En snak om hestetræning

Sarah Gerding
En snak om hestetræning

Samtale podcasten "En snak om hestetræning" er startet af BBH Træner Sarah Gerding. Sarah lever til dagligt af at undervise, have heste i træning og at afholde kurser. Motivationen bag, er de super interessante, sjove pinlige og nogen gange helt ubrugelige samtaler hun på daglige basis har med sine kunder, fagpersoner, elever og familie om det at træne heste, og alt det uden om. Ofte bliver umiddelbart ligegyldige samtaler om et lille sår, en øvelse der er lidt svær, en hest der ikke er helt tilpas, en hest der er den bedste i verden, og meget mere, til nogle virkelig spændene, og måske lige frem inspirerende samtaler, som man ønskede man havde fanget på bånd. Det har vi nu, og derfor kan du sidde med ved bordet når Sarah snakker med hestemennesker fra ind og udland om alt fra hove, til sadler, det at få familen til at hænge sammen med at have hest, og bare, helt almindelig daglig træning.

  1. 2024/12/28

    Science, Empathy, and Rethinking Horse Training with Dr. Andrew McLean

    In this episode of "A Talk About Horse Training", I’m joined by Dr. Andrew McLean, a leading expert in equitation science and animal behavior. Together, we explore the intersection of science, tradition, and empathy in horse training. Thats why this episode is in english. 💡 What to Expect in This Episode: Andrew’s journey from traditional training methods to a scientific approach rooted in learning theory. The importance of critical thinking in horse training and why challenging old habits often meets resistance. How empathy and understanding stress levels can transform the way we train and care for horses. Rethinking the use of tools like bits, nosebands, and spurs in favor of horse-centered practices. The challenges of selective breeding in equestrian sports and its impact on horse welfare. Innovative ways to measure stress and ensure horses are trained in a humane, compassionate manner. This is a interesting conversation about the future of equitation and how evidence-based practices can improve horse welfare and training. 🎧 Tune in now to learn, reflect, and discover new ways to approach horse training! Wanna learn more from Andrew, go to his homepage https://esi-education.com/  were youll find "The Diploma of Equitation Science" https://esi-education.com/courses/diploma/ If you are an english speaking listner, you can find more right here: Social License to Operate with Senior Lecturer at Hartpury: Unihttps://open.spotify.com/episode/6OGdU4kF1piP6HUZFrvO8g?si=e758434fb2114ed8   Calming signals with auther Rachael Draaisma https://open.spotify.com/episode/1VRQJjIlBFIPnxes2m7OZ2?si=385347e1a1524706 Intention with Amanda Barton https://open.spotify.com/episode/4XnyoHq6A45HsBnzuiWjUc?si=8E95kbY9Q3mIznEZzWXejg

    1 小时 35 分钟
  2. 2024/11/20

    Behandling og forebyggelse af forfangenhed med Dyrlæge Nanna Luthersson

    Forfangenhed er en meget smertefulde lidelser, og en lidelse som de fleste heste ejer, med rette, frygter. Men hvad nu hvis vi kunne opdage tegnene tidligt, forhindre lidelsen helt eller endda give forfangne heste en bedre livskvalitet end før? 🤔 I dette afsnit har jeg inviteret dyrlæge Nanna Luthersson tilbage til podcasten. Nanna har stor erfaring med at behandle forfangenhed og deler de nyeste indsigter om forebyggelse, tidlig diagnosticering og en helt ny medicinsk tilgang, der skaber imponerende resultater. 💡 Hvad kan du lære i dette afsnit? 🔍 Tidlige tegn på forfangenhed: Vidste du, at mange småtgående heste faktisk allerede er subklinisk forfangne? Symptomer som ømhed på hårdt underlag eller en hest, der trækker mod græsset, kan være skjulte signaler på smerter i hovene. 💊 Nye behandlingsmuligheder: Nanna har arbejdet med en, for heste, ny type medicin, der ikke kun hjælper med at lindrer smerterne hurtigere end man har oplevet før, men også hjælper mange flere heste til at blive fuldt raske – selv dem, vi tidligere ville betegne som kronisk forfangne. 🌱 Forebyggelse i praksis: Forfangenhed starter ofte længe før, vi ser de akutte symptomer. Vi taler om, hvordan du kan identificere risikofaktorer og tage handling, inden din hest bliver alvorligt syg. 📣 Hvorfor skal du lytte – også hvis din hest virker sund? Forfangenhed rammer ofte uden forvarsel, men med den rette viden kan du opdage faresignalerne og handle i tide. Episoden er derfor relevant for alle hesteejere, uanset om din hest ser ud til at være i fare eller ej. 🎧 Tilbage i 2021 lavede Nanna og jeg et afsnit om det samme emne, med den viden der var tilgengælig der, den kan du lytte til lige her til episoden her: https://open.spotify.com/episode/4XU5OwXNCafsB1MmIKIm7a?si=d3e76d2ec77a4706 Nanna deler også konkrete råd til, hvordan du kan teste din hest, for at blive klogere på dens risko for at blive forfangen, og kommer med eksempler på hvordan man løbende kan behandle og monitorer sin hest med størst mulig livskvalitet for hesten til følge. Det er ikke alle dyrlæger der endnu kender til disse muligheder, så tag endelig en snak med din egen dyrlæge om hvad muligheder du har få adgang til denne nye behandlingsform. Det samme gælder hvis du har mistanke om, at din hest går småt eller er i smerter, så kan denne viden være livsændrende for både dig og din hest.

    1 小时 15 分钟
  3. 2024/11/12

    Etisk brug af læringsteori med Randi Frost

    I dette afsnit af "En Snak om Hestetræning" har jeg inviteret en kendt stemme – Randi Frost, som er med for at dykke ned i en vigtig, men ofte overset del af hestetræning, nemlig den etiske brug af læringsteori. Vi taler om, hvorfor det er afgørende at forstå læringsteori – ikke kun for at blive bedre trænere, men også for at sikre, at vi træner vores heste med respekt og omtanke. Læringsteorien gælder, uanset om vi er bevidste om det eller ej. Når vi forstår de principper, der ligger bag, kan vi nemmere identificere, hvor vi måske utilsigtet har lært hesten noget, vi ikke ønskede, eller hvor vi har slidt på vores signaler uden at bemærke det. Men det betyder ikke, at vi bare kan følge læringsteorien blindt – vi skal stadig lytte til vores heste. Bare fordi en metode virker, og er videnskabeligt bevist, betyder det ikke, at den altid er etisk forsvarlig. Vi taler om de udfordringer og etiske overvejelser, der følger med både belønningsbaserede og trykbaserede metoder. For eksempel kan et forkert timet klik eller overdrevent brug af foder være lige så belastende for hesten som fysisk styrende hjælpemidler. Foder og godbidder kan også sløre hestens reelle reaktioner, så vi skal bruge dem med omtanke for ikke at miste forbindelsen til, hvordan vores hest faktisk har det. Så skal vi så droppe læringsteori eller undgå godbidder helt? Nej, tværtimod. Læringsteori er et stærkt redskab, men det kræver, at vi som trænere konstant er opmærksomme på vores hestes velbefindende og handler med etik i tankerne.  Vi vender vores egne erfaringer med hvornår det er klogt at træne med godbidder og hvor når man skal skrue ned, og hvordan man kan undgå at skrue højere op for presset, end vi selv etisk kan stå inde for. Lyt med og bliv inspireret til at tænke anderledes om træning og kommunikation med din hest!

    1 小时 27 分钟
  4. 2024/09/11

    Fra mule til mås- Ryg og brystkasse med indehaver af Jysk Hunde og Heste akademi Christina Vindelev

    I det nyeste afsnit af podcasten dykker vi dybere ned i ryggen og brystkassen – to områder, der spiller en afgørende rolle i at forbinde hestens forsømte forpart med den kraftfulde bagpart. Sammen med Christina Ilsøe Vindelev ser vi nærmere på, hvordan ryggen fungerer som broen, der binder hele hestens krop sammen, og hvordan vi ekstremt nemt kommer til at blokerer brystkassen, selvom dens flexibiltet og bevægelse er afgørende for en sund hest. Vi taler om: Hvorfor sundt væv blævrer, og hvad det kan afsløre om hestens generelle tilstand. Hvordan avl kan skabe udfordringer nogle heste når bevægelse bliver vægtet over funktion. Hvor vigtigt det er, at sadlen ligger korrekt inden for de 18 ryghvirvler. Hvorfor brystkassens frihed er afgørende for både vejrtrækning og bevægelse. En blokeret brystkasse kan påvirke hele hestens præstation! Og hvordan forkert sadelpasning og rytterens klemmen med lår og knæ kan begrænse hestens evne til at løfte ryggen korrekt. Christina Vindelev, som er er igen med som gæst, og hendes helhedsforståelse og virkelig nørdede tilgang til hele hesten er igen gro bund for et spændnen og relevant afsnit for alle ryttere. Hendes nye uddannelse starter til oktober. Ansøgningsfristen er den 16. september, så hvis du vil dykke dybere ned i hestens anatomi og bevægelse, så få din infomappe her: https://www.jyskhundeoghesteakademi.dk/infomappe Du kan også følge Christina på facebook både her: 📚 Følg Christina på Facebook for mere inspiration: https://www.facebook.com/profile.php?id=61551913583122 Og her: https://www.facebook.com/jyskhesteterapi

    1 小时 50 分钟

关于

Samtale podcasten "En snak om hestetræning" er startet af BBH Træner Sarah Gerding. Sarah lever til dagligt af at undervise, have heste i træning og at afholde kurser. Motivationen bag, er de super interessante, sjove pinlige og nogen gange helt ubrugelige samtaler hun på daglige basis har med sine kunder, fagpersoner, elever og familie om det at træne heste, og alt det uden om. Ofte bliver umiddelbart ligegyldige samtaler om et lille sår, en øvelse der er lidt svær, en hest der ikke er helt tilpas, en hest der er den bedste i verden, og meget mere, til nogle virkelig spændene, og måske lige frem inspirerende samtaler, som man ønskede man havde fanget på bånd. Det har vi nu, og derfor kan du sidde med ved bordet når Sarah snakker med hestemennesker fra ind og udland om alt fra hove, til sadler, det at få familen til at hænge sammen med at have hest, og bare, helt almindelig daglig træning.

你可能还喜欢

若要收听包含儿童不宜内容的单集,请登录。

关注此节目的最新内容

登录或注册,以关注节目、存储单集,并获取最新更新。

选择国家或地区

非洲、中东和印度

亚太地区

欧洲

拉丁美洲和加勒比海地区

美国和加拿大