10 episodes

'Det Forunderlige Hjørne' - Et anderledes talkshow: Om trivsel & livsglæde.

Jeg hedder Martin Advaith Kirkevang – og jeg stiller skarpt på hvad der egentlig skal til for at ha’ det godt!

Med skøre historier og ægte interviews, siger jeg til hekkenfeldt med facaderne…Det er tid til mere nærvær, rummelighed & livsglæde !

Følg med og bliv inspireret, forundret, opløftet, forvirret og fyldt med nye og positive input til din hverdag – med motivation til hvordan dú kan leve et liv med øget trivsel, god energi og mod på at gøre det der gør dig godt.

Det Forunderlige Hjørne Martin Advaith Kirkevang - staytrue.dk - selvudvikling, trivsel & livsglæde

  • Education

'Det Forunderlige Hjørne' - Et anderledes talkshow: Om trivsel & livsglæde.

Jeg hedder Martin Advaith Kirkevang – og jeg stiller skarpt på hvad der egentlig skal til for at ha’ det godt!

Med skøre historier og ægte interviews, siger jeg til hekkenfeldt med facaderne…Det er tid til mere nærvær, rummelighed & livsglæde !

Følg med og bliv inspireret, forundret, opløftet, forvirret og fyldt med nye og positive input til din hverdag – med motivation til hvordan dú kan leve et liv med øget trivsel, god energi og mod på at gøre det der gør dig godt.

  Episode 23 - følg de mere meningsfulde veje i livet

  Episode 23 - følg de mere meningsfulde veje i livet

  I denne episode møder vi Christina Hernvig, der midt i karrieren kunne mærke en længsel efter at opleve andre sider af livet. I mange år havde hun "været oppe i sit hoved", og hendes nysgerrighed efter, hvad livet også kunne indeholde, begyndte at trænge sig på.

  Hun savnede at kunne mærke sin krop bedre og følte sig samtidig understimuleret på andre intelligenser ud over den mentale. Desuden begyndte spørgsmål om den spirituelle del af livet at boble frem. Hvem er jeg egentlig, og hvorfor er jeg her? Hvad er meningsfyldt for mig, og hvordan kan jeg bidrage?

  Christina sagde derfor sit ellers spændende job op og rejste til Indien, hvor en helt ny verden af muligheder og måder at anskue livet på blev åbenbaret. Gennem bl.a. yogatræning og meditation fik hun løsnet op for gamle spændinger og begyndte at udforske nogle – for hende – mere meningsfulde veje i livet.

  Det førte bl.a. til, at hun efter sin hjemvenden til Danmark i mange år underviste i og delte ud af sin store indsigt og praktiske erfaring med yogaen direkte hentet fra dens hjemland. Hun har bl.a. drevet sit eget yogastudie, Flex Yoga, i København i flere år og har desuden haft adskillige private lektioner og støttende samtaler med mennesker, der er nysgerrige på sig selv.

  Lyt med og få inspiration til, hvordan du kan følge din egen fornemmelse for, hvad der er rigtigt og meningsfuldt for dig. Hør om vigtigheden af at lytte til dit hjerte og være nysgerrig på dig selv. Du får også forslag til, hvordan du kan arbejde med din egen nysgerrighed og stille gode spørgsmål, som gavner din indre vækst, samt motivation til at tage de første skridt – i tillid frem for frygt – mod at skabe forandring i dit liv. Du kan finde Christina på hendes Facebook side: https://www.facebook.com/Christina-Hernvig-78576720455/

  En stor tak til min gæst i denne episode for at ville dele og tusind tak til dig, der lytter med.

  DET FORUNDERLIGE: "Yoga? Det er da alt for mærkeligt.", vrid karkluden med følelser, kroppen som læremester, ren download, når mandigheden bliver sansende, du dør jo når du træder ud af flyveren, skift dine briller, utro med vennerne, "jeg har en krop!", let låget på dig selv, hagl på ruden, forhandle sig selv helt væk.

  SPILLETID: 1 time 40 minutter 34 sekunder

  • 1 hr 40 min
  Episode 19 - Om modstand & at være helten i dit eget liv

  Episode 19 - Om modstand & at være helten i dit eget liv

  I denne episode møder vi Mette Glargaard, som er vokset op i en dysfunktionel familie. Hun er enebarn af to skuespillere; Inger Gleerup og Poul Glargaard, hvoraf moderen var alkoholiker og startede dagen med en øl inden hun havde rejst sig fra sengen. Hendes far var sygeligt selvoptaget, afhængig af opmærksomhed fra andre og havde en voldelig og krænkende side, som ikke alle fik at se – formodentlig narcissist, som Mette beskriver det.

  Mette har i sin opvækst følt sig ubetydelig, uinteressant og ensom og det har været en lang og svær proces at komme ud på den anden side.

  Mettes far tog senere hen livet af sig selv og gav Mette skylden. Hun blev derfor kendt i offentligheden, som "Poul Glargaards datter", som er navnet på den bog hun har skrevet om netop dette.

  Mette var følelsesmæssigt undertrykt og styret og manipuleret af sin fars luner, men ser det ikke før langt oppe i livet. Hun finder på en barsk måde ud af, at hun var blevet en tro kopi af Poul Glargaard og havde den samme egocentrerede adfærd.
  Fordi hun ikke har set sin egen væremåde udefra betød det også, at der ikke var plads til at undersøge hvad det vil sige at være Mette...Og ligeledes har hun igennem sin opvækst haft oplevelsen af, at hun var uelskelig...

  Derfor er det også blevet vigtigt for Mette, at hun bevidst vælger at skabe plads til at være sig selv i dagligdagen og at gøre de ting, som gør hende godt, frem for at leve efter andres agendaer og holdninger. Hun har erfaret, at når der modstand inden i, så er der en årsag til det - og det har givet hende en grundlæggende interesse i at undersøge, hvad det er der gør, at vi ikke flytter os fra de ting, der begrænser livsglæden og udfoldelsen af vores egen unikhed. Mette vil gerne bryde gennem modstanden og formidle de ting hun ved, til inspiration til andre.

  Du kan også læse mere information om Mette på www.metteglargaard.dk.

  En stor tak til min gæst i denne episode for at ville dele og tusind tak til dig, der lytter med.

  DET FORUNDERLIGE: Egoistisk, selvcentreret og forfærdeligt menneske, 'mindfucket' af sin far, "at være Mette, som ikke er forkert", når livet knirker, prik hul på en byld der lugter grimt, læn dig tilbage og stol på universet, du er den der er den, op i dit face, begrænset tid på båndoptageren, lær at være det menneske du gerne vil være, få alle mennesker til at elske dig, botox dronningen Stephanie Star, flyt dig 400 km. på 3 dage, hvor blev skæld-ud'en af?.

  SPILLETID: 1 time 37 minutter 37 sekunder

  • 1 hr 37 min
  Episode 18 - Følg din egen vej & vid at du er elsket

  Episode 18 - Følg din egen vej & vid at du er elsket

  I denne episode møder vi Monique Spartalis, som er sanger og har levet et liv i tråd med sit naturlige talent, men er vokset op i en katolsk familie med meget faste normer, som hun ikke kunne stille sig tilfreds med.

  Monique ville gerne selv undersøge hvordan livet og tingene hang sammen og brød meget tidligt med de faste traditioner, på trods af omgivelsernes forargelse.

  Det stærke trossystem hun er opvokset i, har formet en særlig interesse for religion, spiritualitet og hvad det helt personligt kan betyde at finde mening og forsøge at leve et liv der måske har et højere formål og ikke stille sig tilfreds med fasttømrede overbevisninger der er reciteret fra en bog, uden egen erfaring.

  Monique oplever også, at blive elsket og anerkendt for at gøre det rigtige og se ud på en bestemt måde og føler derfor et indre savn ift. bare at være god nok som den hun er. Og har pga. disse autoriteter i hendes opvækst, haft en stærk trang til personligt at få erfaring og undersøge hvad der er op og ned og hvad hun selv mener om tingene.

  Hør en anderledes fortælling om at have det svært og være bange for at miste og være alene...Om at føle sig stærk og gå mod strømmen og tro på vi alle er frie sjæle, at forsøge at navigere i et mediebillede som kendt sanger og ikke miste sig selv. At blive gravid og ønske abort, samt miste sit barn, og om når ens far vil have man skal være advokat.

  Og så er det en fortælling om at søge at gå sin egen vej, at snuble og finde tryghed i adskillige forhold siden hun var 16, samt at tro på noget der er større end een selv og give kærlighed for at forsøge at gøre godt for andre. Om at ville være sig selv og stå ved det på trods af hvad andre tænker. Og at få mennesker til at stoppe op og mærke og reflektere...at blive rørt og sætte dybe følelser i gang.

  Du kan også læse mere information om monique.dk.

  En stor tak til min gæst i denne episode for at ville dele og tusind tak til dig, der lytter med.

  DET FORUNDERLIGE: 300 spartanere, jomfrufødsel, når troen virker kuk-kuk, når det ikke er interessant at være verdensstjerne, neej duu måe ikk sig någ om religion nej nej, at heale verden, mine børn havde helt sikkert været irriterende, "This too will pass", over skyerne skinner solen altid, dine børn er kun til låns, krise betyder udvikling.

  SPILLETID: 1 time 28 minutter 40 sekunder

  • 1 hr 28 min
  Episode 16 - Tag det roligt & husk at nyde

  Episode 16 - Tag det roligt & husk at nyde

  Vi møder Caroline Fibæk, der er uddannet Naturopath i Biologisk Medicin og er specialist i kvinders hormonsystem.
  Derudover har Caroline skrevet bøger om bla. sunde raw food kager og hvordan man kan nyde sig slank.

  Caroline tror på, at når man drager omsorg for sig selv, så er der større sandsynlighed for at skabe balance i kroppen og at sundhed er meget mere end bare at spise det rigtige. Og at det handler om at lære at mærke efter, anerkende hvordan man har det og give sig selv lov til at være i en proces.

  Gennem Carolines egen opvækst har hun bogstaveligt talt fået sundhed ind med modersmælken. Det har startet en opmærksomhed på de gode råvarer, på trods af at hun som barn var misundelig på de andre børn fordi de fik lov at få de usunde og tilsyneladende ret lækre snacks og købepizzaer.

  Carolines forældre bliver dog skilt tidligt i hendes barndom og hun må som ene- og delebarn leve skiftevis mellem en øko-hippie-mor, samt en far der er tidligere misbruger og som bliver mere og mere syg med panikangst, kronisk bugspytkirtel-betændelse, samt diabetes og fik ikke den nødvendige hjælp i det etablerede system. Faderen får også et tilbagefald med alkohol og bliver desuden fejlmedicineret gennem 25 år. Det gør, at hendes hverdag er præget af ustabilitet og en stærk frygt for at miste sin far og ikke at vide hvor hun havde ham.

  Fra da Caroline er 18 år gammel går hun en lang årrække i møde af stigende stress og traumatiserende episoder, med dødsfald tæt på i familien - bl.a. mister hun over en årrække, begge sine forældre og sin mormor.

  På trods af nogle intense år, så finder Caroline gåpåmodet frem og vælger at blive selvstændig og finde sig tilrette i sin dagligdag. Det ender desværre med, at uvisheden omkring svingende indkomst og det meget arbejde som kvinde i eget hus, ikke er nok til at holde hende på ret kurs. Det gør, at hun går ned med stress...

  Carolines forhold ender i perioden herefter også med at blive til en skilsmisse, hvorefter hun for 2. gang går ned med stress...Denne omgang varer det bare et helt år hvor hun ikke kunne noget - med fx manglende tidsfornemmelse, svigtende hukommelse, kun få timers søvn om natten, samt nedbrudt immunforsvar og angstproblemer.

  Caroline finder heldigvis sin viljestyrke frem, samt den gamle kerne af indre tryghed, som hendes mors alternative tilgang gav hende, og begynder derfra at eksperimentere med sin viden omkring kost, kroppens funktioner, psyken og hvad der skaber ubalance - og begynder en rejse tilbage til en hverdag med bearbejdning af sin fortid og den kobling der er mellem psyke, følelser, kost og krop.

  Og det er denne rejse og hands-on erfaring - med rent faktisk at ændre ubalance til fornyet balance i eget liv - som Caroline lever af at formidle ud fra i dag.

  Hør hendes historie, hvad hun gjorde for at genopbygge sig selv og lyt til spændende snak om kost og hormonernes indvirkning på vores trivsel, samt konkrete råd til hvordan du også kan finde vej gennem de ting, som forhindrer dig i at vibrere af sundhed og livsglæde.

  Og et godt råd fra Caroline er, at tage den med ro, gå efter at nyde noget mere og at være nysgerrig på dig selv...

  Du kan også læse mere information om Caroline Fibæk på www.carolinefibaek.dk.

  En stor tak til min gæst i denne episode for at ville dele og tusind tak til dig, der lytter med.

  DET FORUNDERLIGE: 1 kg. Matadormix på kanotur, køerne bliver masseret ihjel, da Kernesund ikke var opfundet, ler er godt for helbredet, når bulldozeren kører dig over, du må ikke knalde folk ned på gaden, find din zafe-zone når tingene er crazy, Pippi Langstrømpe kan det hele, mmmh en rå hare, løven tager ikke en omvej for at brænde entre-côte'en af, madpakkehormoner, når du klemmer din egen vandslange, meditere 4 timer i et skab, samt når mave-hjernen arbejder.

  S

  • 1 hr 53 min
  Episode 11 - Lev dine drømme

  Episode 11 - Lev dine drømme

  I dette afsnit af Det Forunderlige Hjørne møder vi derfor Tai Chi mester Torben Rif, der er et levende eksempel på at det godt kan lade sig gøre at gå efter det du gerne vil - også selvom økonomien ikke altid er lige god.

  Når du ikke går efter dine drømme og ikke tør at forfølge de fornemmelser du har for hvad du egentlig brænder for eller kan mærke du har lyst til, så risikerer du, at lægge en dæmper på din egen livsglæde og give plads til tvivl, bekymringer, usikkerhed og mistillid til at det du mærker er det rette.

  Torben har trænet kampkunst i mere end 30 år og ved hvad det betyder, når du ikke mærker efter hvad kroppen har brug for. Gennem Tai Chi har han lært hvordan man kan være tilstede og fuldt nærværende i det man gør, mens man gør det.

  Som ung mand var det fascinationen af kampkunsten, der tiltrak ham og var drivkraften. Men han oplevede til gengæld også, at alle de timer og glæde han brugte på at gøre sig klar til en konkurrence, blev ubetydelige med det samme han var færdig med en kamp...han blev ofte efterladt med et vakuum og en tomhed og kunne grave sig ned i flere måneder bagefter hvor ingen skulle tale til ham. Hvor lunten var kort og irritationen svær at slippe.

  Torben indså, at han higede efter anerkendelse udefra, via gøremål, medaljer og sin kunnen - at være god nok - og at resultaterne til stævner og det at "kunne" noget, særligt boostede hans selvtillid...men ikke selvværdet.
  Torben begyndte derfor i stedet at glæde sig over de små ting, som dagligdagen og træningen gav ham - han fokuserede på alt det gode undervejs, frem for kun på målet.
  Og så fandt han en årsag til hvorfor mange mennesker ikke kommer videre med deres ønsker og føler sig låst fast - og den hemmelighed begyndte han selv at leve efter, så motivationen og det indre drive - den ultimative kraft - kunne få lov at blomstre.

  Ved at vælge at anerkendelsen skulle komme indefra og at finde ud af hvorfor han egentlig lever sin drøm og gør det han brænder for, så kunne han nu gøre en forskel for andre og sig selv på mange flere planer, ved at være i balance mellem at gøre og være, at motivere og støtte...

  Hør et inspirerende bud og en personlig historie og vinkel til hvordan du kan gå efter det du gerne vil, hvorfor det er vigtigt at følge sine drømme, samt hvilke konkrete teknikker og råd, som Torben har lært virker når du gerne vil have det godt, vil være glad og tilfreds, få energien og overskuddet tilbage og rent faktisk nå dine mål.

  Du finder mere om Torben Rif på torbenrif.com hvor du kan læse om hans mentorforløb og personlige udviklingskurser.

  Derudover kan du finde Tai Chi kurser på ptcc.dk, der er den officielle side for Practical Tai Chi Chuan organisationen i Danmark.

  En stor tak til min gæst i denne episode for at ville dele og tusind tak til dig, der lytter med.

  DET FORUNDERLIGE: Når post-it noter bliver din bedste ven, så var der bare en gammel bedstefar som var mega langsom, kæmpebrødet i tank-top bliver væltet i gulvet, tab dig bare ved at tænke anderledes, samt den ultimative kraft er i os alle.

  SPILLETID: 1 time 2 minutter 33 sekunder

  • 1 hr 2 min
  Episode 10 - Sælg dig selv uden at sælge

  Episode 10 - Sælg dig selv uden at sælge

  I dette afsnit af Det Forunderlige Hjørne møder vi Henrik Rabell, som du kan læse mere om på hans blog salgforikkesaelgere.dk.
  Henrik har prøvet at gå efter sin drøm med at være selvstændig på et eventyr til Italien og at ende op med mavesår og mange negative tanker om sig selv og et skidt syn på fremtiden.

  Han fortæller om sin rejse til at indse, at han selv kunne ændre sit mindset og måde at se verden på og ikke længere føle sig tynget af fortidens valg.
  Henrik "endte" i sin tid i en sælgerverden, selvom det ikke er noget han egentlig brænder for, men mere formidlingen og den menneskelige trivsel. Han har altid haft "krudt i røven" og svært ved at sidde stille og det der hjalp ham som ung, var at lege med IT og fordybe sig i den verden.

  Henrik fortæller om hvordan han kom af med de negative tanker og de mange begrænsende følelser og overbevisninger.
  Det handler meget om at grave det rette fundament og vælge de rette værktøjer. Ligesom når tømreren skal bruge en hammer til at slå søm i og en sav til at save træ over, så har vi som mennesker også brug for bestemte ting for at have det godt.

  Henrik har derfor lært hvordan man bruger nogle simple værktøjer, til at ændre negative tanker og følelser til positive og derved bedre at kunne tackle fx det at gå til eksamen, at sælge dig selv til et jobinterview osv. Gennem selv at gå vejen og arbejde med sine mentale tilstande, lever han i dag af, hjælpe andre til også at finde glæde og trivsel med det de gerne vil - her særligt inden for salg og det at sætte sig op til noget, der synes svært og utrygt.

  En stor tak til min gæst i denne episode for at ville dele og tusind tak til dig, der lytter med.

  DET FORUNDERLIGE: Når din hjerne har nikotintrang, mavesåret gik væk da tankerne blev positive, at grave et fundament med hænderne, samt krammehjernen der hjalp med at holde fokus.

  SPILLETID: 56 minutter 08 sekunder

  • 56 min

Top Podcasts In Education

Listeners Also Subscribed To