10 episodios

Tots els continguts de Ràdio Ciutat de Tarragona

Arxius de #FarmaceuticsTGN • Ràdio Ciutat de Tarragona Ràdio Ciutat de Tarragona

  • Salud y forma física

Tots els continguts de Ràdio Ciutat de Tarragona

  Desabastiment de medicaments i recepta mèdica amb el COMT

  Desabastiment de medicaments i recepta mèdica amb el COMT

  Benvinguts i benvingudes a #FarmaceuticsTGN, l’espai del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, un espai per conèixer en més detall el motiu ser, la tasca i el dia a dia del sector farmacèutic.  I en aquesta ocasió, fem un programa una mica especial, ja que comptem amb la col·laboració del Col·legi de Metges de Tarragona per parlar del desabastiments de medicaments i de la recepta mèdica privada.  I qui millor per parlar d’aquestes temes que el president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, Toni Veciana, i el president del Col·legi de Metges de Tarragona, Sergi Boada. Amb ells coneixerem amb més detall la situació actual d’aquest possible desabastiments d’alguns medicaments i també descobrirem com funciona la recepta mèdica privada.

  Com sempre, per més informació sobre la tasca i els projectes del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, podeu visitar el seu web.

  • 15 min
  Millor el moviment que no el fum o el vapeig: Setmana sense fum amb el COFT

  Millor el moviment que no el fum o el vapeig: Setmana sense fum amb el COFT

  Benvinguts i benvingudes a #FarmaceuticsTGN, l’espai del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, un espai per conèixer en més detall el motiu ser, la tasca i el dia a dia del sector farmacèutic.  Avui, aprofitant que estem immersos a la Setmana Sense Fum, i que aquest proper 31 de maig se celebra Dia Mundial Sense Tabac, parlarem del tabac i dels seus efectes perjudicials per la nostra salut i com des del COFT ens poden ajudar a superar aquesta adicció.  I per fer-ho parlarem amb Joaquim Nolla, expresident del COFT i membre del Grup de treball de cessació tabàquica del COFT.  Si voleu tenir més informació sobre aquesta setmana, podeu visitar la web de l’Agència Catalana de Salut.

  • 15 min
  Els millors consells per cuidar la nostra pell dels efectes del sol

  Els millors consells per cuidar la nostra pell dels efectes del sol

  Benvinguts i benvingudes a #FarmaceuticsTGN, l’espai del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, un espai per conèixer en més detall el motiu ser, la tasca i el dia a dia del sector farmacèutic.  Ara que ja estem a la primavera i arriba el bon temps, en el podcast d’avui parlarem del sol i dels efectes en la nostra pell i ho farem amb  la Sra. Natàlia Borges, vocal de dermofarmàcia del COFT.  Pèro més enllà de conèixer com cuidar i protegir la nostra pell del sol, també aprofundirem en altres aspectes que poden afectar així com conscienciar la importància de cuidar-nos dia a dia per preservar la nostra salut.  Com sempre, per més informació sobre la tasca i els projectes del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, podeu visitar el seu web.

  • 15 min
  Programa d’Educació Sanitària sobre el Bon Ús dels Medicaments

  Programa d’Educació Sanitària sobre el Bon Ús dels Medicaments

  Benvinguts i benvingudes a #FarmaceuticsTGN, l’espai del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, un espai per conèixer en més detall el motiu ser, la tasca i el dia a dia del sector farmacèutic.  En el podcast d’avui parlarem del Programa d’Educació Sanitària sobre el Bon Ús dels Medicaments. I per conèixer més detalls d’aquest programa comptem amb Dolors Andreu, vocal de docència del COFT.  En què consisteix el programa? Quin és l’objectiu? Com ens afecta a la ciutadania? Quin és el paper de les farmàcies? Andreu ens resoldrà aquestes i moltes altres preguntes.  Com sempre, per més informació sobre la tasca i els projectes del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, podeu visitar el seu web.

  • 10 min
  Què és la cronofarmacologia i com ens afecta?

  Què és la cronofarmacologia i com ens afecta?

  Benvinguts i benvingudes a #FarmaceuticsTGN, l’espai del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, un espai per conèixer en més detall el motiu ser, la tasca i el dia a dia del sector farmacèutic.  Avui parlarem de la cronofarmacologia per conèixer què és, com ens afecta i quin paper juguen les farmàcies. I per fer-ho parlem am la Sra. Èlia Esteve, vocal del COFT i experta en aquesta temàtica.  La cronofarmacologia és una branca de la farmacologia que estudia els efectes dels fàrmacs en l’organisme en funció dels ritmes biològics però quins fàrmacs estan més afectats? Quines persones ho pateixen més?  Esteve ens resoldrà aquests i molts altres dubtes i ens donarà els millors consells per tenir-ho en compte en el nostre dia a dia.  Com sempre, per més informació sobre la tasca i els projectes del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, podeu visitar el seu web.

  • 11 min
  El servei d’ortopèdia a les farmàcies de proximitat

  El servei d’ortopèdia a les farmàcies de proximitat

  Benvinguts i benvingudes a #FarmaceuticsTGN, l’espai del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, un espai per conèixer en més detall el motiu ser, la tasca i el dia a dia del sector farmacèutic.  En el podcast d’avui volem endinsar-nos en una branca de la farmàcia i conèixer els serveis que poden oferir les nostres farmàcies de proximitat. Parlem del servei d’ortopèdia.  Per descobrir tots els detalls i prestacions, així com saber com funciona i quines persones i poden accedir, parlem amb Montserrat Compte, vocal d’ortopèdia del COFT.  Com sempre, per més informació sobre la tasca i els projectes del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, podeu visitar el seu web.

  • 10 min

Top podcasts de Salud y forma física

Ana y Rosa Molina
Podium Podcast
Marcos Vázquez
Cristina Mitre
Ángel Martín
Podcast y Mente Studio | Spotify Studios