Doorgelicht | BNR

BNR Nieuwsradio
Doorgelicht | BNR

Doorgelicht Wist je dat Tesla zijn bestaansrecht stiekem te danken heeft aan een scheiding? Of dat Ahold Delhaize ook in Indonesië actief is onder de naam Super Indo? Wat je antwoord ook is, het is als belegger zeker niet onverstandig om te luisteren naar Doorgelicht: de podcast waarin journalist Nina van den Dungen en analist Jim Tehupuring de schijnwerper richten op de bedrijven achter jouw favoriete aandelen zodat jij als belegger kan bepalen wat ze nou écht waard zijn! In Doorgelicht bespreken Jim en Nina iedere week een nieuw beursgenoteerd bedrijf: van de bekende namen zoals Apple en PayPal tot de minder bekende namen zoals Arcelormittal en Fugro. Maar wat de naam van het bedrijf ook mag zijn, er wordt iedere aflevering sowieso flink Doorgelicht! De afleveringen Voordat Jim de cijfers induikt, neemt Nina je uitgebreid mee in de ontstaansgeschiedenis van de populairste beursgenoteerde bedrijven. Ze bespreekt de hoogte- en dieptepunten, van de ontvoering en moord op de bestuursvoorzitter van Ahold Delhaize tot aan de knallende ruzies bij het Tesla-bestuur. Ook wordt er al een beetje onder de financiële motorkap van de bedrijven gekeken. Want hoewel de ontstaansgeschiedenis van beursgenoteerde ondernemingen niet volledig om cijfers draait, ontkom je er niet aan als je het héle verhaal wil vertellen. Nadat Nina de ontstaansgeschiedenis heeft behandeld, neemt Jim je mee in diepgaande en uitgebreide fundamentele analyses. Dat klinkt misschien wollig en saai, maar niks is minder waar! In begrijpelijke taal komen de belangrijkste kengetallen van bedrijven uitgebreid bod. Denk bijvoorbeeld aan de winst, de omzet, de schuldposities en nog veel meer. Van de historische miljardenwinsten van Apple tot de grootste verliezen van Tesla. Ook treedt Jim buiten de bedrijfsboekjes en gaat hij uitgebreid in op elementen die niet in getallen uit te drukken zijn. Denk bijvoorbeeld aan het businessmodel van een bedrijf of de klantentevredenheid.   De presentatoren Nina van den Dungen is journalist en presentatrice bij BNR Nieuwsradio. Als echte verhalenverteller vertelt ze je alles over ontstaansgeschiedenis van bedrijven én meer. Jim Tehupuring is analist en vermogensbeheerder bij 1Vermogensbeheer. Met een flink dossier aan kennis en jarenlange ervaring in de financiële wereld, analyseert hij beursgenoteerde bedrijven in begrijpelijke taal. Disclaimer De inhoud van Doorgelicht is geen financieel advies. Beleg altijd op basis van je eigen overwegingen en onderzoek.

  1. Salesforce | Doorgelicht

    11月14日

    Salesforce | Doorgelicht

    Een goede band met klanten is misschien wel het belangrijkste dat er is voor een ondernemer, en dat weet dit bedrijf maar al te goed: Salesforce! In deze aflevering van Doorgelicht richten journalist Nina van den Dungen en analist Jim Tehupuring de schijnwerper op één van de grootste marketingsoftwarebedrijven ter wereld, zodat jij als belegger kan bepalen wat een Salesforce-aandeel nou écht waard is. Nina vertelt je alles over de geschiedenis van Salesforce en Jim doet een fundamentele analyse. Het bedrijf Salesforce biedt zogeheten costumer relationship software (CRM-software) in de cloud aan. Met zowel grote klanten die in de Fortune 500 zitten als kleine klanten uit het mkb, weet het bedrijf jaarlijks miljarden dollars winst te maken. Het idee om CRM-software in de cloud aan te bieden ontstond in 1999 al bij de Amerikaan Marc Benioff, die samen met Frank Dominguez en en Dave Moellenhoff Salesforce oprichtte in een klein appartement in San Francisco. Na een flinke financieringsronde, werd dat appartment binnen een jaar al ingewisseld voor een kantoor van bijna een vierkante kilometer. Door in te spelen op de internethype van begin deze eeuw en technologische ontwikkelingen zoals de smartphone, is Salesforce uitgegroeid tot één van de grootste CRM-softwareaanbieders ter wereld. Hoewel dat tegenwoordig nog steeds het geval is, heeft Salesfroce er sinds de oprichting flink wat concurrentie bij gekregen van onder andere Microsoft en Adobe. Om het plekje aan de top te behouden, zet Salesforce daarom vol in op kunstmatige intelligentie (AI) en uitbreiding van het productaanbod.  De fundamentele analyse  Voor Salesforce bespreken we onder andere de omzet, het operationel resultaat (EBIT), de operationele marge, de winst, het dividend en de vrije kasstroom.  Ook kijken we verder dan de cijfers. We bespreken bijvoorbeeld de reputatie, het brede productaanbod, de belangrijkste overnames en het marktaandeel van Salesforce.  De presentatoren  Nina van den Dungen is journalist en presentatrice bij BNR Nieuwsradio. Als echte verhalenverteller vertelt ze je alles over de ontstaansgeschiedenis van bedrijven.   Jim Tehupuring is analist en vermogensbeheerder bij 1Vermogensbeheer. Met een flink dossier aan kennis en jarenlange ervaring in de financiële wereld, analyseert hij bedrijven in begrijpelijke taal.   Over Doorgelicht  In Doorgelicht richten Nina van den Dungen en Jim Tehupuring de schijnwerper op de bedrijven achter je favoriete aandelen zodat jij als belegger kan bepalen wat ze nou écht waard zijn.    Disclaimer  De inhoud van Doorgelicht is geen financieel advies. Beleg altijd op basis van je eigen overwegingen en onderzoek.  Redactie en montage  Niels Kooloos See omnystudio.com/listener for privacy information.

    28 分钟
  2. McDonald's | Doorgelicht

    11月7日

    McDonald's | Doorgelicht

    Hoewel er wereldwijd al ruim 40 duizend gouden bogen met bijbehorende restaurants te vinden zijn, wil dit bedrijf er binnen drie jaar nog duizenden gaan toevoegen aan het imperium: McDonald's! In deze aflevering van Doorgelicht richten journalist Nina van den Dungen en analist Jim Tehupuring de schijnwerper op de grootste fastfoodketen ter wereld, zodat jij als belegger kan bepalen wat een McDonald's-aandeel nou écht waard is. Nina vertelt je alles over de geschiedenis van McDonald's en Jim doet een fundamentele analyse. Het bedrijf McDonald's is een wereldwijde fastfoodketen die met een franchisemodel werkt. Het bedrijf zelf heeft dus maar een klein deel van alle McDonald's-restaurants daadwerkelijk in bezit. Door een deel van het ondernemersrisico bij derde partijen neer te leggen, weet McDonald's jaarlijks miljarden dollars winst te maken. Het begrip efficiëntie stond vanaf dag één al centraal bij McDonald's, toen het in 1940 door de broers Richard en Maurice McDonald werd opgericht langs de Amerikaanse snelweg Route 66. Door de eerste restaurants zo in te richten dat gasten weer snel weg gingen, kon er zo veel mogelijk winst worden gemaakt in zo min mogelijk tijd. Uiteindelijk werd McDonald's overgenomen door zakenman Ray Kroc, die McDonald's als grootste franchisebedrijf ter wereld op de kaart heeft weten te zetten.  Tegenwoordig wil McDonald's het plekje aan de top maar al te graag behouden. Daarom moeten er tegen het einde van 2027 duizenden nieuwe restaurants geopend worden. Analisten twijfelen wel aan die groeidoelen, omdat de fastfoodmarkt op veel plekken in de wereld al verzadigd is. De fundamentele analyse  Voor Mcdonald's bespreken we onder andere de omzet, het operationeel resultaat, de operationele marge, de winst, het dividend en de schuld.  Ook kijken we verder dan de cijfers. We bespreken bijvoorbeeld de merkherkenning, het uitgebreide franchisenetwerk, de afhankelijkheid van het netwerk, de efficiëntie, de toeleveringsketen en het regionaal ingespeelde menu van McDonald's.  De presentatoren  Nina van den Dungen is journalist en presentatrice bij BNR Nieuwsradio. Als echte verhalenverteller vertelt ze je alles over de ontstaansgeschiedenis van bedrijven.   Jim Tehupuring is analist en vermogensbeheerder bij 1Vermogensbeheer. Met een flink dossier aan kennis en jarenlange ervaring in de financiële wereld, analyseert hij bedrijven in begrijpelijke taal.   Over Doorgelicht  In Doorgelicht richten Nina van den Dungen en Jim Tehupuring de schijnwerper op de bedrijven achter je favoriete aandelen zodat jij als belegger kan bepalen wat ze nou écht waard zijn.    Disclaimer  De inhoud van Doorgelicht is geen financieel advies. Beleg altijd op basis van je eigen overwegingen en onderzoek.  Redactie en montage  Niels Kooloos See omnystudio.com/listener for privacy information.

    33 分钟
  3. Beyond Meat | Doorgelicht

    10月31日

    Beyond Meat | Doorgelicht

    Het had de grootste concurrent van de vleesindustrie moeten worden, maar tegenwoordig zit er nog maar amper vlees op het bot van dit bedrijf: Beyond Meat! In deze aflevering van Doorgelicht richten journalist Nina van den Dungen en analist Jim Tehupuring de schijnwerper op de vleesvervangerproducent, zodat jij als belegger kan bepalen wat een Beyond Meat-aandeel nou écht waard is. Nina vertelt je alles over de geschiedenis van Beyond Meat en Jim doet een fundamentele analyse. Het bedrijf Beyond Meat maakt vleesvervangers die amper te onderscheiden moeten zijn van écht vlees. Hoewel de beursgang van Beyond Meat in 2019 de grootste was sinds de kredietcrisis van 2008, houdt het bedrijf het hoofd tegenwoordig nog amper boven water.    Het idee om vleesvervangers te ontwikkelen die niet te onderscheiden zijn van echt vlees ontstond in 2009 bij de Amerikaanse Ethan Brown. Brown had toen al langer affiniteit met duurzaamheid als vice-voorzitter van het bestuur van de National Hydrogen Association en als topbestuurder bij waterstofcelmaker Ballard Power Systems, maar wilde na verloop van tijd wat anders doen met duurzaamheid. Dat werd Beyond Meat.  Hoewel Beyond Meat een vliegende start maakte en grote investeringen van beroemdheden zoals Leonarde DiCaprio en Bill Gates kreeg, is het bedrijf er tegenwoordig slecht aan toe. De koers is sinds het hoogtepunt met ruim 97 procent gedaald en het geld begint op te raken. Daardoor wordt het steeds onzekerder of het tij nog gekeerd kan worden. De fundamentele analyse  Voor Beyond Meat bespreken we onder andere de omzet, het operationeel resultaat (EBIT) en het verlies. Ook kijken we verder dan de cijfers. We bespreken bijvoorbeeld de producten van Beyond Meat, de afhankelijkheid van grondstofprijzen, de technologieën om vleesvervangers mee te maken en de duurzaamheid van de vleesvervangerindustrie.  De presentatoren  Nina van den Dungen is journalist en presentatrice bij BNR Nieuwsradio. Als echte verhalenverteller vertelt ze je alles over de ontstaansgeschiedenis van bedrijven.   Jim Tehupuring is analist en vermogensbeheerder bij 1Vermogensbeheer. Met een flink dossier aan kennis en jarenlange ervaring in de financiële wereld, analyseert hij bedrijven in begrijpelijke taal.   Over Doorgelicht  In Doorgelicht richten Nina van den Dungen en Jim Tehupuring de schijnwerper op de bedrijven achter je favoriete aandelen zodat jij als belegger kan bepalen wat ze nou écht waard zijn.    Disclaimer  De inhoud van Doorgelicht is geen financieel advies. Beleg altijd op basis van je eigen overwegingen en onderzoek.  Redactie en montage  Niels Kooloos See omnystudio.com/listener for privacy information.

    28 分钟
  4. Renewi | Doorgelicht

    10月24日

    Renewi | Doorgelicht

    Het gezegde 'De één zijn afval, is de ander zijn goud' gaat maar al te goed op voor dit bedrijf: Renewi! In deze aflevering van Doorgelicht richten journalist Nina van den Dungen en analist Jim Tehupuring de schijnwerper op de Brits-Nederlandse afvalverwerker, zodat jij als belegger kan bepalen wat een Renewi-aandeel nou écht waard is. Nina vertelt je alles over de geschiedenis van Renewi en Jim doet een fundamentele analyse. Het bedrijf Renewi houdt zich bezig met recycling en afvalverwerking met ruim 8.000 medewerkers in negen landen in Europa en Noord-Amerika. Hoewel het bedrijf graag internationaal verder wil groeien, blijven Nederland en België nog altijd de twee belangrjikste markten. Het bedrijf ontstond in 2017 na een fusie tussen de Britse Shanks Group en de Nederlandse Van Gansewinkel Groep. Doordat Shanks al jaren flinke verliezen leed, was de overname noodzakelijk. Toch zorgde de fusie niet gelijk voor verbetering, Renewi schreef in 2021 pas voor het eerst zwarte cijfers.  Sindsdien heeft Renewi flinke ambities gekregen. Zo wil het bedrijf tegen 2028 3 miljard euro per jaar gaan omzetten. Maar omdat de afvalmarkt niet hard groeit, moet dat vooral gaan gebeuren met behulp van overnames.  De fundamentele analyse  Voor Renewi bespreken we onder andere de omzet, het operationeel resultaat (EBIT), de winst, de koers-winstverhouding en het dividend. Ook kijken we verder dan de cijfers. We kijken bijvoorbeeld naar de innovaties van Renewi in afvalverwerking, de hoge operationele risico's, de afhankelijkheid van grondstofprijzen, de uitbreidingen naar nieuwe markten en de focus op duurzaamheid.  De presentatoren  Nina van den Dungen is journalist en presentatrice bij BNR Nieuwsradio. Als echte verhalenverteller vertelt ze je alles over de ontstaansgeschiedenis van bedrijven.   Jim Tehupuring is analist en vermogensbeheerder bij 1Vermogensbeheer. Met een flink dossier aan kennis en jarenlange ervaring in de financiële wereld, analyseert hij bedrijven in begrijpelijke taal.   Over Doorgelicht  In Doorgelicht richten Nina van den Dungen en Jim Tehupuring de schijnwerper op de bedrijven achter je favoriete aandelen zodat jij als belegger kan bepalen wat ze nou écht waard zijn.    Disclaimer  De inhoud van Doorgelicht is geen financieel advies. Beleg altijd op basis van je eigen overwegingen en onderzoek.  Redactie en montage  Niels Kooloos See omnystudio.com/listener for privacy information.

    28 分钟
  5. Berkshire Hathaway | Doorgelicht

    10月17日

    Berkshire Hathaway | Doorgelicht

    Hoewel er maar dertig mensen werken, zet dit bedrijf jaarlijks tientallen miljarden dollars om zonder zelf al te veel te doen: Berkshire Hathaway! In deze aflevering van Doorgelicht richten journalist Nina van den Dungen en analist Jim Tehupuring de schijnwerper op de holding van meesterbelegger Warren Buffett, zodat jij als belegger kan bepalen wat een Berkshire Hathaway-aandeel nou écht waard is. Nina vertelt je alles over de geschiedenis van Berkshire Hathaway en Jim doet een fundamentele analyse. Het bedrijf Berkshire Hathaway is een investeringsmaatschappij die uitsluitend belegd in zogeheten 'waardebedrijven'. Dat zijn bedrijven die doorgaans een lage koers-winstverhouding hebben, hoog dividendrendement bieden en ondergewaardeerd zijn op de beurs. Voor Berkshire Hathaway brengen vooral de dochterondernemingen die zich bezighouden met verzekeringsactiviteiten geld in het laatje.  Investeren is lang niet de core business van Berkshire Hathaway geweest. Het bedrijf werd aan het begin van de negentiende eeuw opgericht als textielfabriek. Pas in de jaren 50 van de volgende eeuw werd het overgenomen door Warren Buffett, een keuze waar hij naar eigen zeggen nog steeds spijt van heeft. Ten tijde van de overname was Berkshire Hathaway namelijk een enorm verlieslatende onderneming. Dat is nu wel anders, want Berkshire Hathaway is tegenwoordig het waardevolste niet-techbedrijf op de beurs. Om dat plekje te behouden moet er alleen wel weer geïnvesteerd worden. Berkshire Hathaway heeft nu een kaspositie van bijna 300 miljard dollar, voornamelijk door de verkoop van een groot deel van de positie die het bedrijf in Apple heeft. Sommige beleggers speculeren daarom dat Buffett een beurscrash verwacht. De fundamentele analyse  Voor Berkshire Hathaway bespreken we onder andere de omzet, de winst, de kasstromen en het missende dividend. Ook kijken we verder dan de cijfers. We focussen bijvoorbeeld op het leiderschap van Warren Buffett, de langetermijnfocus van Berkshire Hathaway, de reputatie en de merkwaarde van het bedrijf en de verhoudingen tussen de soorten beleggingen.  De presentatoren  Nina van den Dungen is journalist en presentatrice bij BNR Nieuwsradio. Als echte verhalenverteller vertelt ze je alles over de ontstaansgeschiedenis van bedrijven.   Jim Tehupuring is analist en vermogensbeheerder bij 1Vermogensbeheer. Met een flink dossier aan kennis en jarenlange ervaring in de financiële wereld, analyseert hij bedrijven in begrijpelijke taal.   Over Doorgelicht  In Doorgelicht richten Nina van den Dungen en Jim Tehupuring de schijnwerper op de bedrijven achter je favoriete aandelen zodat jij als belegger kan bepalen wat ze nou écht waard zijn.    Disclaimer  De inhoud van Doorgelicht is geen financieel advies. Beleg altijd op basis van je eigen overwegingen en onderzoek.  Redactie en montage  Niels Kooloos See omnystudio.com/listener for privacy information.

    34 分钟
  6. 10月10日

    Rheinmetall | Doorgelicht

    Dankzij dit bedrijf schaamt Duitsland zich niet meer om het over oorlog te hebben: Rheinmetall! In deze aflevering van Doorgelicht richten journalist Nina van den Dungen en analist Jim Tehupuring de schijnwerper op de Duitse munitie- en wapenfabrikant, zodat jij als belegger kan bepalen wat een Rheinmetall-aandeel nou écht waard is. Nina vertelt je alles over de geschiedenis van Rheinmetall en Jim doet een fundamentele analyse. Het bedrijf Rheinmetall is een Duitse wapen- en munitiefabrikant die vooral in de afgelopen jaren veel groei heeft gezien. Door de toenemende geopolitieke spanningen, met bijvoorbeeld de oorlog in Oekraïne en de conflicten in het Midden-Oosten, ziet Rheinmetall de winst flink toenemen. De Leopard 2-gevechtstank is het product waar Rheinmetall vooral om bekend staat, maar het bedrijf begon rond het einde van de negentiende eeuw al met de productie van terugslagkanonnen. Daardoor kent de geschiedenis van het Duitse bedrijf ook een aantal zwarte bladzijden. Zo heeft Rheinmetall tijdens de Tweede Wereldoorlog actief meegewerkt aan het Vierjarenplan van Adolf Hitler, waardoor wapens publiekelijk bespreken lang taboe was voor het bedrijf. Tegenwoordig durft Rheinmetall weer uit te komen voor oorlog en wapenproductie, omdat het bedrijf in een positiever daglicht staat. Hoewel sommige beleggers wel hun vraagtekens zetten bij die publiciteit.  De fundamentele analyse  Voor Rheinmetall bespreken we onder andere de omzet, de winst(marges), de winst per aandeel en het dividend(rendement). Ook kijken we verder dan de cijfers. We focussen bijvoorbeeld op de positie van Rheinmetall in de defensie-industrie, de strategische samenwerking met andere defensiebedrijven, de grote afhankelijkheid van (Europese) overheidscontracten en de reputatie van Rheinmetall. De presentatoren  Nina van den Dungen is journalist en presentatrice bij BNR Nieuwsradio. Als echte verhalenverteller vertelt ze je alles over de ontstaansgeschiedenis van bedrijven.   Jim Tehupuring is analist en vermogensbeheerder bij 1Vermogensbeheer. Met een flink dossier aan kennis en jarenlange ervaring in de financiële wereld, analyseert hij bedrijven in begrijpelijke taal.   Over Doorgelicht  In Doorgelicht richten Nina van den Dungen en Jim Tehupuring de schijnwerper op de bedrijven achter je favoriete aandelen zodat jij als belegger kan bepalen wat ze nou écht waard zijn.    Disclaimer  De inhoud van Doorgelicht is geen financieel advies. Beleg altijd op basis van je eigen overwegingen en onderzoek.  Redactie en montage  Niels Kooloos See omnystudio.com/listener for privacy information.

    30 分钟
  7. Nintendo | Doorgelicht

    10月3日

    Nintendo | Doorgelicht

    Het is één van de weinige bedrijven die zes jaar oude spelcomputers nog steeds als warme broodjes weet te verkopen: Nintendo! In deze aflevering van Doorgelicht richten journalist Nina van den Dungen en analist Jim Tehupuring de schijnwerper op het Japanse game-imperium, zodat jij als belegger kan bepalen wat een Nintendo-aandeel nou écht waard is. Nina vertelt je alles over de geschiedenis van Nintendo en Jim doet een fundamentele analyse. Het bedrijf Nintendo is een Japans gamebedrijf dat vooral bekend is van succesvolle gameseries zoals Mario en The Legend of Zelda, die overigens bijna exclusief te spelen zijn op Nintendo-spelcomputers zoals de Nintendo Switch. Daardoor weet Nintendo jaarlijks tientallen miljoenen euro's om te zetten. Hoewel Nintendo zich tegenwoordig vooral met videospellen bezighoudt, begon het bedrijf in 1889 met de verkoop van fysieke speelkaarten genaamd hanafuda. In de jaren 60 van de twintigste eeuw werd de overstap naar speelgoed gemaakt en jaren later pas naar videospellen en spelcomputers. Vandaag de dag heeft Nintendo het meeste succes aan de Nintendo Switch te danken, hoewel er toch een dalende trend in de cijfers zichtbaar wordt. Nintendo-fans en analisten verwachten dan ook dat het bedrijf binnenkort met een nieuwe kaskraker gaat komen om het tij te keren.  De fundamentele analyse  Voor Nintendo bespreken we onder andere de omzet, de operationele marge (EBIT), de nettowinst, het dividend(rendement), de kaspositie en de koers-winstverhouding.  Ook kijken we verder dan de cijfers. We focussen bijvoorbeeld op de wereldwijde naamsbekendheid van Nintendo, de innovaties die het bedrijf door de jaren heen heeft gedaan en de concurrerende industrie waar Nintendo zich in bevindt. De presentatoren  Nina van den Dungen is journalist en presentatrice bij BNR Nieuwsradio. Als echte verhalenverteller vertelt ze je alles over de ontstaansgeschiedenis van bedrijven.   Jim Tehupuring is analist en vermogensbeheerder bij 1Vermogensbeheer. Met een flink dossier aan kennis en jarenlange ervaring in de financiële wereld, analyseert hij bedrijven in begrijpelijke taal.   Over Doorgelicht  In Doorgelicht richten Nina van den Dungen en Jim Tehupuring de schijnwerper op de bedrijven achter je favoriete aandelen zodat jij als belegger kan bepalen wat ze nou écht waard zijn.    Disclaimer  De inhoud van Doorgelicht is geen financieel advies. Beleg altijd op basis van je eigen overwegingen en onderzoek.  Redactie en montage  Niels Kooloos See omnystudio.com/listener for privacy information.

    31 分钟

预告

关于

Doorgelicht Wist je dat Tesla zijn bestaansrecht stiekem te danken heeft aan een scheiding? Of dat Ahold Delhaize ook in Indonesië actief is onder de naam Super Indo? Wat je antwoord ook is, het is als belegger zeker niet onverstandig om te luisteren naar Doorgelicht: de podcast waarin journalist Nina van den Dungen en analist Jim Tehupuring de schijnwerper richten op de bedrijven achter jouw favoriete aandelen zodat jij als belegger kan bepalen wat ze nou écht waard zijn! In Doorgelicht bespreken Jim en Nina iedere week een nieuw beursgenoteerd bedrijf: van de bekende namen zoals Apple en PayPal tot de minder bekende namen zoals Arcelormittal en Fugro. Maar wat de naam van het bedrijf ook mag zijn, er wordt iedere aflevering sowieso flink Doorgelicht! De afleveringen Voordat Jim de cijfers induikt, neemt Nina je uitgebreid mee in de ontstaansgeschiedenis van de populairste beursgenoteerde bedrijven. Ze bespreekt de hoogte- en dieptepunten, van de ontvoering en moord op de bestuursvoorzitter van Ahold Delhaize tot aan de knallende ruzies bij het Tesla-bestuur. Ook wordt er al een beetje onder de financiële motorkap van de bedrijven gekeken. Want hoewel de ontstaansgeschiedenis van beursgenoteerde ondernemingen niet volledig om cijfers draait, ontkom je er niet aan als je het héle verhaal wil vertellen. Nadat Nina de ontstaansgeschiedenis heeft behandeld, neemt Jim je mee in diepgaande en uitgebreide fundamentele analyses. Dat klinkt misschien wollig en saai, maar niks is minder waar! In begrijpelijke taal komen de belangrijkste kengetallen van bedrijven uitgebreid bod. Denk bijvoorbeeld aan de winst, de omzet, de schuldposities en nog veel meer. Van de historische miljardenwinsten van Apple tot de grootste verliezen van Tesla. Ook treedt Jim buiten de bedrijfsboekjes en gaat hij uitgebreid in op elementen die niet in getallen uit te drukken zijn. Denk bijvoorbeeld aan het businessmodel van een bedrijf of de klantentevredenheid.   De presentatoren Nina van den Dungen is journalist en presentatrice bij BNR Nieuwsradio. Als echte verhalenverteller vertelt ze je alles over ontstaansgeschiedenis van bedrijven én meer. Jim Tehupuring is analist en vermogensbeheerder bij 1Vermogensbeheer. Met een flink dossier aan kennis en jarenlange ervaring in de financiële wereld, analyseert hij beursgenoteerde bedrijven in begrijpelijke taal. Disclaimer De inhoud van Doorgelicht is geen financieel advies. Beleg altijd op basis van je eigen overwegingen en onderzoek.

你可能还喜欢

若要收听包含儿童不宜内容的单集,请登录。

关注此节目的最新内容

登录或注册,以关注节目、存储单集,并获取最新更新。

选择国家或地区

非洲、中东和印度

亚太地区

欧洲

拉丁美洲和加勒比海地区

美国和加拿大