23 episodes

Als je vastloopt in je business kán dit te maken hebben met de relatie met je moeder.
In mijn podcast ontdek je hoe je oude gedachtepatronen kunt doorzien zodat je volmaakt vrij gaat ondernemen en het succes krijgt waar je zo naar verlangt.

zo moeder, zo business Inge Orlemans

  • Education

Als je vastloopt in je business kán dit te maken hebben met de relatie met je moeder.
In mijn podcast ontdek je hoe je oude gedachtepatronen kunt doorzien zodat je volmaakt vrij gaat ondernemen en het succes krijgt waar je zo naar verlangt.

  #23 Online zichtbaar zijn, maar jezelf niet mooi vinden. Wat nu?

  #23 Online zichtbaar zijn, maar jezelf niet mooi vinden. Wat nu?

  Als ondernemer wéét je dat je zichtbaar moet zijn, want als je niet zichtbaar bent, dan kunnen mensen/potentiële klanten je niet vinden ☺.  In deze podcast interview ik Aimee Giles, de fotografe die de prachtige foto’s maakte die op mijn site staan.

  Toen ze de foto’s opleverde, was het eerste waar ik naar keek… mijn buik en mijn billen.  Aimee vertelt dat bijna alle vrouwen die ze fotografeert dat hebben; zichzelf niet mooi vinden. In de podcast hebben we het over oordelen, belemmerende overtuigingen, het ego dat dol is op vergelijken en stellen we vast hoe fijn het is om niet de buitenkant te fotograferen, maar de beleving, het ervaren en het voelen en dat dat precies is waar je doelgroep zich thuis bij voelt.  Klik hier voor meer informatie over het helen van belemmerende overtuigingen.

  Klik hier voor meer informatie over Aimee Giles.

  • 33 min
  #22 De mythe van onvoorwaardelijke moederliefde

  #22 De mythe van onvoorwaardelijke moederliefde

  Moederliefde: het wordt verheerlijkt in onze cultuur. Maar hoe zit het eigenlijk? Is moederliefde wel zo onvoorwaardelijk als altijd wordt aangenomen?

  In deze podcast heb ik het over “je best doen” om onvoorwaardelijke liefde te krijgen, waarmee het dus meteen voorwaardelijk is. Bestaat onvoorwaardelijke liefde wel? Ik deel prachtige inzichten over het projecteren van onvoorwaardelijke liefde buiten jezelf terwijl er maar één plek is waar je het kan vinden...  Worstel jij met het verlangen naar onvoorwaardelijke liefde? Blijf er niet alleen mee zitten maar neem contact op via info@ingeorlemans.nl

  • 22 min
  #21 Pockets vol met Joy - met Lou Niestadt

  #21 Pockets vol met Joy - met Lou Niestadt

  Ze is schrijver, mama, nana, (w)onderwijzer, lover en enterpreneur en gelooft dat als we van joy onze job maken, alles waar we van dromen vanzelf naar ons toe zal komen.

  Of het nu gaat over moeder zijn en thuis blijven voor de kinderen, bezield onderwijs of over het stoppen met zichtbaar zijn op social media... Lou Niestadt ziet werkelijk overal de uitnodiging in om het leven te vieren.

  Hoe heel je belemmerende overtuigingen? Hoe vertrouw je op de magie van de wet van aantrekkingskracht? Wat is het verschil tussen huisvrouw zijn en thuisvrouw zijn? En hoe kan human design je helpen om meer in flow te werken en te leven. Allemaal vragen die we beantwoorden in de podcast van deze week.

  Meer info over Lou kun je vinden op https://louniestadt.com/

  Wil je meer weten over de invloed van de relatie met je moeder op je business? Kijk dan op https://ingeorlemans.nl/

  • 1 hr 5 min
  #20 Heerlijke meditatie om je te verbinden met je wezenlijk zelf

  #20 Heerlijke meditatie om je te verbinden met je wezenlijk zelf

  De vorige podcast ging over hoe je ademhaling je kan helpen om je te verbinden met je wezenlijk zelf. Deze keer heb ik een mooie meditatie voor je ingesproken waarmee je kunt ervaren hoe dit werkt. Op een heel vriendelijke en toegankelijke manier ontdek je de stilte en de zachtheid in jezelf.

  In het eerste gedeelte vertel ik over hoe helend en eenvoudig mediteren is en geef ik een aantal aanwijzingen en tips. Het tweede gedeelte is de door mij ingesproken meditatie.

  Doe vooral niet te veel je best. Laat je maar een beetje leiden en probeer niet om te stoppen met denken... dat kan helemaal niet. Wees je bewust van het feit dat je denkt, want als je ervaart dat je denkt... dan ben jij dus niet je denken. Je hart klopt, je bloed stroomt en je hoofd denkt…

  Geniet er van!  Wil je meer weten over mij en mijn business, kijk dan even op mijn website.

  • 32 min
  #19 Over hoe de adem je kan helpen om dichter bij jezelf te komen - met Sharon Scherpenzeel

  #19 Over hoe de adem je kan helpen om dichter bij jezelf te komen - met Sharon Scherpenzeel

  In mijn coaching heb ik het vaak over de verbinding met het wezenlijk zelf. Maar wat is dat eigenlijk. En hoe doe je dat… je verbinden met je wezenlijk zelf.

  In deze podcast praat ik er over met Sharon van Bewegingsblijheid.nl, voor ademtherapie en energetisch werk. Sharon vertelt alles over hoe je adem je kan helpen om dichterbij jezelf te komen. Zonder ingewikkeld gedoe of inspanning. Alleen al het bewust zijn van je adem helpt je om de aandacht naar binnen te brengen.  Meer info over Sharon, ademtherapie en energetisch werk? Kijk dan op haar Instagram: https://www.instagram.com/bewegingsblijheid.nl/

  Wil je meer weten over mij en mijn business, kijk dan vooral even op https://ingeorlemans.nl/

  • 35 min
  #18 De dood van mijn hond Donald - Verhalen over de dood deel 4

  #18 De dood van mijn hond Donald - Verhalen over de dood deel 4

  Ik ben vrienden met de dood: dat dacht ik. Ik had zoveel geleerd en zoveel liefde ervaren door het overlijden van mijn vriendin en mijn moeder.

  En toen werd mijn hond - mijn grote zielsverwant - ziek. Donald was een soort van aanhangsel aan mij: als je mij zag, dan zag je Donald. We begrepen elkaar woordeloos.

  De laatste maanden van zijn leven heb ik alles opzij gezet om hem rustig en liefdevol te verzorgen. Maar na zijn dood was ik ontroostbaar. Alles over “we zijn geen lichaam, maar een manifestatie van liefde” waren loze woorden. Ik was het allemaal vergeten: ik huilde en rouwde. Ik miste hem verschrikkelijk en had het gevoel dat er iets van mij was afgenomen en raakte verstrikt in mijn gedachten: ik wil niet zonder hem.

  Maar ook hierin was Donald een wijze leermeester. Het rouwen duurde lang maar was goed, het verdriet mocht er zijn en langzaam kwam er weer zachtheid en dankbaarheid en oneindig veel liefde.  Wil je meer weten over mij en mijn business, kijk dan even op mijn website.

  • 35 min

Top Podcasts In Education

The Mel Robbins Podcast
Mel Robbins
The Jordan B. Peterson Podcast
Dr. Jordan B. Peterson
Mick Unplugged
Mick Hunt
Do The Work
Do The Work
How to Be a Better Human
TED and PRX
TED Talks Daily
TED