11 episodes

Wat hebben de mensen in je team nodig om met meer plezier productief te kunnen werken, zowel voor hun eigen individuele taken als de taken van hun team?

Kom Op Jongens Karen Visser

  • Education

Wat hebben de mensen in je team nodig om met meer plezier productief te kunnen werken, zowel voor hun eigen individuele taken als de taken van hun team?

  'Snellezen' betekent slimmer lezen

  'Snellezen' betekent slimmer lezen

  Rustig een stuk tekst lezen? Of een boek, voor je persoonlijke ontwikkeling? In deze digitale tijden vol prikkels en interrupties is dat steeds lastiger. Laat staan dat je de informatie goed kunt verwerken en onthouden.
  In deze podcast interview ik René Hogenes, expert in snellezen, over zijn kennis en aanpak. Jaren geleden volgde ik bij hem een online training waar ik echt veel aan heb gehad: zijn technieken en adviezen gebruik ik nog steeds. 
  Luister deze podcast om alvast een aantal mooie tips te horen over hoe snellezen zorgt dat je slimmer kunt lezen, en meters maakt in het verwerken van teksten.
  Heb je interesse in zijn training? En nog ruimte in je ontwikkelbudget? Investeer dan deze zomer in een vaardigheid waarvan je een leven lang plezier hebt. Meer over het programma lees je hier. Via New Broom en de Kom Op Jongens Podcast krijg je een flinke korting op zijn programma met deze link: geen €1.297 (excl. BTW), maar €997 euro (excl. BTW). Wie nog meer ondersteuning wil, kan ook een live dag speed reading op locatie doen bij Digital Speed Reading (van €497 --> €97) , of 1-op-1 online privécoaching door René zelf (van €197 --> €97) toevoegen. De keuze is aan jou! Wil je van mij iets weten over mijn ervaringen, neem dan hier contact met me op.

  • 37 min
  Slimmer werken is keuzes maken

  Slimmer werken is keuzes maken

  Mijn slimmer weken-collega Max @Hohlenschlager heeft net een nieuw boek uitgebracht: 'HOPPA - haal meer voldoening uit je werkdag'. In deze podcast spreek ik hem over zijn HOPPA-methode, die in het boek centraal staat. Slimmer werken is keuzes maken, daar komt het ook hierbij op neer: concreet zijn in wát je wilt gaan doen en vervolgens daarmee gaan plannen. 
  Natuurlijk staat tussen willen en doen van alles in de weg. Op sommige factoren heeft iemand zelf nauwelijks invloed (zoals verplicht thuiswerken), maar op heel veel andere gelukkig wel. Max vertelt hoe hij daarbij aankijkt tegen concepten als techniek, stress en samenwerken. 
  Interesse in zijn boek? Kijk dan op www.hoppaboek.nl. 

  • 38 min
  Thuiswerken en productiviteit

  Thuiswerken en productiviteit

  We werken massaal aan de keukentafel of in ons thuiskantoor: ideaal voor concentratie, toch? Even er vanuit gaande dat je geen (kleine) kinderen thuis hebt en je buren geen verbouwing zijn gestart, zou het thuiswerken je echt moeten helpen om nu die enorme takenlijst eens korter te krijgen. 
  De werkelijkheid is anders – en daarvoor is een aantal oorzaken aan te wijzen. De drie belangrijkste bespreek ik in deze podcast. En natuurlijk ook: wat kun je zelf anders doen?

  • 6 min
  De moderne managementondersteuner

  De moderne managementondersteuner

  Wanneer je vooral bezig bent met het optimaliseren van andermans productiviteit, hoe doe je dat dan slim? En wat is je meerwaarde als secretaresse in deze digitale tijden, als je manager ook zelf in zijn/haar digitale agenda afspraken kan maken, of mails beantwoorden op de telefoon?
  In deze podcast interview ik Trudis Baart, al bijna 40 jaar in het vak van managementondersteuner werkzaam, over haar visie op deze kwesties. Slimmer werken in een ondersteunende rol is nu écht anders dan in de jaren '80 - maar nog steeds mega waardevol!

  • 16 min
  Wat te doen aan werkdruk?

  Wat te doen aan werkdruk?

  Werkdruk ervaren we allemaal - van druk komen dingen in beweging, dus het is niet automatisch verkeerd. Het wordt pas een issue als we praten over werkstress: als je minder goed kunt opladen, minder goed kunt ontspannen, en een hoog niveau van spanning ervaart.
  In deze podcast praat ik over werkdruk met mijn collega Annemiek Tigchelaar van Werkdrukverlager. We kijken naar wat mensen zelf kunnen doen aan werkdruk, en ook wat leidinggevenden of organisaties kunnen doen. 

  • 38 min
  Over leefstijl, gezondheid, voeding en beweging

  Over leefstijl, gezondheid, voeding en beweging

  Hoe werken voeding en slaap in op je energie? En hoe kun je lief voor jezelf zijn, anders dan met een lekkere zak chips op de bank te kruipen?


  Voor deze podcast interviewde ik Marian Witte, stress- en burnoutcoach bij NatuurVitaal, over leefstijl, gezondheid, voeding en beweging. Marian is expert in het leveren van maatwerk aan iedereen die wil weten hoe hij op een gezondere manier met zijn lijf kan omgaan.


  Van 'praatje poep' tot sporten - het komt voorbij in dit uitgebreide interview.

  • 24 min

Top Podcasts In Education

The Mel Robbins Podcast
Mel Robbins
The Jamie Kern Lima Show
Jamie Kern Lima
The Jordan B. Peterson Podcast
Dr. Jordan B. Peterson
Mick Unplugged
Mick Hunt
Success Story with Scott D. Clary
Scott D. Clary
School Business Insider
John Brucato