Recht van Spreken

Defence for Children
Recht van Spreken

Dit is Recht van Spreken, de podcast over kinderrechten van Defence for Children. Want kinderrechten worden nog lang niet goed nageleefd en de gevolgen daarvan zijn groot. Onze gasten - professionals en jonge ervaringsdeskundigen - hebben recht van spreken. Samen gaan ze in gesprek over wat er moet veranderen en welke oplossingen er zijn.  Afleveringen zijn gerelateerd aan de onderwerpen waar Defence for Children voor opkomt: armoede, familie, jeugdhulp, jeugdstrafrecht, meisjesrechten, migratie, onderwijs en seksuele uitbuiting.

  1. Nieuwe wetgeving tegen online seksueel kindermisbruik

    ١٨‏/١٢‏/١٤٤٤ هـ

    Nieuwe wetgeving tegen online seksueel kindermisbruik

    Jaarlijks circuleren tientallen miljoenen afbeeldingen van seksueel kindermisbruik op het internet. Het aantal websites met ernstig seksueel kindermisbruik is in twee jaar tijd verdubbeld. De meerderheid van het wereldwijde materiaal met seksueel misbruik van kinderen wordt gehost in Europa, met Nederland als koploper.  In deze aflevering van Recht van Spreken, bespreken we een nieuw Europees wetsvoorstel, dat alle aanbieders van online diensten verplicht om seksueel kindermisbruik actief tegen te gaan. Als de wetgeving wordt goedgekeurd, is het de eerste in zijn soort. Voorstanders zijn blij met de aanpak, maar tegenstanders vrezen onder andere voor de privacy van burgers. Host: Carrie van der Kroon Gasten: Michelle Tukker, zij werd zelf als kind misbruikt en dat misbruik werd op beeld vastgelegd. Zij geeft nu vanuit Stichting Praat voorlichting aan professionals over kindermishandeling en kindermisbruik. En Corinne Dettmeijer, ambassadeur van Child Safety in Europe en voormalig Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen kinderen. Topics: Online seksueel misbruik, de feiten en de cijfersWat betekent het voor slachtoffers dat het misbruik is vastgelegd en online verspreid wordt?Wat houdt de nieuwe Europese wetgeving in en waarom moet deze worden aangenomen?Links: defenceforchildren.nl/wat-doen-we/themas/seksuele-uitbuiting 
childsafetyineurope.com
 stichtingpraat.nl

    ٣٣ من الدقائق
  2. ٠٦‏/٠٤‏/١٤٤٤ هـ

    Internationale aanpak seksuele uitbuiting is morele plicht

    Seksuele uitbuiting is een grove schending van de rechten van kinderen. Door de pandemie en oorlogen is het aantal kinderen dat wereldwijd slachtoffer wordt nog verder toegenomen. Ook het risico op uitbuiting is toegenomen. Carrie van der Kroon van Defence for Children - ECPAT reisde naar Bolivia - één van de landen waar seksuele uitbuiting van kinderen een groot probleem is. In deze aflevering blikt ze met host Malou van der Starre terug op haar reis. Samen met Anne Kuik (Tweede Kamerlid CDA) bespreken ze de bijdrage van de Nederlandse overheid aan de internationale bestrijding van seksuele uitbuiting van kinderen. Doen we genoeg? Host: Malou van der Starre Gasten: Anne Kuik, Tweede Kamerlid CDA en commissielid Buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking en Carrie van der Kroon, Manager Communicatie & Public Affairs Defence for Children - ECPAT en bestuurslid ECPAT International Topics: * waarom het een taak van Nederland is om internationaal bij te dragen aan de bestrijding van seksuele uitbuiting van kinderen (3:17); * de situatie in Bolivia en de risico’s voor kinderen (5:20); * de impact van de internationale hulp die Nederland de afgelopen jaren heeft geboden middels Down to Zero (13:15); *de omvang en de complexiteit van het probleem wereldwijd en of de Nederlandse politiek hier voldoende aandacht voor heeft (18:12); * hoe Nederland nog beter zou kunnen bijdragen aan de internationale bestrijding van seksuele uitbuiting van kinderen (28:42) Links: ECPAT-onderzoek Disrupting Harm > Seksuele en Reproductieve Gezondheid en Rechten (SRGR) > Down to Zero overzicht Building back Better activiteiten > Youth Voices for Change >

    ٣٨ من الدقائق
  3. ٢٩‏/١٠‏/١٤٤٣ هـ

    Jongeren wachten tot het overgaat

    Uit recent onderzoek van het FOCUS-jongerenteam van Defence for Children blijkt dat veel jongeren die een ernstig delict meemaken dat schaamte of angst oproept, een hele tijd niets doen en wachten tot het overgaat. Ze weten niet goed waar ze terecht kunnen en denken dat er toch niets mee gedaan wordt. De stap naar de Politie of Slachtofferhulp Nederland wordt vaak niet gezet. En als dat wel gebeurt, blijkt de hulp die wordt geboden onvoldoende. In deze podcast spreken we met Nienke - die zelf slachtoffer was van meerdere delicten - over hoe het komt dat het zo moeilijk is voor jongeren om hulp te zoeken. Ook bespreken we wat jongeren die slachtoffer worden nodig hebben, en hoe die hulp het beste tot stand kan komen.Host: Carrie van der KroonGasten: Nienke, ervaringsdeskundige bij ExpEx en Hevien Dahly, projectmedewerker bij Defence for ChildrenTopics: * de belangrijkste resultaten uit het onderzoek (4:08); * waarom het zo moeilijk is voor jongeren om hulp te zoeken (8:00); * waarom jongeren niet naar de politie stappen (9:52); * wat jongeren die slachtoffer worden nodig hebben (11:25); * het probleem met de hulp die er op dit moment is (19:51); * wat er moet gebeuren zodat jongeren echt geholpen worden (23:20); * tips voor professionals die met jongeren werken (24:20);Links:Rapport ‘Wachten tot het overgaat’ >Stichting ExpEx >Als jongere kun je anoniem terecht bij Fier of Slachtofferhulp Nederland om te praten over je problemen.

    ٢٦ من الدقائق

حول

Dit is Recht van Spreken, de podcast over kinderrechten van Defence for Children. Want kinderrechten worden nog lang niet goed nageleefd en de gevolgen daarvan zijn groot. Onze gasten - professionals en jonge ervaringsdeskundigen - hebben recht van spreken. Samen gaan ze in gesprek over wat er moet veranderen en welke oplossingen er zijn.  Afleveringen zijn gerelateerd aan de onderwerpen waar Defence for Children voor opkomt: armoede, familie, jeugdhulp, jeugdstrafrecht, meisjesrechten, migratie, onderwijs en seksuele uitbuiting.

للاستماع إلى حلقات ذات محتوى فاضح، قم بتسجيل الدخول.

اطلع على آخر مستجدات هذا البرنامج

قم بتسجيل الدخول أو التسجيل لمتابعة البرامج وحفظ الحلقات والحصول على آخر التحديثات.

تحديد بلد أو منطقة

أفريقيا والشرق الأوسط، والهند

آسيا والمحيط الهادئ

أوروبا

أمريكا اللاتينية والكاريبي

الولايات المتحدة وكندا