29 episodes

Konsumenternas Försäkringsbyrå är en stiftelse som ger hjälp och vägledning om dina privata försäkringar. Konsumentverket, Finansinspektionen och Svensk Försäkring ingår i styrelsen. https://www.konsumenternas.se är vår webbplats.

#Försäkringspodden Försäkringspodden

  • Education

Konsumenternas Försäkringsbyrå är en stiftelse som ger hjälp och vägledning om dina privata försäkringar. Konsumentverket, Finansinspektionen och Svensk Försäkring ingår i styrelsen. https://www.konsumenternas.se är vår webbplats.

  29. Så väljer du hundförsäkring

  29. Så väljer du hundförsäkring

  Många djurägare, och kanske i synnerhet hundägare, ser nog sin lilla älskling mer som en del av familjen än ett husdjur. Påverkar det hur man väljer hundförsäkring? Gör man rationella val? I det här avsnittet av Försäkringspodden pratar vi om vad som är viktigt att tänka på när det gäller att välja hundförsäkring – både till en valp och en äldre hund. Med i studion är Stefan Thelenius och Håkan Carlsson från Konsumenternas Försäkringsbyrå som är specialister på bland annat hundförsäkringar.

  • 22 min
  28. Bila i Europa

  28. Bila i Europa

  Tänker du ta en bilsemester ner i Europa i sommar? Då ska du spetsa öronen nu, för i det här avsnittet av Försäkringspodden går vi igenom det mesta du behöver veta för att kunna göra en trygg och rätt försäkrad resa. I studion finns idag, förutom jag, Jenny Sparring, min kollega från Konsumenternas Försäkringsbyrå: Sofia Ulriksson, specialist på motorförsäkringar. Dessutom har vi besök av Carina Pettersson, jurist på Trafikförsäkringsföreningen.
  https://www.konsumenternas.se/

  • 33 min
  27. Pensionstips för alla åldrar

  27. Pensionstips för alla åldrar

  Det talas mycket om att man ska tänka på sin pension. Men vad är det egentligen man ska tänka på? Eller snarare göra? I det här avsnittet av Försäkringspodden får du konkreta tips på vad som är viktigast i din ålder.
  För att göra pensionsfrågor mer konkreta har Konsumenternas Bank- och finansbyrå och Konsumenternas Försäkringsbyrå tillsammans tagit fram en guide som heter Pensionstips för alla åldrar. https://www.konsumenternas.se/konsumentstod/guider--checklistor/guider---sparande--pension/pensionstips-for-alla-aldrar
  I nya Försäkringspodden får du värdefull information från guiden och dessutom bonustips från flera pensionsexperter
  Jenny Sparring programleder som vanligt och med sig i studion har hon sina kollegor: Stefan Thelenius, pensionsspecialist på Konsumenternas Försäkringsbyrå, och Susanne Johansson, jurist på Konsumenternas Bank- och finansbyrå.
  Dessutom medverkar Monica Zettervall från Pensionsmyndigheten. Monica är pensionsexpert och dessutom kommunikatör och föreläsare.

  • 29 min
  26. Klarar sig dina anhöriga ekonomiskt om du dör?

  26. Klarar sig dina anhöriga ekonomiskt om du dör?

  Hur klarar sig dina anhöriga ekonomiskt om du dör? Är det någon som är beroende av din inkomst för att klara till exempel lånen på huset? Om svaret är JA, bör du tänka vidare på hur du på bästa sätt skydda dig ekonomiskt i en sådan situation. Att teckna en livförsäkring, åt dig och/eller din partner, kan vara ett sätt.
  I det här avsnittet av Försäkringspodden berättar Håkan Carlsson och Gustav Jonsson, jurister på Konsumenternas Försäkringsbyrå, om vad vad du ska tänka på när du ska välja en livförsäkring och andra alternativ till livförsäkringar.
  Jämför livförsäkringar här: https://www.konsumenternas.se/konsumentstod/jamforelser/personforsakringar/jamfor-livforsakringar/

  • 23 min
  25. Flytta sin tjänstepension - ska man det?

  25. Flytta sin tjänstepension - ska man det?

  I det här avsnittet pratar vi om flytt av tjänstepension. Vi tar upp varför man eventuellt ska flytta sin tjänstepension, vad man ska tänka på vid flytten och hur man gör rent praktiskt. Gäster i studion är Frida Bratt, sparekonom på Nordnet, Dan Adolphson Björck, pensionsekonom på AMF och Stefan Thelenius, pensionsspecialist på Konsumenternas Försäkringsbyrå.

  • 29 min
  24. Anmäl till skolförsäkringen om ditt barn får en skada

  24. Anmäl till skolförsäkringen om ditt barn får en skada

  Alla förskolor och skolor har olycksfallsförsäkringar för barnen på skoltid. Många men inte alla försäkringar gäller även på fritiden. Om ditt barn råkar ut för en skada, ska du anmäla det både till skolförsäkringen och till ert eget Försäkringsbolag, om ni har en barnförsäkring. Men hur gör man? Och vad kan skolförsäkringen ge för ersättning?
  Gäster i studion är Christer Hedberg och Ulla Sandström från Stockholmregionens Försäkring AB samt Håkan Carlsson som är jurist och personförsäkringsspecialist på Försäkringsbyrån.
  Läs mer om olycksfallsförsäkringar här:
  https://www.konsumenternas.se/forsakringar/personforsakringar/olycksfallsforsakringar/

  • 27 min

Top Podcasts In Education

Mel Robbins
The Atlantic
Dr. Jordan B. Peterson
Purdue University
TED
Duolingo

You Might Also Like

minPension
Nordnet
Monopol Media
Monopol Media AB
Avanzapodden
Acast