21 episodes

Historier fra eldre folk om stort og smått i livet.

Folk om fortida Hyggelaget

  • Society & Culture

Historier fra eldre folk om stort og smått i livet.

  Angitt av mamma

  Angitt av mamma

  "Moren sendte sin mann i gasskammer og barna i konsentrasjonsleir for å kunne ha leiligheten alene med sin elsker, en fanatisk nazist." Det er begynnelsen på en artikkel som ble skrevet om Annie, Kurt, og Maria Schwartz, da de kom til Norge i 1947. I dag er Maria 86 år gammel, så du skulle tro det var vanskelig å huske den tida, men noen hendelser glemmer du aldri.

  • 1 hr 12 min
  Kaffeslabberas

  Kaffeslabberas

  Advarsel: Høy hyggefaktor. Her er det kransekake, kaffe i klirrende porselenskopper, og både småprat og storprat, om man kan si det.

  I den nest siste episoden av sesong 2 får du høre fra Maria (85) og Asbjørn Gabrielsen (87). Vi snakker blant annet om penger – sparsommeligheten til de eldre, og sløsingen til de yngre. I tillegg til de harde sannhetene med å dra på åra, men også de enkle gledene underveis.

  • 40 min
  Fra sirkus til Springsteen, og alt midt i mellom.

  Fra sirkus til Springsteen, og alt midt i mellom.

  Å være på en konsert kan være en helt magisk opplevelse. Noen artister, eller band, former også musikken vi hører på for alltid – Michael Jackson, Prince, Lauryn Hill, Pink Floyd, Queen, for å nevne noen. Karin Bakås, aka Mor Karin, aka "Norges utronede backstage-dronning", har jobba med alle dem, og vært med å skape de magiske konsertopplevelsene.

  • 59 min
  Om tilhørighet.

  Om tilhørighet.

  Det her er en historie om en mann og en by. Samtidig er det egentlig en historie om vårs alle. For tilhørigheten vi har til byene vi bor i, eller stedene vi kommer fra, er jo basert på minnene vi har derfra. Historiene vi husker, og folka som har vært en del av dem.

  John Thomas Axelsen (84) samler på historier (og nordnorske navn, men det får vi spare til en annen gang). Og i rollen som vekteren i Risør forteller han om folka og hendelsene som har vært med å forme denne lille sørlandsbyen.

  • 56 min
  About being different.

  About being different.

  From growing up in New York during the 50s and 60s, to living the life of a musician around the world, and all the uncertainty and nervousness that follows. In this conversation with Deborah Jeanne Weitzman (65) we cover a whole lot of ground, and towards the very end we even tap into perfectionism, and how to deal with it in the age of social media.

  • 1 hr 21 min
  Folk om Nåtida: Om usikkerhet, selvrefleksjon, og det å leve for helga

  Folk om Nåtida: Om usikkerhet, selvrefleksjon, og det å leve for helga

  På engelsk er det et ord som heter Juxtaposition, som handler om å sette to ting ved siden av hverandre, for å sammenligne, eller skape en kontrast. Og når du gjør det så får du gjerne en bedre forståelse av begge elementene hver for seg. Det er tanken bak Folk om Nåtida – sidestille gammel og ung.

  • 54 min

Top Podcasts In Society & Culture

Hot Mess with Alix Earle
Unwell
Cancelled with Tana Mongeau & Brooke Schofield
Cancelled & Audioboom Studios
The Ezra Klein Show
New York Times Opinion
Shawn Ryan Show
Shawn Ryan | Cumulus Podcast Network
Hysterical
Wondery | Pineapple Street Studios
Stuff You Should Know
iHeartPodcasts