377 episodes

Arkaden er en spændende podcast, der dykker ned i gaming og spilnyheder. Værterne, Morten Urup og Nicolaj Jyde, tager lytterne med på en underholdende rejse gennem spilverdenen. De anmelder spil, deler personlige anekdoter og diskuterer de seneste nyheder inden for gaming og spilindustrien. Morten og Nicolaj inviterer ofte nøglepersoner fra det danske gaming-miljø, som deler deres egne historier og meninger.

Arkaden Arkaden

  • Leisure

Arkaden er en spændende podcast, der dykker ned i gaming og spilnyheder. Værterne, Morten Urup og Nicolaj Jyde, tager lytterne med på en underholdende rejse gennem spilverdenen. De anmelder spil, deler personlige anekdoter og diskuterer de seneste nyheder inden for gaming og spilindustrien. Morten og Nicolaj inviterer ofte nøglepersoner fra det danske gaming-miljø, som deler deres egne historier og meninger.

  Episode 151 - Massefyringer hos PlayStation!

  Episode 151 - Massefyringer hos PlayStation!

  Er Sony i problemer?

  PlayStation fyrer over 900 medarbejdere. Det berører både Insomniac Games og Naughty Dog. Derudover står studiet PlayStation London Studios overfor at blive decideret lukket. Sony varsler helt nye strategier, og en reevaluering af PlayStations forretningsmodel.

  Vi fortæller også hvad vi synes om Nintendos seneste Nintendo Direct, om Pokémons seneste Pokémon Direct, og så taler vi om at der angiveligt er en helt ny Xbox på trapperne, og Phil Spencer, der antyder at det næste Call of Duty er Day One på Game Pass.

  Derudover har Arkaden hele 4 meget spændende og store annonceringer, som vi glæder os til at dele med jer.

  I denne diskuterer vi blandt andet:

  - PlayStation fyrer over 900 medarbejdere!
  - Sony dropper nyt Twisted Metal-spil
  - Sony reevaluerer PlayStations forretningsmodel
  - Nintendo Direct reaktion
  - Xboxs multi platform spil har fået datoer
  - Ny Xbox er angiveligt på trapperne
  - Phil Spencer hinter til at Call of Duty er Day One på Game Pass
  - Helldivers 2 er størst på PC
  - Trailer til Elden Ring: Shadow of the Erdtree
  - FromSoftware udelukker ikke Elden Ring 2
  - Palworld har solgt over 15 mio. eksemplarer på Steam
  - Pokémon Legends A-Z annonceret
  - Skull and Bones er en synkende skude
  - Suicide Squad Kill The Justice League er en fiasko
  - FIFA og 2K laver nyt fodboldspil

  Alt det, og meget, meget mere.

  Tusind tak fordi du lytter med.

  • 3 hr 28 min
  Anmeldelse - Helldivers 2

  Anmeldelse - Helldivers 2

  Kan Helldivers 2 leve op til hypen? Få svaret her!

  Helldivers 2 er udviklet af svenske Arrowhead Game Studios og udgivet af Sony Interactive Entertainment. Arrowhead var et mindre studie, der kom på landkortet med spillet Magicka fra 2011. Men det var i 2015 at de igen blev relevante, da de slog sig sammen med Sony for at lave den mindre titel Helldivers. Spillet udkom på PlayStation 3 og PlayStation 4, men det var på den håndholdte PlayStation Vita, at det særligt fik hæder, og det vandt faktisk en pris til DICE Awards for bedste håndholdte spil. Nu, næsten 9 år senere, er de ude med efterfølgeren Helldivers 2, men hvor det første spil var en mindre titel lavet af kun 15 mennesker, så har efterfølgeren taget det til et helt nyt niveau, som alle gode efterfølgere gør: Bigger and better.

  Arrowhead består nu af 110 personer, og sammenlignet med 15, så lyder det måske som meget, men ikke hvis man kigger på andre store studier der laver Games-as-a-Service-spil. Bungie, der udvikler Destiny 2, har til sammenligning over 1000 personer ansat. Helldivers 2 er spændende af flere årsager. Først og fremmest er det en del af en stor ny Games-as-a-Service spilstrategi for PlayStation, og det første af 12 spil, som skal tage kampen op mod blandt andet Fortnite. Derudover er det det første PlayStation-spil nogensinde, der udkommer på PC og konsol samme dag.

  Meget få havde tiltro til Helldivers 2 inden udgivelsen - måske ikke engang PlayStation selv - men nu er spillet ude, og det har lagt verden ned. Det har slået alle rekorder på Steam, og har haft så mange mennesker som ville spille spillet, at serverne ikke kunne følge med.

  Men er spillet godt? Fortjener det al hypen, eller er det bare en overvurderet prut under vandet?

  Alt det, og meget mere, skal vi finde ud af nu.

  Tusind tak fordi du lytter med.

  • 1 hr 40 min
  Episode 150 - Spilverdenen vil ændre sig for altid!

  Episode 150 - Spilverdenen vil ændre sig for altid!

  PlayStation går (også) multiplatform: teaser PlayStation-spil på Xbox og Nintendo!

  PlayStation går multiplatform, og vil ikke bare aggressivt jagte PC-markedet, men også andre platforme, og det er altså i flertal. Så noget tyder på, at PlayStation-spil snart udkommer på Xbox og Nintendo. Selvom det lyder sindssygt, så er det enormt tillokkende at tro, for det er præcis dén formulering Xbox' ledelse har haft de sidste par måneder, og de udgiver nu en håndfuld af deres titler på netop PlayStation og Nintendo.

  Så ja, spilverdenen vil ændre sig. Hvad synes du om det?

  Den nye strategi fra PlayStation kommer efter et rekord dårligt kvartal. De har ikke nået deres målsætning for antal solgte PS5-konsoller, og på trods af en høj omsætning, så er deres indtjening meget, meget lav. Vi taler om det hele i denne episode, hvor vi også følger op på den seneste Xbox Business Update. Nu har vi sovet på det, og vi deler derfor vores tanker om Microsofts nye strategi, også set i lyset af Sonys nye udtalelser.

  I denne uge diskuterer vi blandt andet:

  - Rekord dårligt regnskab for Sony
  - Sony taber 10 milliarder dollars grundet PlayStation
  - Ingen first party PlayStation-titler før april 2025
  - Sony vil have flere spil på PC
  - Sonys CEO hinter til PS-spil på Xbox og Nintendo
  - Helldivers 2 slår alle rekorder
  - Arrowhead øger mandskabet til Helldivers 2
  - Stellar Blade får 18+ rating
  - Rise of the Ronin droppet i Korea
  - Xbox forsøger at forsikre fans om fremtiden
  - 4 Xbox-spil bekræftet til PlayStation og Nintendo
  - Phil Spencer afviser ikke at Indiana Jones og Starfield på PlayStation
  - Næste Xbox bliver "vildeste konsol nogensinde"
  - Alan Wake 2 trodser salgskrisen
  - Hasbro tjente 90 millioner dollars på Baldur's Gate 3
  - Pokemon Direct annonceret til 27. februar
  - Nintendo Switch 2 udskudt til 2025

  Alt det, og meget, meget mere.

  Tusind tak fordi du lytter med.

  • 3 hr 11 min
  Anmeldelse - Suicide Squad: Kill the Justice League

  Anmeldelse - Suicide Squad: Kill the Justice League

  Er Suicide Squad så dårligt som rygtet siger? Eller er det langt bedre, end det har ret til?

  Rocksteady Studios kom for alvor på landkortet med Batman-spillet Arkham Asylum fra 2009. Her gjorde de nemlig det umulige: De lavede et godt spil ud af en licenseret IP. Det lyder måske ikke imponerende, men tilbage i 2009 var næsten alle spil baseret på en kendt IP bare et money grab, og en oplevelse der i bedste fald var middelmådig.

  Men det ændrede Rocksteady på. De satte en helt ny standard, og inspirerede tilmed mange andre action-spil med deres fantastiske kampsystem. Insomniacs populære Spider-Man spilserie var ikke sket uden Rocksteady. Det blev til i alt tre Arkham-spil fra Rocksteady. Arkham Asylum fra 2009, Arkham City fra 2011 og Arkham Knight fra 2015.

  Nu er der gået næsten 9 år, og endelig er et nyt spil fra Rocksteady ude. Suicide Squad: Kill the Justice League, udviklet af Rocksteady Studios og udgivet af Warner Bros. Games. Spillet foregår i selvsamme Arkham-univers, som Rocksteady skabte tilbage i 2009, men hvor den originale Arkham-trilogi var en singleplayer-fokuseret oplevelse, så er Suicide Squad et moderne games-as-a-service spil, som kan spilles co-op med venner, og som har indhold planlagt til efter udgivelsen - så der er større incitament for at købe et battle pass. Spillet er blevet udskudt et par gange, og d. 26. oktober 2022 annoncerede de to grundlæggerne af Rocksteady, at de forlod deres eget firma, hvilket gjorde fans nervøse for titlen.

  Spillet mødte en del kritik af både fans og spiljournalister allerede inden det udkom, og faktisk blev spillet udskudt fra maj måned sidste år og til nu grundet netop backlash fra fans. Men er kritikken overhovedet berettiget, eller havde anmeldere og kritikere allerede besluttet på forhånd, at de ikke kunne lide spillet?

  Alt det, og meget mere, skal vi finde ud af nu.

  Tusind tak fordi du lytter med.

  • 1 hr 22 min
  Special - Xbox' fremtidsplaner afsløret!

  Special - Xbox' fremtidsplaner afsløret!

  Kan Xbox-fans ånde lettet op? Ikke helt desværre.

  Lyt med når vi reagerer på Xbox-ledelsens præsentation og vision for Xbox’ fremtid. Præsentationen var positiv, men bestemt ikke et "slam dunk". Phil Spencer, Sarah Bond og Matt Booty medvirkede i The Official Xbox Podcast, hvor de blandt andet adresserede nogle af de mange og alvorlige rygter om Xbox, der har været de sidste par uger - men langt fra alle blev afkræftede, og værst af alt, efterlod det mulighed for at nye kan opstå.

  Det blev dog bekræftet, at Starfield og Indiana Jones IKKE udkommer på konkurrerende platforme, men hele 4 (uannoncerede) Xbox-titler kommer dog på PlayStation og Nintendo. Vi fortæller, hvilke vi tror det er. Det blev også afkræftet at Xbox stopper med at producere hardware, og ledelsen gik i dybden for deres vision for hardware, Xbox som platform og ikke mindst Activision Blizzard.

  Alt sammen enormt spændende!

  Vi diskuterer og reagerer blandt andet på:

  - Overordnet indtryk
  - Starfield og Indiana Jones kommer IKKE på PlayStation
  - Bekræftet: 4 Xbox-spil kommer på PlayStation og Nintendo
  - Alle Xbox-spil kommer på Game Pass Day One
  - Diablo 4 kommer på Game Pass d. 28 marts
  - Ny Xbox Showcase kommer til juni
  - Ny Xbox hardware kommer til jul
  - Phil Spencer: Industrien må og skal vokse
  - Xbox går "all in" på Play Anywhere
  - Sarah Bond: Xbox skal være det bedste sted at udkomme
  - Kan fans være rolige nu?

  Og meget, meget mere.

  Tusind tak fordi du lytter med.

  • 1 hr 9 min
  Episode 149 - Er der håb for Xbox?

  Episode 149 - Er der håb for Xbox?

  Dramaet omkring Xbox fortsætter, men kan Xbox slukke den brand, der har spredt sig overalt i gaming miljøet?

  Xbox fans har mange spørgsmål lige nu. Kommer eksklusive Xbox titler på Nintendo og PlayStation? Og i så fald hvorfor købe en Xbox? Stopper Xbox med at producere konsoller? Ophører Xbox som platform? Spørgsmålene er mange og alvorlige, men nu taler Xbox ledelsen endelig!

  Torsdag d. 15 februar klokken 21 dansk tid medvirker Phil Spencer, Sarah Bond og Matt Booty nemlig i The Official Xbox Podcast, og forhåbentlig kan de skabe ro og give tiltro tilbage til deres mange fans.
  Der er mange spørgsmål og alvorlige rygter, og derfor har det aldrig været vigtigere, at kommunikationen er skarp og helt klar.

  Men måske er det ikke så slemt, som vi tror. Tom Warren fra The Verge påstår at vide, at de tre Xbox titler, der kommer til PlayStation og Nintendo "bare" er Hi-Fi Rush, Pentiment og Sea of Theives. Derudover har leakeren Nate the Hate trukket postulatet om, at Starfield kommer på PlayStation. Så måske er det ikke så slemt, som det ser ud. Men hvor der er røg, er der brand, og noget sker helt sikkert inde hos Microsoft. Vi diskuterer, hvad der er sket og ikke mindst hvorfor i denne episode.

  Derudover diskuterer vi også Helldivers 2, som allerede har været en stor succes for PlayStation. Spillet er en del af Sony's store game as a service strategi, og vi stiller derfor spørgsmålet. Havde Jim Ryan ret, og er dette den rigtige retning for PlayStation?
  Vi diskuterer også nye spændende rygter omkring Nintendo Switch 2, samt taler om Nintendos vilde rekord regnskab.

  I denne uge diskuterer vi:

  - Xbox ledelsen bryder (endelig) tavsheden
  - Store Xbox influencere trækker sig
  - Xbox logo forsvinder fra hjemmeside
  - Xbox kan ikke følge med PlayStation
  - Microsoft vil fortsat udvikle konsoller
  - Rygte: Både Xbox og PlayStation arbejder på håndholdt konsol
  - Store fyringer hos Crash Bandicoot og Spyro udvikler
  - Helldivers 2 er et kæmpe hit!
  - Havde Jim Ryan ret i sin game as a service strategi
  - Silent Hill: The Short Message er et kæmpe hit på PlayStation
  - 5 nye Resident Evil spil under udvikling
  - Ubisoft stopper med VR
  - Disney og Fortnite i stort samarbejde
  - Nintendo Swtich 2 rygter
  - Rekord regnskab for Nintendo

  Alt det og meget, meget mere.

  Tusind tak fordi du lytter med.

  • 3 hr 10 min

Top Podcasts In Leisure

The Car Mom LLC / tentwentytwo Projects
Critical Role
Si Robertson & Justin Martin
Lisa Bass
Rooster Teeth
Clutterbug

You Might Also Like

DR
Dårligdommerne
Dommerne
24syv
N-club Danmark
DR