663 episodes

DR's nyhedspodcast.
Tidens største og vigtigste nyhedshistorier.
Få et unikt indblik i én aktuel historie, få den fortalt fra starten og få besvaret de spørgsmål, du ikke anede, du ønskede svar på. Alle hverdage - fra klokken 03:00.

Genstart DR LYD Nyheder & Aktuelt

  • News
  • 4.6 • 24 Ratings

DR's nyhedspodcast.
Tidens største og vigtigste nyhedshistorier.
Få et unikt indblik i én aktuel historie, få den fortalt fra starten og få besvaret de spørgsmål, du ikke anede, du ønskede svar på. Alle hverdage - fra klokken 03:00.

  Attentat foran templet

  Attentat foran templet

  Hardeep Singh Nijjar når aldrig ind i sin bil, da han en sommer forlader sit tempel i Surrey, Canada. Den prominente sikh-leder bliver nemlig likvideret på parkeringspladsen. Et mord, der først for alvor fanger omverdenens opmærksomhed, da den canadiske premierminister, Justin Trudeau, for nylig anklager Indien for selv at stå bag mordet på den canadiske statsborger. Nu har drabet eskaleret en diplomatisk krise mellem to af verdens største nationer, mens resten af verden er bemærkelsesværdig stille. Journalist Sonja Furu, bosiddende i New Dehli fortæller, hvorfor den internationale forargelse udebliver overfor verdens mest folkerige nation.
  Vært: Anna Ingrisch.

  • 25 min
  Barn til salg

  Barn til salg

  Fly efter fly med forældreløse sydkoreanske adoptivbørn forlader i 70'erne og 80'erne landet, med Vesten og Danmark som destination. Men nu tyder noget på, at en stor del af børnene slet ikke er forældreløse. Journalist Asta Kongsted dykker ned i en adoptionsindustri drevet af penge, som bliver sammenlignet med trafficking. Det rejser spørgsmålet, om tusindvis af adoptivbørn har fået stjålet deres ophav fra dem og knækket grenene af deres stamtræ.
  Vært: Anna Ingrisch.

  • 27 min
  Drømmen om den danske savanne

  Drømmen om den danske savanne

  Havre, byg og gule blomstrende raps så langt øjet rækker. Det opdyrkede danske land efterlader meget lidt plads til vild natur - dyrerne vandhullerne, blomsterne, krattet. Danmark er europæisk bundskraber, når det kommer til biodiversitet. Egentlig uberørt ustyrlig natur, har vi stort set intet af. Selv små skridt i forsøget på at frisætte lidt natur, har vist sig svært at gennemføre. Endnu er ingen af de 15 planlagte naturnationalparker blevet til noget. Mens der kæmpes om næsten hver en kvadratmeter ude i landet, så går Liberal Alliances Ole Birk Olesen rundt med vilde planer for, hvordan Danmark kan få meget mere vild natur. Faktisk 10 procent. Vi spørger Ole Birk Olesen, hvordan det skal ske?
  Vært: Anna Ingrisch.

  • 27 min
  På sporet af en dronning

  På sporet af en dronning

  Måske skal den danske kongerække skrives om. Helt nye fund på ældgamle runesten viser nemlig, at én person kan have haft langt større magt, end vi hidtil har troet: Dronning Thyra. Moderne fund har ellers skubbet hende ud på sidelinjen af historien om Danmarks tilblivelse - som har handlet om hendes mand Gorm den Gamle og hendes søn Harald Blåtand. Men ved at endevende runernes strukturer og stilarter er forskere nu overbeviste om, at dele af vikingetidens Danmark svor troskab til Thyra alene. Cecilie Nielsen fortæller om de nye fund, og hvorvidt vi helt generelt har undervurderet kvindernes magt i Danmarkshistorien.
  Vært: Anna Ingrisch.

  • 24 min
  Fanget i et scam

  Fanget i et scam

  I store bygninger omringet af pigtrådshegn, arbejder tusindvis af mennesker i døgndrift. De udgiver sig for at være sælgere, bankmænd eller flirts - og med snilde lokker de folk til at investere penge i luftkasteller. Over hele verden falder folk for onlinesvindlere på stribe, og særligt i Cambodja, er det blevet en milliardindustri. Men bag pigtrådshegnet sidder en gruppe af onlinesvindlere, der selv er fanget i et omfattende fupnummer. Journalist Malene Jensen fortæller historien om, hvordan tusindvis af mennesker i Sydøstasien tvinges til at svindle for at genvinde deres frihed.
  Vært: Anna Ingrisch.

  • 22 min
  Vellønnet protest

  Vellønnet protest

  Klædt i rødt og bevæbnet med bannere og slagsange stod de vrede sygeplejersker på gaden og strejkede for en højere løn. Igen og igen afviste regeringen at blande sig i deres løn med henvisning til den hellige danske model for løndannelse. Men nu ser det ud til, at sygeplejerskerne kan få det lønløft, som de har råbt efter i årevis. Regeringen indkalder snart til trepartsforhandlinger, men helt usædvanligt har statsministeren allerede sat ord på fire faggrupper, som de mener bør få mere i løn. Og sygeplejerskerne er én af dem. I dagens Genstart fortæller Kristian Madsen, chefredaktør på A4 Medier, hvad der fik regeringen til at vende på en tallerken - og hvilke problemer, det kan skabe.
  Vært: Anna Ingrisch.

  • 22 min

Customer Reviews

4.6 out of 5
24 Ratings

24 Ratings

STIBJØ ,

Kæmpe fan!

Altid aktuelle og meget spændende emner! Jeg glæder mig til hvert afsnit! Mange tak for det!

Peter ove ,

I en klasse for sig!

Noget af det bedste podcast radio i disse dage. Suverænt produceret og relevante emner og fokusområder. Jeg elsker hver af de 30 minutter.

Top Podcasts In News

The New York Times
Strike Force Five
NPR
The Daily Wire
Cumulus Podcast Network | Dan Bongino
The Daily Wire

You Might Also Like

DR
B.T.
TV 2
DR
DR
Politiken

More by DR

DR
DR
DR
DR
DR
DR