81 episodes

Mads Viktor og Morten Saxnæs er stemmerne bag 56k, og de giver dig Internettet på 30 minutter.

56K finder de bedste, sjoveste og mest saftige historier på Internettet og serverer dem til dig, så du kan virke klog og en smule spændende på din næste Tinderdate, eller når du skal til kaffe hos mormor.

Hvis du falder over et fedt nyt meme, en vanvittig cringe video, eller en potentiel shitstorm, så send os et tip på 56kpodcast@gmail.com eller tag #56kpodcast

56k 56k

  • Technology
  • 4.3 • 3 Ratings

Mads Viktor og Morten Saxnæs er stemmerne bag 56k, og de giver dig Internettet på 30 minutter.

56K finder de bedste, sjoveste og mest saftige historier på Internettet og serverer dem til dig, så du kan virke klog og en smule spændende på din næste Tinderdate, eller når du skal til kaffe hos mormor.

Hvis du falder over et fedt nyt meme, en vanvittig cringe video, eller en potentiel shitstorm, så send os et tip på 56kpodcast@gmail.com eller tag #56kpodcast

  VesterbroSyd

  VesterbroSyd

  TikTok er under beskydning fra mange kanter. Mange danske offentlige institutioner har forbudt brugen af TikTok på arbejdstelefoner, og i USA overvejer man helt at lukke ned for TikTok. Hvorfor sket alt det her nu, og hvad betyder det for TikToks fremtid?
  Så har Elon Musks givet en undskyldning til en tidligere medarbejder, Halli Thorleifsson, efter at have offentligt kritiseret ham for uduelighed på Twitter. Og som det ikke var nok om Elon, så vil han starte sit eget AI-lab for at konkurrere med OpenAI's chatbot.
  Ford har taget patent på teknologien, der blandt andet kan få bilen til at køre fra ejeren, hvis de ikke betaler deres månedlige afdrag. 56k vurderer, om det nu også er en super innovativ idé.
  Så er tusindvis af mennesker blevet snydt af AI-stemmer, der imiterer familiemedlemmer i nødsituationer, hvilket tegner til at blive et massivt sikkerhedsproblem i fremtiden.

  • 35 min
  Skræmmende kunstig intelligens 👻

  Skræmmende kunstig intelligens 👻

  I denne episode går vi endnu engang dybt i kunstig intelligens. Vi taler om en hypet ny Instagram-fotograf, der indrømmer at bruge AI til at generere fantastiske portrætter.
  Apples nye patent på en smart Apple Watch strap, der kan ændre farve efter dit humør.  NY Times artiklen, som alle har talt om den sidste uge, hvor Kevin Roose har en skræmmende samtale med en AI-chatbot på Microsofts søgemaskine, Bing.
  Vi diskuterer også Spotifys nye AI-DJ, som skaber personlige musikmix, og OpusAIs tekst-til-video-spil-teknologi.

  • 41 min
  Bard’a’Bing 🥁

  Bard’a’Bing 🥁

  I denne uges episode af 56k taler Mads Viktor og Morten Saxnæs om kampen mellem Google og Microsoft inden for AI-teknologi. Google har lanceret deres egen teknologi, Bard, der vil konkurrere direkte med OpenAIs ChatGPT. Microsoft lancerer nu deres egen version af ChatGPT i Bing med en næste generations LLM og en ny måde at arbejde med OpenAI. I takt med dette har Buzzfeed annonceret, at de vil bruge OpenAI til at skabe individuelle quizzes og muligvis andre indhold i fremtiden.
  Følg med i udviklingen inden for AI-teknologi, når Mads og Morten tager dig igennem de seneste nyheder. Plus, få et skønhedstip fra 56k og hold dig opdateret om aktuelle begivenheder inden for internettet. Lad 56k tage dig med på en rejse igennem den digitale verden uden reklamer og med et twist af humor.

  • 37 min
  Robotadvokaterne kommer

  Robotadvokaterne kommer

  Kunstig intelligens fylder meget i tech-verdenen de her dage, og 56k er også gået totalt i selvsving. Så hvis det ikke er noget for dig, så bør du finde noget andet at lytte til, indtil næste afsnit er ude.Rygtet siger, at microsoft vil investere 10 milliarder dollar i OpenAI, som bla. er motoren bag ChatGPT. Hvad skal Microsoft med OpenAI, og hvordan kan OpenAI være så mange penge værd?
  Hvis du står overfor en kommende retssag, skal du måske lytte med. For DoNotPay er en ny service, der bruger AI til tage i ørerne, hvis du vil føre din egen sag. Folkenen bag robotadvokaten siger, at deres service vil komme lavindkomstgrupper til gode, men hvad kommer det ellers til at betyde for fremtidens retslokale?
  Udviklingen inden for stemmegenerering med kunstig intelligens, har været en hurtigt voksende branche i de seneste år. Fra at være en proces der krævede store tekniske egenskaber, kan alle nu lege med teknologien. Microsoft er ude med en ny teknologi, der kun skal bruge 3 sek af en stemme, for at kunne lave en tro kopi, og Apple bruger digitale stemmer, til at indtale lydbøger.
  Det og meget mere Ai i dette afsnit af 56k

  • 37 min
  Musk ♥️ Apple

  Musk ♥️ Apple

  Elon Musk har ude med heftig kriti af Apple den sidste måned. Nu har han inviteret sig selv forbi Apples hovedkaverter, til en snak med Tim Cook. Hør hvordan det gik, og om hvorfor Elo nu pludselig er bedste venner med Apple.
  Og selvom amoriner blomstrer mellem Elon og Apple, så kan det samme ikke siges om stemningen på Twitters hovedkvarter. Retssager, ubetalte regninger og andre saftiger sager. Sæbeoperaen Twitter fortsætter…
  Så er flere US influencers blevet anklaget for, at have promoveret div. Cryptovaluter uden at sige, at de var sponsorerede. Er det her kun toppen af isbjerget, og kommer vi til at se en lavine rulle
  Politiet i San Francisco, er begyndt at bruge robotter til at bekæmpe kriminalitet. Vi er i et tidlig stadie, men er vi egentlig vidne til starten af Robocop?
  Vi slutter af med en Tinder historie, til alle jer ensomme mennesker derude.

  • 42 min
  Hipster sandaler 🩴

  Hipster sandaler 🩴

  Elon Musk og Twitter, er en konstant strøm af vanvittige historier. Vi kigger på nogle af ugens største. Bla. hvordan det blå checkmark, der viser at en konto er verificeret, er blevet misbrugt, hvilket har fået store konsekvenser for medicinalindustrien.
  Vi har tidligere talt meget om den kunstige intelligens GPT-3, der har taget tech-verden med storm. Sam Altman, der er CEO i OpenAI, virksomheden bag GPT-3, siger at GPT-4 er på vej, og at det kommer til at revolutionere måden vi ser på AI. Det er sparsomt med konkrete udmeldinger, men 56k kigger på de potentielle funktionaliteter i GPT-4.
  Hvis du gerne ville eje et par at Steve Jobs Birkenstock sandaler, som han personligt gik med i 70’erne, så er du desværre for sent ude. De er nemlig lige blevet solgt på en auktion, til over 1.000.000 danske kroner. 56k ville gerne have købt dem, men misse desværre deadline. 

  • 34 min

Customer Reviews

4.3 out of 5
3 Ratings

3 Ratings

Sorenrt ,

Favorit podcast

Jeg lytter til nye episoder indenfor 24 timer efter de er lagt op.. konsekvent. Det er inspirerende, sjovt og spændende at følge med i dialogerne på 56k!

Top Podcasts In Technology

Lex Fridman
Jason Calacanis
NPR
The New York Times
Boston Consulting Group BCG
Jack Rhysider

You Might Also Like

Oliver Enné & Tobias Enné
Euroman
DR
Ingeniørforeningen, IDA
Børsen
Breinholt Studios