90 episodes

In de HR Podcast geven we je elke twee weken inzichten in leiderschap en innovatie in HR. Om je te informeren én te inspireren. Zodat je weet wat er speelt en hoe je daarmee kan omgaan! Van de makers van CHRO, HR Praktijk en HR Academy

HR Podcast HR Academy, HR Praktijk en CHRO

  • Business

In de HR Podcast geven we je elke twee weken inzichten in leiderschap en innovatie in HR. Om je te informeren én te inspireren. Zodat je weet wat er speelt en hoe je daarmee kan omgaan! Van de makers van CHRO, HR Praktijk en HR Academy

  #90 - Hoe creëer je een veilige werkomgeving?

  #90 - Hoe creëer je een veilige werkomgeving?

  Het onderwerp raakt elke organisatie: een veilige werkomgeving creëren. Hoe doe je dat? Hoe krijg je een goed beeld van de knelpunten in jouw organisatie? Welke instrumenten heb je om effectieve verbeterslagen te maken?  'Een veilige werkomgeving begint bij de top'  In aflevering 90 van de podcast over innovatie en leiderschap in HR zijn Bea Aarnoutse en Charlotte van den Wall Bake te gast. Beiden zijn docent van de masterclass ‘In vijf stappen naar een veiligere werkomgeving’ van HR Academy. Zij bespreken wat je kunt doen om de psychologische en sociale veiligheid in je organisatie te verbeteren.


  De HR Podcast is een initiatief van ⁠CHRO.nl⁠ en ⁠HR Praktijk⁠ en gaat over leiderschap en innovatie in HR. Elke twee weken verschijnt een nieuwe aflevering. Luister onderweg, op het werk of thuis in de bekende podcast apps zoals ⁠Spotify⁠, ⁠Apple Podcast⁠ en  ⁠Google Podcast⁠. Abonneer je in de app op de HR Podcast, zodat je geen aflevering meer hoeft te missen.

  • 23 min
  #89 Gwen Kolader, Global Head DE&I Hexaware over de positieve business-impact van DE&I

  #89 Gwen Kolader, Global Head DE&I Hexaware over de positieve business-impact van DE&I

  De term Diversity, Equality & Inclusion is inmiddels binnen het HR-domein en daarbuiten al aardig ingeburgerd. Maar weet iedereen ook wat er precies mee wordt bedoeld? En wat een DE&I-beleid inhoudt?  De gast van aflevering 89 van de HR Podcast, Gwen Kolader, begon haar HR-loopbaan bijna 20 jaar geleden als HRM junior bij een advocatenkantoor. Ze ontwikkelde zich in de tussenliggende jaren als een HR-leider met een duidelijk gezicht en is al vanaf het eerste begin lid van de CHRO Community.  'DE&I wordt vaak gezien als een 'HR-dingetje. Maar het moet echt opgenomen worden in alles wat je doet in de organisatie'  In haar huidige functie is zij verantwoordelijk voor het wereldwijde DE&I-beleid bij Hexaware, de partij achter Mobiquity. Volgens haar omgeving vervult Gwen haar rol recht vanuit het hart en met grote gedrevenheid en is zij de ideale belichaming van waar DE&I voor staat. Hoe ze dit doet? Daar vertelt ze in deze podcast uitgebreid over. Over blinde vlekken, intrinsieke motivatie en business-impact.

  • 38 min
  #88 ChatGPT: De mogelijkheden en onmogelijkheden voor HR

  #88 ChatGPT: De mogelijkheden en onmogelijkheden voor HR

  "Ik kan uitgebreide informatie verstrekken over werving en selectie, talentontwikkeling, arbeidsrecht en arbeidsvoorwaarden. Bovendien kan ik advies geven over werknemersbetrokkenheid, conflictoplossing en effectief prestatiebeheer. Ik kan ook helpen bij het opstellen van vacatureteksten en interviewvragen en suggesties bieden voor trainingsprogramma's om vaardigheden van medewerkers te verbeteren.”‘Wat nu al kan, dat had ik echt niet verwacht’Aan het woord is ChatGPT. De chatbot geeft antwoord op de vraag hoe het HR-professionals kan ondersteunen. Met Vincent Roders, oprichter van meerdere online start ups en docent van de masterclass ChatGPT en AI voor HR-professionals zoomen we in op de mogelijkheden en onmogelijkheden voor HR.  Masterclass & Event

  Wil je meer kennis op het gebied van ChatGPT en wil je weten hoe het jou kan helpen in je werk? De komende maanden organiseert HR Academy de masterclass ChatGPT en AI voor HR-professionals. Ook kun je je aanmelden voor het event De Impact van ChatGPT en AI op HR, op 21 september in AFAS Leusden.

  • 24 min
  #87 - Design Thinking voor HR: mensgericht en creatief complexe problemen oplossen

  #87 - Design Thinking voor HR: mensgericht en creatief complexe problemen oplossen

  Loop je vast in bestaande patronen en wil je een verfrissende en effectieve methode ontdekken om je organisatie in beweging te krijgen? Maak kennis met Design Thinking! Deze mensgerichte aanpak helpt je om ondernemend en creatief complexe problemen op te lossen.   In aflevering 87 van de HR Podcast is Rex Bierlaagh te gast. Rex is een ondernemer met expertise in innovatiemanagement en docent van de masterclass Design Thinking voor HR-professionals van HR Academy. Met verschillende methoden helpt Rex onder andere HR-professionals binnen organisaties om creatiever problemen op te lossen. Rex vertelt graag over hoe je voor dagelijkse én nieuwe HR-vraagstukken tot echt nieuwe oplossingen komt.


  De HR Podcast is een initiatief van CHRO.nl en HR Praktijk en gaat over leiderschap en innovatie in HR. Elke twee weken verschijnt een nieuwe aflevering. Luister onderweg, op het werk of thuis in de bekende podcast apps zoals Spotify, Apple Podcast en  Google Podcast. Abonneer je in de app op de HR Podcast, zodat je geen aflevering meer hoeft te missen.

  • 23 min
  #86 - CHRO Natascha van Beek over het inrichten van je transfertraject

  #86 - CHRO Natascha van Beek over het inrichten van je transfertraject

  'Goed beginnen is goed afscheid nemen'

   

  Vrijwel iedereen krijgt ermee te maken: weggaan bij je oude baan, inrichten van het overgangstraject, starten bij je nieuwe baan. Hoe pak je zoiets aan? Natascha van Beek, ervaringsdeskundige en CHRO, geeft antwoord.

   

  In aflevering 86 van de HR Podcast over innovatie en leiderschap in HR spreken Toine Al en Ruud Coumans met Natascha van Beek, sinds kort als HR-directeur bij IT-consultant Sogeti verantwoordelijk voor bijna 2500 IT-professionals. Daarvoor was ze bijna vier jaar verantwoordelijk voor de HR bij Hays.

  • 26 min
  #85 - Advocaat Joost Kokje over het effect van de nieuwe ESG-regels voor HR

  #85 - Advocaat Joost Kokje over het effect van de nieuwe ESG-regels voor HR

  Eisen aan verantwoorde en duurzame beslissingen worden steeds strenger. Een grote rol is hierin weggelegd voor de nieuwe ESG-wetgeving voor ‘milieu, social en governance’. Wat voor effect hebben de ESG-regels voor HR?

  'Maak impact sociale ESG-component snel bespreekbaar met directie en management'

  Voor HR is het social-aspect in deze wetgeving belangrijk: sociale factoren hebben betrekking op de behandeling van werknemers, de impact op de gemeenschap waarin een organisatie actief is en de waarborging van mensenrechten. Ruud Coumans en Toine Al spraken hierover met Joost Kokje, advocaat en junior-partner bij Wieringa Advocaten, en gespecialiseerd in ESG-wetgeving. 'Aan HR de taak om met een plan te komen voor de sociale component'


  Wil je meer weten over dit onderwerp? Kom dan naar de masterclass Toekomstbestendig HR met ESG-beleid van HR Academy. In één dagdeel ontdek je wat de mogelijkheden zijn van de sociale component binnen de ESG-wetgeving en zie je wat voor voorbereidingen je alvast kunt treffen.

  • 24 min

Top Podcasts In Business

NerdWallet Personal Finance
Ramsey Network
Money News Network
NPR
DOAC
Ed Mylett | Cumulus Podcast Network

You Might Also Like