Klog på flow

Klog på Flow / Agil Procesforbedring
Klog på flow

Klog på flow stiller skarpt på ledelse af flow-effektive organisationer. Hver anden uge taler Pia Petersen, Henrik Sternberg og Ulrik H. Gade sammen om det, de siden sidst er blevet fagligt optaget af i forbindelse med deres konsulentarbejde i praksis. Vi håber du bliver endnu mere nysgerrig på, hvordan du kan træde ind i ledelse for at skabe flow, resiliens og engagement.

  1. 3 THG 12

    27. Systematiske prøvehandlinger og løbende forbedringer

    For at glædes over de små skridt og se, at der faktisk er fremdrift i en rigtig retning, skal vi have en idé om, hvad det er, vi gerne vil blive bedre til. Ulrik, Henrik og Pia deler viden om at bruge systematiske prøvehandlinger til at skabe løbende forbedringer. Hvis vi gerne vil gå hurtigere fra identifikation af en udfordring, til udfordringen er væk, hvad gør man så? Hvordan kan opdeling af store opgaver i mindre bidder skabe bedre flow?Ordet Agil endte på den sproglige fy-fy-liste, og ingen har turde skrive eller sige agil de sidste år. Betød det, at sproget kom til at stå i vejen for de gode samtaler om de gode tanker og praksisser, der voksede op i den agile bevægelse?  Gå direkte til et af dagens emner: 00:01:42       Systematiske prøvehandlinger og løbende forbedringer 00:24:32       Hvordan kan vi dele opgaver op, for at skabe bedre flow? 00:53:10       Hvorfor har vi ikke talt om agilitet i de sidste år? Vi taler bl.a. om: Lars Movin: Udspil. Samtaler med Torben UlrichDJ Brevet på P6 Beat lytter til musik der ikke findes mere. Kan findes på DR’s app. ____________________________________ Hvordan kan man lede organisationer, så de passer bedre til den verden, vi lever i? Hvordan begynder manKlog på flow er rigtige samtaler om flowfremmende ledelse, med Pia Petersen, Henrik Sternberg og Ulrik Gade, der udfordrer hinanden og udforske det, der har vækket deres nysgerrighed hos kunder og samarbejdspartnere. Læs mere på www.klogpåflow.dk: Mød teamet bag Klog på flow, find inspiration og viden i bloggen - og meld dig til vores åbne arrangementer.

    1 giờ 18 phút
  2. 19 THG 11

    26. Forandringsprocesser og ledelsesadfærd – hvad virker?

    Dagens gæst hos Pia er Bo Vestergaard. Bo er ledelsesrådgiver i forandringsprocesser, proceskonsulent, foredragsholder, aktionsforsker og forfatter til flere bøger, deriblandt Fair Proces.  Bo Vestergaard er optaget af, hvad der virker i praksis i forandringsprocesser, og hvordan vi gør forandringer til forandringer til det bedre. Det er nemlig ikke altid det, der er resultatet. Både Pia og Bo har samarbejdet med organisationer og ledere, der skaber mærkbare forandringer indenfor ledelsesløs ledelse, regenerativ ledelse, flowfremmende ledelse og fladere hierarkier.   Sammen, deler de erfaringer med hvilken ledelsesadfærd, -roller og -opgaver, der kan medvirke til at bringe os et andet sted hen end der, hvor vi er i dag i mange organisationer. Lysten og behovet er derude. Hvad ser Bo og Pia virke?   Gå direkte til et af dagens emner: 00:10:22       De fire grader af involvering, hvordan kan du som leder bruge det? 00:28:24       Magt og politik i beslutningsrum 00:41:04       En historie fra praksis:   Reorganisering, hvor medarbejderne bestemte 00:52:20       Forandringskynisme - hvordan se det ud? 01:05             Ledelsesrollen og ledelsesadfærden ændrer sig.   Vi taler bl.a. om: Bo Vestergaard: Fair ProcessBo Vestergaard: Hvad laver ledelsen, når medarbejderne bestemmer ____________________________________ Hvordan kan man lede organisationer, så de passer bedre til den verden, vi lever i? Hvordan begynder manKlog på flow er rigtige samtaler om flowfremmende ledelse, med Pia Petersen, Henrik Sternberg og Ulrik Gade, der udfordrer hinanden og udforske det, der har vækket deres nysgerrighed hos kunder og samarbejdspartnere. I dag har Pia Petersen en gæst i studiet. Læs mere på www.klogpåflow.dk: Mød teamet bag Klog på flow, find inspiration og viden i bloggen - og meld dig til vores åbne arrangementer.

    1 giờ 21 phút
  3. 5 THG 11

    25. Hvis vi piller hierarkiet ud af organisationen, hvad sætter vi så ind i stedet?

    Pia Petersen har medledelses-rådgiver og forfatter Mette Aagaard i studiet til en samtale om hvordan medledelse knytter an til flowfremmende ledelse.   I august 2023 udgav Mette bogen Når teamet er chef. Hun flere end 20 års erfaring med HR- og organisationsudvikling i bl.a. Slagelse Kommune, hvor hun som udviklingschef selv var med til at introducere medledelse.  Pia Petersen og Mette Aagaard er begge optaget af at medvirke og inspirere til ændring af arbejdsvilkår og stimulering af gode og sunde arbejdsfællesskaber. De drøfter deres erfaring med at gøre det i praksis – i floweffektive organisationer, i medledelse og i agile organisationer. Mette Aagaard er stærkt inspireret af sociokrati – en organisationskultur uden formel ledelse.   Gå direkte til et af dagens emner: 17:12 - I en hierarkiløs organisation, hvordan ser en helt almindelig arbejdsdag ud? 34:42 - Hvilke greb virker i praksis og gør en stor forskel for værdiskabelse og for mennesker? 47:59 - Centrale processer i medledelse: At holde møder, fordele opgaver, sikre feedback og træffe beslutninger 01:01:43 -  Hvad skal vi holde op med at gøre? 01:12:40 - Mette og Pias hyldesttale til ledere. Og spørgsmål fra lytterne   Vi taler bl.a. om: Mette Aagaard: Når teamet er chefJohnathan Smart: Better value, sooner, safer, happierMalene Friese Andersen: Det kunne være så godt  ____________________________________ Hvordan kan man lede organisationer, så de passer bedre til den verden, vi lever i? Hvordan begynder manKlog på flow er rigtige samtaler om flowfremmende ledelse. Pia Petersen, Henrik Sternberg og Ulrik Gade sidder klar til at udfordre hinanden og udforske det, der har vækket deres nysgerrighed hos kunder og samarbejdspartnere. I dagens episode har Pia en gæst i studiet. Læs mere på www.klogpåflow.dk: Mød teamet bag Klog på flow, find inspiration og viden i bloggen - og meld dig til vores åbne arrangementer.

    1 giờ 39 phút
  4. 22 THG 10

    24. Når et team har brug for hjælp, hvem kalder de så på?

    Hvordan kan du, som leder, træde ind i et faciliterende lederskab for at kunne hjælpe teams og enkeltpersoner? Ved vi, hvornår et team har brug for støtte? Hvilke begreber kan være hjælpsomme, når vi skal tale om organisatorisk sundhed? Er evnen til systematisk at kunne lave prøvehandlinger et tegn på organisatorisk sundhed? Og – lykkes det Henrik Sternberg, Pia Petersen og Ulrik Gade at tage deres egen medicin? Kan den bunke samtalekort, som de brugte i felten for et par uger siden, få tanker og samtaler i gang omkring at understøtte flow i organisationen? Gå direkte til et af dagens emner: 01:43 Hvordan kan vi tale om organisatorisk sundhed? 27:33 Når et team har brug for hjælp, hvem kalder de så på? 46:00 Samtalekort.  Hvad du kunne være spændende at tale om i ledelsesteamet, hvis man man gerne havde bedre flow?   Vi taler bl.a. om: Anders Trillingsgård: Ledelsesteamet gentænkt  Patricia Shaw Roger Martin Bo Vestergaard: Fair proces  ____________________________________ Hvordan kan man lede organisationer, så de passer bedre til den verden, vi lever i? Hvordan begynder manKlog på flow er rigtige samtaler om flowfremmende ledelse. Pia Petersen, Henrik Sternberg og Ulrik Gade sidder klar til at udfordre hinanden og udforske det, der har vækket deres nysgerrighed hos kunder og samarbejdspartnere. Læs mere på www.klogpåflow.dk: Mød teamet bag Klog på flow, find inspiration og viden i bloggen - og meld dig til vores åbne arrangementer.

    1 giờ 15 phút
  5. 8 THG 10

    23. Ledelse af selvledende teams – sådan gør vi

    Pia Petersen har Camilla Hillestrøm Birch Johansson i podcaststudiet . De to deler praktiske erfaringer med ledelsesløs ledelse.Camilla er funktionsleder hos JAK, der er Gentofte Kommunes Job-, aktivitets- og kompetencecenter. Det er en arbejdsplads, der ikke har problemer med at tiltrække og fastholde deres medarbejdere – og som er blevet kendt og anerkendt for det at arbejde med 90% ledelsesløs ledelse. Hvordan gik de i gang med at bygge en organisation, hvor de 22 teams selv beslutter, prioriterer og udvikler? Hvilke problemer stødte de ind i, og hvordan arbejder de med at løse problemerne? Hvilken rolle har man som leder i en sådan organisation? Hvad har de lært undervejs? Og - hvordan startede Camilla selv som ny leder i et domæne, hun ikke kendte så meget til? Vi taler bl.a. om: Ledelse i kompleksitet – læs en kort introduktions i denne artikel på www.klogpåflow.dk ____________________________________ Hvordan kan man lede organisationer, så de passer bedre til den verden, vi lever i? Hvordan begynder manKlog på flow er rigtige samtaler om flowfremmende ledelse. Pia Petersen, Henrik Sternberg og Ulrik Gade sidder klar til at udfordre hinanden og udforske det, der har vækket deres nysgerrighed hos kunder og samarbejdspartnere. I dag har Pia en gæst i studiet med masser af praktisk erfaring med flowfremmende ledelse. Læs mere på www.klogpåflow.dk: Mød teamet bag Klog på flow, find inspiration og viden i bloggen - og meld dig til vores åbne arrangementer.

    1 giờ 10 phút
  6. 24 THG 9

    22. Begrænsningens kunst: Work-in-Process limits i aktion

    Kan vi skabe mere værdi ved at gøre mindre? Pia Petersen og Bo Malling tager udgangspunkt et begreb, der er kendt fra teamsamarbejdet i IT/Tech, og som er interessant for alle typer organisationer, der gerne vil skabe bedre flow, engagement og frisættelse af energi: WIP limits. Bo har netop en baggrund i IT/Tech som Agile coach, Product Leadership coach og Product Owner hos store danske virksomheder, og er nu konsulent for teams, ledere og organisationer.  Pia og Bo deler deres erfaringer med at holde mængden af åbne opgaver nede i forskellige organisationer: Hvad er fordelene? Hvornår er det svært at holde antallet af åbne opgaver nede? Hvordan understøtter vi, at opgaver bliver afsluttet, og at man gerne må hjælpe hinanden med at gøre åbne opgaver færdige?   Her er en liste med forklaringer de fagbegreber, Bo og Pia nævner undervejs: DevOps: En arbejdsmetode, der kombinerer udvikling (Dev) og drift (Ops) for at gøre det hurtigere og mere effektivt at udvikle og levere software. Jira og Azure Devops: Digitale værktøjer, som bruges til at organisere, planlægge og følge med i opgaver og større initiativer. Dashboard: Visuel oversigt, der viser de vigtigste data og informationer på en overskuelig måde, så man hurtigt kan få et overblik. Sprint: En kort, fastlagt periode, ofte to uger, hvor et team arbejder fokuseret på at færdiggøre bestemte opgaver for at realisere bestemte mål. Slicing (af opgaver): At dele større opgaver op i mindre, mere håndterbare stykker, så de er nemmere at arbejde med, og dermed sundere. Scrum Master: En person, der hjælper teamet med at arbejde effektivt sammen, og med at løse forhindringer for at arbejde og levere effektivt. Del af metoden Scrum. Scrum: En metode til at organisere og styre arbejdet i et team, især inden for softwareudvikling. Har til hensigt at at levere produkter hurtigere og at tilpasse sig ændringer undervejs i processen. Tværfagligt team: Et team bestående af personer med forskellige faglige baggrunde, som arbejder sammen om en større opgave. I en metode som f.eks. Scrum bliver team medlemmer ofte opfordret til at bidrage udover deres egen speciaisering, hvis det betyder, at opgaverne kan blive hurtigere færdige uden at gå på kompromis med kvaliteten. Refinement: En proces, hvor teamet gennemgår og finjusterer opgaverne, så de er klare til at blive arbejdet på. Altså sikrer, at de er sunde. Retrospective: Et møde, hvor teamet ser tilbage på den seneste arbejdsperiode (f.eks. en sprint) og diskuterer, hvad der gik godt, og hvad de vil søge at forberedre den kommende periode.   Vi taler bl.a. om: Leidi Klotz' bog Subtract _______________________________  Hvordan kan man lede organisationer, så de passer bedre til den verden, vi lever i? Hvordan begynder manKlog på flow er rigtige samtaler om flowfremmende ledelse. Pia Petersen, Henrik Sternberg og Ulrik Gade sidder klar til at udfordre hinanden og udforske det, der har vækket deres nysgerrighed hos kunder og samarbejdspartnere. I dag har Pia en gæst i studiet med masser af praktisk erfaring med flowfremmende ledelse. Læs mere på www.klogpåflow.dk: Mød teamet bag Klog på flow, find inspiration og viden i bloggen - og meld dig til vores åbne arrangementer

    1 giờ 10 phút
  7. 11 THG 9

    21. Ledelsesopgaven: Opbygge fælles indsigt i, hvad vi sigter imod

    Pia, Ulrik og Henrik taler sammen om flowperspektiver og flowbegreber - og de udfordringer og samtaler, de oplever ude i organisationer og virksomheder. Kender du fænomenet Uniqueness bias? Hvis vi er enige om at et projekt er helt unikt, forøger det risikoen for at projektet blive dyrt og besværligt – det har Bent Flyvbjergs forskning afdækket. Hvorfor går det så tit meget værre, end vi havde håbet? De kommer forbi Guldlok-effekten: At ledelsesopgaven er at forhandle eller opbygge fælles indsigt i, hvad er det, vi sigter imod. Hvad er en god tilstand for os og for vores kunder, som vi kan forstå at arbejde hen imod? De dykker ned i begrebet vertikal sundhed – hvordan kan vi opøve evnen til at skabe sammenhæng imellem strategien og det daglige arbejde?...Og så er får ordet ”allokering” Pias hjerne til at boble.   Vi taler bl.a. om: Daniel Kahnemann: ”Thinking fast and slow”  Felipe Castro artikel, “Are you leaving talent on the table with OKR?” Bent Flyvbjerg, m.fl: “Uniqueness Bias: Why It Matters, How to Curb It” Bjarte Bogsnes: “This Is Beyond Budgeting: A Guide to More Adaptive and Human Organizations” Niels Erik Andersen: ”Professionel systemudvikling : erfaringer, muligheder og handling”    Hvordan kan man lede organisationer, så de passer bedre til den verden, vi lever i? Hvordan begynder man?Klog på flow er rigtige samtaler om flowfremmende ledelse. Pia Petersen, Henrik Sternberg og Ulrik Gade sidder klar til at udfordre hinanden og udforske det, der har vækket deres nysgerrighed hos kunder og samarbejdspartnere. I dag har Pia en gæst i studiet med masser af praktisk erfaring med flowfremmende ledelse. Læs mere på www.klogpåflow.dk: Mød teamet bag Klog på flow, find inspiration og viden i bloggen - og meld dig til vores åbne arrangementer.

    1 giờ 3 phút
  8. 28 THG 8

    20. Når ledelse fjerner forhindringer og frisætter energi

    Pia Petersen har Bo Malling i studiet til en samtale om flowfremmende ledelse i praksis. Hvordan kan vi skabe strukturer, der understøtter det, vi gerne vil opnå, fremfor at begrænse os? Og - hvordan har Bo arbejdet med at fokusere på retning, rammer og support? Bo har arbejdet som Agile coach, Product leadership coach og Product owner hos store danske virksomheder, og er nu konsulent for teams, ledere og organisationer. ____ Selvom noget af terminologien i dette afsnit er fra den agile verden, er de praktiske erfaringer relevante for alle, der interesserer sig for demokratisk lederskab, ledelsesløs ledelse og flow i organisationer. Her er en liste med forklaringer de fagbegreber, Bo og Pia nævner undervejs: DevOps: En arbejdsmetode, der kombinerer udvikling (Dev) og drift (Ops) for at gøre det hurtigere og mere effektivt at udvikle og levere software. Jira og Azure Devops: Digitale værktøjer, som bruges til at organisere, planlægge og følge med i opgaver og større initiativer. Query: En forespørgsel, hvor man søger efter specifikke oplysninger i en database, f.eks. alle opgaver oprettet efter en bestemt dato. Dashboard: Visuel oversigt, der viser de vigtigste data og informationer på en overskuelig måde, så man hurtigt kan få et overblik. Sprint: En kort, fastlagt periode, ofte to uger, hvor et team arbejder fokuseret på at færdiggøre bestemte opgaver for at realisere bestemte mål. Slicing (af opgaver): At dele større opgaver op i mindre, mere håndterbare stykker, så de er nemmere at arbejde med, og dermed sundere. String/streng: En sekvens af bogstaver o.a. tegn behandlet som tekst, f.eks. et ord eller en sætning. Håndteres i programmering anderledes end en sekvens kun af cifre, som behandles som tal. Deployment: Processen med at gøre software klar og tilgængelig for brugere, f.eks. at lancere eller opdatere en app i en app store. Scrum Master: En person, der hjælper teamet med at arbejde effektivt sammen, og med at løse forhindringer for at arbejde og levere effektivt. Del af metoden Scrum. Scrum: En metode til at organisere og styre arbejdet i et team, især inden for softwareudvikling. Har til hensigt at at levere produkter hurtigere og at tilpasse sig ændringer undervejs i processen. Tester: En person, der kontrollerer, om softwaren fungerer korrekt, og finder eventuelle fejl, inden den bliver brugt af andre. Tværfagligt team: Et team bestående af personer med forskellige faglige baggrunde, som arbejder sammen om en større opgave. I en metode som f.eks. Scrum bliver team medlemmer ofte opfordret til at bidrage udover deres egen speciaisering, hvis det betyder, at opgaverne kan blive hurtigere færdige uden at gå på kompromis med kvaliteten. Refinement: En proces, hvor teamet gennemgår og finjusterer opgaverne, så de er klare til at blive arbejdet på. Altså sikrer, at de er sunde. Retrospective: Et møde, hvor teamet ser tilbage på den seneste arbejdsperiode (f.eks. en sprint) og diskuterer, hvad der gik godt, og hvad de vil søge at forberedre den kommende periode.   Vi taler bl.a. om: Kompleksitetstænkning, Ralph Stacey  Morten Münsters Podcast om adfærdsdesign Bo Malling deler ud af sin viden på LinkedIn _____________ Hvordan kan man lede organisationer, så de passer bedre til den verden, vi lever i? Hvordan begynder manKlog på flow er rigtige samtaler om flowfremmende ledelse. Pia Petersen, Henrik Sternberg og Ulrik Gade sidder klar til at udfordre hinanden og udforske det, der har vækket deres nysgerrighed hos kunder og samarbejdspartnere. I dag har Pia en gæst i studiet med masser af praktisk erfaring med flowfremmende ledelse. Læs mere på www.klogpåflow.dk: Mød teamet bag Klog på flow, find inspiration og viden i bloggen - og meld dig til vores åbne arrangementer.

    1 giờ 6 phút

Giới Thiệu

Klog på flow stiller skarpt på ledelse af flow-effektive organisationer. Hver anden uge taler Pia Petersen, Henrik Sternberg og Ulrik H. Gade sammen om det, de siden sidst er blevet fagligt optaget af i forbindelse med deres konsulentarbejde i praksis. Vi håber du bliver endnu mere nysgerrig på, hvordan du kan træde ind i ledelse for at skabe flow, resiliens og engagement.

Có Thể Bạn Cũng Thích

Bạn cần đăng nhập để nghe các tập có chứa nội dung thô tục.

Luôn cập nhật thông tin về chương trình này

Đăng nhập hoặc đăng ký để theo dõi các chương trình, lưu các tập và nhận những thông tin cập nhật mới nhất.

Chọn quốc gia hoặc vùng

Châu Phi, Trung Đông và Ấn Độ

Châu Á Thái Bình Dương

Châu Âu

Châu Mỹ Latinh và Caribê

Hoa Kỳ và Canada