Vorbitorincii

Catalin Striblea&Radu Paraschivescu
Vorbitorincii Podcast

Un podcast despre lume și societate.

  1. 1 DAY AGO

    Daniel Gross. Românește nu înseamnă rău

    Prieteni, invitatul acestei ediții de Leaders este Daniel Gross, CEO-ul rețelei de magazine Penny România, o companie cu peste 7.000 de angajați.  A preluat conducerea companiei într-o perioadă în care retailul alimentar se confrunta cu provocări semnificative, inclusiv concurența crescută și schimbările în comportamentul consumatorilor. Sub conducerea sa, Penny a continuat să se extindă pe piața românească, concentrându-se pe oferirea de produse accesibile și pe dezvoltarea unor strategii de sustenabilitate. A fost angajatul cu nr.19 în companie, a lucrat în foarte multe compartimente... știe cum funcționează tot, am putea spune. Se zbate să aducă pe rafturi cât mai multe produse românești, 100%, și aflăm că nu este ușor deloc să facă asta, și spune convingător că noi, românii, suntem și exigenți, și muncitori.  Vizionare plăcută!    02:28 Penny, sponsor principal al Naționalei de fotbal 10:43 Zidul galben 13:22 În inima Naționalei 20:00 Noi, ca români, suntem foarte exigenți și muncitori 28:43 Angajatul nr. 19 35:16 Măsurători pentru vizibilitatea produselor 40:00 Colaborări cu Banca pentru Alimente și Bonapp (aplicație) 42:00 Carnea proaspătă este 100% românească 47:50 Produsele TripluRO 1:00:18 Sortiment românesc - obiectiv strategic 1:01:20 De ce merele poloneze sunt mai ieftine ca cele românești 1:04:00 Prețul contează mai mult decât proveniența produsului 1:14:04 Impactul unui TVA mai mare din 2025 1:24:00 Sunt mai sănătos și mai vesel de când alerg  1:37:07 În România se trăiește (mai) bine 1:49:23 Administrația din România e…. înceată 1:57:43 Cum funcționează un magazin autonom 2:05:57 Concurență

    2h 17m
  2. 20 SEPT

    Irina-Margareta Nistor. La naiba, ce de filme!

    La naiba, cea mai cunoscută voce din România, Irina-Margareta Nistor este invitata noastră în acest episod. Vom depăna multe amintiri de prin televiziune și din vremurile când începusem să prindem gustul casetelor video cu filme de tot felul. Prilej de a afla și că Radu ”s-a plimbat” printr-un film. Altfel, avem rubricile noastre obișnuite, povestim cum a fost la Craiova, cărțile au locul lor binemeritat, la fel și fotbalul, dar o avem în studio și pe Diana și ale ei recomandări culturale. Vă mulțumim pentru fiecare comentariu, ne ajută să ajungem la cât mai multă lume. Deh, algoritmii ăștia! 00:00 Ne facem încălzirea cu două bancuri, explicăm și unul spus într-o ediție trecută, și avem o vorbă despre ”răutăcismele” lui Jimmy Carr, un comediant britanic, și despre cum ”calcă în străchini” candidații noștri la președenție. 17:30 Episodul acesta l-am filmat în ziua în care la București a fost cutremur. Noi nu l-am simțit, mai bine. Povestim despre prima ediție a unui festival de film pentru copii și adolescenți, despre concertul extraordinar susținut de Alexandru Tomescu și întâlnirea cu scriitorul israelian Yaniv Iczkovits (găsiți un fragment din interviul cu domnia sa în Baricade, episodul ”Poate fi oprită Apocalipsa din Gaza?„). Desființăm mitul care spune că Radu a scris cartea lui Nicolae Ciucă și stăm de vorbă despre întâlnirea cu publicul din Craiova. Pe 19 octombrie vom fi la Pitești, revenim cu detalii.  47:41 La naiba, ce de filme! Cu inegalabila Irina-Margareta Nistor 2:11:54 Spuma Filelor aduce cărți minunate: Guillermo Arriaga- Salvarea focului, Ian McEwan-Copilul furat, Tim Blanning- Biografia lui Frederick cel Mare 02:32:35 Fotbal și fotbalamuc despre noul format UEFA Champions League, unul cu mai mulți bani și mai multă uzură pentru fotbaliști. Cum vedeți acest program al echipelor? Vă așteptăm părerile în comentarii. La final, avem un gând pentru Gigi Mulțescu. 02:44:44 Diana Popescu ne aduce recomandări culturale pentru următoarea perioadă 03:00:32 Oale Ulcele și Tigăi cu mâncare ardelenească. Sau nu. Dar acțiune a avut loc la Craiova.

    3h 12m
  3. 22 AUG

    Alexandra și infernul

    ”Mă scaldă în dezinfectant și aproape că-mi mușc limba din cauza usturimii. Îmi străpunge ființa și o simt atât de profund în mine, încât mi-e teamă că va deveni o parte din ceea ce sunt. Mă întorc în salon tot singură, cu un cearceaf înfășurat în jurul trupului. Îl țin anevoie cu palma stângă. Sângerez pe el din rănile deschise. Arsura de la încheietura dreaptă, acolo unde s-a rupt grefa când m-au scăpat, șiroiește pe sub pelicula de Atrauman, un pansament subțire pe bază de argint. Las în urma mea picuri mari”. Este un fragment din cartea Alexandrei Furnea - Jurnalul lui 66. Noaptea în care am ars. Dacă nu ați citit-o, vă recomandăm s-o faceți cât mai curând. Să nu uităm ce s-a întâmplat acum aproape 9 ani. Alexandra Furnea este invitata Vorbitorincilor, ediția cu numărul 90.   00:00 Ne ia câteva minute să ne salutăm după vacanță și să povestim pe scurt ce-am mai făcut. Inclusiv câteva bancuri noi. 00:18:10 Începem episodul 90 cu tolba plină de povești din călătoriile lui Radu, Cătălin a fost la Untold, a ajuns și la Vulcanii noroioși și la Muntele de sare din județul Buzău.  01:10:07 Alexandra și infernul 02:36:57 Cărțile noastre sunt admirabile. Vă propunem Bret Easton Ellis - Cioburile, Fernando Aramburu - Păsări migratoare, Franzobel - Pluta Meduzei, Radu Umbreș - Neîncredere. 03:03:12 Rubrica de fotbal o dedicăm lui Mircea Lucescu. Și lui Marius Șumudică. 03:19:39 Recomandări culturale cu Diana Popescu - ce concerte mai sunt, spectacole și expoziții 03:33:33 Oalele și ulcelele se umplu cu mâncare din vacanță. Minunată.

    3h 50m

About

Un podcast despre lume și societate.

To listen to explicit episodes, sign in.

Stay up to date with this show

Sign in or sign up to follow shows, save episodes and get the latest updates.

Select a country or region

Africa, Middle East, and India

Asia Pacific

Europe

Latin America and the Caribbean

The United States and Canada