13 episodes

Dinamični pogovori o: ✅ najnovejših in najbolj disruptivnih tehnoloških inovacijah, ✅ makrotrendih, ✅ dolgoročnem investiranju, ✅ filozofiji upravljanja ter ✅ vedenjskih financah. Vsak drugi petek. Na vaši najljubši podcast platformi.

Triglav Skladi Stockcast Triglav Skladi

  • Business

Dinamični pogovori o: ✅ najnovejših in najbolj disruptivnih tehnoloških inovacijah, ✅ makrotrendih, ✅ dolgoročnem investiranju, ✅ filozofiji upravljanja ter ✅ vedenjskih financah. Vsak drugi petek. Na vaši najljubši podcast platformi.

  Evropska energetska (ne)odvisnost

  Evropska energetska (ne)odvisnost

  V tokratnji epizodi Stockcasta smo se z direktorjem področja individualnega upravljanja premoženja Izidorjem Jermanom pogovorili o evropski odvisnosti od ruskih energentov, posledicah za evropsko gospodarstvo ter o načrtih, ki so namenjeni reševanju energetske krize v EU.  

  !OPOZORILO! 

  Podcast je informativne narave in ne predstavlja investicijskega svetovanja oziroma naložbenega priporočila. Je splošne narave in ne more upoštevati posameznih potreb poslušalcev

  • 27 min
  Kibernetična varnost

  Kibernetična varnost

  V tokratni epizodi Stockcasta smo se pogovorili o kibernetični varnosti in trendih, zaradi katerih se pričakuje visoko rast industrije. Kibernetična varnost je ključnega pomena za varovanje poslovnih skrivnosti, ki imajo na črnem trgu visoko ceno. Tokrat se nam je kot gost pridružil upravljavec premoženja, ki upravlja sklad Triglav Tehnologija, Slavko Rogan. S Slavkotom smo se pogovorili o motivacijah napadalcev, škodi, ki nastane zaradi kibernetičnih napadov ter pomenu varovanja osebnih podatkov.

  OPOZORILO

  Podcast je informativne narave in ne more predstavljati naložbenega priporočila oz. investicijskega svetovanja. Je splošne narave in ne more upoštevati posameznih potreb poslušalcev.

  • 35 min
  Avtomatizacija in Robotizacija

  Avtomatizacija in Robotizacija

  Avtomatizacija in robotizacija sta izboljšala in še naprej izboljšujeta produktivnost gospodarstva ter sta ključnega pomena za nadaljnjo rast. Ampak kaj se skriva za besedo “avtomatizacija” in besedo “robotizacija”? Kakšno vlogo ima pri avtomatizaciji in robotizaciji umetna inteligenca? Ali lahko zaradi teh trendov izginejo delovna mesta, ki jih ne želimo opravljati? Ali morda sploh ne bo več delovnih mest?
   
  Skupaj z našim direktorjem področja analiz Vidom Pajičem smo se pogovorili o trenutnem razvoju in pomenu avtomatizacije in robotizacije za podjetja ter prilagoditvah, ki jih bomo morda morali sprejeti v prihodnosti.

  OPOZORILO

  Podcast je informativne narave in ne more predstavljati naložbenega priporočila oz. naložbenega svetovanja. Je splošne narave in ne more upoštevati posameznih potreb poslušalcev

  • 35 min
  Staranje azijskega prebivalstva

  Staranje azijskega prebivalstva

  V tokratnjem Stockcastu se nam je pridružil Matjaž Dlesk, upravljavec JV Evrope in trgov v razvoju.  Skupaj smo se pogovorili o demografskih spremembah v Aziji, ki se nanašajo na staranje prebivalstva ter o vplivu teh sprememb na potrošnjo in gospodarsko rast.

  OPOZORILO

  Podcast je informativne narave in ne predstavlja investicijskega priporočila oz. investicijskega svetovanja. Je splošne narave in ne more upoštevati posameznih potreb poslušalcev.

  • 34 min
  Prehod na zeleno gospodarstvo

  Prehod na zeleno gospodarstvo

  V zadnjem desetletju smo sprejeli vrsto sporazumov, ki so namenjeni razogličenju svetovnega gospodarstva ter spopadanju s podnebnimi spremembami. V prvi epizodi druge sezone se skupaj z Radivojem Pregljem, upravljavcem na področju individualnega upravljanja, pogovorimo o problematiki podnebnih sprememb ter človeškem vplivu na okolje.  Skupaj smo raziskali investicijske priložnosti, ki se pojavljajo pri prehodu na zeleno gospodarstvo.

  !OPOZORILO!
  Podkast je informativne narave in ne predstavlja naložbenega priporočila oziroma investicijskega svetovanja. Je splošne narave in ne more upoštevati posameznih potreb poslušalcev.

  • 36 min
  Upravljavec z Midasovim dotikom

  Upravljavec z Midasovim dotikom

  V zadnji epizodi prve sezone se nam je pridružil naj upravljavec preteklega triletnega obdobja* višji upravljavec investicijskih skladov Mitja Baša. Z Mitjo smo se pogovorili o značilnostih odličnih investitorjev, o strategiji investiranja, ki jo uporablja pri upravljanju sklada Triglav Top Brands, o pomenu blagovnih znamk ter konkurenčnih prednostih in značilnostih podjetij, blagovne znamke katerih imajo visoke vrednosti.
  * Po izboru revije Moje finance
   
   !OPOZORILO!:
  Podcast je informativne narave in ne predstavlja naložbenega priporočila, investicijske raziskave oziroma investicijskega svetovanja. Podcast namreč ne upošteva investicijskih ciljev, finančne situacije in specifičnih potreb poslušalcev.   

  • 29 min

Top Podcasts In Business

iHeartPodcasts
NPR
Ramsey Network
Jocko DEFCOR Network
Guy Raz | Wondery
Andy Frisella #100to0

You Might Also Like

Marja Milic
Matjaz
RTVSLO – Prvi
RTVSLO – Prvi
RTVSLO – Val 202
RTVSLO – Val 202