50 episodis

Carles Porta torna a la narració d'històries fosques i criminals després de l'èxit de "Tor, tretze cases i tres morts". Relats plens de suspens i intriga que mantindran els oients enganxats

Crims Catalunya Ràdio

  • Society & Culture
  • 4,9 • 20 valoracions

Carles Porta torna a la narració d'històries fosques i criminals després de l'èxit de "Tor, tretze cases i tres morts". Relats plens de suspens i intriga que mantindran els oients enganxats

  Bar Gotik. Una bala a la butxaca (Capítol 2)

  Bar Gotik. Una bala a la butxaca (Capítol 2)

  El cas del bar Gotik de la Zona Hermètica de Sabadell no està clar. Els investigadors sospiten que un pare ha matat el seu fill d'un tret al cap, però no tenen proves concloents i, a més, hi ha uns quants sospitosos. Costa molt de creure que un pare mati el seu fill a sang freda, oi? Seria massa foscor. Les conclusions vindran soles. Ja us avisem que el final d'aquest capítol fa indignar molt.

  • 53 min
  Bar Gotik. Un tret al cap (Capítol 1)

  Bar Gotik. Un tret al cap (Capítol 1)

  A les 2.50 de la matinada del dimecres 28 de maig del 2003, un noi truca al 091 per demanar a la policia que vagi al bar Gotik de Sabadell. Diu que estava amb el seu oncle Ramon i que han rebut una trucada molt estranya. Un desconegut li ha dit a l'oncle que si volia veure el seu fill, el David, anés al Gotik. Pare i fill són propietaris del bar. Quan oncle i nebot han arribat al local, s'han trobat l'establiment tancat i barrat i els panys segellats amb silicona. Tenen por que li hagi passat alguna cosa al David.

  • 58 min
  Robert Durst: l'ocell de mal averany

  Robert Durst: l'ocell de mal averany

  Aquest episodi gira entorn de l'hereu d'un imperi immobiliari americà, Robert Durst. Tot el que li va anar passant al llarg de la vida, ja ho veureu, és digne d'una pel·lícula de suspens: hi ha desaparicions, cadàvers, suïcidis i tants girs de guió que ni el millor dels guionistes de Hollywood se'ls hauria pogut imaginar. Se'n va fer una pel·lícula protagonitzada per Ryan Gosling; i després el mateix Robert Durst, el personatge real, es va prestar a sortir en un documental de sis capítols que es diu "The jinx" i que es pot trobar a la plataforma HBO. La traducció del títol seria «L'ocell de mal averany», el que acostumem a dir-ne un malastruc, vaja. Però realment portava mala sort Robert Durst? Havia nascut amb mala estrella i estava sempre al lloc equivocat en el moment equivocat, o era un assassí en sèrie fred i despietat?
  Intentarem posar llum a la foscor.

  • 54 min
  Pedro Álvarez: cas prescrit

  Pedro Álvarez: cas prescrit

  El 14 de juny del 2022 el Tribunal Suprem va arxivar definitivament l'assassinat de Pedro Álvarez. Diu que el cas està prescrit i deixa impune un crim que va passar a l'Hospitalet de Llobregat el desembre del 1992, ara fa 30 anys. El Pedro i la seva nòvia van discutir amb el conductor d'un cotxe. L'home va treure una pistola, va disparar al Pedro al cap i va fugir. La investigació va assenyalar un únic sospitós: un agent de la Policia Nacional. El van detenir i va estar una setmana en presó preventiva, però va quedar en llibertat per falta de proves. Com tots els casos sense resoldre, aquesta és la història d'un fracàs policial i judicial. La família del Pedro no es rendeix i manté l'esperança que surti algun testimoni nou.

  • 55 min
  L'home que enganyava les dones (Capítol 2)

  L'home que enganyava les dones (Capítol 2)

  11 de març del 2017. Sant Joan Despí. Els Mossos detenen un dels estafadors més buscats d'Espanya, Francisco Gómez Manzanares. No és un estafador qualsevol, és un estafador sentimental. El cas va cridar l'atenció del periodista Guillem Sánchez, que va seguir el rastre d'enganys de l'impostor, que feia servir diferents identitats i disfresses per escapolir-se un cop i un altre de la policia. A través del relat de Sánchez i d'una altra de les seves víctimes, la Rosana, resseguirem la petja de cors trencats i carteres buides que l'impostor va anar deixant arreu de la geografia espanyola. No és el mateix ser estafat per un desconegut que per la parella o un amic. Al saqueig econòmic s'hi afegeix el dany emocional i la humiliació. Els efectes de la traïció sentimental van ser devastadors.

  • 54 min
  L'home que enganyava les dones (Capítol 1)

  L'home que enganyava les dones (Capítol 1)

  Estiu del 2016. Sant Joan Despí. L'Ester i el David es veuen per primera vegada després de coneixe's a través d'una app per trobar parella. Comparteixen aficions, gustos i la il·usió de tornar-se a enamorar. Ben aviat, comencen una relació de parella. Però tot és fum. Ell no es diu David, el seu nom real és Francisco Gómez Manzanares. És un estafador que sedueix dones, les enamora i les saqueja econòmicament i emocionalment. Per entendre com es viu una estafa sentimental sentirem el relat d'una de les seves víctimes i seguirem fil per randa una investigació complicada. Els Mossos tenen el repte de trobar i detenir l'home invisible.

  • 54 min

Ressenyes del públic

4,9 de 5
20 valoracions

20 valoracions

D desde Boston ,

Cas Gotik - Com trobar el Ramon de la Camara si no hi ha fotos enlloc?

Hola gent del Crims
M’ha impressionat molt el testimoni de la Carme. Con la podem ajudar si no hi ha cap foto del Ramon de la Camara enlloc? Tan sols he trobat 2 articles sobre la seva fugida (un de el Mundo i l’altra de El Periódico) però no hi ha cap fotografia del fugitiu enlloc. Així és molt difícil …. I aquesta família és mereix més!

Fcbmagda ,

Crims

Carles, m’has fet plorar

Top de podcasts a Society & Culture

American Public Media
Shawn Johnson + Andrew East
CNN
iHeartPodcasts
Glennon Doyle & Cadence13
Joe Rogan Experience Review podcast

També et pot agradar

Catalunya Ràdio
Podium Podcast
La Vanguardia
Abbcast
Catalunya Ràdio
RAC1

Més de: Catalunya Ràdio

Catalunya Ràdio
Catalunya Ràdio
Catalunya Ràdio
Catalunya Ràdio
Catalunya Ràdio
Catalunya Ràdio