پادکست برابری

Arseh Sevom
پادکست برابری

پادکست برابری، مجموعه‌ای ۹ قسمتی با عنوان «شورای نگهبان یکی از موانع دموکراسی در ایران» است که از امروز، هر هفته در وب‌سایت عرصه سوم، «کست‌باکس»، «آی‌تونز» و دیگر اپلیکشن‌های ویژه پادکست منتشر خواهد شد.

  1. دوازده مرد خبيث

    2020/12/24

    دوازده مرد خبيث

    دوازده مرد خبیث نام نهمین قسمت از پادکست برابری است که به بررسی سوابق و نظرات برخی از اعضای تاثیر گذار شورای نگهبان در سال‌های گذشته اختصاص دارد. با نگاهی به ۷ دوره گذشته  شورای نگهبان از سال ۵۸ تا امروز می بینیم که  ۴۸ نفر در مقاطع مختلف به عضویت شورای نگهبان در آمده‌اند، ۲۸ حقوقدان و ۲۰ فقیه. به عبارت دیگر در ۴۰ سال گذشته ۲۰ نفر با عنوان فقیه توانسته‌اند به نام اسلام ترجمه خود را از قانون اساسی به میلیون‌ها ایرانی تحمیل کنند و نتیجه ده ها انتخابات مجلس و ریاست جمهوری و خبرگان را مهندسی کرده و آن را باب میل رهبر جمهوری اسلامی رقم بزنند. در این قسمت همچنین از نقش افرادی مانند احمد جنتی دبیر مادام العمر شورای نگهبان و محمود کدخدایی دست راست او در این شورا سخن خواهیم گفت و برخی وقایع تاریخی در این شورا را بررسی خواهیم کرد. ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید و نظراتتون رو برای ما به صورت کامنت، یا ایمیل بفرستید. برابری رو به امید فردایی برابر با دوستان و آشنایانتان به اشتراک بگذارید.

    25 分鐘
  2. نیمکت ذخیره‌ها و بودجه‌های شورای نگهبان

    2020/12/17

    نیمکت ذخیره‌ها و بودجه‌های شورای نگهبان

    در اپیزود هشتم  پادکست برابری سری‌زده‌ایم به «بودجه‌های شورای نگهبان» و «نیمکت ذخیره‌های شورای نگهبان» یا همان مجامع مشورتی فقهی و حقوقی . شورای نگهبانی که طبق قانون اساسی قرار بود متشکل از ۶ حقوق‌دان و ۶ فقیه باشد، بعد از ۴۰ سال کاملا چهره جدیدی به خود گرفته است و از سال ۷۹ به بعد رفته رفته ساختار اداری و اجرایی خود را تغییر داده و در کنار دفاتر استانی و شهرستانی و ناظران دائمی و فرعی، پژوهشکده‌‌‌ای را تاسیس کرده و با حمایت و دستور رهبر جمهوری اسلامی اقدام به تاسیس دو نهاد مشورتی کرده است. یکی مجمع مشورتی فقهی و دیگری مجمع مشورتی حقوقی. در این قسمت نحوه تاسیس این مجامع و کارکرد آنها را بررسی خواهیم کرد تا ببینیم هدف جمهوری اسلامی از  این سرمایه گذاری بلند مدت چه بوده است. رجبعلی مزروعی نماینده سابق مجلس ششم با ما از چگونگی تخصیص بودجه‌های کلان به شورای نگهبان خواهد گفت و از حسین احمدی نیاز وکیل و فعال حقوق بشر درباره کارکردهای این مجامع مشورتی خواهیم شنید. در قسمت‌ بعدی پادکست برابری درباره برخی اعضای تاثیر گذار شورای نگهبان در طول این سالها  با شما سخن خواهیم گفت. ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید و نظراتتون رو برای ما به صورت کامنت، یا ایمیل بفرستید. برابری رو به امید فردایی برابر با دوستان و آشنایانتان به اشتراک بگذارید. منابع: ۱- سخنرانی خمینی درباره شورای نگهبان: https://www.aparat.com/v/WCK4Y ۲- سخنرانی خامنه ای درباره شورای نگهبان: https://www.aparat.com/v/GS1MJ ۳- وب سایت علی خامنه‌ای رهبر ایران  http://www.mostazafin.tv/article/6275 ۴- تلویزیون اینترنتی مستضعفین http://www.mostazafin.tv/article/6275 ۵- پرونده شورای نگهبان در عرصه سوم https://www.arsehsevom.org/guardian-council/ ۶- پژوهشکده شورای نگهبان: http://www.shora-rc.ir/Portal/Home/ ۷- مصاحبه تلویزیونی علم الهدی معاون پژوهشکده شورای نگهبان: https://www.aparat.com/v/9oY2I ۸- پیش نویش قانون اساسی ایران http://www.mediafire.com/?wqzndvahzwg ۹- مشروح مذاکرات مجلس خبرگان رهبری:‌ https://www.youtube.com/watch?v=v3u_VIGI9vE&t=918s https://www.youtube.com/watch?v=_uV5IDlL_Cc&t=380s https://www.youtube.com/watch?v=83wQTWrMZ0M&t=29s ۱۰- مصاحبه تلویزیونی سیامک رهپیک رییس پژوهشکده شورای نگهبان: https://www.aparat.com/v/rPcZo ۱۱- مجامع مشورتی شورای نگهبان-عرصه سوم https://www.arsehsevom.org/guardian-council-articles/ ۱۲- سخنان محمد مومن عضو متوفی شورای نگهبان https://bit.ly/3jRIgE

    26 分鐘
  3. مهندسی انتخابات در شورای نگهبان

    2020/12/10

    مهندسی انتخابات در شورای نگهبان

    اپیزود هفتم پادکست برابری، به بررسی پدیده مهندسی انتخابات در ایران می‌پردازد. نظارت استصوابی و قدرت بی چون و چرای هیات های نظارت بر انتخابات، این امکان را برای شورای نگهبان به وجود آورده که در یک فرایند کنترل شده، تمامی مراحل انتخابات را مهندسی کند تا در نهایت شاهد نوعی از انتصاب به جای انتخاب در ایران باشیم. در این قسمت، پژمان تهوری روزنامه نگار سابق پارلمانی در ایران از نحوه مدیریت و مهندسی انتخابات توسط شورای نگهبان و هیات های نظارت می‌گوید، نحوه مهندسی انتخابات خبرگان رهبری را شرح می‌دهد و تاکید می‌کند که مهندسی انتخابات صرفا محدود به تایید صلاحیت ها نمی‌شود. شهرام سردارزاده روزنامه نگار دیگر مهمان امروز ماست که از نحوه مهندسی انتخابات ۸۸ توسط شورای نگهبان با ما سخن خواهد گفت. در قسمت‌ بعدی پادکست برابری از نیمکت ذخیره‌های شورای نگهبان با شما سخن خواهیم گفت. ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید و نظراتتون رو برای ما به صورت کامنت، یا ایمیل بفرستید. برابری رو به امید فردایی برابر با دوستان و آشنایانتان به اشتراک بگذارید.

    23 分鐘
  4. هیات‌های نظارت؛ بازوی اجرایی شورای نگهبان

    2020/12/03

    هیات‌های نظارت؛ بازوی اجرایی شورای نگهبان

    ششمین قسمت از پادکست برابری به موضوع هیات‌های نظارت؛ بازوان اجرایی شورای نگهبان اختصاص دارد. هیات‌های نظارت که قرار بود تنها بر روند اخذ رای نظارت کرده و ضامن سلامت ارای انتخاباتی باشند، با گذشت سالها تبدیل به یکی از بازیگران اصلی انتخابات در ایران شده‌اند. پس از ارائه تفسیر جنجال برانگیز شورای نگهبان از اصل ۹۹ قانون اساسی، این هیات‌ها نقشی بسیار فراتر از آنچه در ابتدای انقلاب ۵۷ برای آنها پیش بینی شد را بر عهده گرفتند و به بازوان اجرایی ۱۲ مرد شورای نگهبان تبدیل شدند. بودجه‌های کلان، تجسس در زندگی خصوصی شهروندان و پرونده سازی برای آنها که ممکن است روزی قصد ورود به عرصه قدرت را داشته باشند بخش مهمی از وظایف این گروه‌ چند ده هزار نفری را تشکیل می‌دهد. در این قسمت با شما از نقش این هیات‌ها در تعیین سرنوشت انتخابات‌ها سخن خواهیم گفت و سری به بودجه‌های چند ده میلیون دلاری این گروه خواهیم زد. پژمان تهوری روزنامه نگار، رجبعلی مزروعی نماینده سابق مجلس ششم و شهرام سردار زاده روزنامه نگار مهمان امروز پادکست برابری خواهند بود.

    27 分鐘

評分與評論

5
(滿分 5 顆星)
2 則評分

簡介

پادکست برابری، مجموعه‌ای ۹ قسمتی با عنوان «شورای نگهبان یکی از موانع دموکراسی در ایران» است که از امروز، هر هفته در وب‌سایت عرصه سوم، «کست‌باکس»، «آی‌تونز» و دیگر اپلیکشن‌های ویژه پادکست منتشر خواهد شد.

若要收聽兒少不宜的單集,請登入帳號。

隨時掌握此節目最新消息

登入或註冊後,即可追蹤節目、儲存單集和掌握最新資訊。

選取國家或地區

非洲、中東和印度

亞太地區

歐洲

拉丁美洲與加勒比海地區

美國與加拿大