MovarekhPodcast احمدهاشمی

احمد هاشمی
MovarekhPodcast احمدهاشمی

ما در پادکست مورخ ، هر بار یکی از پازل های تاریخ جهان را کنار هم می گذاریم...نوش گوش هایتان!

  1. اپیزود صد و نود و سوم: ابوالحسن بنی‌صدر، رئیس‌جمهوری که حذف شد

    ١ جمادى الأولى

    اپیزود صد و نود و سوم: ابوالحسن بنی‌صدر، رئیس‌جمهوری که حذف شد

    بررسی همه ابعاد زندگی بنی صدر، قطعاً نیاز به کلی تحقیق و پژوهش و چندین و چند پادکست داره! فقط نظرات اقتصادیش می‌تونه نشون بده که چطور تلفیق اقتصاد چپ با نگاه اسلامی، تبدیل شد به ریل اصلی اقتصادی بعد از انقلاب اسلامی. اما با این حال، احتمالاً عجیب‌ترین مسئله در رابطه با بنی‌صدر برای نسل جوون این باشه که چطور یک نفر با محبوبیتی مثال زدنی می‌تونه رئیس‌جمهور بشه ولی به سرعت هم به فراموشی سپرده بشه. بنی صدر شخصیتیه که واقعا تعداد طرفدارهای چشمگیری نداره و همه به شکلی، منتقد روش و منش اون هستن. کجای کار را اشتباه رفت؟ ما در این قسمت از مورخ درباره مسیری صحبت کردیم که ابوالحسن بنی‌صدر طی کرد 📌"منابع" کتاب درسِ تجربه، خاطرات ابوالحسن بنی صدر، کتاب روزها بر رئیس جمهور چگونه می‌گذرد، باز هم اثر خود ابوالحسن بنی‌صدر و همچنین ده‌ها گزارش از روزنامه‌های اون زمان و نشریات فعلی 📌لینک حمایت مالی(اختیاری) از پادکست مورخ https://zarinp.al/@movarekhpodcast https://www.paypal.com/paypalme/Movarekh 📌ویدئوکست این قسمت رو از طریق کانال یوتیوب تماشا کنید لینک کانال یوتیوب مورخ  https://www.youtube.com/channel/UC36Lu8eWcnhmhfYrbMdQHNQ 📌این اپیزود توسط تیم پادکست مورخ در استودیوپیکان تهیه و تولید شد.

    ١ س ٩ د
  2. اپیزود صد و نود و یکم: تاریخچه پیدایش عربستان سعودی

    ٢٠ ربيع الآخر

    اپیزود صد و نود و یکم: تاریخچه پیدایش عربستان سعودی

    ما در این قسمت از مورخ و در دقایق آتی به سراغ مردی رفتیم که از «هیچ» یک کشور ساخت! مردی که با نیروی اراده و پشتکار و هوشمندی و قاطعیت بیرحمانه و سلاح انگلیسی، چند سرزمین را به هم دوخت و کشور جدیدی تأسیس کرد که تا پیش از آن هرگز وجود نداشت. عربستان سعودی! او که بود؟ رمز موفقیتش چه بود؟ آیا توپ و تفنگ انگلیسی برای موفقیتش کافی بود؟ با ما همراه باشید تا به این سؤال‌ها پاسخ دهیم. 📌"منابع" دایرة المعارف بزرگ اسلامی. جلد پنج، مدخل آل سعود، کتاب سیاست و حکومت در عربستان سعودی نوشته سید داوود آقایی و رجوع به چندین و چند کتاب دیگه در مورد تاریخ عربستان و خاندان سعودی نگاشته شده‌اند. 📌لینک حمایت مالی(اختیاری) از پادکست مورخ https://zarinp.al/@movarekhpodcast https://www.paypal.com/paypalme/Movarekh 📌ویدئوکست این قسمت رو از طریق کانال یوتیوب تماشا کنید لینک کانال یوتیوب مورخ  https://www.youtube.com/channel/UC36Lu8eWcnhmhfYrbMdQHNQ 📌این اپیزود توسط تیم پادکست مورخ در استودیوپیکان تهیه و تولید شد.

    ١ س ٥ د
  3. اپیزود صد و هشتاد و نهم : وایکینگ‌ها، سازندگان جهان امروز

    ١٣ ربيع الآخر

    اپیزود صد و هشتاد و نهم : وایکینگ‌ها، سازندگان جهان امروز

    مردمان دور از تمدن بشری، حمله کنندگان به شرق و غرب، از مازندران تا آمریکا، غارتگرانی که از دریا می‌آمدند و بی هیچ ترسی، وحشت در دل تمام اروپا می‌افکندند. پیروان اصل بقای اصلح، سازندگان کشتی و سلاح از آهن و چوپ، موسسان کشورها، از روسیه تا انگلیس. بنا کنندگان اولین پارلمان‌ها. وایکینگ‌ها چه کسانی بودند؟ از کجا آمدند و به کجا رفتند و چه تأثیری بر تاریخ بشر گذاشتند؟ ما در این قسمت از وایکنگ‌ها صحبت کرده‌ایم، از اقوامی که بیش از حراسی که در تاریخ از خود برجا گذاشته‌اند، بر تاریخ ما تأثیرگذاشته‌اند. 📌"منابع" کتاب عصر وایکینگ‌ها اثر دیوید شفر، کتاب وایکینگ‌ها اثر سوزان مارگسون، مجموعه کتاب‌های تاریخ کشورها که به همت وزارت امور خارجه به چاپ رسیده 📌لینک حمایت مالی(اختیاری) از پادکست مورخ https://zarinp.al/@movarekhpodcast https://www.paypal.com/paypalme/Movarekh 📌ویدئوکست این قسمت رو از طریق کانال یوتیوب تماشا کنید لینک کانال یوتیوب مورخ  https://www.youtube.com/channel/UC36Lu8eWcnhmhfYrbMdQHNQ 📌این اپیزود توسط تیم پادکست مورخ در استودیوپیکان تهیه و تولید شد.

    ١ س ٨ د
  4. اپیزود صد و هشتاد و هشتم : معمای کودتای نوژه، شکست یک طرح بی‌نقص

    ١١ ربيع الآخر

    اپیزود صد و هشتاد و هشتم : معمای کودتای نوژه، شکست یک طرح بی‌نقص

    کودتای نوژه ساختاری به شدت عجیب و منظم داشت. هر عضو کودتا فقط با یک مافوق و دو زیردست ارتباط داشت. هیچ‌کس نمی‌دونست چه کسایی عضو حلقه کودتا هستند. اگر شخصی از بالادست کنار می‌کشید تمام زیرشاخه‌هاش ناشناس می‌موندن. چطور کودتایی با این نظم و ترتیب شکست خورد؟ ساموئل هانتینگتون، اندیشمند سیاسی مشهور آمریکایی می‌گه کودتاها معمولاً موفق نخواهد شد مگر در دو حالت. یا باید فعالان سیاسی یک جامعه کم‌شمار باشن یا کودتا باید به تأیید بخش قابل توجهی از فعالان سیاسی جامعه رسیده باشه. ما هر دو نمونه رو در تاریخ معاصرمون داریم. کودتای نوژه اما در شرایطی اتفاق افتاد که جامعه ایران بسیار سیاسی بود، جامعه‌ای که تازه یک انقلاب رو پشت سر گذاشته بود و البته به هیچ وجه سیاسیون جامعه همراه این کودتا نبودن. 📌"منابع" کتاب کودتای نوژه اثر عبدالله شهبازی، منتشر شده توسط موسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی، کتاب خاطرات حجت‌الاسلام ری‌شهری با عنوان «خاطره‌ها – جلد اول»، کتاب قیام نقاب از نادر زاهدی‌، منتشر شده در خارج از ایران، کتاب خاطرات سال 1358 اکبر هاشمی رفسنجانی. 📌لینک حمایت مالی(اختیاری) از پادکست مورخ https://zarinp.al/@movarekhpodcast https://www.paypal.com/paypalme/Movarekh 📌ویدئوکست این قسمت رو از طریق کانال یوتیوب تماشا کنید لینک کانال یوتیوب مورخ  https://www.youtube.com/channel/UC36Lu8eWcnhmhfYrbMdQHNQ 📌این اپیزود توسط تیم پادکست مورخ در استودیوپیکان تهیه و تولید شد.

    ٤٣ من الدقائق
٤٫٣
من ٥
‫٤١٢ من التقييمات‬

حول

ما در پادکست مورخ ، هر بار یکی از پازل های تاریخ جهان را کنار هم می گذاریم...نوش گوش هایتان!

قد يعجبك أيضًا

للاستماع إلى حلقات ذات محتوى فاضح، قم بتسجيل الدخول.

اطلع على آخر مستجدات هذا البرنامج

قم بتسجيل الدخول أو التسجيل لمتابعة البرامج وحفظ الحلقات والحصول على آخر التحديثات.

تحديد بلد أو منطقة

أفريقيا والشرق الأوسط، والهند

آسيا والمحيط الهادئ

أوروبا

أمريكا اللاتينية والكاريبي

الولايات المتحدة وكندا