אינווסטור 360 לייב

אינווסטור 360 לייב

המקום בו אנו חושפים בפניכם את המהלכים של הכסף הגדול, משתפים אתכם בתהליך קבלת ההחלטות של בכירי התעשייה ומספקים לכם הצצה אל מאחורי הקלעים לצוותי השקעות המובילים במדינה. עם עומר רבינוביץ׳. הפודקאסט הוא חלק מרשת הפודקאסטים של אינווסטור 360 רשת הפודקאסטים המובילה בישראל בתחום הפיננסים וההשקעות. פודקאסטים נוספים שלנו - אינווסטור 360 לייב, כסף חדש והשקעות למתחילים מוזמנים לקורסים וובינרים בחינם, הצטרפות לרשימת התפוצה שלנו, ערוץ הכשירים, צ׳קאפ פיננסי ועוד https://investor360.co.il/landing/what-next/?utm_source=podcast&utm_content=investor-live או חפשו אינווסטור 360 בגוגל מתעניינים בהשקעה במניות בבורסה, קרנות סל, ביטקוין, זהב, נדל"ן, תיקון 190 ועוד , ביטקוין, תיקי סל, זהב, מעקב אחר מכפילי רווח גלובליים. התכנית הזו היא כרטיס הכניסה שלכם לרעיונות הטובים והעדכניים ביותר. הופק ע"י SHEMMA פודקאסטים ויצירות סאונד

  1. -1 J

    התחזיות והאסטרטגיות להשקעות בשנת 2025 עם גיא מני, מנהל השקעות ראשי פנסיה וגמל בבית ההשקעות מיטב, בית ההשקעות הגדול בישראל

    מוזמנים לקורסים וובינרים בחינם, הצטרפות לרשימת התפוצה שלנו, ערוץ הכשירים, צ׳קאפ פיננסי ועודהפעם באינווסטור לייב, מארחים את גיא מני, מנהל השקעות ראשי פנסיה וגמל בבית ההשקעות הגדול בישראל - מיטב. גיא הציג את התחזיות והנקודות המרכזיות לשנת 2025, בדגש על המסלול הכללי הכולל אג"ח בארץ ובחו"ל, מניות בארץ ובחו"ל, והשקעות לא סחירות. בהמשך לוובינרים הקודמים, בהם אירחנו את מנהלי ההשקעות הגדולים בישראל ושמענו מהם את התחזיות שלהם לשנת 2025, ארחנו את גיא מני לשיחה מעמיקה על המסלול הכללי ועל סביבת המאקרו הגלובלית ובישראל. גיא דיבר על האתגרים וההזדמנויות הצפויים בשנה הקרובה, ונתן תובנות חשובות למשקיעים. ביולי האחרון נכנסה לתוקף רפורמת המסלולים שמטרתה להקל על החוסכים בהשוואה בין המסלולים על ידי הבנת אסטרטגיות ההשקעה בהם ולאפשר לחוסך יותר שליטה בבחירת המסלול. רפורמה זו גרמה לגידול במסלולי ההשקעה אצל המוסדיים ובאפשרויות הבחירה אצל החוסכים, ויצרה חמישה אשכולות כאשר כל אשכול מייצג אופן השקעה אחר. למשל, אשכול אחד הוא מסלולים עוקבי מדד (בדומה לרעיון של מסלול S&P 500 המוכר), ואשכול אחר הוא השקעה בני"ע סחירים. הרפורמה יצרה מסלולי השקעה המאפשרים לחוסך לבחור את המטבע בו ישקיע את כספו, למשל נאסדק שקלי או דולרי, מחקות מדדים בדולר או שקל וכו'. לכן, מי שמאמין בהשקעות פסיביות צריך לשאול כמה שאלות: 1. באיזה מדד אני מעוניין להשקיע - טכנולוגיה, S&P 500, אג"ח וכו'. 2. באיזה מטבע אני מעוניין להשקיע - שקלי או דולרי. 3. האם להכניס אלמנט של גידור להשקעה? אז מה חשוב לדעת על השקעות פסיביות באופן כללי? מה ייחודי בכל מכשיר השקעה פסיבי? מה עובד הכי טוב וממה כל מכשיר מושפע? ואיך לבחור מכשיר השקעה רלוונטי? הצטרפו אלינו לפרק חדש של "אינווסטור לייב" עם גיא מני, מנהל ההשקעות הראשי בבית ההשקעות הגדול בישראל.

    1 h 8 min
  2. 31/12/2024

    מסתכלים קדימה לשנת 2025 עם אבנר חדד, מנכ"ל הפניקס בית השקעות ומנכ"ל משותף של קסם קרנות

    מוזמנים לקורסים וובינרים בחינם, הצטרפות לרשימת התפוצה שלנו, ערוץ הכשירים, צ׳קאפ פיננסי ועודהפעם באינווסטור לייב ארחנו את אבנר חדד, מנכ"ל הפניקס בית השקעות ומנכ"ל משותף של קסם קרנות, לשיחה על מבט מאקרו של הכלכלה העולמית לקראת שנת 2025. ישנן שאלות רבות העומדות בפני כלכלות העולם, במיוחד בתקופה מלאת מתחים ושינויים כלכליים ופוליטיים. בארה"ב, דונלד טראמפ עומד להיכנס לבית הלבן במספר שבועות, לאחר שנבחר לכהונה נוספת כנשיא ארצות הברית. בחירתו הובילה לעלייה בתחושת הביטחון הכלכלי, לפחות בטווח הקצר, וספקולציות לגבי תמריצי מדיניות כלכלית צפויים. עם זאת, תחזיות לטווח ארוך יותר מעלות חששות לגבי יציבות השווקים לאור התנודתיות הפוליטית והכלכלית הגלובלית. השפעות התחרותיות בשוק המט"ח נשארות מורכבות, במיוחד לאור התחזקותו הפוטנציאלית של הדולר ואי הוודאות הגיאופוליטית האופפת את השוק העולמי.  בישראל, המלחמה הנמשכת מזה למעלה משנה יוצרת תחושת אי-ודאות מתמשכת, כאשר הכיוון העתידי של כלכלת המדינה נותר מעורפל. תקציב המדינה שעדיין מעורר סערה בחודשים האחרונים וצפוי להמשיך לעורר סערה גם בשבועות הקרובים. בתוך אי-ודאות הזו, הכלכלה הישראלית מתמודדת עם שיעור אינפלציה העומד על 3.4% (שרק לאחרונה ירד ב0.1%). העליות במחירים משפיעות על יוקר המחיה ועלולות להוביל להפחתת הכוח הקנייה המקומי. בישראל כבר מסתכלים קדימה לשנת 2025 עם החלטת הריבית המסתמנת להגיע בתחילת החודש כאשר הריבית עומדת היום על 4.5% חזק ויציב.  ברמה העולמית, הצמיחה הכלכלית צפויה להישאר יציבה אך מתונה, עם תחזית של 3.2% לשנת 2024 ו-3.3% לשנת 20254. עם זאת, קיימים סיכונים רבים, כולל מתחים גיאופוליטיים, תנודתיות בשווקים הפיננסיים, והשלכות של מדיניות כלכלית משתנה. במקביל, השקעות משמעותיות בטכנולוגיות מתקדמות כמו בינה מלאכותית תורמות לצמיחה באסיה, במיוחד בסין ובהודו.  השאלה המהותית שנותרת פתוחה היא כיצד ישראל וארה"ב ינהלו את האתגרים הכלכליים הבולטים שהם ניצבים מולם, והאם יצליחו לייצב ולחדש את הצמיחה הכלכלית לנוכח האתגרים הקיימים בשנים הקרובות. האם כל אלה מהווים הזדמנות חדשה ומרגשת או דווקא אזהרה לקראת העתיד לבוא?

    1 h 10 min
  3. 24/12/2024

    עתיד התשלומים הדיגיטליים עם יאיר נחמד, מנכ"ל נאייקס

    מוזמנים לקורסים וובינרים בחינם, הצטרפות לרשימת התפוצה שלנו, ערוץ הכשירים, צ׳קאפ פיננסי ועודהפעם באינווסטור לייב נדון במהפכה בעולם הצרכנות שהחלה בשנות החמישים של המאה הקודמת, כאשר חברת דיינרס קלאב יצרה את כרטיס החיוב הראשון לשימוש כללי, שסימן את תחילת עידן כרטיסי האשראי המודרניים. מאז, עולם הצרכנות השתנה באופן משמעותי, עם ירידה בשימוש במזומן ועלייה בשימוש בכרטיסי אשראי, במיוחד עם תחילת מהפכת כרטיסי האשראי הדיגיטליים בשנים האחרונות. מהפכת כרטיסי האשראי הדיגיטליים משנה את הדרך בה אנו מבצעים תשלומים. במקום להשתמש בכרטיס פיזי, כרטיסי אשראי דיגיטליים מאוחסנים במכשירים ניידים כמו טלפונים חכמים ושעונים חכמים, ומאפשרים לבצע רכישות באמצעות אפליקציות תשלום. יתרונותיהם כוללים נוחות, מהירות וביטחון מוגבר, שכן הכרטיסים הדיגיטליים משתמשים במספרים ייחודיים שלא חושפים את פרטי הכרטיס האמיתי. כיום, כמעט 80% מהישראלים מעל גיל 15 מחזיקים בכרטיס אשראי אחד לפחות. מהפכת האשראי החלה לפני למעלה ממחצית המאה וצברה תאוצה בעשרים השנים האחרונות, אך היא עדיין צפויה להמשיך ולצמוח. הערב באינווסטור לייב נשוחח עם יאיר נחמד, מנכ"ל חברת Nayax, על האופן שבו החברה מתמודדת עם השינויים הללו ומובילה את תחום התשלומים הדיגיטליים. נבין מהם היתרונות בשימוש במוצרי Nayax, הפועלת ביותר מ-120 מדינות ומשרתת מעל 85,000 לקוחות ברחבי העולם, ומהם האתגרים העומדים בפני מהפכת התשלומים המקוונים.

    1 h 14 min
  4. 17/12/2024

    בחזרה למודל שילר עם שלמה מרציאנו

    לקביעת פגישה ובחינת השקעה עם מנהלי תיקי ההשקעות של אינווסטור >>מוזמנים לקורסים וובינרים בחינם, הצטרפות לרשימת התפוצה שלנו, ערוץ הכשירים, צ׳קאפ פיננסי ועודהאם כשאתם מנפחים בלון אתם מרגישים מתי הוא עלול להתפוצץ? בעקבות הצלחת הוובינר בנושא "מדד שילר בעידן ה-AI" שקיימנו באוגוסט האחרון וכמות התגובות החיוביות שקיבלנו מכם, הערב באינווסטור לייב, שלמה מרציאנו, מנהל ההשקעות הראשי באינווסטור 360, יחזור לספר לנו עוד על מדד שילר, כיצד הוא פועל ולמה הוא חשוב לכל מי שמעוניין להשקיע. על פי שלמה: "חשוב שמי שנכנס לשיטת השקעה כזו או אחרת, יעשה זאת מתוך הבנה אמיתית ולא כי מישהו אמר לו". הסיבה לכך היא שברגע שמשקיע מבין לאן הוא נכנס, הוא יהיה מוכן טוב יותר לתרחישים חריגים, שעשויים להגיע. יישום מדד שילר בהשקעות אישיות יכול לסייע למשקיעים לקבל החלטות מושכלות יותר על ידי הערכת תמחור השוק והסיכונים הכרוכים בו. המדד מאפשר להבין אם השוק מתומחר יתר על המידה או מתחת לממוצע ההיסטורי, מה שמסייע בתזמון הכניסה והיציאה מהשוק. בנוסף, ניתן להשתמש במדד לבחירת סקטורים אטרקטיביים להשקעה על ידי זיהוי סקטורים בתמחור חסר. מדד שילר מסייע גם למשקיעים לטווח ארוך להבין את הסיכונים וההזדמנויות בשוק, ובכך עשוי לשפר את הביצועים על ידי קבלת החלטות מבוססות נתונים והבנה מעמיקה של השוק. איך ליישם את מדד שילר ולהיעזר בו להתמודד עם תרחישים חריגים בשוק? האם יש סיכונים בשימוש במדד שילר?

    1 h 14 min
  5. 10/12/2024

    סקירה חודשית: דצמבר 2024 במאקרו ובשוקי ההון

    מוזמנים לקורסים וובינרים בחינם, הצטרפות לרשימת התפוצה שלנו, ערוץ הכשירים, צ׳קאפ פיננסי ועודאפקט טראמפ - מה מספרים נתוני הצמיחה העולמית? מה קורה עם הדולר / שקל? ומה אומרים משקיעי חוץ על הכלכלה והבורסה בישראל?מה צפוי בסקירה? גלובלי מה מספרים נתוני הצמיחה העולמית?  ארה"ב איפה אנחנו במשוואת המיתון / נחיתה רכה? מהי ההשפעה של שר האוצר המיועד על הבורסה? מהן התחזיות העדכניות בנושא האינפלציה והריבית אחרי בחירת טראמפ? מה תומך בהמשך הראלי במניות לתוך השנה הבאה, ומה עלול להקשות? מה היה אומר בנג'מין גרהאם על תמחור שבע המניות המובילות (MAG 7) אירופה ממשלת צרפת נפלה, מה קורה שם בכלל? למה זקוקה גרמניה כדי לצאת מהמשבר? סין מה עלולה לעולל העלאת המכסים המתוכננת של טראמפ לסין וארה"ב? ישראל האם ההסדרה בלבנון משנה את התחזיות קדימה ואיך? מה אומרים משקיעי חוץ על הכלכלה והבורסה בישראל? מה ההשפעה של ירידת פרמיית הסיכון של ישראל? מה קורה עם הדולר / שקל? עוד פיקנטריה ותמחור השווקים.

    22 min
  6. 03/12/2024

    אינפלציה, השקעה וניהול סיכונים - כל מה שצריך לדעת על סחורות, עם עדי פנחס

    מוזמנים לקורסים וובינרים בחינם, הצטרפות לרשימת התפוצה שלנו, ערוץ הכשירים, צ׳קאפ פיננסי ועוד ארחנו את אחד המומחים הגדולים בישראל לנושא, עדי פנחס, בעלים ומנכ״ל של חברת קומודקס המבצעת השקעות גידור בסחורות ומוציאה ניתוחי חשיפות וחומרי הגלם ותוכניות לניהול סיכונים.דברנו על סחורות – חיטה, תירס, קקאו, קפה, נפט, נחושת ועוד. גם מי שלא משקיע בסחורות במישרין מושפע ממחירי הסחורות בתיק המניות שלו ובחיים עצמם. כך שחשוב לכולם להבין את ההתנהגות של מחירי הסחורות השונות. דברנו על שרשרת הערך של סחורות, על המחזוריות המובנית בשווקים ועל חוזים ארוכי טווח שיכולים לגרום לחברות לפשוט את הרגל ולמשקיעים חכמים לצאת עם תשואות יפות. לדוגמא – מדוע עלה מחיר הקקאו ב 110% מאז תחילת השנה? ומדוע מחירי הסויה והחיטה בירידה? היה איתנו אחד המומחים הגדולים בישראל לנושא, עדי פנחס, בעלים ומנכ״ל של חברת קומודקס המבצעת השקעות גידור בסחורות ומוציאה ניתוחי חשיפות וחומרי הגלם ותוכניות לניהול סיכונים. מה הם היתרונות והחסרונות בהשקעה בסחורות, איזה מרכיב סחורות צריכות לקחת בתיק ההשקעות שלנו ומהן ה ״ABCD״, החברות הנסחרות הגדולות בתחום?

    1 h 8 min
  7. 26/11/2024

    מה צופה שנת 2025 לכלכלה העולמית?

    מוזמנים לקורסים וובינרים בחינם, הצטרפות לרשימת התפוצה שלנו, ערוץ הכשירים, צ׳קאפ פיננסי ועודהפעם באינווסטור לייב ארחנו את רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי בבנק מזרחי טפחות לשיחה על עתיד הכלכלה העולמית בשנת 2025 כשישנן שאלות רבות העומדות בפני כלכלות העולם, במיוחד בתקופה מתוחה זו.  בארה"ב, השווקים הפיננסיים חווים תגובה חיובית לאחר בחירתו של דונלד טראמפ לכהונה נוספת כנשיא ארצות הברית. בחירתו הובילה לעלייה בתחושת הביטחון הכלכלי, לפחות בטווח הקצר, וספקולציות לגבי תמריצי מדיניות כלכלית צפויים. עם זאת, תחזיות לטווח ארוך יותר מעלות חששות לגבי יציבות השווקים לאור התנודתיות הפוליטית והכלכלית הגלובלית. השפעות התחרותיות בשוק המט"ח נשארות מורכבות, במיוחד לאור התחזקותו הפוטנציאלית של הדולר ואי הוודאות הגיאופוליטית האופפת את השוק העולמי.  בישראל, המלחמה הנמשכת מזה למעלה משנה יוצרת תחושת אי-ודאות מתמשכת, כאשר הכיוון העתידי של כלכלת המדינה נותר מעורפל. תקציב המדינה, אשר עורר סערה בשבועות האחרונים וצפוי להמשיך לעורר סערה בהמשך, יכלול שינויים במיסים שמטרתם מימון ההוצאות הצבאיות, בעוד הגירעון עומד כעת על 8.5%. בעוד שממשלת ישראל מעוניינת להוריד אותו ל-4%, חברות דירוג האשראי הבינלאומיות כמו מוד'יס ו-S&P הביעו ספקנות בנוגע ליכולתה של ישראל לעמוד ביעדים אלו. לאחרונה הן אף הורידו את דירוג האשראי של ישראל, מה שעלול להשפיע על יכולתה של המדינה לגייס כספים בתנאים משתלמים בעתיד.  בתוך כלל האי-ודאות הזו, הכלכלה הישראלית מתמודדת עם שיעור אינפלציה עומד על 3.5%, מה שמקשה על הצרכנים והעסקים. העליות במחירים משפיעות על יוקר המחיה ועלולות להוביל להפחתת הכוח הקנייה המקומי. השאלה המהותית שנותרת פתוחה היא כיצד ישראל וארה"ב ינהלו את האתגרים הכלכליים הבולטים שהם ניצבים מולם, והאם יצליחו לייצב ולחדש את הצמיחה הכלכלית לנוכח האתגרים הקיימים בשנים הקרובות.  האם כל אלה מהווים הזדמנות חדשה ומרגשת או דווקא אזהרה לקראת העתיד לבוא?

    1 h 1 min

À propos

המקום בו אנו חושפים בפניכם את המהלכים של הכסף הגדול, משתפים אתכם בתהליך קבלת ההחלטות של בכירי התעשייה ומספקים לכם הצצה אל מאחורי הקלעים לצוותי השקעות המובילים במדינה. עם עומר רבינוביץ׳. הפודקאסט הוא חלק מרשת הפודקאסטים של אינווסטור 360 רשת הפודקאסטים המובילה בישראל בתחום הפיננסים וההשקעות. פודקאסטים נוספים שלנו - אינווסטור 360 לייב, כסף חדש והשקעות למתחילים מוזמנים לקורסים וובינרים בחינם, הצטרפות לרשימת התפוצה שלנו, ערוץ הכשירים, צ׳קאפ פיננסי ועוד https://investor360.co.il/landing/what-next/?utm_source=podcast&utm_content=investor-live או חפשו אינווסטור 360 בגוגל מתעניינים בהשקעה במניות בבורסה, קרנות סל, ביטקוין, זהב, נדל"ן, תיקון 190 ועוד , ביטקוין, תיקי סל, זהב, מעקב אחר מכפילי רווח גלובליים. התכנית הזו היא כרטיס הכניסה שלכם לרעיונות הטובים והעדכניים ביותר. הופק ע"י SHEMMA פודקאסטים ויצירות סאונד

Plus de contenus par רשת אינווסטור 360

Vous aimeriez peut‑être aussi

Pour écouter des épisodes au contenu explicite, connectez‑vous.

Recevez les dernières actualités sur cette émission

Connectez‑vous ou inscrivez‑vous pour suivre des émissions, enregistrer des épisodes et recevoir les dernières actualités.

Choisissez un pays ou une région

Afrique, Moyen‑Orient et Inde

Asie‑Pacifique

Europe

Amérique latine et Caraïbes

États‑Unis et Canada