15 episodes

Det här är podden som belyser band, artister och musiker från Södertälje som har gjort ett visst avtryck under sin tid.
Lyssna på spännande berättelser allt ifrån hur artistens musikintresse uppkom till olika gruppkonstellationer och anekdoter.
Jag utsätter artisten för en VS-lek där artist ställs mot artist... plus en annan musiktävling

Sö-täljebanden Jag

  • Music

Det här är podden som belyser band, artister och musiker från Södertälje som har gjort ett visst avtryck under sin tid.
Lyssna på spännande berättelser allt ifrån hur artistens musikintresse uppkom till olika gruppkonstellationer och anekdoter.
Jag utsätter artisten för en VS-lek där artist ställs mot artist... plus en annan musiktävling

  15 Michael Malmgren BKO

  15 Michael Malmgren BKO

  Många av er känner säkert till Bo Kaspers Orkester, men i detta avsnitt får vi lyssna på Södertälje Sonen Michael Malmgren som har en lång musikhistoria innan han blev basist för just BKO.  Ni får höra hur hela musikintresset startade, och hur grymt bra den kommunala musikskolan i Södertälje var just under Michaels tid.  Han studerade på college i USA, som vi tyvärr inte hann få med...men mycket mycket annat som till exempel en anekdot med Björn Borg & Mats Waltin.  Vi får höra en rad massa olika bandkonstellationer, folkparks turneer innan Bo Kaspers Orkester.
  Listan är lång av vad vi pratar om.  Jag kör också två olika musiklekar med Michael!
  Här har ni Artisten Michael Malmgren!

  • 1 hr 45 min
  14 Peppe Ekberg

  14 Peppe Ekberg

  Allt Började som liten grabb med att Peppe Trummade på allt han kunde komma över.. Efter det så vart han medlem i massa olika band i Södertälje, bland annat i bandet Ice.  lyssna på en lång musikhistoria som  sträcker sig ifrån tidigt 70tal och som fortfarande pågång.  Han har en väldigt lång period som trubadur, där han även väver in sina egna låtar. Vi pratar om hur svårt det kan vara att hitta sin plats,  till att man vill uppleva massa saker.. Ni får höra smakprov hans musik,  och så kör vi två olika musiklekar.   Att han faller pladask för Ulf lundell är ingen hemlighet, men så har det inte alltid varit.  Här är Peppe Ekberg!

  • 1 hr 33 min
  13 Ecke (Erik Bergman)

  13 Ecke (Erik Bergman)

  Lyssna på den intressanta musikern och sångaren Erik Bergman alias Ecke´s  spännande musikresa!
  Vi pratar om allt som berör honom inom musiken, vart han står idag och hur inspirationen ständigt pyr men att det är svårt att få till tid för nytt låtmaterial.. Det vart även mycket prat om tiden i Australien, USA  och tiden som Pilot.  2,30 minuters prat nerklippt till 1,40, fick jag såla en hel del.  Jag utmanade Ecke denna gång i tre olika musiklekan..  Här har ni min fd gitarrlärare och den skickliga musikern EckE  (Erik Berrgman)

  • 1 hr 40 min
  12 Strykenine

  12 Strykenine

  Strykenine är rockbandet som för den klassiska hårdrocken framåt i ny tappning.. Här får ni höra sångaren och frontmannen  Jacob Petäjämaa  berätta om hur han kom in i musiklivet mycket pga att han är tredje generationens musiker i släkten.  Hör spännande berättelser från hur rocken kom i deras liv väldigt tidigt,  till hur dom gemensamt skriver texter och producerar musik.                                                                        Strykenine är bandet med bra energi, och som fortfarande har många år att föra den klassiska hårdrocken vidare...    Jag utmanar även Jacob i två olika musik-lekar
  Här är Strykenine!
   

  • 1 hr 33 min
  11 Johan Boding

  11 Johan Boding

  Ni har kanske sett honom sjunga i "Så ska det låta", Doobidoo eller kanske live på Dahlalla där Johan har stått på scen att antal gånger...listan är lång.  Hur som helst har johan Boding en lång gedigen musik-kariärr som börjar redan på 80 talet.. Hör hela Johans musikhistoria från tidiga Candy roxx gitarrist till att axla rollen som Freddie mercury på en lång Queen Tributeturne... Han berättar även om en kort tid i bander Noise.   jag kollar även johans musikskills genom introgenrekunskapen.   Minst sagt ett intressant möte med artisten Johan Boding!

  • 1 hr 37 min
  10 Klara Andén

  10 Klara Andén

  Redan som 17åring vann Klara Andén tävlingen för bästa tolkning av Linnéa Henrikssons låt Halmstad. Efter ett antal musikår i Södertälje valde Klara att lämna Tälje för nya musikaliska äventyr...Där efter har musiksläpp varit ganska konstant och som fortsätter även idag. Låtskrivandet är en stor del av Klaras vardag där vi kan konstantera att texterna är väldigt "rak på sak" och sällan förskönas.   Jag utmanar klara som vanligt i mina två olika musiklekar...Välkommmen till min första distansintervju..  Här är finstämda Klara Andén!!

  • 1 hr 24 min

Top Podcasts In Music

The Joe Budden Podcast
The Joe Budden Network
All About Stray Kids Radio
Stray Kids
Dissect
The Ringer
A History of Rock Music in 500 Songs
Andrew Hickey
My Divo
Apple TV+ / Futuro Studios
Million Dollaz Worth Of Game
Barstool Sports