726 episodes

Husk at du kan lytte til Genstarts aktuelle episode – først i app’en DR Lyd.
DR's nyhedspodcast.
Tidens største og vigtigste nyhedshistorier.
Få et unikt indblik i én aktuel historie, få den fortalt fra starten og få besvaret de spørgsmål, du ikke anede, du ønskede svar på. Alle hverdage og søndage - fra klokken 03:00.

Genstart DR LYD Nyheder & Aktuelt

  • News
  • 4.6 • 26 Ratings

Husk at du kan lytte til Genstarts aktuelle episode – først i app’en DR Lyd.
DR's nyhedspodcast.
Tidens største og vigtigste nyhedshistorier.
Få et unikt indblik i én aktuel historie, få den fortalt fra starten og få besvaret de spørgsmål, du ikke anede, du ønskede svar på. Alle hverdage og søndage - fra klokken 03:00.

  Kattens sidste liv

  Kattens sidste liv

  Han flytter sig fra sted til sted gennem tunneller under Gaza, gemmer sig blandt civile, og i mere end 30 år har han haft et israelsk sigtekorn på ryggen. I weekenden forsøgte Israel for 8. gang at få ram på Hamas-lederen Mohammed Deif. Landet sendte raketter ind over al-Mawasi-flygtningelejren i det sydlige Gaza. 90 civile mistede angiveligt livet, men ingen ved med sikkerhed om det lykkedes at ramme Mohammed Deif. I dagens Genstart fortæller mellemøstforsker Sune Haugbølle om manden, der bliver kaldt 'Katten', fordi han igen og igen undslipper de israelske attentater.
  Vært: Simon Stefanski.
  Program publiceret i DR Lyd d. 19/7.

  • 23 min
  I følelsernes vold

  I følelsernes vold

  Vi monitorerer vores følelser som aldrig før - måler dem, snakker om dem, mærker efter. Hvis de er dårlige, eller verden rammer os hårdt, går vi i terapi eller til psykolog. Vi anerkender og konfronterer følelserne og søger hjælp til at håndtere dem. Men sådan har det ikke altid været. Engang skulle svære følelser og oplevelser hellere undertrykkes - pakkes væk. I dagens Genstart fortæller professor i følelseshistorie på Københavns Universitet Karen Vallgårda, hvordan vores syn på følelser former og forandrer vores samfund på både godt og ondt.
  Vært: Anna Ingrisch.
  Program publiceret i DR Lyd d. 18/7.

  • 22 min
  Seks stjerner fra narkobaronen

  Seks stjerner fra narkobaronen

  Han giver to, tre, fire stjerner, uploader billeder og skriver anmeldelser om den lidt langsomme betjening, indretningen og den lækre morgenmadstallerken. Under pseudonymet Christopher Vincent skriver Christy Kinahan tusindvis af anmeldelser på Google, men bag alter-egoet gemmer sig én af verdens mest hårdkogte narkobaroner. Christy Kinahan er eftersøgt for handel med narkotika, våben og mord, og de amerikanske myndigheder har sat en millionstor dusør på ham og hans familie. Gemmer der sig en lidt dumdristig boomer i den ukronede narkokonge, eller føler han sig så hævet over loven, at han er ligeglad med at afsløre sig selv? I dagens Genstart fortæller antropolog og kriminolog Henrik Vigh om Europas ukronede narkokonge og hans anmeldertrang.
  Vært: Anna Ingrisch.
  Program publiceret i DR Lyd d. 17/7.

  • 23 min
  Sort idyl

  Sort idyl

  Hjemmedyrkede grøntsager pibler op, og naboer og byliv er helt uden for rækkevidde. Den buldrende klimakrise gør det nærmest intuitivt rigtigt selv at stikke fingrene i jorden og leve af og i naturen. Men selvom solsortens sang giver ro i sjælen, så er den landlige idyl langt fra bæredygtig. Dét, er til gengæld den golde regnearksby, hvor vi lever i lag på lag, deler ressourcer og kun har få kvadratmeter til os selv. Men i højhusenes skygge smiler de færreste af os særligt længe. Så hvordan bor vi bedst i fremtiden, hvis både vi og kloden skal trives? Det fortæller journalist og arkitekt Ane Cortzen i dagens Genstart.
  Vært: Anna Ingrisch.
  Program publiceret i DR Lyd d. 16/7.

  • 23 min
  Skud mod Trump

  Skud mod Trump

  En kugle fra en riffel rammer den tidligere præsident på højre øre. Den er centimeter fra at kunne slå ham ihjel, men Donald Trump når i dækning. Secret Service-agenter forsøger at få ham væk fra podiet, men han stopper dem. Og så knytter han næven ud mod folkemængden, mens blodet løber ned af hans kind og danner ordene "Fight, fight, fight" med sin mund. Attentatforsøget bekræfter, at politisk vold er blevet mere velkomment i USA, det er manifestationen af et demokrati under angreb. Men dagens gæst DR's internationale korrespondent Steffen Kretz er ikke overrasket over angrebet mod Donald Trump.
  Vært: Simon Stefanski.
  Program publiceret i DR Lyd d. 15/7.

  • 24 min
  Kommer den hjem?

  Kommer den hjem?

  Det var dem der opfandt spillet og det er her guldet har hjemme. Der er bare det, at det engelske fodboldlandshold ikke har vundet guld siden VM i 1966. Det er nu 58 år siden, og alle forsøg siden da har været enten pinlige eller skuffende. Igen og igen er de gået efter sejren, men hver evig eneste gang står de lamslåede tilbage som taberne. Nederlagene har været brutale - særligt for den britiske selvforståelse. Men nu lever håbet på ny. England er i EM-finalen, og endnu engang tror de i hvert fald selv på, at det er i aften, at guldet kommer hjem. Fodboldkommentator på TV2 og fan af engelsk fodbold Morten Bruun fortæller om den lange lidelseshistorie, der måske slutter her.
  Vært: Anna Ingrisch .
  Program publiceret i DR Lyd d. 14/7.

  • 26 min

Customer Reviews

4.6 out of 5
26 Ratings

26 Ratings

STIBJØ ,

Kæmpe fan!

Altid aktuelle og meget spændende emner! Jeg glæder mig til hvert afsnit! Mange tak for det!

Peter ove ,

I en klasse for sig!

Noget af det bedste podcast radio i disse dage. Suverænt produceret og relevante emner og fokusområder. Jeg elsker hver af de 30 minutter.

Top Podcasts In News

Pod Save America
Crooked Media
The Daily
The New York Times
The Tucker Carlson Show
Tucker Carlson Network
The Dan Bongino Show
Cumulus Podcast Network | Dan Bongino
The Ben Shapiro Show
The Daily Wire
The Megyn Kelly Show
SiriusXM

You Might Also Like

Tiden
DR
Third Ear
Third Ear
Det, Vi Taler Om
Podimo
Du lytter til Politiken
Politiken
Brinkmanns briks
DR
Kampen om historien
DR

More by DR

Klog på Sprog
DR
P1 Morgen
DR
Natsværmeren
DR
Sara & Monopolet - podcast
DR
Djævlen i detaljen
DR
P1 Debat
DR