20 episodes

Een wekelijkse podcast die ondernemers in de metaalverwerkende industrie tools en tips geeft om te slagen in Industrie 4.0.

Luister mee om meer te weten te komen over de nieuwste technologie, branchetrends, bedrijfsstrategieën, succesverhalen en inzichten van specialisten.

Gepresenteerd door Luke van Enkhuizen van Sheet Metal Connect
https://www.sheetmetalconnect.com/

Metaal Connect Luke van Enkhuizen

  • Business

Een wekelijkse podcast die ondernemers in de metaalverwerkende industrie tools en tips geeft om te slagen in Industrie 4.0.

Luister mee om meer te weten te komen over de nieuwste technologie, branchetrends, bedrijfsstrategieën, succesverhalen en inzichten van specialisten.

Gepresenteerd door Luke van Enkhuizen van Sheet Metal Connect
https://www.sheetmetalconnect.com/

  Automatiseren voor meer rendement in staalbouw met Niels Oudenaarden

  Automatiseren voor meer rendement in staalbouw met Niels Oudenaarden

  Deze week bij Metaal Connect sprak ik met Niels Oudenaarden (Liemar) over "Automatiseren voor meer rendement in staalbouw met LiemarX". We bespraken uitdagingen in projectgedreven staalbouw, verbetering van bedrijfsprocessen met ERP, digitalisering, Industrie 4.0 en het omgaan met een tekort aan gekwalificeerd personeel.
  LUISTER NU ➡️
  Topics:

  Uitdagingen in projectgedreven staalbouw
  Verbetering van bedrijfsprocessen met ERP
  Digitalisering en Industrie 4.0
  Omgaan met een tekort aan gekwalificeerd personeel
  Gebruik van apps en technologie in de staalbouw
  Interessante Quotes: 

  "Een branchespecifiek ERP-pakket onderscheidt zich door het ondersteunen van de werkvoorbereiding op het juiste detailniveau. Het begrijpen van de markt, de belangrijke kentallen en het diep inzicht in de processen is waar de toegevoegde waarde zit." -Niels
  "Als er 100 mensen naar je open avond komen vanwege hun zorgen over de toekomst, is het duidelijk dat dit een belangrijk onderwerp is in de branche. Het laat zien dat er een sterke behoefte is om vooruit te kijken en proactief te zijn in het aanpakken van toekomstige uitdagingen." -Luke
  "In plaats van maatwerk te gebruiken, is het belangrijk om je bedrijfsprocessen te configureren zodat ze efficiënt werken binnen jouw organisatie. De basisprocessen zijn hetzelfde, maar de uitvoering en verdeling van werkzaamheden kunnen variëren." -Niels
  "En natuurlijk, begrijp me niet verkeerd. Contracten en kwaliteitsborging is superbelangrijk. Maar in basis gaat het om ons product wat er komt." -Niels
  "Bij het starten van een klein bedrijf, heb je in het begin de ruimte om alles zelf te doen. Maar naarmate je groeit, kom je op een punt waar je moet investeren in automatisering om efficiënt te blijven en succesvol te groeien." -Luke
  "Het is belangrijk om te weten waar je focus ligt. Kies de essentie van wat je doet en zorg ervoor dat je niet te veel tijd en energie besteedt aan het aanpassen van een systeem dat nooit bedoeld was voor bepaalde taken." -Luke
  "Vooral als je veel maatwerk in je ERP-systeem stopt en er nog steeds net niet bent, is dat heel frustrerend. Een goed ERP-systeem moet aansluiten bij jouw specifieke bedrijfsprocessen, zonder de noodzaak van constant maatwerk." -Luke
  "De digitale werkplaats draait om het ontsluiten van informatie richting een fabriek en het ophalen van informatie uit de fabriek, terug naar het ERP-systeem." -Niels
  "De boodschap die ik wil meegeven is om na te denken over hoe je digitalisering kunt inzetten om je bedrijf te versterken en in welke vorm je dat zou doen." -Niels
  Resources:

  Website: www.liemar.nl / www.liemar.be

  LinkedIn-pagina: https://www.linkedin.com/company/liemar-software/

  Nieuwsbrief aanmelden: https://www.liemar.nl/aanmelden-nieuwsbrief/

  Contactgegevens:
  Niels Oudenaarden's LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/nielsoudenaarden

  E-mail: niels@liemar.nl

  Telefoon: +31 (0)40 248 40 41  Sharing is caring!Als je deze aflevering tof vond, overweeg hem dan te delen met een paar vrienden of collega’s die hem misschien nuttig vinden. Dank je!
  Wil je helpen?Heeft deze show je geholpen met nieuwe ideeën voor je business? Beoordeel de show dan in iTunes of Spotify. Dit helpt mensen zoals jij de show te vinden en mij om meer gasten te kunnen boeken met grote namen zoals Ben Tiggelaar, Adjid Bakas en anderen!

  • 53 min
  Marketing voor de Maakindustrie met Hilke Spruijt

  Marketing voor de Maakindustrie met Hilke Spruijt

  Deze week had ik bij Metal Connect een gesprek met Hilke Spruijt (Fier Marketing) om te praten over marketing voor de maakindustrie.
  We gingen dieper in op wat een merkverhaal is, waarom het zo belangrijk is en hoe je jezelf als metaalbedrijf sterker kunt positioneren. Als je huidige uitdaging is om meer van de juiste klanten te vinden, luister dan naar deze aflevering wanneer je even tijd hebt.

  • 46 min
  Kwaliteitsbeheersoftware (QMS) en Industrie 4.0 — met Hans Derks

  Kwaliteitsbeheersoftware (QMS) en Industrie 4.0 — met Hans Derks

  Deze week bij Metal Connect had ik een gesprek met Hans Derks (Sales Director Europe bij HighQA) om te praten over hoe jij je productiekwaliteitsbeheerproces kunt automatiseren en optimaliseren met QMS en Industry 4.0.

  We hebben nader bekeken wat een goede geïntegreerde oplossing voor productkwaliteitsbeheer is en welke cultuur nodig is om betere kwaliteit te creëren. Ook Model Based Definition (MBD) werd besproken.

  Als het jouw huidige uitdaging is om producten binnen de toleranties te leveren, aan alle toepasselijke normen te voldoen en in minder tijd en met minder fouten te worden gemaakt, luister dan naar deze aflevering als je een moment hebt!

  • 44 min
  Het QuotationFactory platform, Supply Chains en Integraties met Wim Dijkgraaf

  Het QuotationFactory platform, Supply Chains en Integraties met Wim Dijkgraaf

  Deze week bij Metal Connect had ik een tweede ontmoeting met Wim Dijkgraaf (QuotationFactory) om te praten over software-integraties in de metaalwereld. Deze keer bespraken we praktijkvoorbeelden.

  We hebben QuotationFactory Cloud versus on-premise software en de toekomst van supply chains onder de loep genomen. Als je huidige uitdaging is om een betere flow te creëren, luister dan naar deze aflevering als je tijd hebt.Deze week bij Metal Connect had ik een tweede ontmoeting met Wim Dijkgraaf (QuotationFactory) om te praten over software-integraties in de metaalwereld. Deze keer bespraken we praktijkvoorbeelden.

  We hebben QuotationFactory Cloud versus on-premise software en de toekomst van supply chains onder de loep genomen. Als je huidige uitdaging is om een betere flow te creëren, luister dan naar deze aflevering als je tijd hebt.

  LUISTER NU ➡️

  ---

  Topics

  Het QuotationFactory platform

  Wanneer cloud software de beste keuze is

  Hoe kun je het integeren met cloud software?

  TRUMPF-koppelingen door sheet metal connect

  De toekomst van de supply chains

  Waarom QuotationFactory een platform is i.p.v. een tool

  en nog veel meer!

  Resources:

  https://www.quotationfactory.com/nl/webinars/quotation-factory-en-trumpf/

  Sharing is caring!

  Als je deze aflevering tof vond, overweeg hem dan te delen met een paar vrienden of collega’s die hem misschien nuttig vinden. Dank je!

  Wil je helpen?

  Heeft deze show je geholpen met nieuwe ideeën voor je business? Beoordeel de show dan in iTunes of Spotify. Dit helpt mensen zoals jij de show te vinden en mij om meer gasten te kunnen boeken met grote namen zoals Ben Tiggelaar, Adjid Bakas en anderen!

  • 1 hr 2 min
  Het gemak van bestelling

  Het gemak van bestelling

  De gemakkelijkste en meest betrouwbare keuze is meer waard in de ogen van een koper. Overweeg je te investeren in betere klantenservice, onthoud dat de winst niet alleen in productiviteit verbetering ligt.

  • 2 min
  Quick Response Manufacturing (QRM) met Jan de Ridder

  Quick Response Manufacturing (QRM) met Jan de Ridder

  Deze week had ik bij Metaal Connect een gesprek met Jan de Ridder (De Doorlooptijden Specialist) om te praten over Quick Response Manufacturing (QRM) en Lean. We gingen verder dieper in op LEAN vs QRM, Algemene productiviteitsverbetering en organisatiewetenschap o.a. relaties in familiebedrijven.

  Als jouw huidige uitdaging doorlooptijden en leverbetrouwbaarheid is, luister dan naar deze aflevering als je wat tijd heeft. Dit keer was de aflevering wat langer dan normaal (tijd vliegt als je passie voor het onderwerp hebt!) en praten we over praktijkvoorbeelden uit de metaalverwerkende industrie.

  • 1 hr 21 min

Top Podcasts In Business

Ramsey Network
Vox Media Podcast Network
Audioboom Studios
Dan Fleyshman
Money News Network
Amazon