בורקאסט - מבית אורטל דיגיטל

אורטל דיגיטל
בורקאסט - מבית אורטל דיגיטל

עולם הפרסום הדיגיטלי משתנה כל הזמן, וקשה מאד לעקוב אחרי על השינויים, העדכונים, הפלטפורמות והטרנדים. ועדיין, יש כמה דברים בסיסיים שכל אדם בתחום וגם לקוחות שמפרסמים בדיגיטל חייבים להכיר: מהם הדברים הבסיסיים שעסקים קטנים, בינוניים ואפילו גדולים לא מבינים על פרסום בדיגיטל? מדוע מסר חזק הוא עדיין אחד הדברים החשובים ביותר בפרסום מוצלח? מה שונה פרסום פרפורמנס מפרסום שגרתי, למה דיירקט ריספונס הוא מומחיות שכדאי לרכוש, ואיך לעזאזל הכל קשור לבורקס? בפודקאסט החדש שלנו, "בורקאסט" נשתף את העולם בידע שצברנו במהלך שנות קיומה של "אורטל דיגיטל", והכל בלי להשאיר לכם פירורים על המכנסיים.

  1. פרק 12 - איך תוכן באודיו יכול לעזור לשפר ביצועים בפרפורמנס עם טל פלורנטין

    04/17/2024

    פרק 12 - איך תוכן באודיו יכול לעזור לשפר ביצועים בפרפורמנס עם טל פלורנטין

    מהפכה בהרגלי הצריכה! כבר שנים שכל עולם השיווק והפרסום מדבר על ייצור תוכן ועד כמה הוא נדבך חשוב בפעילות הפרסום שלנו. אבל מה זה בכלל תוכן ואיך הוא משתלב במערך? בפרק הפעם אירחנו את טל פלורנטין הוא מהדמויות הבולטות בתחום חוויית המשתמש בישראל. הוא כתב את הספר ״חוויית המשתמש״, מרצה ומכשיר אנשי מקצוע לעולמות ה-UX. טל הוא גם היזם מאחורי Summurai – שהיא פלטפורמה שמביאה את עולם התוכן הקולי מהמגרש הסגור של פודקאסטים אל עולם השיווק והתקשורת בין ארגונים ללקוחות שלהם. דיברנו על ההיסטוריה של תוכן שיווקי וצורות שונות שבהם עסקים מייצרים אותו וגולשים צורכים אותו, איזה אלטרנטיבות וסוגי תוכן יש לנו ובכלל ומה האפקטיביות של כל הדבר הזה היום. דיברנו על תוכן באודיו - איפה אודיו משתלב בצריכת התוכן של אנשים, פריחת הפודקאסטים והיישומים השיווקים של הכלי הזה, וגם המגבלות שלהם ואיזה אלטרנטיבות יש. כמובן שבתור אנשי פרפורמנס טובים היינו חייבים גם לגעת בכסף - איך תוכן תורם לשורה התחתונה ולביצועים, איפה אודיו נכנס בכל הסיפור ואיך משלבים את כל הנושא כחלק ממסע הלקוח שלנו. האתר של טל פלורנטין: https://talflorentin.com/ אתר Summurai: הפלטפורמה אותה מפתח טל פלורנטין. השליחות של Summurai היא לעזור לאנשים עסוקים לדעת יותר בפחות מאמץ באמצעות תקצירים קוליים לתוכן ברשת >> https://summurai.com

    1 hr
  2. פרק 11 - איך מקימים מותג שנשאר רלבנטי גם אחרי 24 שנים עם חלי ממן

    03/20/2024

    פרק 11 - איך מקימים מותג שנשאר רלבנטי גם אחרי 24 שנים עם חלי ממן

    מהפכת ה-AI שמתגלגלת עלינו בשנים האחרונות, כולם בטוחים שמחר הרובוטים משתלטים וגומרים לכולנו את עבודה, אבל בעצם, היום יותר מתמיד מתברר שסוד ההצלחה טמון דווקא בגורם האנושי. ישבנו עם חלי ממן, מותג שאין בית בישראל שלא מכיר, לשיחה צפופה על הסוד להקמת מותג שגם אחרי 24 שנים מצליח להישאר מוביל בתחומו, לשמור על מוניטין חיובי, לשמור על רלוונטיות גבוהה וכל זה בלי גימיקים, בלי ליפול לטרנדים זמניים ובלי לאבד את הפוקוס ולסטות מהדרך. בשיחה, שהייתה אחת המעניינות שערכנו בפודקאסט עד כה, דיברנו על הדרך שעברה חלי מהסלון של אמא שלה עם 6 משתתפות בקבוצה הראשונה ועד למאות קבוצות ליווי שבועיות בפריסה ארצית. על החשיבות של חווית הלקוח בדרך להצלחה, על איך מתמודדים עם תחרות וגם איך שומרים על פוקוס עסקי ומיתוגי בתחום תחרותי ודינמי שכל הזמן משתנה. בדרך דיברנו גם על החשיבות שבהבנת מסע הלקוח ועל הצורך להיות תמיד עם האצבע על הדופק ולעשות שינויים והתאמות בהתאם לצרכים המשתנים של הלקוחות שלנו ואיך ואיפה זה בא לידי ביטוי. אם יש משהו שאפשר ללמוד מהפרק הזה הוא שברגע שאנחנו מבינים מה הערך שאנחנו מביאים, מה העקרונות שלנו ושל המותג שלנו, ברמת השירות והמוצר שאנחנו מעוניינים לדלוור, אם אנחנו יודעים להסתכל על הלקוח שלנו ולהישאר בלמידה על מה שחשוב לו, גם לנו יש סיכוי להקים מותג על זמני שיישאר כאן 20 שנים ויותר.

    50 min
  3. פרק 9 - הטרגוט בפרסום דיגיטלי מת! מה עושים עכשיו?

    02/28/2024

    פרק 9 - הטרגוט בפרסום דיגיטלי מת! מה עושים עכשיו?

    כשמדברים על שיווק ופרסום, אפיון והגדרה חכמה ונכונה של קהל היעד היא כמובן הטרגוט הוא אחת מאבני הבניין המשמעותיות ביותר בשיווק דיגיטלי. מאז שגוגל נכנסה לחיינו, וכמובן שפי כמה וכמה עם השקת מערכת הפרסום של פייסבוק, הטרגוט הפך להיות אלמנטו מאוד טכני כירורגי בפרסום דיגיטלי. "אנשים בגיל X שגרים ב-Y ומתעניינים ב-Z ועוקבים אחרי ככה וככה" הפך להיות אפיון טרגוטי שהוא לא רק לגיטימי, אלא לגמרי בר ביצוע. הגדילו לעשות מערכות API לפרסום (למי שוזכר את ימי Adespresso העליזים) שהיו מפרסמים אחת לכמה חודשים 'מפה' של כל תחומי העניין ומאפייני הטרגוט הזמינים בפייסבוק כשירות למפרסמים, וחלק בלתי נפרד מתכנון של קמפיין בפייסבוק כלל מחקר וחפירה מעמיקה בכל אפשרויות הטרגוט המדויקות לאפיון קהל (שוב, טכני) מדוקדק. למעשה גישת הטרגוט הכירורגי מושרשת כל כך עמוק ב-DNA של הפרסום הדיגיטלי, שאחת השאלות הנפוצות ביותר שאנחנו נתקלים בה בקבוצות מקצועיות היא "איך אני מטרגט אנשים שהם ככה וככה וככה", כאילו שאיפשהו בממשק מערכות הפרסום יש כפתור קסם סודי שפשוט צריך לדעת איך להגיע אליו. אגב, לא סתם התאהבנו בזה, כי במשך לא מעט שנים, זה עבד וזה עבד טוב. מה פחות עבד? אם תשאלו את הסנאט האמריקאי או הרגולטור האירופאי, בעיקר פרטיות המשתמשים. אז בין ההתפתחויות הטכנולוגיות לבין תהליכים משפטיים מסובכים, פתאום, לצד השקת כלים לטרגוט "אוטומטי" מתקדם, גם בגוגל וגם בפייסבוק, התחילו להיעלם תחומי עניין כאלה ואחרים של המערכות לצד דחיפה ועידוד שלהם לשחרר את הטרגוט הכירורגי הידני לטובת הסתמכות (שלפעמים הרגישה לגמרי עיוורת) על האלגוריתם של מערכת הפרסום שיעשה את העבודה. עכשיו, בתהליך שכפי שאמרנו התחיל כבר לפני כמה שנים ומגיע השנה לשיא חדש, נראה שהגלגל ממשיך להסתובב אחורה, והטרגוט הטכני כמו שלמדנו להכיר ולאהוב "מת", או יותר נכון פשוט הופך לפרקטיקה מוגבלת ולא ומומלצת על ידי פלטפורמות הפרסום לטובת אלגוריתמים מתקדמים, למידת מכונה ובינה מלאכותית. אז האם הטרגוט באמת מת? ומה אנחנו אמורים לעשות עכשיו? הצטרפו אלינו לשיחה מרתקת על אחד המרכיבים המשמעותיים בעתיד של הפרסום בדיגיטל.

    49 min
  4. פרק 8 - האם יש דבר כזה "יותר מדי הצלחה" בעסקים? עם צביקה עינב

    02/21/2024

    פרק 8 - האם יש דבר כזה "יותר מדי הצלחה" בעסקים? עם צביקה עינב

    את סיפור ההצלחה הפנומנלי של "אבא חטוב" אין כמעט אדם בישראל שלא מכיר. אבל מאחורי העוצמה וההצלחה המרשימה, כמה צפוי, היה משבר שאיים לפרק את כל מה שצביקה עינב בנה בעמל רב ובשתי ידיים. מסתבר שבאמת יש דבר כזה "יותר מדי הצלחה" בעסקים, והגורם מספר אחת מאחורי זה קשור לסנכרון ותיאום בין מאמצי השיווק והפרסום לבין שורה של מנגנונים פנימיים. כשלא ניגשים לזה נכון הדרך לעסק מוכפש הופכת להיות קצרה מאוד, ובסופו של דבר - גם עסק עם מוצר מדהים וכל הכוונות הטובות שבעולם יכול בקלות מפחידה לייצר לקוחות לא מרוצים ומסע הכפשות. נדבר על תהליכי סקייל של עסקים, מה זה צמיחה בריאה ולמה זה סקייל זה הרבה יותר מהרחבת פעילות השיווק והגדלת תקציבי הפרסום. על הדרך ניגע גם קצת בנושא של טיפול במשברים, התמודדות עם לקוחות לא מרוצים ומה אנחנו יכולים לעשות מראש בשביל לצמצם חוסר שביעות רצון לקוחות למינימום האפשרי.

    50 min
  5. פרק 7 - האם יש באמת דבר כזה One Stop Shop בפרסום דיגיטלי? עם יאן יאנקו

    02/14/2024

    פרק 7 - האם יש באמת דבר כזה One Stop Shop בפרסום דיגיטלי? עם יאן יאנקו

    כמה נוח זה להתנהל מול ספק אחד ויחיד שיודע לענות על כל צורך שיש לנו? קונספט ה-One Stop Shop בעסקים הוא לא חדש, ולמעשה זה תמיד נראה שהאנושות נעה בין תקופות של אנשי אשכולות שעושים הכל מהכל לתקופה של "גילדות" או תחומי התמחות שבהן כל אחד הוא מומחה בתחום צר יותר מה שמאלץ אותנו להתנהל מול מספר אנשי שירות שונים. עולם הפרסום בכלל והדיגיטל הפרט הוא רחב ומגוון. קריאייטיב שיכול לכלול עיצוב, כתיבה, צילום, וידאו, הנפשה, תשתיות טכניות כגון אתרים, דפי נחיתה, אוטומציה שיווקית ומערכות CRM קידום אתרים, ניהול מדיה חברתית וכמובן הליבה של עולם הפרסום - רכש מדיה וניהול קמפיינים ממומנים. כל בעל עסק או מנהלת שיווק מטבע הדברים יעדיפו לצמצם ככל שניתן את הממשקים השונים ולהוריד את מפלס הכאב הראש, ולכן ההצעה של פתרון כולל, משרד פרסום או דיגיטל אחד שיודע להציע את כל החבילה נשמע מפתה במיוחד, אבל האם זה באמת הפתרון הטוב ביותר? בפרק נדבר על ההבדל בין "שירותים מקבילים" בעולם הדיגיטל ל"שירותים משלימים", ונבין באיזה מצבים הגיוני לקבל כמה שירותים תחת קורת גג אחת ומתי זה לחלוטין לא הגיוני, ואיך אנחנו ניגשים לבחירת הספקים שלנו בצורה שתניב לנו את התוצאות הטובות ביותר, גם במחיר של הרחבת המטרייה הניהולית שנדרשת מאיתנו מולם.

    1h 6m

About

עולם הפרסום הדיגיטלי משתנה כל הזמן, וקשה מאד לעקוב אחרי על השינויים, העדכונים, הפלטפורמות והטרנדים. ועדיין, יש כמה דברים בסיסיים שכל אדם בתחום וגם לקוחות שמפרסמים בדיגיטל חייבים להכיר: מהם הדברים הבסיסיים שעסקים קטנים, בינוניים ואפילו גדולים לא מבינים על פרסום בדיגיטל? מדוע מסר חזק הוא עדיין אחד הדברים החשובים ביותר בפרסום מוצלח? מה שונה פרסום פרפורמנס מפרסום שגרתי, למה דיירקט ריספונס הוא מומחיות שכדאי לרכוש, ואיך לעזאזל הכל קשור לבורקס? בפודקאסט החדש שלנו, "בורקאסט" נשתף את העולם בידע שצברנו במהלך שנות קיומה של "אורטל דיגיטל", והכל בלי להשאיר לכם פירורים על המכנסיים.

To listen to explicit episodes, sign in.

Stay up to date with this show

Sign in or sign up to follow shows, save episodes, and get the latest updates.

Select a country or region

Africa, Middle East, and India

Asia Pacific

Europe

Latin America and the Caribbean

The United States and Canada