41 episodes

En podd med Agnes Wold och Christer Lundberg om hälsomyter, coronavirus och riskerna med att bädda sängen. Ansvarig utgivare: Sabina Schatzl

Fråga Agnes Wold Sveriges Radio

  • Society & Culture
  • 5.0 • 2 Ratings

En podd med Agnes Wold och Christer Lundberg om hälsomyter, coronavirus och riskerna med att bädda sängen. Ansvarig utgivare: Sabina Schatzl

  Agnes Wold: Vi får räkna med att få en släng covid då och då

  Agnes Wold: Vi får räkna med att få en släng covid då och då

  Professor Agnes Wold ser tillbaka på åren med coronapandemin och förklarar hur en pandemi uppstår och varför vi ska vara förberedda på en ny. Professorn pratar också om coronavaccinet och vilka som behöver fler sprutor, och reder ut både missuppfattningar och myter kring pandemier och immunsystemet.

  Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, tar sig an samtidens hälsofrågor tillsammans med programledaren Christer Lundberg.Agnes Wold om covid-19Så effektivt är vaccinet och så går Agnes och Christer igenom vad vi vet om postcovid, hur män och kvinnor drabbas olika.Och så får vi veta vilka som hade det värst: korna under galna kosjukan eller spanjorerna under spanska sjukan. Podden som avlivar hälsomyter och ger svar på dina frågor om coronavirus, tarmflora och riskerna med att bädda sängen.

  • 39 min
  Agnes Wold: Du blir inte friskare för att du har det städat hemma

  Agnes Wold: Du blir inte friskare för att du har det städat hemma

  Professor Agnes Wold avlivar myter om städning och tvätt och reder ut vilket mögel som är helt ofarligt, och farligt. Professorn ger sina bästa tips för att städa hållbart och förklarar varför hon inte tvättar i högre temperaturer än 40 grader.

  Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, tar sig an samtidens hälsofrågor tillsammans med programledaren Christer Lundberg.Agnes Wold den här veckan: Då dör bakterierna i tvätten och därför är solljus effektivt mot både bakterier och virus. Om silverfiskar, mjölbaggar och att delad tvättstuga inte är hälsofarligt. Och så diskuterar Christer och Agnes hur ofta man ska tvätta sina lakan och om det är nödvändigt att byta underkläder varje dag.Podden som avlivar hälsomyter och ger svar på dina frågor om coronavirus, tarmflora och riskerna med att bädda sängen.

  • 37 min
  Agnes Wold om varför så många av oss har ont i magen

  Agnes Wold om varför så många av oss har ont i magen

  Om att ha ont i magen och hur tarmsjukdomar som IBS och ulcerös kolit påverkar ens liv. Professor Agnes Wold förklarar också vad du kan göra när du är förstoppad, hur magsår och magkatarr uppstår och varför många av oss får ont i magen efter att vi ätit mat. Men också om varför vi fiser mer när vi blir äldre.

  Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, tar sig an samtidens hälsofrågor tillsammans med programledaren Christer Lundberg.Agnes Wold om magen och tarmarnaDet kan du göra för att förbättra tarmens funktion och därför är det mindre vanligt med blindtarmsinflammationer. Om tarmfickor, Chrons sjukdom och om det är farligt att svälja ett tuggummi. Och så berättar Agnes att hon själv har haft magkatarr i hela sitt liv.Podden som avlivar hälsomyter och ger svar på dina frågor om coronavirus, tarmflora och riskerna med att bädda sängen.

  • 38 min
  Agnes Wold: Du kommer inte få en hjärtinfarkt bara för att du är tjock

  Agnes Wold: Du kommer inte få en hjärtinfarkt bara för att du är tjock

  Om övervikt, BMI och varför det är så svårt att gå ner i vikt. Professor Agnes Wold förklarar varför hon tycker att det är farligt att prata om fetmarelaterade sjukdomar och att typ 2-diabetes inte ökar. Hon pratar också om tunnhårighet och Christer berättar om chocken när han själv blev tunnhårig och hur han löste en del av problemet.

  Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, tar sig an samtidens hälsofrågor tillsammans med programledaren Christer Lundberg.Agnes Wold den här veckan:Om biologin bakom övervikt och varför Agnes anser att det inte är farligt att väga några kilo för mycket. Men också om plastikoperationer, ölmagar och varför det är bra med gåshud.Podden som avlivar hälsomyter och ger svar på dina frågor om coronavirus, tarmflora och riskerna med att bädda sängen.

  • 47 min
  Agnes Wold: Låt din hud vara ifred

  Agnes Wold: Låt din hud vara ifred

  Det enda som hjälper mot att åldras är att bli yngre och det kan vi ju inte säger professor Agnes Wold och förklarar hur huden, hudvård och kollagen fungerar. Professorn pratar också om kroppshat och om hur biologin spelar in i valet av partner. Och så funderar Agnes och Christer på vad vi kan göra för att sluta bry oss om hur vi ser ut.

  Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, tar sig an samtidens hälsofrågor tillsammans med programledaren Christer Lundberg.Agnes Wold om huden och hudvårdDet kan du göra för att skydda din hud och därför avfärdar professorn begreppet hudvårdsrutin. Agnes går också igenom några av våra skönhetsmyter och förklarar varför man inte får vacker hy av att dricka vatten.Podden som avlivar hälsomyter och ger svar på dina frågor om coronavirus, tarmflora och riskerna med att bädda sängen.

  • 40 min
  Agnes Wold: Det är bra att få i sig förkylningsvirus då och då

  Agnes Wold: Det är bra att få i sig förkylningsvirus då och då

  Om förkylningar, hostmedicin och vad färgen på ditt snor betyder. Professor Agnes Wold går också igenom hur kyla kan påverka virusets väg genom kroppen och förklarar varför det kan vara bra att få influensa då och då.

  Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, tar sig an samtidens hälsofrågor tillsammans med programledaren Christer LundbergAgnes Wold om virus och förkylningarSå undviker du att bli smittad av ett virus och om du lättare blir förkyld när du har mens. Agnes svarar också på frågor om nässpray och feber, reder ut ett familjebråk och konstaterar att alla människor inte har 37 grader som sin kroppstemperatur längre.Podden som avlivar hälsomyter och ger svar på dina frågor om coronavirus, tarmflora och riskerna med att bädda sängen.

  • 35 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
2 Ratings

2 Ratings

carincornelia ,

Tack!

Tack för denna fantastiska podd! ❤️

Top Podcasts In Society & Culture

Antti Holma/ Podme
Isak Rautio & William von der Pahlen
Leevi Leivo & Rami Kurimo
Nata Salmela & Jasmin Hamid
Podplay | Siitä on vaikea puhua
Acast

You Might Also Like

Sveriges Radio
Sveriges Radio
Sveriges Radio
Acast
Perfect Day Media
Sveriges Radio

More by Sveriges Radio

Sveriges Radio
Sveriges Radio
Sveriges Radio
Sveriges Radio
Sveriges Radio
Sveriges Radio