281 episodes

Palle Bo er en radiomand, der har solgt sit hus, sin bil og alle sine møbler, for at rejse jorden rundt. Han har en ambition om at besøge alle lande i verden, og du kan tage med på rejsen i denne podcast. Tag med på i mødet med de lokale og oplev Palles begejstring og bekymring over livet som digital nomade.

Radiovagabond Palle Bo

  • Society & Culture
  • 5.0 • 3 Ratings

Palle Bo er en radiomand, der har solgt sit hus, sin bil og alle sine møbler, for at rejse jorden rundt. Han har en ambition om at besøge alle lande i verden, og du kan tage med på rejsen i denne podcast. Tag med på i mødet med de lokale og oplev Palles begejstring og bekymring over livet som digital nomade.

  Genudsendelse: Quebec City er en charmerende rolig by

  Genudsendelse: Quebec City er en charmerende rolig by

  Mens jeg arbejder på en episode fra mit genbesøg i Canada, vil jeg give dig en episode fra den sidste gang, jeg besøgte dette land mod nord. 

  • 18 min
  VERMONT, USA: Ben & Jerry is i grønne bjerge

  VERMONT, USA: Ben & Jerry is i grønne bjerge

  Tag med mig til smukke Vermont til endnu en episode fra min køretur gennem New England. I denne uge møder vi endnu en fyr, der hedder Ben, vi skal på hike i de fantastiske Mount Washington bjerge, og så sætter jeg tænderne i noget is på Ben & Jerrys originale fabrik.
  God appetit.

  • 25 min
  MAINE, USA: Blåbær, Blues & Bajere

  MAINE, USA: Blåbær, Blues & Bajere

  Velkommen tilbage til Main og mit ophold hos Ben og hans blåbær farm.
  I denne episode propper jeg en chili-finger i mit øje og min fod ind i munden… som man siger herovre, når man siger noget meget dumt. Så som du sikkert forstår, er dette ikke min stolteste episode. Så jeg håber på, at du ikke vil lytte eller læse videre.
  Okay… Sig ikke, at jeg ikke advarede dig.

  • 23 min
  MAINE, USA: Blåbær & Syltede Snegle

  MAINE, USA: Blåbær & Syltede Snegle

  Tag med til New Hampshire og Maine, USA til en stille landlig del af min køretur gennem New England. I denne episode tager jeg til læge og får mit helbred undersøgt for at få mit blodtryk ned på et fornuftigt niveau.
  Jeg Couchsurfer hos Ben og hans blåbærfarm i Maine. Men jeg skal også spise syltede havsnegle og besøge Acadia National Park.

  • 29 min
  CAMBRIDGE, MA: Belinda Rathbone & Boston Raphael

  CAMBRIDGE, MA: Belinda Rathbone & Boston Raphael

  I denne episode skal vi til Cambridge, en by tæt på Boston med to af de bedste universiteter i USA - måske i verden.
  Du kan også høre historien om, hvordan fundet af et ukendt maleri af den italienske renæssancemester Raphael gik fra mediesensation til en karriereødelæggende skandale. Fortalt af datteren til manden i centrum.

  • 30 min
  CONNECTICUT, USA: Fortsætter ConnectiCOUCH Couchsurfing Couchcrash

  CONNECTICUT, USA: Fortsætter ConnectiCOUCH Couchsurfing Couchcrash

  Hej igen fra Connecticut, USA!
  Velkommen til Del II af mit spændende besøg i Connecticut, USA. Hvis du gik glip af Del I, så lyt til den eller læs blogindlæggether, og bliv opdateret på den magi, denne charmerende by har at byde på.
  Hurtigt resumé: Jeg ankom i Connecticut, USA fra Providence, og deltog i en CouchCrash organiseret af Couchsurfing-fællesskabet her. De kalder det ConnectiCOUCH, og det er en weekend fuld af spændende oplevelser og fester for såvel de lokale og rejsende, og en mulighed for at mødes og skabe venskaber. Efter en vidunderlig gåtur gennem Hartford med lokale Margaret, hoppede vi tilbage i hendes bil og kørte mod Manchester. Og det er her vi starter denne episode...
  YANKEES' OPRINDELSE
  Margaret, som er udfordret på retningssansen, fortæller mig at Connecticut befinder sig mellem New York og Boston, og at staten er delt op mellem Boston og New York sportsfans: I fodbold er de enten Patriots eller Giants fans, og i baseball er det mellem Red Sox og The Yankees. Sports-rivaliseringen er helt skør her.
  "Min søn er Yankee fan, og jeg er Red Sox fan, og han drillede mig ved at have sin Yankees hat på i vores hus, for sjov. Det er blot venlig rivalisering, og det er det samme i de fleste hjem i denne region - familier er splittede i forhold til, hvilket sport team de skal hole med", siger Margeret.
  Margaret fortæller mig hvordan the Yankees blev til the Yankees.
  "Da hollænderne først ankom til Connecticut fra New York satte de et fort op i dette område - nu kendt som Hartford. Omkring den samme tid ankom en engelsk præst fra Massachusetts ved navn Thomas Hooker, og slog sig ned med sin menighed i Hartford, uden hollænderne vidste det. Da hollænderne returnerede til Hartford efter at have været væk et par år, mødte de Hooker og hans folk på deres område. Selvfølgelig opstod der skærmysler over rettigheden til landet,  men til sidst lod de Hooker blive, og de forlod stedet. Men de var utilfredse over det, og kaldte nybyggerne 'Jankers', hvilket betyder 'tyv' på hollandsk. På hollandsk udtales bogstavet J som et Y, derfor blev det til navnet Yankees".
  Jeg gad godt vide, hvor mange Yankee fans idag kender til navnets oprindelige mening.
   
  CONNECTICOUCH WEEKEND UDFLUGTER
  Den første dag var vores Hartford Day. Der var fire forskellige ting at vælge imellem, og jeg valgte en rundvisning på Mark Twain House & Museum om morgenen og Hartford Walking Tour med Margaret om eftermiddagen.
  De andre muligheder var at besøge Old New-Gate Prison, et tidligere fængsel og kobbermine, og eventyr i naturen: En vandretur, et besøg i Wadsworth Falls State Park og den  River Tubing ting, jeg talte med Jason om i den seneste episode, hvor man flyder ned ad Farmington River lige vest for Hartford.
  Før Margaret sluttede sig til os, da jeg udforskede Mark Twain's hus, lavede hun en tour gennem  Coltsville National Park hvor Samuel Colt startede sin Hartford fabrik på bredden af Connecticut River i 1847. Ja, dén Samuel Colt, som i Colt skydevåben (se  Colt Firearms).
  "Samuel Colt var en entreprenør som ville ind i våbenindustrien. Efter at have fejlet første gang i Patterson, New Jersey, returnerede han til sin hjemstavn i Connecticut for at give det et forsøg. I første omgang tog de lokale ikke godt imod ham: Han kunne ikke få fat i land eller finanser, blandt andre ting. På en eller anden måde fik han skrabet penge sammen til at starte sit Colt våben-emperie, som for alvor startede under den amerikanske borgerkrig. Han døde imidlertid allerede, da han var i fyrrerne, og efterlod firmaet til sin kone, hvilket var en kæmpe skandale i de tider. Hans kone, Elizabeth, var ung (i 30erne) og var ikke ret høj, men hun kørte firmaet som en rigtig boss. Hun tog sig af arbejderne, og kørte forretningen endu bedre end den afdøde mand, og gjorde firmaet til det navn, vi

  • 32 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
3 Ratings

3 Ratings

thekatydane ,

Fantastisk podcast

Palle er på en meget misundelsesværdig rejse rundt i verden som han beskriver meget billedligt i denne podcast serie. Det er ikke bare beskrivelser af hovedattraktioner de forskellige steder, men også dybe samtaler med lokale og andre danskere der er rejst ud i verden. Man får lyst til at pakke kufferten når man lytter til Palle fortælle om sine oplevelser

Vasily M. ,

Great audio travelog

Palle knows how to create engaging content. He's on a fun and admirable mission to travel to every country in the world. I enjoy the editing style, the soundbites, the soundtrack, the creative way of story weaving. Highly inspirational to anyone who is thinking about traveling.

Top Podcasts In Society & Culture

Listeners Also Subscribed To