15 episodes

Parlem sobre arquitectura i construcció, donant veu als professionals del sector de l'edificació.

La Bastida Jordi Martí

  • Technology

Parlem sobre arquitectura i construcció, donant veu als professionals del sector de l'edificació.

  Construbeers i col·lapse

  Construbeers i col·lapse

  Comencem l’any amb un episodi una mica diferent, a continuació escoltarem a quatre persones que ja han participat al podcast, en Galdric Ruiz, la Victoria Merchán, la Marta Garcia i en Nico Mesanza. Escoltarem les seves presentacions al Construbeers, que és un esdeveniment que vam organitzar aquest passat mes de desembre a la Fàbrica Moritz de Barcelona.

  La temàtica d'aquesta edició era el col·lapse. És una reflexió sobre quina resposta donariem com a professionals si l'energia i els materials de construcció fóssin més cars i escassos i els efectes del canvi climàtic molt més evidents.

  • 49 min
  El gran moment de la fotovoltaica - amb Marta Garcia

  El gran moment de la fotovoltaica - amb Marta Garcia

  En els últims anys el preu d'una instal·lació fotovoltaica ha baixat considerablement, el que ha causat un boom d'instal·lacions de panells als edificis. Tot i aquest èxit, molta gent encara no es decideix a donar el pas d'instal·lar fotovoltaica tot i disposar d'espai de teulada per fer-ho. En aquest episodi parlem amb la Marta Garcia, enginyera industrial, per aclarir un bon grapat de dubtes relacionats amb la instal·lació de panells fotovoltaics als edificis. 

  • 1 hr 10 min
  Treballar en el que t'agrada - amb Jaume Soldevila

  Treballar en el que t'agrada - amb Jaume Soldevila

  En aquest episodi ens acompanya en Jaume Soldevila, arquitecte tècnic, sens dubte el més sènior que hem entrevistat en el pòdcast. Als 81 anys continua exercint com a arquitecte tècnic. És molt interessant escoltar-lo per la perspectiva que li dóna l’edat, i descobrir que el secret per una bona vida laboral és treballar en el que t'agrada i també ser generós. A més veureu que ha tingut moltes inquietuds en l’àmbit del disseny i ha compaginat l’activitat d’arquitecte tècnic amb la d’escultor i dissenyador en diverses disciplines. 

  • 52 min
  L'ètica del Project Manager - amb Enric Vijande

  L'ètica del Project Manager - amb Enric Vijande

  Avui ens acompanya l’Enric Vijande, que és arquitecte tècnic i project manager. Parlarem de treballar a l’estranger, de certificacions professionals, del paper del project manager a les obres i de l’ètica laboral. 

  • 1 hr 3 min
  Dones a peu d'obra - amb Marta Cabanillas

  Dones a peu d'obra - amb Marta Cabanillas

  La Marta Cabanillas va tenir la iniciativa d'impulsar l'associació Construïm juntes, amb l'objectiu de visibilitzar el paper de la dona al sector de la construcció. Avui parlem de la seva experiència laboral com a cap d'obra, de la importància i avantatges de compartir coneixement a les xarxes socials, i també de les raons i objectius de crear l'associació Construïm juntes. 

  • 1 hr
  L'aigua als edificis - amb Nico Mesanza

  L'aigua als edificis - amb Nico Mesanza

  Quan vivim una situació de sequera com l'actual, tothom recorda la importància d'estalviar aigua. Resulta que als edificis se'n pot estalviar molta i guanyar independència de l'aigua de xarxa, que ja veiem que no sempre està del tot garantida. El problema és que no hem de pensar en l'aigua en el moment que hi ha sequera, hi hem de pensar en el moment de projectar l'edifici. 

  En Nico Mesanza, enginyer especialitzat en aigua, ens explica la seva experiència i com hem de pensar l'aigua en els edificis. Un tema que tots els tècnics hauriem de conèixer en més profunditat.

  • 1 hr 20 min

Top Podcasts In Technology

Lex Fridman Podcast
Lex Fridman
In Her Ellement
Boston Consulting Group BCG
All-In with Chamath, Jason, Sacks & Friedberg
All-In Podcast, LLC
Acquired
Ben Gilbert and David Rosenthal
Hard Fork
The New York Times
TED Radio Hour
NPR