21 episodes

Werk heeft waarde. Voor jezelf, voor een ander en voor elkaar. In onze nieuwe videopodcast praten we met allerlei gasten, werkzaam in de wereld van schadeverzekeringen, letselschade, sociale zekerheid en hypotheken, over de waarde van hun werk en belangrijke ontwikkelingen in hun vakgebied.

De Waarde van Werk Rochewood

    • Business

Werk heeft waarde. Voor jezelf, voor een ander en voor elkaar. In onze nieuwe videopodcast praten we met allerlei gasten, werkzaam in de wereld van schadeverzekeringen, letselschade, sociale zekerheid en hypotheken, over de waarde van hun werk en belangrijke ontwikkelingen in hun vakgebied.

    21 - De (on)zin van de WIA-maatregel praktisch beoordelen

    21 - De (on)zin van de WIA-maatregel praktisch beoordelen

    De  21ste aflevering van 'De Waarde van Werk' markeert opnieuw de terugkeer van een oude bekende. Ditmaal is dat Nicoline van Klaveren, die samen met onze oud-collega Matthew in gesprek ging over een zeer actuele ontwikkeling binnen de sociale zekerheid: de WIA-maatregel 'Praktisch beoordelen'.



    Als auteur van het succesvolle boek 'Wegwijs in de WIA' is Nicoline natuurlijk bij uitstek om ons alles over deze maatregel, die per 1 juli van kracht wordt, te vertellen. Waarom is de maatregel er bijvoorbeeld gekomen? Wat houdt deze precies in en wat betekent het voor mensen die voor een WIA-beoordeling staan?



    Zoals bij elke verandering, is ook op deze maatregel op voorhand voldoende aan te merken. Matthew legt Nicoline daarom ook verschillende kritische vragen voor. Is het bijvoorbeeld niet zo dat 'Praktisch beoordelen' ruimte biedt voor 'spelen met de waarheid' door werknemer en/of werkgever? En wat als iemand een 'reguliere beoordeling' wil ondergaan?



    Deze aflevering is en blijft natuurlijk enigszins toekomstmuziek, dus zelfs Nicoline kan niet op elke vraag een pasklaar antwoord geven. Wél neemt ze ons mee in alles dat bij 'Praktisch beoordelen' komt kijken en waarom we misschien uiteindelijk concluderen dat deze maatregel weinig anders was dan water naar de zee dragen.. Benieuwd? Ontdek het in deze deze aflevering van 'De Waarde van Werk'!

    • 26 min
    20 - De (on)zin van een nieuwe uitdaging aangaan

    20 - De (on)zin van een nieuwe uitdaging aangaan

    De twintigste aflevering van 'De Waarde van Werk' is een bijzondere. Ditmaal gaan namelijk twee interne collega's, Lennard van den Brink en Matthew Last, met elkaar in gesprek. Hoezo, vraag je je af? Nou, omdat laatstgenoemde gaat vertrekken bij Rochewood. En in deze aflevering legt Matthew uit hoe hij tot dat besluit gekomen is. Snel luisteren dus naar deze speciale aflevering van 'De Waarde van Werk'!

    • 34 min
    19 - De (on)zin van effectief communiceren met verschillende generaties

    19 - De (on)zin van effectief communiceren met verschillende generaties

    In aflevering 19 van 'De Waarde van Werk' gaat Dennis in gesprek met Marco ten Berge over de (on)zin van effectief communiceren met verschillende generaties. Marco is als directeur en eigenaar van Stichting Communicatie al bijna 35 jaar dagelijks bezig met communicatie. Hij is actief als coach, geeft communicatietrainingen en neemt assessments af.

    Ze spreken in de aflevering onder meer over de invloed van sociale media op zakelijke communicatie, het belang van persoonlijk contact en hoe verschillende generaties bij voorkeur communiceren. Communiceren we straks alleen nog maar digitaal? En wat zijn daar de voor-en nadelen van? Ontdek het in deze deze aflevering van 'De Waarde van Werk'!

    • 34 min
    18 - De (on)zin van de tussenpersoon in het acceptatieproces

    18 - De (on)zin van de tussenpersoon in het acceptatieproces

    In aflevering 18 van 'De Waarde van Werk' gaat Marrianne in gesprek met Jos Blijenbergh. Jos is acceptant brand en al sinds 2014 in dienst bij Rochewood. Op dit moment is hij in opdracht bij a.s.r. verzekeringen.

    De tussenpersoon in het acceptatieproces is regelmatig onderwerp van gesprek bij collega-acceptanten: waarom is die tussenpersoon eigenlijk van waarde in het proces, wanneer niet en hoe zorg je voor een goede relatie met die persoon?

    ⁠⁠Tijdens dit gesprek deelt Jos zijn visie op deze vragen en nog veel meer. Hij vertelt over zijn eerdere ervaringen als adviseur en zijn huidige werk als acceptant. Hoe zorgt hij voor een positieve relatie met de klant en op welke manier betrekt hij de adviseur in zijn werk? Ontdek het in deze deze aflevering van 'De Waarde van Werk'!

    • 37 min
    17 - De (on)zin van ons sociale stelsel

    17 - De (on)zin van ons sociale stelsel

    In de zeventiende aflevering van 'De Waarde van Werk' begroeten we opnieuw Janthony Wielink. Als een van dé experts op het gebied van sociale zekerheid, bij uitstek de persoon om het onderwerp van deze aflevering mee te behandelen: De (on)zin van ons sociale stelsel. Nederland staat nog altijd bekend als 'verzorgingsstaat'. Onze wet- en regelgeving op het gebied van sociale zekerheid is enorm uitgebreid. Met als onderliggend idee dat we daarmee voor eenieder bestaanszekerheid borgen, is dat op zichzelf ook geen probleem. Dat het geheel vreselijk ingewikkeld en onoverzichtelijk is, vraagt wel om een kritische blik.Tijdens dit gesprek werpt Janthony die kritische blik op ons sociale stelsel. Hij vertelt bijvoorbeeld hoe ingewikkeld een welbekend fenomeen als 'arbeidskorting' eigenlijk in elkaar steekt. En waarom de politiek er goed aan zou doen eens op te houden met hun roep om een hoger minimumloon. Het gevolg zou namelijk kunnen zijn dat mensen daardoor juist minder gaan werken. Hoe dat precies zit? Ontdek het in deze aflevering van 'De Waarde van Werk'!

    • 40 min
    16 - De (on)zin van een tweesporenbeleid

    16 - De (on)zin van een tweesporenbeleid

    In aflevering 16 van 'De Waarde van Werk' gaat Matthew in gesprek met Michiel Slot. Michiel is jurist arbeidsongeschiktheid & re-integratie en eigenaar van Slot Verzuimbeheer. Hij is specialist op het gebied van UWV-besluiten die gaan over arbeidsongeschiktheid en re-integratie.

    Over het tweesporenbeleid is altijd wel wat te doen. Moet een tweede spoor bijvoorbeeld altijd opgestart worden? En mag je het eerste spoor dan beëindigen? Tijdens dit gesprek deelt Michiel zijn visie op deze vragen en nog veel meer. Zo roept hij ook de vraag op of het het huidige stelsel nog wel het juiste is…

    Hoe dat precies zit? Ontdek het in deze deze aflevering van 'De Waarde van Werk'!

    • 38 min

Top Podcasts In Business

REAL AF with Andy Frisella
Andy Frisella #100to0
The Ramsey Show
Ramsey Network
Money Rehab with Nicole Lapin
Money News Network
NerdWallet's Smart Money Podcast
NerdWallet Personal Finance
The Diary Of A CEO with Steven Bartlett
DOAC
Young and Profiting with Hala Taha
Hala Taha | YAP Media Network