13 episodes

Scenekunstbruket er en nasjonal formidler av scenekunst og et kompetansenettverk for scenekunstfeltet for barn og unge. Scenekunstbruket arrangerer Showbox, en internasjonal scenekunstfestival for barn og unge.

Scenekunstbruket Podkast Norsk Scenekunstbruk

  • Arts

Scenekunstbruket er en nasjonal formidler av scenekunst og et kompetansenettverk for scenekunstfeltet for barn og unge. Scenekunstbruket arrangerer Showbox, en internasjonal scenekunstfestival for barn og unge.

  Kunstnersamtaler: Ann-Terese Aasen og Silje Sandodden Kise

  Kunstnersamtaler: Ann-Terese Aasen og Silje Sandodden Kise

  I samarbeid med ProScen i Bergen møttes Ann-Terese Aasen  og Silje Sandodden Kise  til en prat på Cornerteatret tidligere i år. Hør dem snakke om hvordan de jobber, samarbeid og prosesser.

  Ann-Terese Aasen er norsk koreograf og regissør, med en bachelorgrad fra London Studio Centre.  I tillegg har hun studert Ledelse av film-, TV-, og sceneproduksjoner på Handelshøyskolen BI, og har arbeidet som produksjonsleder for film og TV. Som koreograf og regissør har Ann-Terese opparbeidet seg bred erfaring innenfor flere ulike sjangere: teater, musikaler, opera og spel. Nå er hun aktuell med sin første egenproduserte produksjon, Rapture. Rapture skal utfordre hvordan kirken med sin makt og sine holdninger bidrar med å påføre homofile skam over hvem de er, og som i ytterste konsekvens også har resultert i at mennesker ikke har holdt ut sitt liv. Forestillingen hadde premiere i Korskirken i Bergen den 20. september 2021.

  Silje Sandodden Kise er scenograf og kostymedesigner med base i Bergen. Silje arbeider i institusjonsteatre og i det frie feltet, og har hatt mange oppsetninger på DNS, Det Vestnorske Teateret, Rogaland Teater m.m. Silje arbeider med å utforske bærekraftig scenografi, og er opptatt av scenografi som en medskapende kraft i scenekunsten. De siste årene har hun vært med på å utvikle flere tverrkunstneriske konsepter, ofte med utspring i musikk. Fremover jobber hun blant annet med «Kunsten å se» - en sanseforestilling for hørende, døve og hørselshemmede (i samarbeid med Det Stille Teatret). Silje har flere ganger fått arbeidsstipend, og mottok i 2021 Pernillestatuetten for sitt arbeid. Hun har BA i scenografi fra Teaterhøgskolen/KHiO 2008, BA teatervitenskap ved UiB,m.m. Nettside: www.siljekise.no

  • 42 min
  Kunstnersamtaler: Vibeke Flesland Havre og Jan Neal Holden

  Kunstnersamtaler: Vibeke Flesland Havre og Jan Neal Holden

  I samarbeid med ProScen i Bergen møttes Vibeke Flesland Havre  og Jan Neal Holden til en prat på Cornerteatret tidligere i år. Hør dem snakke om hvordan de jobber, ulike former scenekunst og det unge publikumet.

  Vibeke Flesland Havre er utdannet teaterviter fra UiB og skuespiller fra Arts Educational School of Acting i London Hun har jobbet med en rekke forskjellige teaterkompanier i England, Spania, USA og Norge. Vibeke har vært ansatt som skuespiller ved Den Nationale Scene i Bergen og Teateret Vårt i Molde, samt som skuespiller, dramatiker og regissør ved Akershus Teater. For tiden jobber hun som frilans skuespiller, dramatiker og regissør. Hun har satt opp en rekke forestillinger både på etablerte scener og i det frie feltet. Hun er også kunstnerisk leder for Bergen Borgerscene, og har hatt ansvar for både den administrative og kunstneriske driften siden oppstarten i 2014. Høsten 2015 mottok hun Pernillestatuetten for sitt kunstnerskap, både som skuespiller og regissør.

  Jan Neal Holden er en mangesidig scenekunstner bosatt i Bergen med mange års fartstid som både skuespiller, dukkefører, dukkemaker, regissør, scenograf, lysdesigner, teknisk produsent, teaterpedagog og mentor. Han har hatt arbeidsstipend fra Statens kunstnerstipend, stipend fra Bergen kommune og FFUK. Han mottok Frilansprisen i 2019 og Cornerbolten i 2017. Jan har hatt oppdrag og engasjementer ved bl.a. DNS, Hordaland teater, Soft, Nordland teater, Festspillene i Bergen og Figurteateret i Nordland. Jan Holden har vært fast tilknyttet scenekunstgruppene Dukkenikkerne og Kompani13. Jan driver Dukketeaterverkstedet i Bergen. Han har som mål å formidle og synliggjøre figurteater til alle aldersgrupper. Han har hatt sin kunstneriske virksomhet i Bergen siden 1994 og er engasjert i å støtte scenekunstnere i etableringsfasen og legge til rette for at unge talenter kan vokse frem.

  • 31 min
  Kunstnersamtaler: Guandaline Sagliocco og Tony Tran

  Kunstnersamtaler: Guandaline Sagliocco og Tony Tran

  En sofa, en lenestol, en halv time, to scenekunstnere. Hva snakker de om?

  Skuespiller og kunstnerisk ansvarlig i Sagliocco ensemble, Guandaline Sagliocco, har en skuespillerstil preget av humor, lek og poesi, som appellerer til barn og voksne i alle aldre. Over flere år har hun utviklet et kunstnerisk språk og fundament for produksjonene, og gitt ensemblet en gjenkjennbar signatur. Denne våren har Sagliocco Ensemble hatt et forprosjekt med Smart Art; kunstformidling på Galleri Osebro i Porsgrunn, og skal på turné med Voff! Art og Scene! Art i Norge. Til neste år står på Les Coups de Théâtre i Montreal for tur.

  Tony Tran er koreograf og utøver, med utdanning fra Kunsthøgskolen i Oslo og Den danske scenekunstskolen i København. I sitt kunstneriske virke fokuserer han ofte på det fysiske i menneskelige relasjoner, og han er interessert i hvordan dette kommer til uttrykk i sosiale sammenhenger. I 2019 hadde han premiere på Jakob, en koreografisk utforskning av forholdet mellom to menn som reflekterer på makt, identitet, maskulinitet og homoerotiske kliesjeer. Jakob er på turne denne høsten via Dansenett Norge, og våren 2022 har Tony Tran premiere på sitt nye verk på Bærum kulturhus.  

  • 33 min
  Kunstnersamtaler: Jassem Hindi og Mia Habib

  Kunstnersamtaler: Jassem Hindi og Mia Habib

  Dansekunstner og koreograf Mia Habib og danse- og lydkunstner Jassem Hindi har sammen kuratert «Oslohendelser» – en serie med seks performative hendelser som skal finne sted i Oslo løpet av høsten, arrangert i samarbeid med Kloden teater og TrAP. Fra Kaffelageret i Oslo forteller de om dette, samt hvordan de møttes og arbeidet de har gjort sammen.

  • 32 min
  Kunstnersamtaler: Jenny Svensson og Katrine Strøm

  Kunstnersamtaler: Jenny Svensson og Katrine Strøm

  To scenekunstnere, to lenestoler, en halv time, to. Hva snakker de om? Katrine Strøm er forfatter og scenekunstner fra Andøya. Jenny Svensson er dansekunstner, koreograf og dramatiker. Begge har vunnet Heddapris for beste barneforestilling.

  • 34 min
  Kunstnersamtaler: Dominika Minkacz Sira og Ine Terese Hogstad

  Kunstnersamtaler: Dominika Minkacz Sira og Ine Terese Hogstad

  En sofa, en lenestol, en halv time, to scenekunstnere. Hva snakker de om?

  I samarbeid med ProScen i Bergen møtes Dominika Minkacz Sira og Ine Terese Hogstad til en prat på Cornerteatret. Hør dem snakke om hvordan de jobber, ulike former scenekunst og det unge publikumet. 

  Dominika Minkacz Sira er grunnlegger av Open Window Theatre, der hun også er kunstnerisk leder, skuespiller og figurfører. Hun har en master fra teaterhøyskolen i Polen, og lang erfaring som skuespiller, blant annet på Den Nationale Scene i Bergen.

  Ine Terese Hogstad er utdannet dansekunstner og har en bachelorgrad i dans fra UiS og Nordic Master of Arts in Dance studies fra NTNU. Hun har laget flere forestillinger for barn, voksne og eldre inn mot den kulturelle skolesekken, den kulturelle spaserstokken i tillegg til egne samtidskunst-prosjekter.

  • 30 min

Top Podcasts In Arts

Fresh Air
NPR
99% Invisible
Roman Mars
The Moth
The Moth
Snap Judgment Presents: Spooked
Snap Judgment
The Magnus Archives
Rusty Quill
The Jimmy Dore Show
Jimmy Dore