107 episodes

Ett program för alla dom som vill veta allt och lite till.

Popnördspodden’s Podcast Ulf Henningsson, Åke Eriksson, Dennis Olsson

  • Music

Ett program för alla dom som vill veta allt och lite till.

  ep 107 - 60-talet i Stockholm del 11.

  ep 107 - 60-talet i Stockholm del 11.

  Den franska holmgångens två ansikten.
  När Ulf Henningsson och Åke Eriksson anländer till Stockholm för elfte gången tar de avstamp på Lidingö och sedan utspelar sig en fascinerande historia av ett sällan skådat slag med vindlande stickspår åt de mest oväntade håll:Här får vi bland annat möta kravattkungen som stoppade Hugh Hefner, lära oss vilket inflytande Rank Xerox marmortrappa fick för svensk pop samt stifta bekantskap med både gangstrar, baguetter och glass!
  På bilden: New Generation från Stockholm.

  • 1 hr 4 min
  ep 106 - The best of 2022.

  ep 106 - The best of 2022.

  Årets låtar ur ett popnördsperspektiv.
  Ulf Henningsson och Åke Eriksson vill vara lite moderna och återvänder traditionsenligt till samtiden en stund för att leta fram "årets hetaste wax", eller vad det nu är man säger nuförtiden?
  Som vanligt diskuteras och spelas musik från alla möjliga (och omöjliga) stilar och härstamningar.Vad är egentligen statusen för rockmusiken 2022, undrar duon och uppmanar vädjande:Stöd din lokale rockmusikant!
  På bilden: Fleur från Holland.

  • 57 min
  ep 105 - Svensk 70-talspop del 4.

  ep 105 - Svensk 70-talspop del 4.

  Mespop och gitarrgiganterna.
  För fjärde gången gör Ulf Henningsson och Åke Eriksson ett nedslag i den engelskspråkiga popmusiken från 1970. De har begett sig till huvudstaden och slår ett slag för en musikstil som, föga uppskattad, länge levt i skymundan, men som på senare år så smått börjat få den aktning den förtjänar, nämligen mespop!
  Här får vi följa de första stapplande stegen från två av den svenska popmusikens verkliga storfräsare, Ulf Lundell och Py Bäckman, även om det skulle dröja ytterligare några år innan de fick sina genombrott. Annars cirkulerar mycket runt resterna av Science Poption i detta program och det visar sig också att tidens två största svenska gitarrprofiler, Jojje Wadenius och Janne Schaffer, har sina fingrar med i spelet mest hela tiden.
  På bilden: Opus III från Stockholm.

  • 1 hr 5 min
  ep 104 - 60-talet i Stockholm del 10.

  ep 104 - 60-talet i Stockholm del 10.

  Sollentunagänget och Sveriges första popskiva.
  Efter att redan ha ägnat två program åt Sollentunas hjältar, Ola & The Janglers, är Ulf Henningsson och Åke Eriksson fortfarande kvar på plats i denna Stockholmsförort och gör den ena poparkeologiska upptäckten efter den andra!
  Denna gång är det Hi-Balls, Shivers och Night Caps som är i centrum. Självklart blir det rejäla djupdykningar ner i nördigheternas allra djupaste vatten. Man skyr varken så obskyra ämnen som tjänstemannapop eller operapop.
  På bilden: Hi-Balls från Sollentuna.

  • 1 hr 6 min
  ep 103 - 60-talet i Danmark del 2.

  ep 103 - 60-talet i Danmark del 2.

  Ormtjusarinnans son och gräddigt doftande blomster. 
  När Ulf Henningsson och Åke Eriksson för andra gången sätter tänderna i det danska sextiotalet, eller tressene som det heter där, får de sig till livs några rejäla munsbitar med ingredienser av de mest skilda slag: 
  Här finns allt från sjömannen som seglade in på ett bananskal och blev rock-kung, till märkliga sammanträffanden med Hep Stars och hur Donovan snodde sin egen låt. 
  Som vanligt tycks allt hänga ihop väldigt intimt ändå, på något sätt. 
  På bilden: Peter Belli & Les Rivals från Köpenhamn.

  • 1 hr 9 min
  ep 102 - 60-talet i Danmark del 1.

  ep 102 - 60-talet i Danmark del 1.

  Dejliga slickepinnar från andra sidan sundet. Dags för Ulf Henningsson och Åke Eriksson att ta sig an det danska sextiotalets pop med sedvanlig iver och frenesi. Den röd-vita tråden i detta avsnitt är nog de många olika, ibland smått förbryllande, kopplingar dessa artister hade till Sverige.  På bilden: The Lollipops från Köpenhamn. 

  • 59 min

Top Podcasts In Music

Barstool Sports
The Joe Budden Network
iHeartPodcasts
iHeartPodcasts
Double Elvis
Hollywood Records

You Might Also Like

Sveriges Radio
Lejon Media
Acast - Fritte Fritzson
Sveriges Radio
Acast
Sveriges Radio