105 episodes

Kertojan ääni -podcastin aiheina ovat kirjallisuus ja kirjoittaminen. Pääset mukaan sanojen nurjalle puolelle, opit kirjoittamisesta ja kirja-alasta asiantuntijavieraiden kanssa sekä viihdyt äänitarinoiden parissa. Juontajana Jukka Aalho. Uudet jaksot aina tiistaisin.

Kertojan ääni Aalho Media

  • Arts
  • 5.0 • 1 Rating

Kertojan ääni -podcastin aiheina ovat kirjallisuus ja kirjoittaminen. Pääset mukaan sanojen nurjalle puolelle, opit kirjoittamisesta ja kirja-alasta asiantuntijavieraiden kanssa sekä viihdyt äänitarinoiden parissa. Juontajana Jukka Aalho. Uudet jaksot aina tiistaisin.

  #147: Vuoden kesäkirja 2024: Jukka Aalhon Sivutieromaani

  #147: Vuoden kesäkirja 2024: Jukka Aalhon Sivutieromaani

  Etsitkö luettavaa palauttaviin kesäpäiviin? Vuoden 2024 kesäkirjaksi ehdotamme Jukka Aalhon roadtrip-kirjaa Sivutieromaani. Se on sopiva kirjallisen kesäinen suupala, jonka haukkaa vaikka riippumatossa tai uimarannalla.  Sivutieromaani on kolmesta tietarinasta koostuva esikoisromaani: Anton päättää siepata tyttärensä matkalle halki kesäisen Suomen, Virve on suurten päätösten edessä miehensä kuoleman jälkeen, ja Roope haluaa pelastaa suhteensa Suurella Romanttisella Eleellä.  Kuuntele lisää jaksosta!  Voit kuunnella jakson mm. Spotifyn, Apple Podcastsin tai Google Podcastin kautta.  Tutustu Sivutieromaaniin

  * Ennakkotilaa Suomalaisesta  * Sivutieromaani Adlibriksessä

  Vuoden 2024 kesäkirja: Sivutieromaani  Jakson tiivistelmä on tehty tekoälyn avulla, joten se voi sisältää epätarkkuuksia.  Podcast-jakson aiheena on Jukka Aalhon kirjoittama esikoisromaani Sivutieromaani, joka sijoittuu kesäiseen Suomeen ja tarjoaa kiehtovan matkan läpi kesän eri tarinoiden.  Kirja sisältää humoristisia ja yllättäviä käänteitä ja on suunnattu erityisesti kesäiseen lukemiseen. Kirjan kohderyhmäksi on ajateltu niitä, jotka arvostavat arkipäiväisen elämän havainnointia ja pienten yksityiskohtien pohtimista.  Kesäkirjan teema ja tyyli  Sivutieromaani on kolmen tarinan – kolmen sivutien – kokoelma, jotka yhdessä muodostavat sivutieromaanin. Tarinat ovat saaneet inspiraationsa suomalaisesta arjesta ja ihmisistä, joita voi kohdata esimerkiksi huoltoasemilla.  Kirja ei ole novellikokoelma, vaan nimensä mukaisesti romaani, joka kuljettaa lukijaa kesäisessä Suomessa.

  * Kirja sisältää kolme pääosaa, jotka kertovat eri henkilöiden kesäisistä kokemuksista ja elämänmuutoksista.  * Teoksessa on käytetty huumoria ja suomalaista kirjallista ilmaisua, mikä tekee siitä sopivan rentoon kesälukemiseen.

  Kohderyhmä ja suositukset: kesäistä luettavaa kesälle 2024  Jukka Aalho on suunnannut kirjansa erityisesti niille, jotka nauttivat arjen pienistä havainnoista ja ihmiskohtaamisista. Kirja sopii henkilölle, joka miettii toisten elämänkulkuja ja tarinoita.

  * Kirja on suunniteltu kesäiseen makuun, ja se on tarkoitettu niille, jotka arvostavat kevyitä, mutta merkityksellisiä tarinoita.  * Kirja julkaistaan vain fyysisenä kappaleena, mutta äänikirja ja e-kirja saattavat tulla myöhemmin saataville.

  Markkinointi ja saatavuus  Kirja on ennakkotilattavissa ja se julkaistaan pian. Podcastissa kehotetaan kuulijoita tilaamaan kirja ennakkoon.

  * Kirjan mainostamiseen käytetään eri kanavia, ja kirjoittaja itse osallistuu aktiivisesti kirjan markkinointiin sosiaalisessa mediassa.  * Arvostelukappaleita on saatavilla niille, jotka ovat kiinnostuneita kirjan sisällöstä ja haluavat kirjoittaa siitä.

  Kirjailijan näkökulma: näin syntyy kesäkirja  Jukka Aalho,

  • 8 min
  #146: Mikä on novelli?

  #146: Mikä on novelli?

  Novellin luulisi olevan suositumpi kuin se on: se on näppäränkokoinen ja yhdeltä istumalta nautittava. Mikä novellissa mättää? Ja mikä novelli edes on?  Voit kuunnella jakson mm. Spotifyn, Apple Podcastsin tai Google Podcastin kautta.  Lue novelleja ja lyhyitä tarinoita

  * Kertojan äänen novelleja ja tarinoita  * Suomalaisia novelleja netissä  * Tilaa Jukka Aalhon Sivutieromaani (Basam Books, 2024)

  Podcast-jakson tiivistelmä  Tiivistelmä on tehty tekoälyn avustuksella, joten se voi sisältää epätarkkuuksia.  Jakson aiheena on novellin määritelmä, ominaisuudet ja novelleihin liittyvät haasteet. Keskustelussa käsitellään novellin määritelmiä, kirjoittamista, lukemista ja novellien paikkaa nykypäivän kirjallisuudessa. Pohditaan myös, miksi novellit eivät ole niin suosittuja kuin voisivat olla.  Novellin määritelmä  Novelli on lyhyt, tiivistetty ja fiktiivinen kertomus, joka keskittyy tiettyyn tapahtumaan, mielentilaan tai kehitykseen.

  * Novelleissa on yleensä selkeä keskittymä ja rajattu aihealue.  * Määritelmät vaihtelevat, mutta tyypillisesti novellit ovat n. 100–20 000 sanaa.

  Kirjoittaminen ja lukeminen  Novellien kirjoittaminen edellyttää tiivistämistä ja tarkkaa aiheen rajauskykyä.

  * Tärkeää on aloittaa tarina läheltä keskeistä tapahtumaa.  * Lukeminen tarjoaa nopeita ja tiiviitä elämyksiä, mutta voi vaatia tottumista genren erityispiirteisiin.

  Novellien haasteet  Tarkastellaan, miksi novellit eivät ole niin suosittuja ja miten kulttuuriset tekijät vaikuttavat novellien vastaanottoon.

  * Novellien lukeminen voi tuntua työläältä johtuen tarinoiden lyhyydestä ja tiiviydestä.  * Äidinkielen tuntien lähestymistapa novelleihin voi vaikuttaa niiden suosioon negatiivisesti.

  • 15 min
  #145: Miten tyylisi syntyy, kirjailija Laura Finska?

  #145: Miten tyylisi syntyy, kirjailija Laura Finska?

  Millainen on kirjailija Laura Finskan omin tyyli? Miten se on kehittynyt ja missä kaikkialla sen tuntee, kun sanat eivät vielä ole oikein?  Vieraana kirjailija Laura Finska.  Kuva: Sami Reivinen/KLIK  Voit kuunnella jakson mm. Spotifyn, Apple Podcastsin tai Google Podcastin kautta.  Tutustu Laura Finskaan

  * Muut esille tulevat asiat (2023, WSOY)  * Instagram

  Podcast-jakson tiivistelmä  Tiivistelmä on tehty tekoälyn avustuksella, joten se voi sisältää epätarkkuuksia.  Jakson aiheena on kirjoittaminen ja kirjallinen ilmaisu, keskittyen vieraana olevan kirjailija Laura Finskan kokemuksiin ja näkemyksiin. Keskustelussa pureudutaan Finskan kirjallisen tyylin kehitykseen, hänen esikoisromaaninsa teemoihin ja hahmoihin, sekä kirjoitusprosessin eri vaiheisiin.  Kirjoittamisen alku ja kehitys  Laura Finska jakaa kokemuksiaan siitä, miten kirjoittaminen alkoi ja kehittyi hänelle luontaiseksi ilmaisumuodoksi.

  * Ensimmäiset kirjoituskerrat olivat merkittäviä, tuoden esille kielellisen itseylityksen kokemuksia.  * Kirjoitusprosessi on usein työläs ja hidas, vaatien paljon hiontaa ja uudelleenkirjoittamista.

  Esikoisromaani ja sen teemat  Finska esittelee esikoisromaaninsa "Muut esille tulevat asiat", joka sijoittuu Helsinkiin ja käsittelee nuorten mielenterveyshaasteita.

  * Romaani tutkii kolmen nuoren henkilöhahmon sisäisiä kamppailuja kesäisessä Helsingissä.  * Teoksessa käytetään moniäänisyyttä ja eri hahmojen näkökulmia, mikä rikastuttaa tarinan kerrontaa.

  Kirjallinen tyyli ja ilmaisu  Keskustelussa syvennytään Finskan kirjalliseen tyyliin ja sen kehittymiseen.

  * Tyylissä korostuu runsas kuvailu ja yksityiskohtien tarkka havainnointi.  * Finska pyrkii uudistamaan kirjallista ilmaisuaan, säilyttäen samalla omaleimaisen tyylin.

  Kirjoitusprosessi ja sen haasteet  Finska avaa kirjoitusprosessinsa haasteita ja niiden voittamista.

  * Kirjoittaminen vaatii ajoittain suurta ponnistelua ja itsekritiikin voittamista.  * Palautteen saaminen ja kustannustoimittajan rooli ovat keskeisiä tekijöitä kirjallisen tyylin hiomisessa.

  Laura Finska korostaa kirjoittamisen merkitystä henkilökohtaisena ilmaisumuotona, joka kehittyy ja syvenee vuosien myötä. Hän kannustaa kirjoittajia uskomaan omaan ääneensä ja työstämään tekstiä kärsivällisesti.

  • 30 min
  #144: Mitä jos ei halua keskittyä vain yhteen asiaan, kirjailija Johanna Hasu?

  #144: Mitä jos ei halua keskittyä vain yhteen asiaan, kirjailija Johanna Hasu?

  Mitä jos luovuus kukkii moneen suuntaan? Onko parempi asettaa itselleen tiukat rajat vai voisiko monipuolisuudesta löytyä uusia, uniikkeja yhdistelmiä? Vieraana kirjailija, pianonsoiton lehtori Johanna Hasu.  Kuva: Studio Henna Viren  Voit kuunnella jakson mm. Spotifyn, Apple Podcastsin tai Google Podcastin kautta.  Tutustu Johanna Hasuun

  * Johannan Hasun teokset  * Johanna Hasu Threadsissa  * Sivut: johannahasu.com  * Ava Nummisen väitöskirja: Laulutaidottomasta kehittyväksi laulajaksi

  Podcast-jakson tiivistelmä  Tiivistelmä on tehty tekoälyn avustuksella, joten se voi sisältää epätarkkuuksia.  Jaksossa keskustellaan luovuuden monipuolisuudesta ja siitä, miten Johanna Hasun ura ja elämä ovat muovautuneet monipuolisten kiinnostuksenkohteiden ympärille.  Johanna Hasun tausta

  * Johanna Hasu on kokenut monipuolisen uran kirjailijana, pianonsoiton lehtorina ja tutkijana.  * Hän on kotoisin Kouvolasta, täyttänyt 50 vuotta, ja hänellä on kaksi aikuista lasta, aviomies sekä kissa.

  Monipuolisuus ja luovuus

  * Hasun luovuus ilmenee musiikissa, kirjoittamisessa ja opetuksessa.  * Hän on julkaissut runoja, romaaneja ja pianonsoiton oppikirjoja.  * Hasu on myös väitellyt tohtoriksi oppimisvaikeuksista pianonsoiton opiskelussa.

  Keskittyminen versus monipuolisuus

  * Hasu pohtii, onko parempi keskittyä yhteen asiaan vai hyödyntää luovuuden monipuolisuutta.  * Hän on kokenut paineita keskittyä yhteen alaan, erityisesti klassisen musiikin perinteessä.  * Keskustelu avaa näkökulmia siitä, miten monipuoliset kiinnostuksen kohteet voivat rikastuttaa luovaa työtä.

  Luovuuden ilmeneminen elämässä

  * Hasun työ ja harrastukset ovat vuorovaikutuksessa toistensa kanssa, mikä näkyy hänen tuotannossaan.  * Hän korostaa, että luovuus ei ole pelkästään taiteellista ilmaisua, vaan myös kykyä soveltaa taitojaan eri aloilla.  * Hasu rohkaisee muita seuraamaan omia intohimojaan ja kokeilemaan uusia asioita luovuuden saralla.

  Jaksossa korostuu, että monipuolinen luovuus on arvokas voimavara, joka voi rikastuttaa niin henkilökohtaista elämää kuin ammatillista uraa. Johanna Hasun kokemukset ja ajatukset tarjoavat inspiraatiota ja oivalluksia siitä, miten luovuuden eri muodot voivat elää sopusoinnussa keskenään.

  • 31 min
  #143: Millainen on hyvä apurahahakemus, Henna Karppinen-Kummunmäki?

  #143: Millainen on hyvä apurahahakemus, Henna Karppinen-Kummunmäki?

  Miten apurahaputken saa korkattua? Millaisia apurahoja on tarjolla? Ja mitä itseltään kannattaa kysyä kun on saanut ensimmäisen hakemusversion tehtyä? Vieraana tietokirjailija Henna Karppinen-Kummunmäki.  Kuva: Timo Huttu  Voit kuunnella jakson mm. Spotifyn, Apple Podcastsin tai Google Podcastin kautta.  Tutustu Henna Karppinen-Kummunmäkeen

  * Karppinen-Kummunmäen sivut  * Teoksia  * Instagram

  Podcast-jakson tiivistelmä  Tiivistelmä on tehty tekoälyn avustuksella, joten se voi sisältää epätarkkuuksia.  Podcast-jaksossa keskustellaan apurahahakemuksen tekemisestä. Henna Karppinen-Kummunmäki jakaa kokemuksiaan ja neuvojaan.  Hakemuksen perusteet: Hyvä hakemus on selkeä ja tiivis. Hakemuksen alkuun tulee heti kiinnostava "koukku", joka herättää lukijan huomion.  Hakemuksen sisältö: Tärkeää on kertoa selkeästi, mitä projektia varten rahaa haetaan, mikä on projektin aikataulu ja miten rahat käytetään.  Arviointiprosessi: Hakemuksia arvioivat asiantuntijat. Hyvällä hakemuksella on mahdollisuus erottua joukosta, vaikka rahoituspäätösten taustalla vaikuttavat monet tekijät.  Apurahojen erilaisuus: Eri tyyppisiä apurahoja on saatavilla, kuten työskentelyapurahoja ja kuluapurahoja. Hakemuksen tulee olla räätälöity kunkin rahoittajan vaatimuksiin sopivaksi.  Hakemuksen kehittäminen: Jos apurahaa ei myönnetä ensimmäisellä kerralla, on tärkeää jatkaa hakemusten kehittämistä ja hakea uudelleen.  Hakemusprosessin haasteet: Hakeminen voi olla aikaa vievää ja joskus turhauttavaa, mutta sinnikkyys on avain menestykseen.  Tämä jakso tarjoaa kattavan näkökulman apurahahakemuksen tekemisen maailmaan, antaen vinkkejä ja tietoa siitä, miten luoda tehokas ja huomioon otettava hakemus.

  • 36 min
  #142: Miten syntyy spektaakkeli, artistituotannon ammattilainen Maiju Talvisto?

  #142: Miten syntyy spektaakkeli, artistituotannon ammattilainen Maiju Talvisto?

  Mitä kulissien takana tapahtuu ennen kuin musiikkifestivaalin stara astuu lavalle? Kuka on tiimin suurin diiva? Mitä kaikkea kuuluu artistituottajan työhön?  Vieraana artistituotannon ammattilainen ja Backstagella – Artistituottajan käsikirjan kirjoittaja Maiju Talvisto.  Kuva: Henna Virén  Voit kuunnella jakson mm. Spotifyn, Apple Podcastsin tai Google Podcastin kautta.  Tutustu Maiju Talvistoon

  * Backstagella – Artistituottajan käsikirja  * Maiju Talvisto LinkedInissä  * Maiju Talvisto Instagramissa

  Podcast-jakson tiivistelmä  Tiivistelmä on tehty tekoälyn avustuksella, joten se voi sisältää epätarkkuuksia.  Tässä podcast-jaksossa keskustellaan artistituotannon ammattilaisen ja kirjailijan Maiju Talviston kanssa artistituotannon ydinkohdista ja spektaakkelien synnystä. Keskustelu avaa artistituotannon prosesseja, haasteita ja tulevaisuudennäkymiä. Talvisto tuo esiin alaan liittyviä kokemuksiaan ja antaa näkemyksiään siitä, miten artistituottajan työ näkyy ja vaikuttaa musiikkifestivaaleilla ja tapahtumissa.  Artistituottajan ura ja osaaminen

  * Maiju Talvisto on työskennellyt pitkään festivaalien parissa, kuten Flow-festivaaleilla ja Pori Jazzeilla.  * Hänellä on koulutustausta musiikkitieteessä ja Sibelius-Akatemiassa, mikä on auttanut häntä ymmärtämään artistituotannon monipuolisia haasteita.  * Työssään Talvisto on neuvotellut artistien kanssa, tehnyt sopimuksia ja osallistunut taloushallintaan.

  Artistituotannon ydin

  * Artistituotanto kattaa kaikki prosessit, joilla artisti saadaan lavalle esiintymään ja luodaan mahdollisimman hyvä keikkakokemus.  * Työ sisältää yksityiskohtaisen suunnittelun, esiintymissopimusten laadinnan, ja yhteistyön eri sidosryhmien kanssa.  * Artistituotannon työssä korostuu kommunikaation tärkeys sekä kyky nopeaan reagointiin ja joustavuuteen.

  Kirja Backstagella: Artistituottajan käsikirja

  * Kirjan kirjoittamisen taustalla oli Talviston halu tallentaa oma ammatillinen tietotaitonsa ja kuvata artistituottajan työn monipuolisuutta.  * Kirja sisältää yksityiskohtaista tietoa artistituotannon prosesseista ja rooleista sekä haastatteluja eri alan ammattilaisilta.  * Teos toimii sekä ammattilaisille että aiheesta kiinnostuneille yleisteoksena.

  Artistituottajan haasteet ja tulevaisuus

  * Talvisto korostaa työn haasteena monimutkaista logistiikkaa ja tiukkoja aikatauluja.  * Työssä on tärkeää ymmärtää eri kulttuureita ja työskentelytapoja, erityisesti kansainvälisessä ympäristössä.  * Tulevaisuudessa Talvisto toivoo lisää koulutusta ja yhteistyötä kulttuurialalla ja korostaa kestävän kehityksen ja diversiteetin merkitystä.

  • 32 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Top Podcasts In Arts

Fresh Air
NPR
The Moth
The Moth
99% Invisible
Roman Mars
LeVar Burton Reads
LeVar Burton and Stitcher
Snap Judgment Presents: Spooked
Snap Judgment
The Magnus Archives
Rusty Quill