Woningpraat Lingewaard

Moreno Joosten Makelaardij
Woningpraat Lingewaard

Dit is Woningpraat Lingewaard. De podcast waarin we het hebben over de woningmarkt in Lingewaard. Zo helpen we jou om een slimmere koper of verkoper te worden. Of gewoon om te kunnen doen alsof je er verstand van hebt tijdens de kringverjaardag. Moreno gaat om tafel met experts uit de regio. Voor een beetje geouwehoer. Maar ook voor goede gesprekken over de huizenmarkt in Lingewaard. Van hypotheken, energielabels, nieuwbouw tot funderingen, alles komt aan bod.

الحلقات

  1. Woningpraat #12 - Ester Kuijer over de toekomst van nieuwbouw​

    ٢٣‏/٠٩‏/١٤٤٤ هـ

    Woningpraat #12 - Ester Kuijer over de toekomst van nieuwbouw​

    Spoeltman Bouw bouwt veel nieuwbouwwoningen op maat. Wat zijn de laatste trends in huizen die gebouwd worden? Wat gebeurt en op het gebied van duurzaamheid met de projecten die ze hebben? En hoe ziet de toekomst van woningbouw in Lingewaard eruit? Ester Kuijer ging met ons om tafel om daarover te vertellen. Ooit een bijbaantje bij pa op de bouwplaats, nu directeur van Spoeltman Bouw.  Een paar opvallende ontwikkelingen zijn bijvoorbeeld dat aluminium kozijnen in op opkomst zijn. Onderhoudsvrij en de prijs ligt tegenwoordig dichtbij die van hout. Of stalen kozijnen. Die kennen we wel 😉 Maar ook geen kozijnen. Hierbij zitten binnenkozijnen helemaal verwerkt in de muur! Hoe ziet de toekomst van nieuwbouw in Lingewaard eruit? Er moet hoe dan ook sneller gebouwd worden. Ester ziet een aantal oplossingen: Kleinere percelen: we zijn te verwend met die grote tuinen hier in de regio.  Minder strenge regelgeving. Het kan niet dat het 10 jaar duurt voor je een vergunning hebt.  Prefab. Bestellen we in de toekomst gewoon een heel huis alsof we bij de Zalando shoppen?  We hebben het ook nog even over het tekort aan technische mensen. Dat is een groot probleem als er juist méér gebouwd moet worden. Ester zet zich in om kinderen te enthousiasmeren voor de bouw. Maar ook om meer vrouwen de techniek in te krijgen! Want die zijn er nog veel te weinig.  Deze onderwerpen komen aan bod: Trends in nieuwbouw in Lingewaard: kozijnen, gevelbekleding, glas!  Verduurzaming: hoe kun je jouw bestaande huis energieneutraal maken?  Verduurzaming: wat zijn de nieuwste technieken? Toekomst van nieuwbouw in Lingewaard Oplossingen voor het woningtekort: moeten we genoegen nemen met kleinere tuinen? En kleinere huizen?  Is prefab de toekomst?  Waarom meer vrouwen voor een beroep in de bouw moeten kiezen.

    ١٧ من الدقائق
  2. Woningpraat #11 - Ester Kuijer over nieuwbouw in Lingewaard

    ٢٣‏/٠٩‏/١٤٤٤ هـ

    Woningpraat #11 - Ester Kuijer over nieuwbouw in Lingewaard

    Je eigen huis bouwen. Het is van veel mensen een grote droom. En Spoeltman Bouw maakt die voor hun klanten waar. Ze bouwen veel nieuwbouwwoningen op maat. Hoe gaat dat nou? Je eigen huis bouwen van begin tot eind? Ester Kuijer ging met ons om tafel om daarover te vertellen. Ooit een bijbaantje bij pa op de bouwplaats, nu directeur van Spoeltman Bouw. Een aannemersbedrijf met veel ervaring in particuliere nieuwbouw in Lingewaard en omstreken.  We hebben het met Ester over het hele traject van een nieuwbouwwoning. Dat duurt al snel 15 jaar! Van vergunningen aanvragen, tekenen en plannen maken, tot  bouwen. Wat is de meest gemaakte fout (die jij als luisteraar dus niet meer hoeft te maken)? Hoe kun je grip houden op de kosten? En hoe voorkom je dat je met een half-af huis achterblijft omdat het aannemersbedrijf omvalt?  Ester vertelt bovendien over haar liefde voor haar woonplaats Gendt, met name de Gendtse polder. En over het meest bijzondere project dat ze ooit deden. In de kou, zonder stroom, maar met een uniek eindresultaat.  Deze onderwerpen komen aan bod: Van welke projecten kunnen we Spoeltman Bouw kennen?  Hoe bouw je een huis nieuwbouwhuis van tweedehands materialen?  Nieuwbouwwoningen: hoe ziet zo’n traject eruit?  Wie moet je bij je plannen betrekken als je een huis wil bouwen?  Nieuwbouw: hoe houd je grip op de kosten?  Wat zijn de meest gemaakte fouten in dit nieuwbouwtrajecten?

    ٢٢ من الدقائق
  3. Woningpraat #10 - Maarten van den Bos over fundering en klimaat

    ١٦‏/٠٨‏/١٤٤٤ هـ

    Woningpraat #10 - Maarten van den Bos over fundering en klimaat

    Verzakking van woningen komen in Lingewaard steeds vaker voor. Het is een onderwerp dat we absoluut even met Maarten moesten bespreken. Maarten van den Bos is als wethouder bij de gemeente Lingewaard Maarten verantwoordelijk voor o.a. het onderwerp duurzaamheid. Hij woont met zijn gezin in Bemmel, en is ook betrokken bij het issue verzakking van huizen. We spraken eerder met Paul (constructeur) en Ellen (ervaringsdeskundige) over funderingsproblemen Lingewaard en de gevolgen hiervan. Door klimaatverandering zal dit probleem steeds groter worden. Wat doet de gemeente nu voor mensen die hier slachtoffer van worden? En komt er meer hulp vanuit de rijksoverheid of de gemeente? Verder hebben we het over de afwegingen die op dit moment gemaakt moeten worden voor het klimaat. Gaan we ons bijvoorbeeld nog druk maken om beschermde vogelsoorten als onze hele planeet eigenlijk naar de **** gaat? Tot slot hebben we het nog over de Zilverkamp. Deze wijk gaat over van het gas naar een nieuwe bron van warmte. Experimenteel, dus onzeker. Wat vinden inwoners hiervan en hoe krijg je iedereen mee? Deze onderwerpen komen aan bod: Verzakking woningen in Lingewaard: wat gebeurt er? Wat doet de gemeente om mensen te helpen die dit meemaken? Wat zijn discussies die spelen rondom klimaatverandering? Zoals behoud van natuur en plaatsen van windmolens of zonneparken? Zilverkamp Huissen: wijk van de toekomst. Wat gaat hier gebeuren?

    ٢٠ من الدقائق
  4. Woningpraat #9 - Maarten van den Bos over verduurzaming woningen

    ١٤‏/٠٨‏/١٤٤٤ هـ

    Woningpraat #9 - Maarten van den Bos over verduurzaming woningen

    Verduurzaming woningen. Sinds de stijgende energieprijzen hebben we gevoeld hoe belangrijk dit is. Je huis verduurzamen is nodig voor het klimaat, maar ook voor je eigen portemonnee. Wil je je huis verduurzamen met heb je niet genoeg eigen middelen voor, dan kan de gemeente je misschien helpen. Maarten van den Bos legt uit welke regelingen er zijn vanuit de gemeente om jou te helpen je huis te verduurzamen. En die zijn er! Als wethouder is Maarten verantwoordelijk voor o.a. het onderwerp duurzaamheid. Zelf heeft hij een achtergrond als historicus: dat merk je in de manier waarop hij de ontwikkelingen qua duurzaamheid kan uitleggen.  Hij woont met zijn gezin in Bemmel, en het belangrijkste: Maarten kan kraakhelder uitleggen hoe de gemeente jou kan helpen met verduurzaming van je huis. Moeten kiezen tussen een warme maaltijd of een douche: sinds de hard stijgende energieprijzen komen dit soort verhalen steeds meer voor. De noodzaak om iets te doen aan verduurzaming woningen is dus groot! De gemeente heeft op het gebied van verduurzaming een aantal grote uitdagingen: Te lang is teveel energie gegaan naar voorlopers in verduurzaming. Dus rijdt de één nu gesubsidieerd in een Tesla, terwijl de ander in de kou zit. Een percentage van de kosten subsidiëren. Klinkt mooi, maar als je sowieso geen geld overhoudt aan het eind van de maand, heeft het geen zin. En daarmee bereik je dus niet de groep die het het hardst nodig heeft. Sinds de stijgende energieprijzen hebben ineens mensen het financieel moeilijk die dit niet gewend zijn. En dus ook minder snel hulp vragen, terwijl die hulp wel beschikbaar is vanuit de gemeente. Er is veel wantrouwen richting de overheid. Wat het moeilijk maakt om mensen te bewegen om van het gas af te gaan. Deze onderwerpen komen aan bod: Verduurzaming woningen: waar ligt de grootste uitdaging? Woning verduurzamen: hoe helpt de gemeente? 1. Operatie Isolatie: je huis verduurzamen op kosten van de gemeente 2. Energieloket: gratis advies van experts bij al je verduurzamingsvragen. 3. Toekomstbestendig wonen lening: verbouwing + verduurzaming goedkoop financieren. Lingewaard scoort relatief goed op duurzaamheid van huizen. Hoe komt dit? Wat als je in een appartement woont, hoe helpt de gemeente jou en de VvE?

    ٣٠ من الدقائق
  5. Woningpraat #8 - Paul en Ellen over fundering: problemen en oplossingen

    ٢٩‏/٠٧‏/١٤٤٤ هـ

    Woningpraat #8 - Paul en Ellen over fundering: problemen en oplossingen

    Funderingsproblemen in Lingewaard. Sinds 2018 worden steeds meer inwoners hiermee geconfronteerd. Huizen verzakken met schades in de tienduizenden euro's als gevolg. De oorzaak? Steeds hetere zomers en grotere droogte. Ook Ellen Lamers maakte mee hoe haar droomhuis langzaam de grond in begon te zakken. Wat begon met kleine scheuren, werd de afgelopen jaren steeds erger. Ramen zakken scheef en scheuren zijn zo erg dat het tocht in huis. Het is nu op een punt dat er iets móét gebeuren. Maar wat? Paul Kerckhoffs neemt ons mee in mogelijke oplossingen en een kostenplaatje. Al verschilt dat enorm per situatie. Met ruim 40 jaar ervaring in de bouw kan hij zichzelf gerust een expert noemen op dit vlak. Hij komt uit de omgeving van Maastricht maar verhuisde in 1977 naar de Betuwe omdat hij als projectleider de bouw van stadsdeel Kronenburg begeleidde. Hij draaide jarenlang zijn eigen architectenbureau en geniet inmiddels van zijn pensioen. Maar regelmatig wordt hij er nog bij gevraagd als er vragen zijn rondom constructie en fundering. Deze onderwerpen komen aan bod:  Ellen vertelt hoe haar prachtige huis aan het verzakken is, en wat dit met je doet. Hoe groot is het probleem als je funderingherstel moet doen? En waarom is juist dit zo'n vervelend probleem? Welke opties heb je om het op te lossen? Waar moet je aan denken qua kosten om funderingsproblemen van je huis op te lossen? Het toekomstperspectief op funderingsproblemen in Lingewaard. Zal de overheid nog iets gaan doen aan tegemoetkoming voor mensen die dit overkomt?

    ٢٢ من الدقائق
  6. ٢٩‏/٠٧‏/١٤٤٤ هـ

    Woningpraat #7 - Paul Kerckhoffs over funderingsproblemen

    Funderingsproblemen in Lingewaard. Sinds 2018 worden steeds meer inwoners hiermee geconfronteerd. Huizen verzakken met schades in de tienduizenden euro's als gevolg. De oorzaak? Steeds hetere zomers en grotere droogte. We spreken met Paul Kerckhoffs over waarom funderingsproblemen juist in Lingewaard de laatste jaren zo'n uitdaging zijn. En nog een veel grotere uitdaging worden. Wat moet je doen als je verzakking van je woning vermoedt? En wat moet je doen als je scheuren ziet tijdens een bezichtiging? En, als je scheuren ziet, ligt de oorzaak altijd in een funderingsprobleem? Paul is bescheiden, maar met ruim 40 jaar ervaring in de bouw kan hij zichzelf gerust een expert noemen op dit vlak. Hij komt uit de omgeving van Maastricht maar verhuisde in 1977 naar de Betuwe omdat hij als projectleider de bouw van stadsdeel Kronenburg begeleidde. Hij draaide jarenlang zijn eigen architectenbureau en geniet inmiddels van zijn pensioen. Maar regelmatig wordt hij er nog bij gevraagd als er vragen zijn rondom constructie en fundering. Deze onderwerpen komen aan bod: Funderingsproblemen in Lingewaard: waarom juist hier? Kan de gemeente of het waterschap funderingsproblemen in Lingewaard oplossen? Ik zie scheuren tijdens een bezichtiging, moet ik me zorgen maken? En hoe kan ik de oorzaak onderzoeken? Zit er verschil in bouwperiode van je huis qua risico op funderingsproblemen? Als je een huis wil kopen, wanneer is het verstandig om een bouwkundige in te schakelen? Er zijn ook andere logische verklaringen voor scheuren in je huis, Paul vertelt welke.

    ٣١ من الدقائق
  7. Woningpraat #5 - Jasper Klaassen over de gemeente en woningbouw

    ١٢‏/٠٧‏/١٤٤٤ هـ

    Woningpraat #5 - Jasper Klaassen over de gemeente en woningbouw

    Waarom komt de woningbouw in Lingewaard niet op gang zelfs nu de woningnood zo hoog is? Hoe maakt onze unieke ligging als gemeente deze uitdaging nog extra moeilijk? En een bouwvergunning krijgen, hoe werkt dat eigenlijk? Als leek is het soms lastig om te begrijpen hoe deze processen lopen. Dan heb je aan Jasper Klaassen een goede, want die kan het nog uitleggen aan een kind van 5. Als raadslid bij LBL maakt hij van dichtbij mee hoe de hazen lopen binnen de gemeente. Naast raadslid is Jasper ook geschiedenisleraar, vader van twee kinderen en sterspeler bij GVA. Hij komt uit Bemmel en woont nu in Doornenburg. We hebben het met Jasper over zijn carrière in de politiek. Naast een baan en een gezin dit er nog bij doen, je moet er maar zin in hebben. Maar Jasper ziet dat hij nu in de positie zit om iets te veranderen aan dingen die hij graag anders ziet, voor zijn omgeving en voor zijn kinderen. En we hebben het over de woningbouw in onze gemeente. Hoe wordt bepaald waar, wat en hoe gebouwd mag worden? Waar loopt dit proces nog te vaak op vast? En hoe zou dit anders moeten om de woningnood op te lossen? Deze onderwerpen komen aan bod (en nog veel meer): Waarom Jasper de politiek in is gegaan. "Effectiever dan op Facebook lopen roeptoeteren." Waarom de unieke ligging van Lingewaard het eigenlijk best lastig maakt om de woningnood op te lossen. Al die regels rondom woningbouw: frustrerend en vertragend. Maar ook héél zinvol en Jasper legt uit waarom. Nieuwbouwprojecten in de gemeente, waarom lijkt dit allemaal zo lang stil te staan? Nota Wonen Lingewaard, geweldig plan, hoe zit het met de uitvoering? Wat doet de gemeente om wonen betaalbaar te houden?

    ٢٥ من الدقائق
  8. Woningpraat #4 - Gera Janssen met tips voor starters

    ٠١‏/٠٧‏/١٤٤٤ هـ

    Woningpraat #4 - Gera Janssen met tips voor starters

    Samenlevingscontract? Of toch trouwen? Bij welke samenlevingsvorm zijn jullie zaken goed geregeld? Gera Janssen legt uit hoe je zorgt dat jullie goed zitten. Zo lang jullie samen zijn, maar ook als er iets gebeurt. We hebben het bovendien over de veranderende woningmarkt. Wordt het makkelijker of juist moeilijker voor starters? Gera ziet kansen! Mogelijkheden zoals de starterslening en de jubelton zouden het mogelijk maken om een eerste huis te kopen. En ooit al eens gehoord van de opeethypotheek? Nee? Wij ook niet. Maar Gera vertelt hoe dit ouderen helpt om er tot op het laatst warmpjes bij te zitten. Gera is een Doornenburgse in hart en nieren, al woont ze nu in Arnhem. Als financieel adviseur en register executeur denkt ze dagelijks met mensen mee over hun financiën en verzekeringen. Ze heeft een achtergrond in de accountancy maar runt nu haar eigen verzekeringskantoor,  Vannu. En heeft met 30 jaar een heeeele grote bak aan ervaring. Ze denkt mee met alle dingen waar je zelf niet aan denkt of niet aan wil denken. Hoe zorg je dat je jouw zaakjes goed geregeld zijn? Voor jezelf. Voor nu. Voor later. Maar ook voor je nabestaanden. Zo combineert ze haar talent met cijfers met haar hart voor mensen. En geloof me, als je met Gera om tafel zit wordt praten over cijfertjes ineens leuk! Deze onderwerpen komen aan bod: Samen een huis kopen, welke samenlevingsvorm kies je, samenlevingscontract? Of toch trouwen? Ooit eraan gedacht dat je misschien wel je huis uit moet als één van jullie iets overkomt? Nu wel. Hoe voorkom je dat jij opdraait voor de schuld van je partner? Wat slimme tips om als starter nét de financiën te krijgen die je nodig hebt voor jouw eerste huis. De opeethypotheek: dit helpt ouderen aan wat financiële ruimte. Waarom is Doornenburg de mooiste plek van Lingewaard?

    ١٥ من الدقائق

حول

Dit is Woningpraat Lingewaard. De podcast waarin we het hebben over de woningmarkt in Lingewaard. Zo helpen we jou om een slimmere koper of verkoper te worden. Of gewoon om te kunnen doen alsof je er verstand van hebt tijdens de kringverjaardag. Moreno gaat om tafel met experts uit de regio. Voor een beetje geouwehoer. Maar ook voor goede gesprekken over de huizenmarkt in Lingewaard. Van hypotheken, energielabels, nieuwbouw tot funderingen, alles komt aan bod.

للاستماع إلى حلقات ذات محتوى فاضح، قم بتسجيل الدخول.

اطلع على آخر مستجدات هذا البرنامج

قم بتسجيل الدخول أو التسجيل لمتابعة البرامج وحفظ الحلقات والحصول على آخر التحديثات.

تحديد بلد أو منطقة

أفريقيا والشرق الأوسط، والهند

آسيا والمحيط الهادئ

أوروبا

أمريكا اللاتينية والكاريبي

الولايات المتحدة وكندا