44 episodes

In deze podcast gaat Helen Purperhart in gesprek met grote en kleine mensen over hun kindertijd. Je wordt meegenomen in de wereld waar het kind de hoofdrol speelt. De thema’s die voorbij komen gaan over spelen, lastige emoties en de missie die je wilt uitdragen in de wereld. Het is een podcast waarin we inspireren om te leren, helen door te spelen, zodat je kunt groeien en bloeien.

Download de gratis speeltips: https://helenpurperhart.nl/e-book-speeltips
Check ook mijn https://www.instagram.com/purperharthelen en facebook https://www.facebook.com/Kinderyogacommunity/

Kindertijd gesprekken Helen Purperhart

  • Society & Culture

In deze podcast gaat Helen Purperhart in gesprek met grote en kleine mensen over hun kindertijd. Je wordt meegenomen in de wereld waar het kind de hoofdrol speelt. De thema’s die voorbij komen gaan over spelen, lastige emoties en de missie die je wilt uitdragen in de wereld. Het is een podcast waarin we inspireren om te leren, helen door te spelen, zodat je kunt groeien en bloeien.

Download de gratis speeltips: https://helenpurperhart.nl/e-book-speeltips
Check ook mijn https://www.instagram.com/purperharthelen en facebook https://www.facebook.com/Kinderyogacommunity/

  De kindertijd van Majken Brokken #43

  De kindertijd van Majken Brokken #43

  In deze podcast praat ik met Majken Brokken. Ze werkt als groepsleerkracht op een basisschool en gaat daarmee stoppen. Ze vindt de druk voor kinderen te hoog en heeft het gevoel dat ze niet zichzelf mag zijn in het onderwijs.  Ze heeft het plan opgepakt om haar eigen praktijk op te starten. Majken kan zich nog weinig herinneren van vroegen. Haar moeder vertelde dat ze graag bepaalde wat haar zusje moest doen.  Majken was goed in sport en belandde in de topsport atletiek tot ze geblesseerd raakte op haar 17e. Wat ze mist uit haar kindertijd is dat ze zich door de topsport echt gezien voelde. Haar juf vertelde dat ze niet teveel moest vragen en het maar een keer zelf moest doen. Dit zorgde ervoor dat ze steeds meer in haar schulp ging kruipen en last kreeg van faalangst. Uiteindelijk heeft ze dit overwonnen en is ze zelf juf geworden. Ze geeft zichzelf een applaus omdat ze zichzelf steeds meer durft te laten zien en dat ze er durft te staan.  Lees de blog van Nanda op ⁠⁠⁠helenpurperhart.nl/majken⁠ en download de gratis speeltips op: ⁠⁠⁠helenpurperhart.nl/e-book-speeltips

  • 22 min
  De kindertijd van Brummel #42

  De kindertijd van Brummel #42

  In deze podcast praat ik met Nanda van Brummel. Nanda werkt als docent lichamelijke opvoeding op een middelbare school. Sinds kort is ze ook afgestudeerd kinderyoga docent. Tijdens deze opleiding kwamen er innerlijk kindstukken naar boven wat indruk op haar heeft gemaakt. Als kind was Nanda geen meisje meisje, ze hield van buitenspelen, huttenbouwen en crossen op haar fiets. Vaak was ze hiervan de organisator en trommelde al haar vriendjes bij elkaar. Uit haar kindertijd mist ze het onbezorgde, gaan waar je gaat, niet nadenken over wat gaat komen en vrij zijn. Het gevoel van 'niet slim zijn' en 'niet goed genoeg zijn' mist helemaal niet. Toch komt dit gevoel nu ze volwassen is nog weleens de kop op steken.. Als ze het stemmetje hoort in haar hoofd dat ze iets niet kan, dan negeert ze het en doet ze gewoon wat ze moet doen. 

  Haar vader was voor haar een held waar ze heel erg tegenop keek. Hij werkte als directeur op verschillende basisscholen en dat vond ze knap. Hij heeft haar geïnspireerd om te gaan voor de dingen die je graag doet door het beste uit jezelf te halen. Een veel gehoorde uitspraak in haar gezin was: 'Niet lullen maar poetsen'.  Nu weet ze dat alles voor de volle 100% voor anderen geven te veel is. Dat heeft ze aan de lijve ondervonden toen haar hart er ineens mee stopte. Haar les is om beter naar de kleine signalen van haar lichaam te luisteren. Vanuit een eigen gemis wil Nanda heel graag in de wereld uitdragen dat iedereen mag zijn wie die is en dat je vooral blij moet zijn met jezelf.


  Lees de blog van Nanda op ⁠⁠helenpurperhart.nl/nanda en download de gratis speeltips op: ⁠⁠helenpurperhart.nl/e-book-speeltips

  • 20 min
  De kindertijd van Jerry Linnemeijer #41

  De kindertijd van Jerry Linnemeijer #41

  In deze podcast praat ik met Jerry Linnemeijer. Na zijn rechtenstudie is hij gaan werken als bedrijfsjurist en hij werkt bij een ruimtevaartbedrijf. Ook volgde hij meerdere yogadocentenopleidingen. Het is voor Jerry een fijne combinatie om zowel met je hoofd als met je lijf bezig te zijn.

  Wie Jerry als kind was, is nog steeds een beetje een raadsel voor hem. Hij is bezig om dat kindstuk te onderzoeken zodat hij zichzelf steeds beter leert kennen. Hij was een introvert kind dat het geweldig vond om alleen te zijn, te lezen en naar muziek te luisteren. Zijn moeder stuurde hem vaak naar buiten om met andere kinderen te spelen, maar als het aan hem lag zat hij het liefst hele dagen binnen.

  Jerry was als kind een van de toppers van de klas. Hij kon goed leren en blonk daarin uit. In sport was hij minder goed. Als kind was hij naïef en doorzag niet altijd alles, waardoor hij zich er nog wel eens liet inluizen. Hij werd heel erg gepest wat zijn jeugd heeft overvleugeld.

  Als kind was hij vaak te vinden in de bibliotheek waar hij zich terug kon trekken in de wereld van de boeken waar hij alleen kon zijn en anderen hem geen kwaad konden doen.

  Jerry kan moeilijk tegen onrechtvaardigheid. Het is zijn missie om de wereld beter achterlaten dan hoe hij het gekregen heeft. Hij is niet voor niets jurist en yogadocent geworden. Alles wat hij doet in zijn werk is daarop gericht.


  Lees de blog van Jerry op ⁠helenpurperhart.nl/jerry⁠ en download de gratis speeltips op: ⁠helenpurperhart.nl/e-book-speeltips

  • 43 min
  De kindertijd van Marie-Louise Linnemeijer #40

  De kindertijd van Marie-Louise Linnemeijer #40

  In deze podcast praat ik met Marie-Louise. Marie-Louise is de dochter van een dominee en dat had best een impact op haar kindzijn. Ze werd gepest en regelmatig nageroepen met jezuskindje. Marie-Louise was een lief, stil kind en heel erg betrokken kind. Ze was de oudste van 4 kinderen en moest het pad effenen voor haar broer en zussen. Ondanks dat ze het voortouw nam en goed voor zichzelf kon opkomen was ze ook vaak onzeker. 

  Het overlijden van haar opa en oma roept nog steeds emoties op als ze het erover heeft. Zeker nu in deze periode. Op dit moment staat ze op een moeilijk punt in haar leven. Ze heeft te horen gekregen dat ze ernstig ziek is en dat ze dat niet zal overleven. De vraag is hoeveel tijd ze nog heeft en dat vindt ze heel lastig. Aan de andere kant gaat ze straks haar opa en oma weer zien en dat is fijn. Haar visie is: 'What doesn't kill you makes you stronger'.

  Lees de blog van Marie-Louise op ⁠helenpurperhart.nl/marie-louise⁠ en download de gratis speeltips op: ⁠helenpurperhart.nl/e-book-speeltips

  • 19 min
  De kindertijd van Suzan Stutje #39

  De kindertijd van Suzan Stutje #39

  In deze podcast praat ik met Suzan Stutje. Ze is eigenaresse van yogastudio Essemsuz in Abbekerk waar ze lesgeeft aan kinderen van 4-18 jaar. Al vanaf haar kindertijd is Suzan altijd creatief bezig. Dat begon al toen ze heel klein was. Vanaf het moment dat ze wakker was pakte ze haar kleurboeken en ging ze kleuren. Later werden dat haar eigen tekeningen en ging ze naar de grafische MTS.

  Vroeger wist Suzan nog niet wat ze later wilde worden. Ze zei tegen de kleuterjuf dat ze brandweerman wilde worden. Eigenlijk wilde ze dat helemaal niet en kreeg er zo'n spijt omdat ze dacht dat ze er toen voor altijd aan vast zat. Als kind is ze best veel gepest om haar flaporen en korte koppie. Op 12 jarige leeftijd heeft ze een operatie laten doen aan haar oren. Daarna is ze nooit meer gepest en ging ze andere kinderen helpen die toen werden gepest. Het is Suzan's missie om kinderen mee te geven dat ze goed zijn zoals ze zijn.

  Lees de blog van Suzan op helenpurperhart.nl/suzan en download de gratis speeltips op: helenpurperhart.nl/e-book-speeltips

  • 7 min
  De kindertijd van Nynke Bos #38

  De kindertijd van Nynke Bos #38

  In deze podcast praat ik met Nynke Bos. Sinds een aantal jaar is ze kinderyoga docent en heeft twee yogaprentenboeken geschreven: Yo-ga-je-mee en Yo-ga-mee de wereld rond. Als kind speelde ze graag weeshuisje samen met haar zuster. Ze waren heel zielig en gingen op zoek naar voedsel en aten dat dan stiekem op. Samen beleefden ze hele avonturen en ontsnapten uit het weeshuis. Als kind had ze geen idee wat ze later wilde worden als ze groot was. Het leek haar heel logisch om de Pabo te doen zodat ze door kon gaan in de schoolvakken. Dat voelde als een soort verlenging van school. Nynke was een stil en verlegen kind, eigenlijk mist ze haar kindertijd niet. Het leven wordt steeds leuker naarmate ze ouder wordt. Met kinderyoga wil ze graag de wereld in haar omgeving mooier maken zodat kinderen lekkerder in hun lijf zitten en hun eigen keuzes mogen maken.  Lees de blog van Nynke op helenpurperhart.nl/nynke en download de gratis speeltips op: helenpurperhart.nl/e-book-speeltips

  • 12 min

Top Podcasts In Society & Culture

Where Everybody Knows Your Name with Ted Danson and Woody Harrelson (sometimes)
Team Coco & Ted Danson, Woody Harrelson
Shawn Ryan Show
Shawn Ryan | Cumulus Podcast Network
The Youth Development Center
NHPR
Stuff You Should Know
iHeartPodcasts
The Ezra Klein Show
New York Times Opinion
Wartime Stories
Ballen Studios