Kişisel olanın Tanıklığı: Öfke, Empati ve Ahlaksızlık Üzerine

Hüsnükabul

Ouaess iki yayındır bize eşlik ediyor. Neredeyse her gün konuşuyoruz. Ouaess, duygularının hala çok karışık olduğunu söylüyor, 'Her gün farklı bir duygu yaşıyorum. Şimdi ise öfkeliyim' diyor.

Ouaess ile son konuştuğumuzda 'ahlaksız' kelimesini kullandı. Daha açık bir ifadeyle, Suriye'deki son gelişmelerden sonra hem Avrupa'nın, hem de Türkiye'nin Suriyelilerin geri dönmesi gerektiği yönündeki açıklamalarının 'ahlaksızlık' olduğunu söyledi. Bu ahlaksızlığın altında hala empati yoksunluğunun yattığını da sözlerine ekledi.

Ouaess, şu an edindiği arkadaşlarına da kızgın. Onlara 'kendinize gelin' demek istiyor. 'İnsanlar acımızı dinlemekten başka bir şey yapmıyor' diyor. Bu da süregelen ahlaksızlığı zalimlikle (yüzüstü bırakanlarla) birleştiriyor. Sadece dinleyen ama empati kuramayan zavallı insanlardan bahsediyor.
 

Burada Suriyelilerin evlerine dönme arzusu elbette hakiki! Ama bununla alay eden üst düzey siyasetçiler, daha önce yaptıkları gibi şimdi de bunu bir malzemeye ve araca dönüştürüyorlar.
 

Ouaess, 'Ben yeryüzünde olup bitenlerin gerçek bir tanığıyım, kendimi ifade edebilirim. Beni yanlış tanıtanları eleştirme hakkına sahibim' diyor. 

To listen to explicit episodes, sign in.

Stay up to date with this show

Sign in or sign up to follow shows, save episodes, and get the latest updates.

Select a country or region

Africa, Middle East, and India

Asia Pacific

Europe

Latin America and the Caribbean

The United States and Canada