
28 episodes

Geçtiğimiz Sokaklar Doipod
-
- Society & Culture
Koşmaktan yorulanlar için aylak şehir rehberi.
-
Koca Bir Enkaz
Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. İnsanlar, hayvanlar daha pek çok şeyle birlikte enkaz altında kaldı. Yepyeni yaralar açıldı, kimi onmamak üzere. Milyarlarla ödeyemeyiz borcumuzu enkaz altında kalanlara ama belki sorgulamayı deneyebiliriz. On binlerce insanın hatırına.
Soğuk betonlar tarifsiz bir acıyla birlikte yüzümüze cesaret çarptı ve bulaşıcıydı. Unutmamak da cüretkar bir eylem. Lütfen hep hatırlayalım olan biteni. Olamayanı, gelemeyeni ve geçmeyeni.
Hepimizin başı sağ olsun.
Depremzedelere yardım etmek için çeşitli bağlantılar;
AHBAP https://ahbap.org/bagisci-ol
AFAD https://www.afad.gov.tr/deprem-bagislari
Kızılay https://www.kizilay.org.tr/bagis
Geçtiğimiz Sokaklar / gectigimizsokaklar.com -
Yeni yıla çok az kaldı!
Yeni yıla çok az kaldı! Biz de bu bölümde 2023 dileklerimizden bahsettik biraz. Daha pek çok şey var ama her şey, her yerde anlatılmıyor.
Biz bol bol hikâye toplayalım, size bol bol anlatalım. Hangi şehirdeysek orayı sevelim. Ha bazılarının yeri başka olsun, Ankara gibi.
Güzellikler üzerine konuşalım, sevmediğimiz ne varsa yalnızca değiştirmek üstüne. Değişmeyeni de kucaklamak düşer insanın payına.
Yepyeni sokaklardan geçelim, ‘üf burayı görmemiş miyiz biz ya? Nasıl güzel!’ diyelim, dinleyip de henüz geçmemiş olan varsa oraya koşsun. O da bir oh çeksin. Gördükleri onu da sevindirsin.
Yaşamı kutlayalım her fırsatta. O kutlamalar bazen yalnız olabilir, canımız isterse, yalnızlık da arzulanır. Ancak mümkünse sevdiklerimiz yanımızda olsun, koca bir masa etrafında onlarla paylaşalım. O masalar yayınlara taşsın.
Daha şimdi saysak ohoo, bir sürü şey var.
Özetle, hepimize şahane bir yıl diliyoruz! Birlikte nice güzel yıllara!
Geçtiğimiz Sokaklar | gectigimizsokaklar.com -
"ENTELANKARA Geçtiğimiz Sokaklar’da"
ENTELANKARA’nın kurucu ve sunucusu Serhat Kınalı Geçtiğimiz Sokaklar’ın ilk konuğu oldu. Vaktiyle bambaşka bir işle tanışmış, biz de ona konuk olmuştuk. İade-i ziyaret bu ya, Serhat da bir güzel anlattı ENTELANKARA’yı ve her şeyin başladığı yeri. Bizce o, şehre tatlı bir not düşüyor. Bizden çok da farklı değil, kentten geçenlerin izleri orada kalıyor.
Öyle bir yayın oldu ki, aklımız hep konuşamadıklarımızda kaldı. Ama paniğe gerek yok, yollarımız yine kesişir. Bu sefer de biz ona Geçtiğimiz Sokaklar’ı anlatırız belki (hayır Serhat, bizi çağırmak zorunda hissetme lütfen ☺️)
Ankara ve onun üzerine konuşanlara dair daha pek çok şey var, biz bir yerinden tutmaya çalıştık. Daha nicelerine!
Keyifli dinlemeler!
Geçtiğimiz Sokaklar - gectigimizsokaklar.com -
Tuvaletler Hakkında Konuşmalıyız
Bu bölümde tuvaletler üzerine konuştuk. Nasıl bırakıyorlar, ideal tuvalet nasıl olmalı, kocaman tuvaletler için çok küçük değil miyiz, yan yana tuvalete girmeye ne ara alıştı insanlar?
Şimdiye dek çok daha fazla konuşulmalıydı, bu denli zaman geçirdiğimiz o yerler... Biz bir yerden başladık konuşmaya. Kadınlar tuvaletinin kadın dayanışmasının en görünür olduğu yerlerden biri oluşuna değindik, kadınlar tuvaleti yüzü görmemiş Taha için bir portal bile açıldı.
Keyifli dinlemeler!
Geçtiğimiz Sokaklar / gectigimizsokaklar.com -
Unutmak
“Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür” demişler. Haklılar mı, unutmak insan hafızasının hastalığı mı sahiden? Bizce değil.
Her şey illa tek bir şey olmak zorunda da değil zaten. Beşer gibi. İyi ve kötü, doğru ve yanlış, dezavantajları var ama avantajlı.
Damgalamaktan zevk almayı unutalı çok oldu. Etiketlememenin huzuru hatrımızda.
Hatırlıyorsak sebebi vardır, unuttuysak da öyle. Siz kendinize ve zihninize güvenin. En çok da plana.
Güzellikleri hatırlayın, iyi gelmeyen ne varsa bırakın gitsin.
Keyifli dinlemeler!
Geçtiğimiz Sokaklar / gectigimizsokaklar.com -
Menemen Ekonomisi
Konu, başımıza bir iş gelmeyecekse enflasyon.
Bu bölüm sabah aldığımızı akşam daha pahalıya aldığımız şu dönemi konuştuk. Soğanlı mı soğansız mı muhabbeti yaptığımız menemeni yapmaya bütçe planlamak gerekiyor malum. Taha iktisata dair epey şey biliyor, Bilgesu da kendinden hesap ediyor işte. Biz öyle evimizdeki ve içimizdeki enflasyonu konuştuk. Ne zaman geçer sahi?
Öyle işte… Bizim maaşlar bize yetmiyor, cebimizde eriyor. Ama umarız bir yerlerde birilerine yetiyordur.
Keyifli dinlemeler
Geçtiğimiz Sokaklar