Anna-lehti

Anna-lehti
Anna-lehti

Kuuntele koskettavat tositarinat – julkisuuden henkilöiden ja tavallisten ihmisten – Annan rakastetuimmat jutut –podcastista! Mitä adoptiolapsen vuosien lapsettomuuden jälkeen saava juontaja Ellen Jokikunnas katuu? Laulaja Jussi Rainion lapsuuden eväät eivät puolestaan olleet kaksiset. Koko aikuisikänsä masennuksesta kärsinyt Jussi kokee, että lasten kautta myös hänen tarinassaan on onnellinen loppu – mutta millainen? Taina Löytökorven tytär kuoli sen sijaan leukemiaan, ja vain muutama kuukausi sen jälkeen hänen poikansa sairastui kilpirauhassyöpään. Miten tästä voi selvitä? Entä millaista on olla alkoholisti ja neljän lapsen äiti? Tai sairastua Alzheimerin tautiin vain 53-vuotiaana?

  1. 12.07.2020

    Havaintoja parisuhteesta -podcast: Seksi on yhdyntää ja kaikki muu esileikkiä -ajattelusta olisi jo aika päästä eroon, sanoo seksipositiivisuuden puolesta puhuva Larissa Nevalainen

    Annan Havaintoja parisuhteesta -podcastissa suositun Havaintoja parisuhteesta -blogin kirjoittaja Sami Minkkinen keskustelee vieraittensa kanssa elämän suurista kysymyksistä: rakkaudesta, vihasta, suhteista ja suhteettomuuksista, yksinäisyydestä ja yhteisöllisyydestä – sekä siitä, miltä tuntuu, kun sinua ei hyväksytä omana itsenäsi. Kuuntele koko jakso tästä! Havaintoja parisuhteesta -podcastin tässä jaksossa keskustellaan seksistä ja seksipositiivisuudesta. Samin vieraana on Teekutsuilla-blogia pitävä seksuaalineuvoja ja seksipositiivinen vaikuttaja Larissa Nevalainen. Larissa haluaa kirjoituksillaan edistää vapaampaa seksistä puhumisen kulttuuria: yhteiskunnassamme on edelleen haitallisia rakenteita ja uskomuksia liittyen seksuaalisuuteen. Niistä esimerkkejä ovat muun muassa seksin yhdyntäkeskeisyys, heteronormatiivisuus sekä monogamian eli yksiavioisuuden arvottaminen muiden parisuhdemuotojen yläpuolelle. – Kaikkia näitä uskomuksia pidämme itsestäänselvyyksinä. Emme osaa kyseenalaistaa niitä - vaikka ne eivät oikeasti ole mitään totuuksia, Larissa toteaa. Kuuntele Havaintoja parisuhteesta -podcastin koko jakso yläpuolelta. Kuinka haitalliset uskomukset vaikuttavat seksielämäämme? Millainen rooli seksuaalikasvatuksella on siihen, miten suhtaudumme seksiin? Miksi pitkässä parisuhteessa seksi saattaa vähentyä ajan myötä? Näkevätkö nuoremmat sukupolvet parisuhteen ja seksuaalisuuden vapaammin kuin vanhemmat? Tuleeko parisuhteen aina kantaa läpi elämän? Kaikki Annan podcast-tallenteet löydät täältä! .

    29 dk.
  2. 11.07.2020

    Havaintoja parisuhteesta -podcast: Ovatko pitkään sinkkuna olleet vain nirsoja? Venla Moisala on ollut kolme vuotta sinkku, muttei omasta tahdostaan: ”En halua tyytyä mihin tahansa”

    Annan Havaintoja parisuhteesta -podcastissa suositun Havaintoja parisuhteesta -blogin kirjoittaja Sami Minkkinen keskustelee vieraittensa kanssa elämän suurista kysymyksistä: rakkaudesta, vihasta, suhteista ja suhteettomuuksista, yksinäisyydestä ja yhteisöllisyydestä – sekä siitä, miltä tuntuu, kun sinua ei hyväksytä omana itsenäsi. Kuuntele koko jakso tästä! Havaintoja parisuhteesta -podcastin tässä jaksossa keskustellaan kosketuksesta, kosketuksen kaipuusta ja sinkkuudesta. Samin vieraana on lavarunoilija Venla Moisala. Sami ja Venla keskustelevat muun muassa siitä, miten nykyään sinkkuna elämistä ja sen tuomaa vapautta ihannoidaan. Kolme vuotta sinkkuna ollut Venla on kuitenkin sitä mieltä, että hyvä parisuhde antaa enemmän vapautta olla oma itsensä kuin sinkkuelämä. – Parisuhde tuo perusturvan ja turvallisuuden tunteen. Sinkkuna minulla on ollut epävarma ja häilyväinen olo. Arjessa ei ole selkeitä kiinnittymiskohtia. Jos on hyvä parisuhde, väitän, että voi olla eri tavalla vapaa luomaan ja kehittämään itseään. Venla on törmännyt myös monesti ajatukseen, että pitkään sinkkuna olleet ihmiset ovat vain kranttuja ja nirsoja. Hän on muun muassa pohtinut ilmiötä runossaan Lauantairämmintä. – Muistaakseni siinä runossa on kohta ”joku sanoi, että älä ole ranttu, mutta kato ei ole tyhmä meitin lanttu. Emmä ketä tahansa huoli, ja parempi kokonainen kuin puoli.” Venla muistuttaakin, että myös pitkään sinkkuna olleella ihmisellä on oikeus asettaa tulevalle kumppanilleen korkeat kriteerit. – Mielestäni pitää olla kranttu: en halua tyytyä mihin tahansa. Haluan rinnalleni ihmisen, jonka kanssa voisin hankkia lapsia ja olla yhdessä mahdollisimman pitkään onnellisena. Haluan, että hän on ihana ihminen, josta tykkään monella tasolla. Että homma toimii sekä henkisesti että fyysisesti. Kuuntele Havaintoja parisuhteesta -podcastin koko jakso yläpuolelta. Kuinka pitkään ihminen kestää ilman toisen ihmisen kosketusta? Voiko koskettamisen puutteen korvata jollakin? Millaisia haitallisia ennakkoluuloja sinkkuihin liitetään? Onko Venla tuntenut itsensä ulkopuoliseksi sinkkuutensa takia? Millaisessa parisuhteessa Venla haluaisi olla? Kaikki Annan podcast-tallenteet löydät täältä!

    32 dk.
  3. 10.07.2020

    Havaintoja parisuhteesta -podcast: Kun Koti-iskä88 eli Ville Viholainen jäi kotiin hoitamaan lapsiaan, hän sai siitä ylistävää palautetta – miksi osallistuva isä on yhä sankari?

    Annan Havaintoja parisuhteesta -podcastissa suositun Havaintoja parisuhteesta -blogin kirjoittaja Sami Minkkinen keskustelee vieraittensa kanssa elämän suurista kysymyksistä: rakkaudesta, vihasta, suhteista ja suhteettomuuksista, yksinäisyydestä ja yhteisöllisyydestä – sekä siitä, miltä tuntuu, kun sinua ei hyväksytä omana itsenäsi. Kuuntele koko jakso tästä! Millainen on 2020-luvun isä? Saako mies yhä sankarin viitan harteilleen, jos hän on osallistuu omien lastensa kasvattamiseen aktiivisesti ja vapaaehtoisesti? Millaisia rooleja miehille nykypäivän isyysnarratiivissa varataan? Havaintoja parisuhteesta -podcastin tässä jaksossa Samin kanssa on keskustelemassa Koti-iskä88-sometilistä ja Faijapodista tunnettu kahden pienen lapsen isä Ville Viholainen. Ville on halunnut kuvata lapsiarkeaan someen rehellisesti isän näkökulmasta. Lasten kasvatukseen osallistuva isä tuntuu herättävän yhä huomattavaa huomiota. Vallitsevat asenteet ovat myös Villelle tuttuja. – Kun ilmoitin töihin, että jään lasten kanssa kotiin, sieltä tuli ylistävää palautetta. En tiedä, kuinka monelle äidille on tullut vastaavaa, Ville toteaa. Kuuntele Havaintoja parisuhteesta -podcastin koko jakso yläpuolelta. Millaisen isän roolin Ville oppi omassa perheessään? Miten isyys on muuttanut Villeä? Kuinka äidin ja isän roolit poikkeavat lapsiarjessa? Ovatko isät todellisuudessa rennompia vanhempia kuin äidit? Ja miksi miehet käyttävät Suomessa selvästi vähemmän vanhempainvapaita kuin esimerkiksi naapurimaa Ruotsissa? Kaikki Annan podcast-tallenteet löydät täältä! .

    34 dk.
  4. 09.07.2020

    Havaintoja parisuhteesta -podcast: Kannattaako seksin takia erota? Seksuaaliterapeutti vastaa ja kertoo myös, millaisesta seksistä useimmat syttyvät

    Annan Havaintoja parisuhteesta -podcastissa suositun Havaintoja parisuhteesta -blogin kirjoittaja Sami Minkkinen keskustelee vieraittensa kanssa elämän suurista kysymyksistä: rakkaudesta, vihasta, suhteista ja suhteettomuuksista, yksinäisyydestä ja yhteisöllisyydestä – sekä siitä, miltä tuntuu, kun sinua ei hyväksytä omana itsenäsi. Kuuntele jakso tästä! Tässä Havaintoja parisuhteesta -podcastissa Samin vieraana on seksuaaliterapeutti ja parisuhdevalmentaja Susanna Syld. Jaksossa Sami ja Susanna keskustelevat parisuhteen vapaudesta ja rajoista. Syldin mukaan yksi yleisimmistä parisuhdeongelmista on se, että toinen haluaa seksiä enemmän kuin toinen. Monessa suhteessa seksiä harrastetaankin myös vain toisen mieliksi, silloinkin, kun itsellä ei fyysistä halua ole. Jos haluttomuus vaikuttaa negatiivisesti pariskunnan elämään, tulisi Syldin mukaan puhuakin siitä, onko seksi sellaista, jota molemmat osapuolet haluavat ja toivovat. – Hyvää seksiä haluaa helpommin. Tämän on usein sellainen asia, josta ei haluta puhua. Lisäksi makuuhuoneen ulkopuoliset tekijät ja parisuhteen muut kuviot vaikuttavat siihen, koetaanko seksielämä parisuhteessa onnelliseksi. – Aika usein käydään sellaista ostomeininkiä, että 'nyt, kun olet ollut muuten kiva, saat seksiä.' Siinä ei ole fyysisen halun kanssa enää mitään tekemistä. Syld muistuttaa myös, että todellisuudessa ihminen tarvitsee seksiin vain itsensä. – On mahdollista masturboida ja harrastaa seksiä yksinkin. Ei voi velvoittaa omien tarpeidensa täyttämiseen kumppaniaan. Kuuntele Havaintoja parisuhteesta -podcastin koko jakso yläpuolelta. Mitä vapaus tarkoittaa parisuhteessa, ja mitä asioita vapaa suhde mahdollistaa parille? Miten vapaa suhde eroaa avoimesta suhteesta? Kuinka oman kumppanin kanssa parisuhteen haluttomuutta tulisi lähestyä? Miksi usein ajatellaan, että tarpeiden kohtaamattomuus ei ole riittävä syy eroon?  Onko pitkä parisuhde arvokkaampi kuin lyhyt parisuhde? Entä pitäisikö eroista puhua positiivisempaan sävyyn? Kaikki Annan podcast-tallenteet löydät täältä!

    32 dk.
  5. 09.07.2020

    Havaintoja parisuhteesta -podcast: Hanna Katajarinne oli viimeisillään raskaana, kun hänen isänsä teki itsemurhan: ”Pelkäsin, että vauva syntyy itsemurhasurun keskelle”

    Annan Havaintoja parisuhteesta -podcastissa suositun Havaintoja parisuhteesta -blogin kirjoittaja Sami Minkkinen keskustelee vieraittensa kanssa elämän suurista kysymyksistä: rakkaudesta, vihasta, suhteista ja suhteettomuuksista, yksinäisyydestä ja yhteisöllisyydestä – sekä siitä, miltä tuntuu, kun sinua ei hyväksytä omana itsenäsi. Kuuntele koko jakso tästä!  Havaintoja parisuhteesta -podcastin tässä jaksossa aiheena on suru ja menetys. Jakson vieraana on Hanna Katajarinne, joka kirjoittaa tunnettua runosivustoa Kun sanat riittävät. Jaksossa Hanna kertoo, kuinka isän itsemurha vaikutti muun muassa hänen silloisen avioliittonsa päättymiseen. Yhdeksän vuotta sitten Hanna oli onnellisesti naimisissa ja odotti viimeisillään kolmatta lastaan. Eräänä helmikuisena päivänä Hanna sai kuitenkin puhelinsoiton siskoltaan. – Puhelun sisältö oli, että isä oli löydetty kuolleena ja ajatellaan, että se on itsemurha, niin kuin se sitten olikin, Hanna kertoo. Kyseisestä päivästä Hannalla ei ole paljoa muistikuvia. Erästä asiaa hän ei kuitenkaan unohda – pelon tunnetta siitä, että vauva syntyisi itsemurhasurun keskelle. – Se oli ihan kauhea ajatus. En pystynyt olemaan kenellekään äiti. Olin siinä tilanteessa vain itsemurhan tehneen isän tytär. Vauva syntyi lopuilta kolme viikkoa Hannan isän kuoleman jälkeen. Lapsen ollessa neljän päivän ikäinen Hannan isä haudattiin. – Kun kävelin uurna sylissä, mietin, että vauva syntyi, jotta voin kantaa isäni uurnan. Se uurna ei olisi muuten mahtunut syliini, jos minulla olisi ollut vielä vauva mahassa. Kuuntele Havaintoja parisuhteesta -podcastin koko jakso yläpuolelta. Millaisen surutyön Hanna joutui tekemään isänsä kuoleman jälkeen? Kuinka kokemus muutti Hannaa? Uskooko Hanna, että hän olisi vielä yhdessä ex-miehensä kanssa, jos hänen isänsä ei olisi tehnyt itsemurhaa? Entä miten Hannan ja hänen nykyisen puolisonsa samanlaiset kokemukset menettämisestä ja surusta ovat vaikuttaneet heidän keskinäiseen siteeseensä?  Kaikki Annan podcast-tallenteet löydät täältä!

    33 dk.
  6. 07.07.2020

    Havaintoja parisuhteesta -podcast: ”Meillä on lupa sanoa, että tänään haluan olla rauhassa” – kirjailija Katri Syvärinen asuu puolisonsa kansa samassa kaupungissa, mutta eri osoitteessa

    Annan Havaintoja parisuhteesta -podcastissa suositun Havaintoja parisuhteesta -blogin kirjoittaja Sami Minkkinen keskustelee vieraittensa kanssa elämän suurista kysymyksistä: rakkaudesta, vihasta, suhteista ja suhteettomuuksista, yksinäisyydestä ja yhteisöllisyydestä – sekä siitä, miltä tuntuu, kun sinua ei hyväksytä omana itsenäsi. Kuuntele koko jakso tästä! ”Ihminen herää aamuisin lähteäkseen töihin, mitä se vihaa. Sitten iltapäivällä se palaa kotiinsa, siihen parisuhteeseen, missä se ei haluaisi olla… Silti se ei ole valmis tekemään yhtään mitään sen eteen, että asiat olisivat jotenkin muuten. Se jotenkin tyytyy siihen, mitä se on saanut ja jatkaa valittamista, että kaikki on niin huonosti.” Tässä Havaintoja parisuhteesta -podcastissa Samin vieraana on kirjailija ja Taikaelämää-podcastia pitävä Katri Syvärinen. Sami kertoo elävänsä vaimonsa kanssa etäsuhteessa, Katri puolestaan puolisonsa kanssa samassa kaupungissa, mutta eri osoitteessa. Katrin mukaan päätös asua erillään kumppanin kanssa on herättänyt ihmetystä muissa ihmisissä. – Minulle on sanottu, että ei noin voi tehdä. Mutta kyllä kerta kaikkiaan voi! Tämä on meille juuri oikea ratkaisu, ja olemme todella onnellisia näin, Katri naurahtaa. Katrille hänen parisuhteensa edustaa uuden ajan suhdetta: kahden ihmisen välistä yhteyttä, jossa ehdot luodaan parin tarpeiden mukaan – ei ulkopuolisten odotusten tai tekijöiden sanelemana. – Tajusin, ettei suhde perustu siihen, että meillä on yhteinen sukunimi, papin aamen, yhteinen osoite ja makuuhuone. Vaan se perustuu yhteyteen – siihen, mitä meidän välillämme on oikeasti. Meitä ei pakoteta samaan tilaan, vaan me tulemme yhteiseen tilaan siksi, että me haluamme sitä. Ja meillä on lupa sanoa, että tänään haluan olla rauhassa. Kuuntele Havaintoja parisuhteesta -podcastin koko jakso yläpuolelta. Kuinka valinta avioerosta ja vapaaehtoisesta lapsettomuudesta on muokannut Katrin elämää? Miten oman polun valitseminen elämässä on vaikuttanut hänen läheisiin ihmissuhteisiinsa? Kokeeko Katri elävänsä nyt onnellista elämää? Kaikki Annan podcast-tallenteet löydät täältä!

    33 dk.
  7. 02.07.2020

    Havaintoja parisuhteesta -podcast: Tiina on ollut yhdessä aviomiehensä kanssa 20 vuotta – lisäksi hänellä on poikaystävä

    Annan Havaintoja parisuhteesta -podcastissa suositun Havaintoja parisuhteesta -blogin kirjoittaja Sami Minkkinen keskustelee vieraittensa kanssa elämän suurista kysymyksistä: rakkaudesta, vihasta, suhteista ja suhteettomuuksista, yksinäisyydestä ja yhteisöllisyydestä – sekä siitä, miltä tuntuu, kun sinua ei hyväksytä omana itsenäsi. Kuuntele koko jakso tästä! Voisiko olla niin, että meille myyty romanttinen parisuhteen malli on osittain valheellinen ja toimimaton? Voitaisiinko sen sijaan, että päivittelisimme erojen suurta määrää ja nykyihmisten itsekkyyttä, keskittyäkin miettimään eri tapoja olla parisuhteessa? Tässä Havaintoja parisuhteesta -podcastin jaksossa käsitellään muun muassa avointa suhdetta ja polyamoriaa. Samin vieraana on Tiina, joka oivalsi jo teini-ikäisenä, ettei monogaaminen parisuhde ole häntä varten. – Ajattelen parisuhteita, kuten ystävyyssuhteita: harvalla ihmisellä on vain yksi ystävä elämässä, joka täyttää hänen kaikki tarpeensa, Tiina sanoo. Ihastuminen aiheutti syyllisyyden tunteita Podcastissa Tiina kertoo olleensa jo teini-ikäisenä ihastunut kahteen eri poikaan samaan aikaan. Tunteet hämmensivät Tiinaa, eikä hän tiennyt, mitä olisi toiminut tilanteessa. – Tein plussa- ja miinuslistoja, että kumpi nyt olisi sellainen, ketä kannattaisi lähteä tavoittelemaan. Ne eivät antaneet mitään selvyyttä, joten olin hieman epäeettinen ja deittailin molempia samaan aikaan. Aikuisiällä Tiina ajautui samankaltaiseen tilanteeseen. Hän oli seurustellut vuoden nykyisen aviomiehensä kanssa, kun hän ihastui palavasti myös toiseen ihmiseen. Tämä aiheutti Tiinalle voimakkaita syyllisyyden tunteita, sillä hänen sen hetkinen suhteensa oli toimiva ja Tiina koki olevansa siinä myös onnellinen. – Mieheni arvasi kuitenkin ihastumiseni. Hän lukee sen verran hyvin minua ja kysyi, että olenko ihastunut kyseiseen ihmiseen. Ja kerroin, että kyllä olen. Kuuntele Havaintoja parisuhteesta -podcastin koko jakso yläpuolelta. Miten Tiinan puoliso suhtautui ehdotukseen avoimesta parisuhteesta? Miten lapsiperhearki sovitetaan yhteen polyamorisen suhteen kanssa? Entä miten rakkautta riittää jaettavaksi kaikille?  Kaikki Annan podcast-tallenteet löydät täältä! .

    32 dk.
  8. 29.06.2020

    Havaintoja parisuhteesta -podcast: Osa ystävistä pisti välit poikki, kun Sanna meni naimisiin ulkomaalaisen miehen kanssa: ”He eivät ole halunneet nähdä sitä vaivaa, että olisivat tutustuneet mieheeni”

    Annan Havaintoja parisuhteesta -podcastissa suositun Havaintoja parisuhteesta -blogin kirjoittaja Sami Minkkinen keskustelee vieraittensa kanssa elämän suurista kysymyksistä: rakkaudesta, vihasta, suhteista ja suhteettomuuksista, yksinäisyydestä ja yhteisöllisyydestä – sekä siitä, miltä tuntuu, kun sinua ei hyväksytä omana itsenäsi. Viime kesänä Sami pyysi monikulttuurisessa parisuhteessa olevia bloginsa lukijoita lähettämään viestejä kokemastaan rasismista ja ennakkoluuloista. Tässä Havaintoja parisuhteesta -podcastin jaksossa Sami tapaa yhden pyyntöön vastanneista, Sannan. Sanna tutustui Marokosta kotoisin olevan miehensä vuonna 2014 netin treffipalstalla. Pari tapasi ensimmäisen kerran, kun Sanna lensi Belgiaan tapaamaan miestä. – Meistä kumpikaan ei ole kaukoparisuhdeihminen, ja hän opiskeli Belgiassa opiskeluviisumilla. Meille oli selkeää, että jos haluaisimme olla yhdessä, hän joutuu tulemaan Suomeen, koska minulla on kaksi lasta. Ilman naimisiinmenoa se ei onnistu, joten kolme kuukautta tapaamisemme jälkeen, menimme naimisiin, Sanna kertoo. Jaksossa Sanna ja Sami keskustelevat muun muassa siitä, millaista häirintää, ennakkoluuloja ja rasismia monikulttuurisessa parisuhteessa elävät ihmiset kokevat arjessaan. Kuuntele koko jakso tästä! Kuuntele Havaintoja parisuhteesta -podcastin koko jakso yläpuolelta. Millaisia asioita Sanna on oppinut monikulttuurisessa parisuhteessa? Kuinka Sannan lapset suhtautuivat äidin uuteen kumppaaniin?  Millaisena Sanna näkee avioliittonsa tulevaisuuden? Millaisia pelkoja Sannalla on rasismin ja häirinnän suhteen? Kaikki Annan podcast-tallenteet löydät täältä!

    29 dk.

Hakkında

Kuuntele koskettavat tositarinat – julkisuuden henkilöiden ja tavallisten ihmisten – Annan rakastetuimmat jutut –podcastista! Mitä adoptiolapsen vuosien lapsettomuuden jälkeen saava juontaja Ellen Jokikunnas katuu? Laulaja Jussi Rainion lapsuuden eväät eivät puolestaan olleet kaksiset. Koko aikuisikänsä masennuksesta kärsinyt Jussi kokee, että lasten kautta myös hänen tarinassaan on onnellinen loppu – mutta millainen? Taina Löytökorven tytär kuoli sen sijaan leukemiaan, ja vain muutama kuukausi sen jälkeen hänen poikansa sairastui kilpirauhassyöpään. Miten tästä voi selvitä? Entä millaista on olla alkoholisti ja neljän lapsen äiti? Tai sairastua Alzheimerin tautiin vain 53-vuotiaana?

Uygunsuz bölümleri dinlemek için giriş yapın.

Bu şov ile haberdar kalın

Şovları takip etmek, bölümleri kaydetmek ve en son güncellemeleri almak için giriş yapın veya kaydolun.

Ülke veya bölge seçin

Afrika, Orta Doğu ve Hindistan

Asya Pasifik

Avrupa

Latin Amerika ve Karayipler

ABD ve Kanada