119 episodes

De Paardenpodcast van Horse in Mind, door Rianne Dekker. Dé podcast over verbetering van paardenwelzijn.

De Paardenpodcast Horse in Mind

  • Kids & Family

De Paardenpodcast van Horse in Mind, door Rianne Dekker. Dé podcast over verbetering van paardenwelzijn.

  #119 Hoe start je met zelf bekappen? - Hanna Lobbezoo

  #119 Hoe start je met zelf bekappen? - Hanna Lobbezoo

  Waarom zou je in hemelsnaam zelf je paard gaan bekappen? Nou kijk, het móet niet natuurlijk, maar het is wel echt handig als je meer weet van hoeffunctie, hoefvorm en hoefproblemen. Hoe meer je ervan weet, hoe beter je mee kunt kijken bij je hoefsmid of bekapper en hoe betere vragen je kunt stellen! En dat is natuurlijk voor de (hoef)gezondheid van je paard heel fijn. Je verdiepen in zelf bekappen is een manier om hier veel over te leren. Hanna Lobbezoo, bekapper en coach, vertelt in deze aflevering hoe je kunt starten, wat de valkuilen zijn en hoe het beroep van bekapper eruit ziet.

  Ook hebben we het over Hoef Event, een heel tof event op 18 maart in Scherpenzeel (Gld)! Horse in Mind is hoofdsponsor en we zouden het super vinden als jij er ook bij bent. Kom je ook?

  Klik hier om naar de website van Hoef Event te gaan en je ticket te scoren voor maar € 5,95 in de voorverkoop.

  Enneh, nog meer (online) leren over paardenwelzijn? Klik dan hier voor de Horse in Mind Community, hét membership voor leergierige paardeneigenaren die welzijn echt op één hebben staan.

  • 40 min
  #118 Paard zonder stress verhuizen en inscharen - Femke Dölle

  #118 Paard zonder stress verhuizen en inscharen - Femke Dölle

  Je paard verhuizen is eigenlijk altijd wel een stressvolle aangelegenheid. Helaas komt dat ook door hoe wij de verhuizing inrichten voor het paard. Met de juiste aanpak, ruim voldoende tijd en veel geduld kan de hoeveelheid stress enorm gereduceerd worden voor zowel je eigen paard als de kudde waar hij in komt. In deze aflevering vertelt Femke Dölle: - Wat je kunt doen en vragen om een goede keuze te maken voor een nieuwe stal - Hoe je je paard kunt voorbereiden op de verhuizing - Op welke manier het inscharen met zo min mogelijk stress en gedoe verloopt - Wat je moet doen als het toch mis gaat Door hier rekening mee te houden verklein je de kans op blessures, en vergroot je de kans dat jij en je paard sneller settelen op een fijne nieuwe plek. --- TIP: Wist je dat je gratis het e-book 'Leer holistisch kijken naar je paard' kunt aanvragen, met tien waardevolle tips en inzichten? Klik hier om 'm te downloaden!

  • 46 min
  #117 Vijf tips voor minder vuurwerk stress bij je paard - Rianne Dekker

  #117 Vijf tips voor minder vuurwerk stress bij je paard - Rianne Dekker

  Oud en nieuw, niet echt de favoriete periode van veel paardeneigenaren. Veel paarden vinden de knallen of juist de flitsen van vuurwerk erg eng en meer dan eens gebeuren er ongelukken. In deze korte aflevering geef ik je vijf tips om deze nacht met zo min mogelijk stress te laten verlopen. Laat je weten welke jij gaat toepassen?

  En kleine reminder: t/m 31 december kun je nog met korting lid worden van de Horse in Mind Community. Pak die kans! Klik hier voor alle info.

  • 12 min
  #116 7 Experts delen hun grootste inzicht van 2022

  #116 7 Experts delen hun grootste inzicht van 2022

  In de Paardenpodcast kun je elke keer weer kennis of inspiratie opdoen over allerlei verschillende onderwerpen. Maar hoe zit dat met de professionals? Wat zijn hun grootste lessen of inzichten van het afgelopen jaar? In deze aflevering komen zeven professionals uit de paardenwereld aan het woord: Mireille den Hoed, Symone Ottevangers, Zefanja Vermeulen, Hester Stasse, Jantine Steehouder, Liesbeth Jorna en ikzelf: Rianne Dekker. Veel plezier met luisteren!

  Belangrijke reminder: veel van deze professionals hebben al een of meer webinars in de Horse in Mind Community gegeven. Wil je die bekijken en wil je toegang tot nog veel meer diepgaande kennis en inspiratie over paardenwelzijn? Je kunt nu nog lid worden met tot wel 30% korting! Geldt alleen nog deze maand, dec 2022. Klik hier voor meer info.

  • 23 min
  #115 Vijf tips om een goede behandelaar te kiezen voor je paard - Rianne Dekker

  #115 Vijf tips om een goede behandelaar te kiezen voor je paard - Rianne Dekker

  Na deze korte aflevering weet je op welke vijf punten je kunt letten om een goede behandelaar of therapeut te kiezen voor je paard. Er zijn steeds meer behandelaars en therapeuten voor paarden in Nederland, maar ik kan me goed voorstellen dat graag een goede wil kiezen! Het is immers wel belangrijk dat de behandeling of therapie past bij jou en je paard en ook echt effect heeft. Daarom geef ik je vijf punten om op te letten wanneer je er een wil uitnodigen om jouw paard te komen behandelen.

  Wil je ook gratis 10 tips en inzichten om op een holistische manier naar je paard te leren kijken? Klik hier om het e-book te downloaden!

  Volg Horse in Mind ook op Facebook of Instagram.

  • 14 min
  #114 Rotstraal herkennen, behandelen en voorkomen - Rianne Dekker

  #114 Rotstraal herkennen, behandelen en voorkomen - Rianne Dekker

  Heeft jouw paard rotstraal? Weet je waar je op moet letten om het écht goed te herkennen? Vanuit mijn kennis als voormalig bekapper deel ik met je wat rotstraal precies is, wat de risicofactoren zijn, hoe je het kunt herkennen en welke vorm van rotstraal vaak over het hoofd wordt gezien! Natuurlijk geef ik je ook tips om het te voorkomen en de rotstraal op een duurzame, effectieve manier te behandelen.

  In de Horse in Mind Community vind je diverse webinars en Q&A's over hoefgezondheid en afwijkingen. Klik hier voor meer info over de community en maak nu nog gebruik van de tijdelijke korting (alleen deze maand nog)!

  • 12 min

Top Podcasts In Kids & Family

Dr. Becky Kennedy
American Public Media
WBUR
Tinkercast | Wondery
Story Pirates
Stories Podcast / Wondery

You Might Also Like

Aimée de Rooij en Iris van Gulik
Nienke | Paard Optimaal
Feline de Jonge
De Podcast Psycholoog
Monica & Kaj / Tonny Media
de Volkskrant