562 episodes

Entusiastisk filmprat fra gjengen bak det norske filmnettstedet Montages.no.

Filmfrelst Montages.no

  • TV & Film
  • 4.0 • 3 Ratings

Entusiastisk filmprat fra gjengen bak det norske filmnettstedet Montages.no.

  Filmfrelst #562: Cannes 2023, del 6 – Festivaloppsummering med Christian Monggaard

  Filmfrelst #562: Cannes 2023, del 6 – Festivaloppsummering med Christian Monggaard

  Cannes 2023: Som ved flere tidligere årganger av Filmfrelst i Cannes, oppsummerer vi her festivalen med vår danske venn og kollega, Christian Monggaard, filmredaktør og kritiker hos Dagbladet Information.
  2023-utgaven ble særdeles innholdsrik i Cannes, med en hovedkonkurranse som nesten utelukkende bestod av gode eller interessante filmer, og der mange regissører leverte sine beste arbeider på mange år.
  I denne podkastpraten med Danmarks mest profilerte filmkritiker og Cannes-veteran, Christian Monggaard, snakker vi om en hel bukett titler fra festivalen, inkl. Aki Kaurismäkis Fallen Leaves, Jessica Hausners Club Zero, Tran Anh Hungs Pot-au-feu, Justine Triets Anatomy of a Fall (som til slutt vant Gullpalmen), Wes Andersons Asteroid City, Catherine Breillats Last Summer og Ken Loachs The Old Oak. Episoden inneholder ingen spoilere.
  I siste del av samtalen forsøker vi oss på å spå hvilke filmer som kommer til å vinne de ulike prisene. (Flash forward: Vi klarte ikke gjette Gullpalmen i år heller...) Ved mikrofonene sitter Montages-redaktørene Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen, i tillegg til Christian Monggaard.
  God lytting!

  • 1 hr 17 min
  Filmfrelst #561: Cannes 2023, del 5 – Martin Scorseses «Killers of the Flower Moon»

  Filmfrelst #561: Cannes 2023, del 5 – Martin Scorseses «Killers of the Flower Moon»

  Cannes 2023: Montages var blant de ytterst få som sikret seg billetter til Cannes-festivalens mest ettertraktede begivenhet i år – nemlig gallapremieren på Martin Scorseses Killers of the Flower Moon. I denne episoden diskuterer vi filmen, i tillegg til å oppsummere festivalens første halvdel.
  Scorsese, hovedrolleinnehaverne Leonardo DiCaprio, Robert De Niro og Lily Gladstone, samt en rekke kjente skuespillere og regissører fra hele verden, var til stede i Cannes' storstue Lumière for å overvære festivalens eneste visning av Killers of the Flower Moon. Etter at produksjonens finansiør, strømmetjenesten Apple TV+, offentliggjorde at filmen skal få tradisjonell kinolansering (i oktober), ble den straks invitert til å delta i hovedkonkurransen av programsjef Thierry Frémaux – noe som ville avstedkommet flere visninger – men Scorsese & Co. valgte til slutt å holde seg utenfor konkurranse. (Regissøren har tidligere vunnet Gullpalmen for Taxi Driver, og deltok sist i konkurranse med After Hours i 1985).
  I denne episoden ser vi nærmere på Killers of the Flower Moon og hvordan den plasserer seg i Scorsese-filmografien, i tillegg til å oppsummere den første festivaluken. Filmen er basert på en sann historie, og adaptert fra David Granns bok om begivenhetene med samme tittel, men selv om vi unngår direkte spoilere, kan de som ønsker å vite minst mulig om filmen spare denne podkastepisoden til senere.
  Ved mikrofonene sitter Montages-redaktør Lars Ole Kristiansen og Filmklubbforbundets Chloé Faulkner.
  God lytting!

  • 48 min
  Filmfrelst #560: Cannes 2023, del 4 – Wes Andersons «Asteroid City»

  Filmfrelst #560: Cannes 2023, del 4 – Wes Andersons «Asteroid City»

  Cannes 2023: I denne festivalepisoden deler vi våre inntrykk etter å ha sett Wes Andersons nye film Asteroid City, som ble vist i hovedkonkurransen og som har norsk kinopremiere allerede 16. juni.
  Anderson var sist i Cannes med The French Dispatch i 2021, og den gangen omtalte vi filmen som "Anderson gjør Anderson"/"Anderson lager pastisj av seg selv" etc. – med positivt fortegn! Han fortsetter langs denne linjen i Asteriod City, som best kan beskrives som en fornøyelsespark, et slags "Wes Anderson World".
  Nedenfor diskuterer Montages-redaktørene Lars Ole Kristiansen og Karsten Meinich denne utviklingen hos Anderson, og de er noe mer ambivalente denne gangen, men samtidig såpass store fans at de klarer å se forbi problemene og nyte den praktfulle iscenesettelsen. Episoden er uten spoilere.
  God lytting!

  • 21 min
  Filmfrelst #559: Cannes 2023, del 3 – «The Sweet East»

  Filmfrelst #559: Cannes 2023, del 3 – «The Sweet East»

  Cannes 2023: I sideprogrammet Quinzaine des cinéastes har vi gjort en av de store oppdagelsene under årets festival – den amerikanske indiefilmen The Sweet East – som står i fokus for denne podkastepisoden.
  Fotograf Sean Price Williams har gjort seg bemerket for sine uttrykksfulle arbeider med regissører som Alex Ross Perry og Safdie-brødrene, og med The Sweet East gjør han sin spillefilmdebut som regissør. Manuset er skrevet av filmkritiker Nick Pinkerton, og foran kameraet har Williams med seg stjerneskuddet Talia Ryder (Never Rarely Sometimes Always), Simon Rex (Red Rocket), Jacob Elordi (Euphoria), og en rekke andre.
  Vi har alle blitt veldig begeistret for The Sweet East, som ble vist tidlig under festivalen og vært gjenstand for mange samtaler langs Croisetten. Nedenfor diskuterer vi våre tanker om filmen, uten spoilere. Ved mikrofonene sitter Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen og Truls Foss, programsjef på Vega Scene.
  God lytting!

  • 26 min
  Filmfrelst #558: Cannes 2023, del 2 – «The Zone of Interest» og «How to Have Sex»

  Filmfrelst #558: Cannes 2023, del 2 – «The Zone of Interest» og «How to Have Sex»

  Cannes 2023: Filmfestivalen i Cannes er nå halvveis, og i denne podkastepisoden setter vi fokus på to filmer som særlig har utmerket seg: Jonathan Glazers The Zone of Interest og Molly Manning Walkers How to Have Sex.
  Den litt sporadiske spillefilmproduksjonen til Jonathan Glazer – hittil bestående av Sexy Beast (2000), Birth (2004) og Under the Skin (2013) – har resultert i at han aldri helt har etablert seg som en markant auteur. Men med The Zone of Interest i hovedkonkurransen i Cannes gjør han nå et comeback, og vi diskuterer blant annet hvordan filmatiseringen av forfatter Martin Amis' holocaustroman skriver seg inn i Glazers oeuvre.
  I sideprogrammet Un certain regard har vi sett og blitt veldig imponert over den britiske debutanten Molly Manning Walkers How to Have Sex, en film som tar oss med på en russefest-lignende sydentur med tre britiske tenåringsjenter, og skildrer hvordan reisen gradvis går fra drøm til mareritt.
  Episoden inneholder ingen spoilere. Ved mikrofonene i Cannes sitter Karsten Meinich, Pernille Middelthon og Lars Ole Kristiansen.
  God lytting!

  • 56 min
  Filmfrelst #557: Cannes 2023, del 1

  Filmfrelst #557: Cannes 2023, del 1

  Cannes 2023: Årets utgave av filmfestivalen i Cannes er i gang, og i denne første festivalpodkasten samles våre utsendte for å diskutere et knippe titler vi har sett i starten av årets hovedprogram. 
  Verdens viktigste filmfestival er som vanlig kilde til en våryr glede for oss i Montages, og etter å ha kastet oss inn i kinosalene langs Croisetten fra og med første festivaldag, kan vi rapportere at denne årgangen allerede har vist seg å være veldig god, og i denne første av årets Cannes-episoder får vi trukket frem noen av høydepunktene (pluss én stor skuffelse).
  Samtalen nedenfor er helt uten spoilere, og inkluderer våre tanker og reaksjoner på filmer så forskjellige som Indiana Jones and the Dial of Destiny (av James Mangold) og Simple comme Sylvain (av Monia Chokri), samt dokumentarene Youth (av Wang Bing) og Four Daughters (av Kaouther Ben Hania).
  Ved mikrofonene i Cannes sitter Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen og Pernille Middelthon.
  God lytting!

  • 43 min

Customer Reviews

4.0 out of 5
3 Ratings

3 Ratings

multo_pennececo ,

Den beste filmpodcasten!

Jeg hører på hver eneste episode, og gleder meg alltid til neste! Stå på!! ✨

Top Podcasts In TV & Film

PodcastOne
Lala Kent | Cumulus Podcast Network
Ben Mandelker & Ronnie Karam | Wondery
The Ringer
iHeartPodcasts
PodcastOne

You Might Also Like

VG
NRK
Manifest Media
Aftenposten
Aftenposten
Wolfgang Wee