18 episodes

Podcast op het snijvlak van technologie en strategie. In ongeveer 42 minuten praten de engineers van Q42 je bij over wat voor jou als bedrijf relevant is in digitale productontwikkeling: van mobiele apps en websites tot hardware en de nieuwste tech.

Q42 Podcast Q42

    • Technology

Podcast op het snijvlak van technologie en strategie. In ongeveer 42 minuten praten de engineers van Q42 je bij over wat voor jou als bedrijf relevant is in digitale productontwikkeling: van mobiele apps en websites tot hardware en de nieuwste tech.

    Miniserie over AI: prompt-engineering, ChatGPT-plugins en GPT Store

    Miniserie over AI: prompt-engineering, ChatGPT-plugins en GPT Store

    Wat is het verschil tussen ChatGPT, GPT-plugins en GPT Store? Hoe kun je een prompt finetunen om tot een beter resultaat te komen? En hoe kun je je als bedrijf onderscheiden met AI? In deze derde aflevering over artificial intelligence en machine learning gaan we in op prompt-engineering en het optimaliseren van AI-toepassingen. Engineers Leonard Punt en Yoshio Schermer geven voorbeelden van AI-apps die ze gebouwd hebben, van het zogenaamde finetuning, en van alternatieven voor OpenAI's GPT. Ook delen ze een stappenplan voor AI-cases en vertellen ze hoe bedrijven kleine GPT-apps kunnen maken voor een specifieke toepassing.
    Special Guests: Leonard Punt and Yoshio Schermer .
    Links:
    Eerste episode over AI: introductie — Engineers Leonard Punt en Thijs Suijten leggen uit waar ChatGPT opeens vandaan komt en op welke manieren AI relevant is voor organisaties.Tweede episode over AI: content generation & modification — In deze tweede aflevering over AI gaan we in op het maken en aanpassen van content met artificial intelligence en machine learning.SnapMarktplaats — Yoshio maakte een custom ChatGPT die zoekopdrachten op Marktplaats kan doen op basis van een foto. Met die zoekresultaten bedenkt het een geschikte prijs, passende titel en beschrijving voor hetgeen je wilt verkopen.Beginnen met AI — Door inzichten uit onze projecten te delen, samen praktische toepassingen te onderzoeken, en ideeën snel te prototypen helpen wij organisaties om stap voor stap aan de slag te gaan met AI.

    • 49 min
    Miniserie over AI: content generation & modification

    Miniserie over AI: content generation & modification

    Hoe kun je met AI content maken en aanpassen? Waar begin je, als je AI wilt inbouwen in een bestaand digitaal product? En wat gebeurt er als AI de interfaces van websites en apps overbodig maakt? In deze tweede aflevering over artificial intelligence en machine learning gaan we in op content generation en modification met AI. Gasten Daan Giesen (CEO LessonUp) en Roelf-Jan de Vries (AI-expert Q42) vertellen hoe ze aan educatieplatform LessonUp AI hebben toegevoegd om docenten in het onderwijs sneller interactief lesmateriaal te laten genereren. Een mooi voorbeeld van eerste idee en prototype tot vervolgstappen en toekomstdromen!
    Special Guests: Daan Giesen and Roelf-Jan de Vries.
    Links:
    Eerste episode over AI: introductie — Engineers Leonard Punt en Thijs Suijten leggen uit waar ChatGPT opeens vandaan komt en op welke manieren AI relevant is voor organisaties.LessonUp — Met LessonUp maak je binnen een handomdraai de meest boeiende, leerzame en interactieve lessen.AI-lesgenerator van LessonUp — Sneller interactief lesmateriaal genereren dankzij AI.Beginnen met AI — Door inzichten uit onze projecten te delen, samen praktische toepassingen te onderzoeken, en ideeën snel te prototypen helpen wij organisaties om stap voor stap aan de slag te gaan met AI.Derde episode over AI: content generation & modification — In deze derde aflevering over AI gaan we in op ChatGPT, de mogelijkheden van het finetunen van prompts en de kansen voor bedrijven om kleine GPT-apps voor een specifieke toepassing te maken.

    • 47 min
    Miniserie over AI: introductie

    Miniserie over AI: introductie

    Waarom is AI plotseling zo groot geworden? Moet je er wat mee als bedrijf? En hoe begin je dan met het trainen van een AI-model? In deze eerste aflevering van een miniserie over artificial intelligence en machine learning komt de basis aan bod. Engineers Leonard Punt en Thijs Suijten leggen uit waar ChatGPT, Midjourney, DALL-E en dergelijke vandaan komen, op welke manieren kunstmatige intelligentie relevant is voor organisaties en hoe je een AI-model traint om beren te herkennen. In onze volgende podcasts rond AI gaan we dieper in op GPT, content genereren met AI, search met AI en computer vision.
    Special Guests: Leonard Punt and Thijs Suijten.
    Links:
    De grote omslag in AI — Waarom machine learning nu voor ieder bedrijf toegankelijk en relevant aan het worden is.Real-time AI-wildcamera — Hoe onze tech for good venture Hack The Planet 's werelds eerste AI-wildcamera ontwikkelde voor de bescherming van bedreigde diersoorten.Beginnen met AI — Door inzichten uit onze projecten te delen, samen praktische toepassingen te onderzoeken, en ideeën snel te prototypen helpen wij organisaties om stap voor stap aan de slag te gaan met AI.Tweede episode over AI: content generation & modification — In deze tweede aflevering over AI gaan we in op het maken en aanpassen van content met artificial intelligence en machine learning.Derde episode over AI: content generation & modification — In deze derde aflevering over AI gaan we in op ChatGPT, de mogelijkheden van het finetunen van prompts en de kansen voor bedrijven om kleine GPT-apps voor een specifieke toepassing te maken.

    • 44 min
    SDUI, je bent gek als je het niet doet

    SDUI, je bent gek als je het niet doet

    Een nieuwe manier van apps ontwikkelen: Server Driven UI. Efficiënt, flexibel en kostenbesparend. SDUI combineert de kwaliteit van native apps met de snelheid van crossplatform methodes, zonder dat de app steeds goedgekeurd moet worden. En je krijgt er web nog eens gratis bij ook! Booking en Airbnb gebruiken het al jaren, en bij Q42 zetten we deze architectuur in voor de apps van HEMA, PostNL en Primpehonic (gekocht door Apple). In deze podcast leggen app-developers Laurens van den Oever en Sebastiaan Hols uit, waarom en wanneer je als productbedrijf SDUI zou moeten kiezen, hoe het je appteam beter laat samenwerken, en dat je een week werk in een kwartier kunt doen dankzij Server Driven UI.
    Special Guests: Laurens van den Oever and Sebastiaan Hols.
    Links:
    Primephonic (nu Apple Music Classical) — De Spotify voor klassieke muziek bouwden we in 2018 met Server Driven UI.Discovering Server Driven UI — Laurens schreef een technisch artikel over Server Driven UI in de Primephonic-apps.De HEMA-app — Om optimaal wendbaar te blijven introduceerden we het principe van Server Driven UI in de nieuwe HEMA-app.Faster feature implementation with Server Driven UI — Engineering blogpost door Furkan Simsir over waarom de SDUI-architectuur zo succesvol is bij het doorontwikkelen van de iOS-app voor PostNL.The Hitchhiker's Guide to Server Driven UI — Tijdens deze meetup deelden engineers van onze HEMA- en PostNL-teams hun inzichten over het gebruik van Server Driven UI bij app-ontwikkeling.

    • 49 min
    Tech for good

    Tech for good

    Met technologie én overtuigingskracht proberen Chris Engelsman en Tim van Deursen de wereld een klein stukje beter te maken. Die eerste met start-up European Sleeper dat een duurzame manier van reizen herintroduceert in Europa: de nachttrein. En die tweede met tech for good start-up Hack The Planet dat met technologische middelen sociale en humanitaire problemen probeert op te lossen. In deze podcast vertellen Chris en Tim over hun beide initiatieven, de tegenslagen en uitdagingen, over hun drive, en geven ze tips hoe zelf te beginnen met een goed initiatief.
    Special Guests: Chris Engelsman and Tim van Deursen.
    Links:
    European Sleeper — Twee treinfanaten die hun jongensdroom waarmaken: een eigen spoorwegmaatschappij oprichten die nachttreinen aanbiedt. European Sleeper maakt deel uit van de beweging die deze manier van duurzaam reizen weer op de kaart wil zetten in Europa. Hack The Planet — Met tech for good start-up Hack The Planet probeert digital product studio Q42 de wereld een klein beetje beter te maken door de pragmatische inzet van technologie bij het oplossen van humanitaire problemen.Realtime AI-wildcamera — Hack The Planet ontwikkelde 's werelds eerste AI-wildcamera die diersoorten en mensen detecteert en realtime waarschuwingen stuurt naar rangers in natuurparken.

    • 41 min
    Toegankelijkheid van apps

    Toegankelijkheid van apps

    Hoe bedienen blinde mensen hun mobiele telefoon? Zijn apps überhaupt toegankelijk voor mensen met een beperking? En wat is de regelgeving voor toegankelijkheid van apps? Naar aanleiding van de lancering van een nieuw kennisplatform dat organisaties en ontwikkelaars helpt bij het bouwen van toegankelijke apps, delen initiatiefnemers en accessibility experts Jan Jaap de Groot en Johan Huijkman samen met de slechtziende eindgebruiker Jeroen van der Linden hun inzichten over het bruikbaar maken van apps voor iedereen.
    Special Guests: Jan Jaap de Groot, Jeroen van der Linden, and Johan Huijkman.
    Links:
    Appt.org | Gids voor het maken van toegankelijke apps — Appt.org biedt statistieken over het gebruik van toegankelijkheidsfuncties, codedocumentatie voor iOS, Android en andere platformen, officiële richtlijnen, verdiepende artikelen en tips voor ontwikkelaars en organisaties bij het bouwen van toegankelijke apps.Zo laat je een toegankelijke app ontwikkelen — Dit artikel, gericht op niet-developers, legt uit waar je moet beginnen als je een app toegankelijk wilt laten maken.

    • 36 min

Top Podcasts In Technology

Lex Fridman Podcast
Lex Fridman
The Neuron: AI Explained
The Neuron
All-In with Chamath, Jason, Sacks & Friedberg
All-In Podcast, LLC
No Priors: Artificial Intelligence | Technology | Startups
Conviction | Pod People
Acquired
Ben Gilbert and David Rosenthal
BG2Pod with Brad Gerstner and Bill Gurley
BG2Pod

You Might Also Like

De Technoloog | BNR
BNR Nieuwsradio
Tech Update | BNR
BNR Nieuwsradio
De Dag
NPO Radio 1
NRC Vandaag
NRC
Boekestijn en De Wijk | BNR
BNR Nieuwsradio