Când guvernul are nevoie de 250 mld. lei Coaliţia vine în faţa publicului cu restructurarea a două ministere şi 2/3 secretari de stat. În acest mod, nu va mai trece mult timp şi vom fi aruncaţi în categoria „junk” (Ziarul Financiar)

Revista presei românești

Cuvântul pe care Puterea de la București l-a ascuns: senatorii americani sprijină România ca să ia măsuri „urgente” pentru noi alegeri (HotNews.ro) - "Niște capete trebuie să cadă": Cum se vede epopeea de la București în afara țării și ce s-a întâmplat cu România, furnizor de securitate Interviu (SpotMedia) - Punctele tari și punctele slabe ale lui Nicușor Dan în cursa prezidențială (Adevărul)

Când guvernul/România are nevoie de 250 mld. lei, adică 50 mld. euro în 2025 doar pentru a trece anul, Coaliţia vine în faţa publicului cu restructurarea a două ministere şi 2/3 secretari de stat. În acest mod, nu va mai trece mult timp şi vom fi aruncaţi în categoria „junk” (Ziarul Financiar)

Marţi seara, liderii partidelor PSD, PNL, UDMR plus minorităţile au prezentat principiile viitorului program de guvernare, asta dacă vor ajunge la guvernare.

După două săptămâni de întâlniri, în care atenţia către această coaliţie pro UE, pro NATO, pro euroatlantică, a fost la cel mai ridicat nivel după rezultatul stupefiant al primului tur al alegerilor prezidenţiale, maximul care a putut să fie produs a fost un copy şi paste din programele de guvernare anterioare, pe care nimeni nu le-a aplicat. Cum cineva poate să creadă că cei care au fost la putere – PSD – PNL, pot să facă acum ceea ce nu au făcut în decenii? 

Acest nou program de guvernare, care ar trebui să salveze România  de valul suveranismului, naţionalismului, populismului, extremismului, care se apropie din ce în ce mai mult de Palatul Victoria şi Palatul Cotroceni, nu are nimic concret, nu are cifre, nu are termene de implementare, nu are responsabili, pur şi simplu nu are nimic, scrie jurnalistul Cristian Hostiuc, director editorial ZF

Cuvântul pe care Puterea de la București l-a ascuns: senatorii americani sprijină România ca să ia măsuri „urgente” pentru noi alegeri / Klaus Iohannis nu acceptă că remediul a devenit boală (HotNews.ro)

Nemulțumirea puternică din societate, de după anularea alegerilor prezidențiale, mocnește în lipsa unui calendar clar. Primele date avansate lălăit, mai degrabă spre vară decât spre primăvară,  au stârnit inclusiv alerta aliaților. Asta dacă vrem să citim întregul mesaj al senatorilor SUA, nu doar ceea ce convine Puterii din România.

Luni, patru senatori americani, doi republicani și doi democrați, au condamnat interferența Rusiei în alegerile noastre, într-o declaraţie publicată pe site-ul Senatului SUA. 

„Ca aliat puternic al NATO, sprijinim România în lupta pentru integritatea alegerilor sale. Condamnăm manipularea de către Putin a TikTok, controlat de Partidul Comunist Chinez (PCC), pentru a submina procesul democratic din România... Statele Unite sprijină România, care ia măsuri urgente pentru a organiza alegeri prezidenţiale libere şi corecte”.

Măsuri ”urgente” nu înseamnă alegeri prezidențiale comunicate între Sfântul Ștefan și sfântu-așteaptă, atarge atenția jurnalistul Cătălin Tolontan în articolul de pe pagina HotNews

După toate semnalele din mediul politic, Klaus Iohannis continuă să se aprecieze de neînlocuit, drept paznic de far în furtuna la apariția căruia el însuși a contribuit. Nu se gândește să se retragă odată cu apariția unui nou Parlament.

Totul se va deconta, din nou, la vot...

Grija reală pentru starea țării le cere tuturor celor care au un cuvânt de spus să comunice repede, în termeni legali, data alegerilor, către cetățeni. ”Urgent”, dacă nu deranjează acest cuvânt. 

"Niște capete trebuie să cadă": Cum se vede epopeea de la București în afara țării și ce s-a întâmplat cu România, furnizor de securitate Interviu (SpotMedia)

Analistul politic Radu Magdin atrage atenția, într-un interviu acordat Spotmedia.ro, asupra imaginii compromise pe care România începe să o aibă, din cauza lipsei unei anchete și a unor informații clare privind acuzațiile grave care au dus în cele din urmă la anularea alegerilor prezidențiale.

„Acest lucru trebuie documentat cât mai clar, pentru că sunt acuzații grave și de asemenea trebuie documentate foarte bine toate celelalte suspiciuni legate de finanțare electorală ilegală, precum și alte rețele care ar putea aduce atingere securității și stabilității statului român”.

Punctele tari și punctele slabe ale lui Nicușor Dan în cursa prezidențială (Adevărul)

Analistul politic Cristian Pîrvulescu a oferit o analiză detaliată asupra punctelor tari și slabe ale lui Nicușor Dan, subliniind atât avantajele, cât și riscurile care vin cu statutul său de candidat independent.

Printre plusuri, politologul enumeră legitimitatea ca primar al Capitalei, poziționarea pro-europeană, lupta împotriva corupției și notorietatea timpurie.

Punctele slabe ale lui Nicușor Dan sunt lipsa sprijinului politic în campania electorală, probleme de comunicare, atacurile din partea adversarilor.

Explicațiile, pe larg, în ziarul Adevărul.

무삭제판 에피소드를 청취하려면 로그인하십시오.

이 프로그램의 최신 정보 받기

프로그램을 팔로우하고, 에피소드를 저장하고, 최신 소식을 받아보려면 로그인하거나 가입하십시오.

국가 또는 지역 선택

아프리카, 중동 및 인도

아시아 태평양

유럽

라틴 아메리카 및 카리브해

미국 및 캐나다