Betacritic

Arkaden
Betacritic

Betacritic er en dansk film- og seriepodcast der genforener Rikke Collin og Jacob Ege Hinchely. Sammen giver de jer en underholdende og informativ podcast hvor de hylder og spidder de største og vigtigste film og serier. Betacritic er en del af Arkaden, og udkommer hver anden fredag. Er det den podcast, vi fortjener? Nej, men det er den podcast, vi får!

  1. FEB 15

    Episode 26 – Lost Highway med Anders Bøtter, Companion, Severance Sæson 2, Episode 4-5

    David Lynch er død – hvordan definerer Lost Highway hans filmsprog?I denne episode diskuterer Jacob Ege Hinchely og Rikke Collin de nyeste afsnit af Severance, gyser-thrilleren Companion og dykker ned i David Lynchs Lost Highway sammen med musikformidler og radiovært Anders Bøtter.Severance Sæson 2, Episode 4-5: Apple TV+’s sci-fi-serie Severance fortsætter med at udfolde sine mystiske lag. Hvad betyder de seneste afsløringer om Lumon Industries, og hvor peger seriens tematiske spor hen? Jacob og Rikke dissekerer de seneste afsnit.Companion: En tilsyneladende romantisk weekend forvandles til et mareridt i Drew Hancocks originale thriller Companion. Sophie Thatcher (Heretic), Jack Quaid (Scream) og Lukas Gage (Smile 2) leverer intense præstationer i en film, der river illusioner fra hinanden og tvinger sin hovedperson til at kæmpe for sit liv. Er Companion en moderne genrefavorit, eller falder den igennem?Lost Highway – en hyldest til David Lynch: Med nyheden om David Lynchs død kaster vi et kærligt, men dybdeborende blik på Lost Highway (1997), en af hans mest foruroligende og gådefulde film. Sammen med gæst Anders Bøtter diskuterer vi Lynchs unikke filmiske greb, surrealistiske fortælleform og hvordan Lost Highway stadig forvirrer, fascinerer og inspirerer.Som altid diskuterer Jacob og Rikke de seneste nyheder fra film- og serieverdenen samt deres anbefalinger.Tusind tak fordi du lytter med.

    3h 14m
  2. JAN 31

    Episode 25 – Pigen med Nålen, A Real Pain, Wolfman, Severance Sæson 2, Episode 1-3

    Er 'Pigen med nålen' Danmarks næste store Oscar-vinder? I denne episode af Betacritic tager Jacob Ege Hinchely og Rikke Collin fat på en spoilertung diskussion af de første tre afsnit af Severance sæson 2, før de dykker ned i tre meget markante film. Severance Sæson 2 – De første tre afsnit Apple TV+’s dystopiske sci-fi-serie Severance er tilbage, og de ser nærmere på de første tre afsnit af sæson 2. Hvordan fortsætter fortællingen om Mark (Adam Scott, Parks and Recreation), Helly (Britt Lower, High Maintenance) og de andre medarbejdere hos Lumon Industries? Jacob og Rikke diskuterer mysterierne, de nye afsløringer og seriens unikke visuelle stil. Wolfman Leigh Whannell (The Invisible Man, Upgrade) er tilbage med en intens og atmosfærisk gyser. Wolfman følger Blake (Christopher Abbott, Catch-22), der arver sin barndomsgård og tager sin familie med dertil, men de bliver snart jaget af en mystisk skabning. Hans kone Charlotte, spillet af Julia Garner (Ozark, The Assistant), må finde ud af, om den største trussel lurer udenfor – eller indenfor. Blumhouse står bag filmen, der balancerer psykologisk horror med klassisk monsterfilmstemning. Pigen med Nålen Det danske Oscar-nominerede drama Pigen med Nålen tager os tilbage til efterkrigstiden i København, hvor Karoline (Victoria Carmen Sonne, Vinterbrødre) kæmper for at overleve. Hun møder Dagmar (Trine Dyrholm, Birthday Girl), der driver et hemmeligt adoptionsbureau, men Karoline opdager hurtigt, at alt ikke er, som det ser ud. Filmen, inspireret af virkelige hændelser, har imponeret internationalt og var en del af hovedkonkurrencen i Cannes. A Real Pain Jesse Eisenberg (The Social Network, Zombieland) både skriver, instruerer og spiller med i A Real Pain, et humoristisk og rørende drama om to fætre, der rejser til Polen for at ære deres afdøde bedstemor. Kieran Culkin (Succession) leverer en Golden Globe-vindende præstation som den uforudsigelige Benji, mens filmen også er blevet Oscar-nomineret for Bedste Originale Manuskript og Bedste Mandlige Birolle. Lyt med, når Jacob og Rikke dykker ned i disse stærke titler og deler deres tanker. Som altid slutter de også af med at dele deres anbefalinger og gennemgår de største nyheder fra film- og serieverdenen. Tusind tak fordi du lytter med.

    2h 55m
  3. JAN 17

    Episode 24 - Nosferatu, Babygirl, Den Vilde Robot og Severance

    Kan Robert Eggers vække vampyren fra 1922 til live i 2025? Jacob Ege Hinchely og Rikke Collin er tilbage med en ny episode af Betacritic, hvor de dykker ned i nogle af de mest omtalte film fra 2024 og ser frem mod en af årets mest ventede serier. Nosferatu Robert Eggers (The Lighthouse, The Northman) genopliver den ikoniske skrækhistorie fra 1922 i sin nyeste film, Nosferatu. Med Bill Skarsgård (It, Barbarian) som den grufulde Count Orlok og Nicholas Hoult (The Menu, Mad Max: Fury Road) og Lily-Rose Depp (The Idol) som Thomas og Ellen Hutter, leverer filmen gotisk uhygge og en visuel stil, der vækker både ærefrygt og rædsel. Jacob og Rikke diskuterer filmens æstetik, dens dybdegående karakterarbejde og hvordan Eggers’ passion for genren skinner igennem. Babygirl Halina Reijn (Bodies Bodies Bodies) tager et dristigt spring ind i det erotiske thrillerunivers med Babygirl, der følger Nicole Kidman (Moulin Rouge, The Hours) som en karrierefokuseret CEO. Hendes affære med en ung praktikant, spillet af Harris Dickinson (Triangle of Sadness), sætter både hendes professionelle og private liv på spil. Antonio Banderas (The Mask of Zorro, Pain and Glory) og Sophie Wilde (Talk to Me) tilføjer intensitet til historien. Rikke og Jacob udforsker filmens stærke præstationer og dens moderne tag på moral og magtdynamikker. Den Vilde Robot DreamWorks Animations Den Vilde Robot er en visuel perle inspireret af Peter Browns populære børnebog. Chris Sanders (Lilo & Stitch, How to Train Your Dragon) instruerer dette hjertevarme eventyr, hvor Lupita Nyong’o (Black Panther, Us) giver stemme til Roz, en robot, der må tilpasse sig livet på en øde ø og blive mor for gåseungen Brightbill, spillet af Kit Connor (Heartstopper). Pedro Pascal (The Mandalorian, The Last of Us), Mark Hamill (Star Wars), og Catherine O’Hara (Schitt’s Creek) bidrager også med deres stemmer. Jacob og Rikke diskuterer filmens tematik om familie og identitet og dens unikke brug af vandfarveæstetik. Severance: Optakt til sæson 2 Som forberedelse til premieren på anden sæson af Severance, den prisbelønnede serie skabt af Dan Erickson og instrueret af Ben Stiller (Zoolander, Tropic Thunder), gennemgår Jacob og Rikke kort første sæsons største øjeblikke. Adam Scott (Parks and Recreation), Patricia Arquette (Boyhood), og John Turturro (The Batman) leverer stærke præstationer i denne dystopiske fortælling om hukommelsesmanipulation og corporate kultur. Til sidst præsenterer Jacob og Rikke som altid de nyeste anbefalinger og ugens vigtigste film- og serienyheder. Tusind tak fordi du lytter med!

    2h 9m
  4. JAN 2

    Episode 23 - Showgirls & Året der Gik: De 5 Bedste Film og Serier fra 2024

    Hvordan gik en film fra skandale til kultklassiker – og hvad fortæller det om os som publikum? Vi sparker 2025 i gang med en episode, der dykker ned i Paul Verhoevens kontroversielle 'Showgirls', en film, der ved sin udgivelse i 1995 blev kaldt en af de værste nogensinde, men som i dag har kultstatus. Filmen følger den ambitiøse unge kvinde Nomi Malone (Elizabeth Berkley), der ankommer til Las Vegas for at forfølge drømmen om at blive showgirl. Med sit fokus på ambitioner, seksualitet og Hollywoods skyggefulde sider blev filmen hurtigt berømt for sin eksplicitte stil, med sin NC-17-rating, der gjorde den nærmest uforgængelig i popkulturens historie. 'Showgirls' blev mødt med hård kritik ved sin premiere og anses stadig for at være en af de mest polariserende film i historien. Trods sin status som en "flop" blev filmen en enorm succes på hjemmevideo-markedet, hvilket gjorde den rentabel og sikrede dens plads som en kultklassiker. I dag har den opnået en kritisk genvurdering, hvor mange ser filmen som en skarp satire over ambitioner og overflod i Hollywood. Hvad betyder det for en film at finde sit publikum årtier senere, og hvordan kan vi forstå dens indflydelse i dag? Herefter skifter vi fokus og kigger tilbage på året, der gik. Vi rangerer de 5 bedste film og serier fra 2024, fra prisvindende mesterværker til de mest binge-værdige serier. Vi afslutter med et væld af honorable mentions, der har gjort året til noget særligt. Start året med os, når vi dykker dybt ned i filmens verden – og tak, tusind tak, fordi I lytter med!

    2 hr
  5. 12/30/2024

    Episode 21 - Heretic, Hjortestien, De Bedste År

    Er dette endelig episoden hvor Jacob og Rikke ser en god dansk produktion? I denne uges episode dykker Jacob Ege Hinchely og Rikke Collin ned i tre værker, der udfordrer og fascinerer med deres tematiske dybde. Heretic (2024) Dette psykologiske horrorværk fra Scott Beck og Bryan Woods (A Quiet Place) sætter tro og kontrol i et nervepirrende spil. Sophie Thatcher (Yellowjackets) og Chloe East (The Fabelmans) spiller to Kristne missionærer, som opsøger en tilbagetrukket mand, spillet af Hugh Grant (Notting Hill, Paddington 2, Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves). Det, der starter som en samtale om religion, udvikler sig til en dødsensfarlig lektion i magt og manipulation, med dystre indsigter i både troens natur og menneskets mørkeste sider. Filmen, der havde premiere på Toronto International Film Festival, er blevet rost for sit skarpe manuskript og tankevækkende temaer, alt imens Hugh Grant briljerer i en rolle, der skubber til hans tidligere filmiske persona. Hvordan formår Heretic at balancere sin religiøse refleksion med ren gyserintensitet? Hjortestien / Evil Does Not Exist / Aku wa Sonzai Shinai (2024) Den japanske instruktør Ryūsuke Hamaguchi, der fik sit store gennembrud med Drive My Car (2021), leverer endnu en poetisk fortælling med Hjortestien. I centrum står landsbyboeren Takumi, der konfronteres med en storbyvirksomheds planer om at anlægge en luksus-campingplads, som truer både naturen og lokalsamfundet. Hvordan behandler Hamaguchi balancen mellem menneske og miljø, og hvilke moralske dilemmaer stilles publikum overfor? De Bedste År (2024) TV 2’s nyeste satsning, De Bedste År, byder på både humor og hjerte. Stephania Potalivo (Sjit Happens, Den som dræber) og Magnus Millang (Klovn Forever, Druk) spiller hovedrollerne i denne fortælling om kærlighed, karriere og komplicerede familierelationer. Serien balancerer skæv komik og rørende øjeblikke. Hvordan formår den at kombinere det absurde med det rørende i en dansk hverdagskontekst? Først tager Jacob og Rikke lytterne med gennem ugens anmeldelser, derefter deler de deres personlige anbefalinger, og til sidst dykker de ned i spændende nyheder fra film- og tv-verdenen. Tusind tak fordi du lytter med!

    1h 52m
  6. 11/21/2024

    Episode 20 - Gladiator 2, The Penguin, Balladen om Carl-Henning

    Fra romerske kejsere til kejserpingviner! I denne uge tager Rikke Collin og Jacob Ege Hinchely fat på tre vidt forskellige værker, der spænder fra storslået episk drama til intime danske skæbnefortællinger. Fra romerske arenaer til Gothams kriminelle gader og videre til Sønderjyllands landsbyliv, kommer de omkring både moderne storfilm og klassiske danske værker. Så i denne uge anmelder Betacritic altså: Gladiator 2 (2024) Ridley Scott vender tilbage til Roms blodige arenaer med Gladiator 2, en fortsættelse til den ikoniske Gladiator (2000), der vandt fem Oscars. Filmen følger Lucius (Paul Mescal, Normal People), søn af Lucilla (spillet af Connie Nielsen i den første film), der som barn overværede Maximus' skæbnesvangre kamp mod Commodus. Nu som voksen må Lucius træde ind i rollen som gladiator for at genvinde Roms ære og konfrontere sin egen fortid. Hvordan viderefører filmen arven fra den oprindelige klassiker, og kan Paul Mescal løfte historien til nye højder? The Penguin (2024) I The Penguin, en spin-off til The Batman (2022), følger vi Oswald "Oz" Cobblepot (Colin Farrell, In Bruges, The Lobster) på hans vej mod toppen af Gothams kriminelle underverden. Serien, skabt af Lauren LeFranc og produceret af Matt Reeves, går i dybden med Cobblepots transformation fra en opportunistisk gangster til en af byens mest frygtede kriminelle. Hvordan skildrer serien magtspillet i Gothams mørke gader, og kan den matche niveauet fra Reeves' The Batman? Balladen om Carl-Henning (1969) Lene og Sven Grønlykke står bag dette danske drama, der følger den naive og godmodige Carl-Henning (Jesper Klein) i et lille sønderjysk landsbysamfund. Hans mangel på situationsfornemmelse og en række uheld fører ham ud i en skæbnesvanger flugt fra sit hjem. Filmen skildrer klasseskel, menneskelig uskyld og de barske realiteter, der møder Carl-Henning undervejs. Hvordan har filmens temaer og portrætter af det danske provinsliv holdt sig gennem årene, og hvad siger det om Grønlykkes blik for det menneskelige? I slutningen af episoden deler Jacob og Rikke som altid deres personlige anbefalinger. Tusind tak fordi du lytter med!

    2h 19m
  7. 11/07/2024

    Episode 19 - The Substance, De Lydløse, I Saw the TV Glow

    Hvad sker der, når Hollywoods glimmer møder horrorens mørke? I denne episode af Betacritic får Rikke Collin og Jacob Ege Hinchely besøg af Camilla Jane Lea, der siden 2002 har været en kendt stemme på DR, bl.a. som musikchef i DR Ung og vært for programmer som Backstage og X-Games. Sammen ser de på, hvordan satirisk kropshorror, dansk actiondrama og psykologisk gys bringer nye dimensioner til både skræk og spænding i biografmørket. Så i denne uge anmelder Betacritic altså: The Substance (2024) I den satiriske kropshorror The Substance præsenterer Coralie Fargeat (Revenge) historien om en falmende kendis (Demi Moore), der i jagten på evig ungdom eksperimenterer med et sortbørspræparat. Det kontroversielle stof gør hende yngre og mere eftertragtet – men til en pris, der hurtigt eskalerer til uventede og grusomme bivirkninger. Kan filmen både skræmme og samtidig levere et samfundssatirisk spark til vores besættelse af udødelig skønhed? De lydløse (2024) Instruktøren Frederik Louis Hviid (Shorta) tager os tilbage til 2008 i det actionfyldte De lydløse, hvor en kompromisløs gruppe røvere beslutter sig for at begå et rekordstort røveri mod Dansk Værdihåndtering. I hovedrollen ses Gustav Dyekjær Giese (Ser du månen, Daniel), mens den franske skuespiller Reda Kateb (Profeten, Zero Dark Thirty) spiller en anden central rolle. Amanda Collin (En frygtelig kvinde) er der også. Hvordan skildrer filmen forholdet mellem lovløshed og moral, og formår den at bringe publikum helt tæt på spændingen og risikoen bag røvernes planer? I Saw the TV Glow (2024) Jane Schoenbrun (We're All Going to the World’s Fair) står bag den psykologiske gyser I Saw the TV Glow, hvor vi følger to high school-elever (Justice Smith og Brigette Lundy-Paine), der knytter sig intenst til deres yndlings-tv-show. Efterhånden som virkeligheden og fiktionen smelter sammen, bliver spørgsmålet: hvor meget af deres verden er egentlig ægte? Med produktion af Emma Stone og Dave McCary under deres Fruit Tree-selskab, tager filmen fat i spørgsmål om identitet og virkelighedsforståelse. Men hvor langt går filmen for at udfordre publikums opfattelse af virkeligheden? I slutningen af episoden diskuterer Jacob og Rikke de seneste filmnyheder og giver som altid vores bedste anbefalinger. Tusind tak fordi du lytter med!

    2h 3m

Ratings & Reviews

About

Betacritic er en dansk film- og seriepodcast der genforener Rikke Collin og Jacob Ege Hinchely. Sammen giver de jer en underholdende og informativ podcast hvor de hylder og spidder de største og vigtigste film og serier. Betacritic er en del af Arkaden, og udkommer hver anden fredag. Er det den podcast, vi fortjener? Nej, men det er den podcast, vi får!

You Might Also Like

To listen to explicit episodes, sign in.

Stay up to date with this show

Sign in or sign up to follow shows, save episodes, and get the latest updates.

Select a country or region

Africa, Middle East, and India

Asia Pacific

Europe

Latin America and the Caribbean

The United States and Canada