314 episodes

Döntések, folyamatok, elemzések, pályázatok, támogatások, jogszabályváltozások - 20 perc minden héten arról, ami meghatározza a nagyvállalatok valamint a kis-, közepes és mikrovállalkozások mindennapjait.

Vállalatok és Piacok - InfoRádió - Infostart.hu Inforádió

  • News

Döntések, folyamatok, elemzések, pályázatok, támogatások, jogszabályváltozások - 20 perc minden héten arról, ami meghatározza a nagyvállalatok valamint a kis-, közepes és mikrovállalkozások mindennapjait.

  A Vállalatok és Piacok magazin 2024. május 23-i adása

  A Vállalatok és Piacok magazin 2024. május 23-i adása

  Az Egyensúly Intézet elemzése szerint idén leértékelődő pályán maradt a forint-euró árfolyam, a költségvetés hiánya pedig várhatóan 5 százalék felett alakul 2024-ben. Eredményesen kezdték az évet a hazai önkéntes nyugdíj- és egészségpénztárak. Idén folytatódott a lakásépítések visszaesése. Élénk lehet az idei nyár a nyaralók piacán - néhol még olcsóbban lehet vásárolni, mint tavaly. A hazai gazdálkodók 80 százaléka szerint fontos a víz megtartása a termőterülete közelében, és ennek érdekében a gazdák készek arra is, hogy különböző létesítményeket, víztározókat alakítsanak ki. Az Egyensúly Intézet elemzése szerint idén leértékelődő pályán maradt a forint-euró árfolyam, a költségvetés hiánya pedig várhatóan 5 százalék felett alakul 2024-ben. Eredményesen kezdték az évet a hazai önkéntes nyugdíj- és egészségpénztárak. Idén folytatódott a lakásépítések visszaesése. Élénk lehet az idei nyár a nyaralók piacán - néhol még olcsóbban lehet vásárolni, mint tavaly. A hazai gazdálkodók 80 százaléka szerint fontos a víz

  A Vállalatok és Piacok magazin 2024. május 16-i adása

  A Vállalatok és Piacok magazin 2024. május 16-i adása

  Meghaladta a várakozásokat az OTP adózás utáni nyeresége 2024 első negyedévben. Ugyanezen időszak alatt 200 milliárd forintra emelkedtek a Richternél a gyógyszeripari bevételek. Áprilisban megállt az infláció csökkenése Magyarországon. Márciusban is gyenge teljesítményt produkált a hazai építőipar. Elakadni látszanak az elektromos autózással kapcsolatos nyugat-európai tervek, Iváncsán emiatt is megválnak a kölcsönzött munkavállalók jelentős részétől. A magyar kormány ugyanakkor jelentős lobbiérdekeket mozgat meg annak érdekében, hogy ha csúszva és kicsit másképpen, de megvalósuljanak Európában az elektromos autózásban eredetileg kitűzött tervek. Meghaladta a várakozásokat az OTP adózás utáni nyeresége 2024 első negyedévben. Ugyanezen időszak alatt 200 milliárd forintra emelkedtek a Richternél a gyógyszeripari bevételek. Áprilisban megállt az infláció csökkenése Magyarországon. Márciusban is gyenge teljesítményt produkált a hazai építőipar. Elakadni látszanak az elektromos autózással kapcsolatos nyugat-euró

  A Vállalatok és Piacok magazin 2024. május 9-i adása

  A Vállalatok és Piacok magazin 2024. május 9-i adása

  2024 első negyedévében jelentősen javult az Erste Magyarország eredménye az előző év azonos időszakához képest. Lendületet kapott a lakáshitelezés az év első hónapjaiban. A vállalatok beruházási kedvében viszont már egy éve alig van elmozdulás. Diverzifikációval válságállóvá tette működését az AutoWallis Csoport - mondta az Inforádiónak a társaság vezérigazgatója. Növekedést produkált márciusban Magyarországon a kiskereskedelmi forgalom. Jó termés várható idén szamócából itthon, ezen a héten a "Szedd magad!" akciók is megkezdődnek az országban.

  A Vállalatok és Piacok magazin 2024. május 2-i adása

  A Vállalatok és Piacok magazin 2024. május 2-i adása

  Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében bővülhet a fogyasztás és felpöröghet a magyar gazdaság. Megjelentek az új otthonfelújítási program részletei. A programot egy árfigyelő rendszer is segíti. A belföldi turizmus teljesítménye jelentősen hozzájárulhatott ahhoz, hogy 2024 első negyedévében bővüljön a magyar gazdaság. Új kőolajlelőhelyet tárt fel a Mol és koncessziós partnere a Pest vármegyei Tura közelében.

  A Vállalatok és Piacok magazin 2024. április 25-i adása

  A Vállalatok és Piacok magazin 2024. április 25-i adása

  Megtartotta április kamatdöntő ülését a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa. A Nemzetközi Valutaalap Világgazdasági kilátások című kutatása szerint lassulhat idén a fejlett gazdaságok növekedése. A VOSZ és a GKI is közzétette friss konjunktúra indexét. Csaknem 16 százalékkal magasabb árbevételt ért el a Spar Magyarország 2023-ban, mint egy évvel korábban. Az adózott eredményben azonban nem jelenik meg ez a növekedés, a 2022-eshez hasonlóan a 2023-as év is veszteséges lesz, a kiskereskedelmi lánc nem tervezi, hogy kivonul Magyarországról. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerint meg kell követelni, hogy az import termékekre is vonatkozzanak az uniós előírások.

  A Vállalatok és Piacok magazin 2024. április 18-i adása

  A Vállalatok és Piacok magazin 2024. április 18-i adása

  A magyarok legfőképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalan, kiszámíthatatlan jövő, a honfitársak mentalitásával való elégedetlenség, illetve anyagi problémák miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba. De hogyan lehet hazahívni a külföldön dolgozó magyarokat? Erre vonatkozóan készített javaslatcsomagot az Egyensúly Intézet és a VOSZ. Felülmúlta a várakozásokat a márciusi lakásbiztosítási kampány. Új szintre értek a budapesti albérletárak, márciusban 270 ezer forint volt egy átlagos fővárosi lakás bérleti díja. Április 15-től lehet jelentkezni az Ifjúsági Garancia Plusz programra. A képzés, átképzés mellett a lakhatásra is adható támogatás.

Top Podcasts In News

The Daily
The New York Times
Serial
Serial Productions & The New York Times
Up First
NPR
The Tucker Carlson Show
Tucker Carlson Network
The Megyn Kelly Show
SiriusXM
Pod Save America
Crooked Media

You Might Also Like