141 episodes

Är du trött på allt fitness-skitsnack? Du ska äta såhär och träna sådär. Du matas av information om den senaste dieten eller mirakelmetoden från alla håll? I den här podden kommer vi utan filter hjälpa dig att se igenom bullshiten och navigera dig i fitnessdjungeln. Enjoy!

Smartare Fitness Smartare Fitness

  • Health & Fitness

Är du trött på allt fitness-skitsnack? Du ska äta såhär och träna sådär. Du matas av information om den senaste dieten eller mirakelmetoden från alla håll? I den här podden kommer vi utan filter hjälpa dig att se igenom bullshiten och navigera dig i fitnessdjungeln. Enjoy!

  Vad vill du egentligen bli bra på?

  Vad vill du egentligen bli bra på?

  Om du observerar hur folk beter sig i vissa situationer så kan du ofta se hur de säger vissa saker men gör andra. Hur de säger att deras mål är det enda eller det andra men hur deras agerande inte verkar vara i linje med de målen. Eller hur folk inte ens förstår vad de är ute efter.

  Ta exemplet "Jag vill bli funktionell". Då måste man direkt fråga sig... Funktionell för vilken funktion? För att springa efter en boll, kasta spjut eller lyfta flyttlådor?

  I detta avsnitt diskuterar vi den här företeelsen och försöker ge perspektiv och tankeställare så att du förhoppningsvis lättare kommer fram till vad du egentligen vill (t ex med din träning) och hur mycket du vill det.

  --

  Följ Smartare Fitness på ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Instagram⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠, ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Facebook⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠, ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Youtube⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠, ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠TikTok⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ och ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Twitter⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠.

  Skriv upp dig på vår ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠VIP-lista⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ för gratis mailutskick om hur du på ett smartare sätt kan optimera din träning, kost och hälsa. Du kommer även få reda på när vi släpper nya produkter först av alla.

  • 31 min
  Om hur dina övertygelser kan hålla dig tillbaka – med Mario Noghani

  Om hur dina övertygelser kan hålla dig tillbaka – med Mario Noghani

  Jag kan inte gå ner i vikt, min metabolism är långsam.

  Jag kommer aldrig få det där jobbet.

  Jag är inte gjord för [INSERT VAD DU VILL], jag borde bara hålla mig till det jag vet att jag är bra på.

  Ovan tankesätt är otroligt vanliga men kan resultera i att folk målar in sig i ett hörn. Ett hörn där övertygelserna håller dem tillbaka från att ens försöka förändra sitt liv, vad förändringen än handlar om.

  I dagens avsnitt pratar vi med vår vän Mario Noghani om den här företeelsen och hur man kan tänka för att i allra största mån jobba bort dessa övertygelser som kan hindra en.

  Följ Mario för mer:

  https://www.instagram.com/marionoghani/

  https://www.youtube.com/@MarioNoghani

  https://www.tiktok.com/@marionoghani

  https://the.marionoghani.com/myb

  --

  Följ Smartare Fitness på ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Instagram⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠, ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Facebook⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠, ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Youtube⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠, ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠TikTok⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ och ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Twitter⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠.

  Skriv upp dig på vår ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠VIP-lista⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ för gratis mailutskick om hur du på ett smartare sätt kan optimera din träning, kost och hälsa. Du kommer även få reda på när vi släpper nya produkter först av alla.

  • 55 min
  Klara dig i ett samhälle riggat för ohälsa

  Klara dig i ett samhälle riggat för ohälsa

  Vi möts av motvind i varje hörn, eller man kanske faktiskt ska säga medvind.

  I dagens avsnitt pratar vi om samhällets påverkan på vår hälsa.

  Vi syftar på rulltrappor, elsparkcyklar, beroendet av bilar och hissar, snabbmat som plockas upp via drive-thru eller levereras hem till din dörr på under en timme – bekvämligheter överallt.

  Vi ger dig perspektiv och belyser det faktum att kunskap, våra vanor och vår miljö, inte minst genom de människor vi omringar oss av, spelar en viktig roll om vi vill bli och förbli i form.

  --

  Följ Smartare Fitness på ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Instagram⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠, ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Facebook⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠, ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Youtube⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠, ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠TikTok⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ och ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Twitter⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠.

  Skriv upp dig på vår ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠VIP-lista⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ för gratis mailutskick om hur du på ett smartare sätt kan optimera din träning, kost och hälsa. Du kommer även få reda på när vi släpper nya produkter först av alla.

  • 30 min
  Sluta lägga all blame på socker!

  Sluta lägga all blame på socker!

  "Sugar, sugar, how you get so fly" 🍭

  Idag dyker vi ner i den kontroversiella frågan när det kommer till vår hälsa och kostvanor: socker! Socker har länge av många betraktats som roten till all övervikt och hälsoproblem, men är det verkligen så enkelt?

  I en tid där folk pekar finger och försöker skylla allt på socker tar vi ett steg tillbaka och ifrågasätter den här vanliga övertygelsen. För det första, vad består egentligen en chokladkaka av? Är det bara socker? Nej! Låt oss prata om detta, om alla ingredienser och inse att det finns betydligt mycket mer än bara socker med i leken.

  För att förstå överviktsproblematiken måste vi se bortom socker och titta på den totala kaloriintaget. Överdriven konsumtion av kalorier, oavsett källa, kan leda till viktuppgång och hälsoproblem. Men betyder det att vi ska skylla allt på socker?

  I det här avsnittet lyfter vi fram olika perspektiv för att ge en mer nyanserad bild av socker och dess påstådda farlighet.

  --

  Följ Smartare Fitness på ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Instagram⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠, ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Facebook⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠, ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Youtube⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠, ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠TikTok⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ och ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Twitter⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠.

  Skriv upp dig på vår ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠VIP-lista⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ för gratis mailutskick om hur du på ett smartare sätt kan optimera din träning, kost och hälsa. Du kommer även få reda på när vi släpper nya produkter först av alla.

  • 33 min
  Om stress och rädslor med Mario Noghani

  Om stress och rädslor med Mario Noghani

  Stress kan förstöra dina gains har vi ju sagt, men vad hjälper det dig om du inte vet du du ska minska stressen? I detta avsnitt pratar vi med Mario Noghani om rädslor och stressrespons samt hur du kan förändra ditt synsätt på det som stressar dig.   Följ Mario för mer på

  https://www.instagram.com/marionoghani/

  https://www.youtube.com/@MarioNoghani

  https://www.tiktok.com/@marionoghani

  https://the.marionoghani.com/myb  --  00:00-Introsnack

  2:29-Om Mario och snack om utbildningar

  8:04-Snack om rädslor

  14:04-Om distress & eustress

  23:06-Om att skifta sitt synsätt på stress

  43:20-Kan man öka sin stresstolerans?

  44:50-Avslutning  --  Följ Smartare Fitness på ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Instagram⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠, ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Facebook⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠, ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Youtube⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠, ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠TikTok⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ och ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Twitter⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠.

  Skriv upp dig på vår ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠VIP-lista⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ för gratis mailutskick om hur du på ett smartare sätt kan optimera din träning, kost och hälsa. Du kommer även få reda på när vi släpper nya produkter först av alla.

  • 45 min
  Om lipödem med dietisten Felix Vikingsson

  Om lipödem med dietisten Felix Vikingsson

  Vi kopplade ännu en gång in oss på länk med dietisten Felix Vikingsson, denna gång för att prata om lipödem - en kronisk sjukdom i fettvävnaden som leder till en ansamling av vätska i fettcellerna. Sjukdomen resulterar i att patienten blir större, men det är oftast inte enbart på grund av ett kaloriöverskott.  --  00:00-Introsnack

  1:35-Vad är lipödem?

  7:15-Hur diagnostiserar man och behandlar lipödem?

  17:23-Forskningen inom lipödem har varit sparsam.

  25:06-Skillnad mellan lipödem och lymfödem.

  31:43-Avslutande och motiverande ord.  --  Följ Smartare Fitness på ⁠⁠⁠⁠⁠⁠Instagram⁠⁠⁠⁠⁠⁠, ⁠⁠⁠⁠⁠⁠Facebook⁠⁠⁠⁠⁠⁠, ⁠⁠⁠⁠⁠⁠Youtube⁠⁠⁠⁠⁠⁠, ⁠⁠⁠⁠⁠⁠TikTok⁠⁠⁠⁠⁠⁠ och ⁠⁠⁠⁠⁠⁠Twitter⁠⁠⁠⁠⁠⁠.

  Skriv upp dig på vår ⁠⁠⁠⁠⁠⁠VIP-lista⁠⁠⁠⁠⁠⁠ för gratis mailutskick om hur du på ett smartare sätt kan optimera din träning, kost och hälsa. Du kommer även få reda på när vi släpper nya produkter först av alla.

  • 35 min

Top Podcasts In Health & Fitness

Scicomm Media
iHeartPodcasts
Peter Attia, MD
Aubrey Gordon & Michael Hobbes
Ten Percent Happier
Dr. Mark Hyman

You Might Also Like

Tyngre
Tyngre
Jonathan Fogelberg
Tyngre
Acast
Petra Månström