
38 episodes

Min Historie KBH Frikirke
-
- Religion & Spirituality
Kend din sidemand!
De fleste af dem der fortæller, kommer i Kbh Frikirke.
Guds historie, læst i menneskers liv.
-
Det virker! // Charlotte Noer Pedersen
Da Caravanemissionen krydsede Ukraines grænse, i begyndelsen af 90erne, var der en sult og en længsel efter Gud. Når de delte bibler ud, blev de revet ud af hænderne på dem.
Hør om flygtningearbejdet ved Moldovas grænse i de første måneder efter krigens udbrud i Ukraine. Og om Charlottes forbyggende indsats, for at forhindre unge sårbare piger fra landsbyerne, i at blive ofre for trafficking.
Charlotte Noer Pedersen, 53 år, missionær, gift med Johannes. De har sønnerne Simon, Stephan og Jonathan. -
At ære Gud i alt det jeg gør // Sofus Rasmussen
Sofus voksede op med kristne forældre. Som 8 årig kom han på børnelejr. Han var den eneste kristen i sin klasse. Senere var han på teenagelejr, hvor det ligesom lå i luften, at næste skridt var Skovbo Efterskole. Han kom derefter ind på Sankt Annæ Gymnasium og tog MGK, musikalsk grundkursus. Han prøvede forskellige kirker og endte i Københavns Frikirke, Valby Lokation. Her fortæller han, hvordan han oplever, at Gud har kaldet ham og ledt ham ud i nye skridt.
Sofus Rasmussen, 19 år. -
Jeg skal tage det første skridt // Willy Kjær
På trods af ordblindhed og en mor med temmelig dårlige nerver, havde Willy alligevel en ok barndom. Men hans liv blev forvandlet d. 5. juni 1960 på Kongelejren, da han blev døbt med Helligånden. Generthed, frygtsomhed og mindreværd forsvandt, og han blev ovenud begejstret, og oplevede først rigtigt nu, hvad det vil sige at være født på ny og elsket af Gud.
I Skagen fik Willy et dramatisk venskab med 20-40 narkomaner. Senere blev hans hus i Ålborg hver onsdag aften, invaderet af vejens teenagere til spisning og samtaler om bibelen. I dag glæder han sig over et spændende fællesskab med en stor gruppe indvandrere i Hvidovre.
Willy Kjær, 76 år, forh. præst, 8 børn, hvoraf den ene er i himlen.
Produceret af Kirsten og Bjørn Hansen for Kbh Frikirke. -
Jeg tror faktisk ikke, at jeg er særlig fleksibel // Hanne Østergaard
Hanne troede ikke, at hendes historie kunne betyde noget for andre, indtil hun på en tur til USA blev udfordret af en ung mand til at byde ind med sine egne oplevelser og erfaringer. Hun tog mod til sig og satte sig selv i spil, og det gav gode tilbagemeldinger.
Da hun senere tog en kandidat i socialt iværksætteri, blev hun bekræftet i sit studievalg. I dag er den Torsdagsklub for børn, som hun har været med til at starte, med blandt de 30 nominerede til Kristeligt Dagblads initiativpris 2021.
Hanne Østergård, cand. soc, 32 år. -
Ligesom man tror, nu er vi igennem krisen.. // Linda Møller
Hver søndag blev Linda og de andre børn fra stålværksarbejder-kvarteret, samlet op af en søndagsskolelærer fra en kirke i Frederiksværk og kørt tilbage et par timer senere. Det gav hendes liv retning, og efter endt uddannelse som sygeplejerske, rejste Linda til Israel, først som frivillig, og senere i en fuldtidstjeneste, for at virkeliggøre et kald fra bibelen: "Trøst, ja trøst mit folk... tal Jerusalem kærligt til."
Hun fortæller også om 3 livskriser, som kunne have endt som troskriser, men som i stedet bekræftede Guds trofasthed. Linda Møller, 64 år, sygeplejerske.
Produceret af Kirsten og Bjørn Hansen for Københavns Frikirke.
-
Da startede vi så vores børnearbejde, og vi havde det i 26 år // Victor Crillesen
Victor Crillesen, 86 år, tidligere maskinarbejder, fortæller her om sin opvækst, forelskelse og om hans og Birthes fælles livsværk: Børnearbejdet på Astridsvej på Amager.
Denne optagelse er fra 2014 og er produceret af Kirsten og Bjørn Hansen for Kbh Frikirke.