser i aksjemarkedet, de mest sentrale investorene og de ferskeste nyhetene. Med finansredaktør Terje Erikstad, børskommentator Thor Chr. Jensen og kommentator Anita Hoemsnes. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  1. 4 SEPT

    Norges svar på Nvidia

    I motsetning til Nvidia som svever høyt på en ny teknologi, svever Kongsberggruppen høyt på noe som er grunnleggende gammelt, lands behov for å krige seg til mer land. Databrikke-selskapet Nvidia stupte nær ti prosent på den amerikanske børsen tirsdag, men aksjekursen er fortsatt opp rundt 120 prosent i år. Den andre sektoren som har hatt en voldsom oppgang de siste årene, er våpenindustrien. Man kan kanskje si at Kongsberggruppen er Norges svar på Nvidia. Selskapet er opp 134 prosent i år.  I ukens episode av Finansredaksjonen, en podkast som lages av oss i DN, snakker vi om Nvidia – og Kongsberggruppen.  Finansredaktør Terje Erikstad sier om Nvidia at det er verdenshistoriens raskest voksende selskap på grunn av investorenes redsel for å gå glipp av KI-revolusjonen.  «Enten har finansmarkedet rett og da er vi inne i verdenshistoriens største teknologirevolusjon. Eller så tar finansmarkedet feil og da er vi inne i verdenshistoriens største aksjeboble». Børskommentator Thor Christian Jensen er ikke tvil om at dette er en aksjeboble.  Kongsberggruppens sterke kursoppgang er dessverre ikke basert på en boble, men på et behov for å bygge opp forsvaret i en tid med geopolitisk uro. Men Kongsberggruppen har også en stor divisjon som leverer avansert teknologi til shippingbransjen. En bransje som har vært i opptur noen år nå, men som historisk er kjent for sterke konjunktursvingninger.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

    30 min
  2. Selv Durek Verrett klarer ikke se hva som skjer i markedene

    13 AUG

    Selv Durek Verrett klarer ikke se hva som skjer i markedene

    Høsten blir usedvanlig spennende tid i verdens aksjemarkeder. Det er mange faktorer som kan skremme eller berolige investorene. Mens noen (les: børskommentator Thor Christian Jensen) investerer penger i brukt flaggstang på Finn.no, velger svært mange nordmenn å sende sparepengene sine til utlandet (globale indeksfond).  Det er bra – og noe vi alltid anbefaler – men samtidig er det en av mange faktorer som bidrar til svak kronekurs. Kronekursen er et av temaene i uken episode av Finansredaksjonen, en podkast som lages av oss i DN. Denne uken spilte vi inn podden foran et publikum i DN-teltet i Arendal.  Men hovedtema er aksjemarkedet. Etter forrige mandags sterke bevegelser har det roet seg betraktelig. Men faktorene som bidro til fallet har ikke blitt borte.  De amerikanske teknologiselskapene (MAG 7) er fortsatt overprisetResesjonsfrykten er ikke borte. Denne uken kommer ferske inflasjonstall fra USASelv om mye av effekten av den såkalte carry trade (låne i yen, investere i USA) er tatt ut, er det fortsatt noe igjenKinesisk etterspørsel tar seg ikke opp. Det betyr lavere omsetning for amerikanske og europeiske selskaper.Og hva gjøre Federal Reserve med renten? Det er nesten bombesikkert at rentekuttet kommer i september. Men dessverre for norske boliglånskunder kommer neppe Norges Bank til å følge etter.  Jensen mener selv Durek Verrett ikke klarer å forutse hva denne høsten kommer til å by på utvikling i aksjer, renter og valuta.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

    30 min

About

DN inviterer deg med på redaksjonsmøte, der vi snakker om forunderlige hendelser i aksjemarkedet, de mest sentrale investorene og de ferskeste nyhetene. Med finansredaktør Terje Erikstad, børskommentator Thor Chr. Jensen og kommentator Anita Hoemsnes. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

To listen to explicit episodes, sign in.

Stay up to date with this show

Sign in or sign up to follow shows, save episodes and get the latest updates.

Select a country or region

Africa, Middle East, and India

Asia Pacific

Europe

Latin America and the Caribbean

The United States and Canada