2 episodes

Az InfoRádió jogi magazinműsora: minden, ami jog.

Paragrafus - InfoRádió - Infostart.hu Inforádió

  • News

Az InfoRádió jogi magazinműsora: minden, ami jog.

  A Paragrafus magazin 2023. november 23-i adása

  A Paragrafus magazin 2023. november 23-i adása

  Heti témáink voltak:
  - Az Egyesült Államok és az Európai Unió sportirányítási modelljeit vetette össze Jodi Balsam, a Brooklyn Law School Clinical Law professzora és Kecsmár Krisztián, az Európai Unió Bíróságának bírája a Mathias Corvinus Collegium Budapest Lectures előadássorozatának legutóbbi eseményén. A többi között szóba került a professzionális ligák funkciói és korlátai, valamint a modernkori sportkapcsolatok szabályozási és alkotmányos kihívásai.
  - A Gazdasági Versenyhivatal a Magyar Versenyjogi Egyesülettel közösen együttműködésben a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Versenyjogi Kutatóközpontjával hatodik alkalommal rendezte meg a Magyar Versenyjogi Fórumot.
  - Magyarország elfogadja az európai közösség alapvető szabályait, de nem mond le arról a jogáról, hogy számon kérje azokat az intézményeken is mondta egy európai unióról szóló konferencián Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter

  A Paragrafus magazin 2023. november 16-i adása

  A Paragrafus magazin 2023. november 16-i adása

  Heti témáink voltak:
  - Magyarországon kétféleképpen lehet örökölni: végintézkedés alapján, az örökhagyó végakarata szerint, ha ilyen nincs, akkor a törvényes öröklés rendje szerint - mondta az InfoRádiónak Juhász Ivett közjegyző.
  - Adatminőségről és adatcseréről szóló megállapodást kötött a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Szellemi Tulajdon Világszervezete Genfben.
  - Az elmúlt egy-két évben egyre több kibercsalással összefüggő eset kerül a Pénzügyi Békéltető Testület elé, ezekben az ügyekben azonban nehezebb a felek között egyezséget kötni, mert sokszor a csalások áldozatai is közreműködtek abban, hogy megtörténjelenek ezek a visszaélések.

Top Podcasts In News

The New York Times
NPR
The Daily Wire
Crooked Media
SiriusXM
Cumulus Podcast Network | Dan Bongino