303 episodes

Egy műsor azoknak, akik cégvezetőként nem akarnak eltévedni a magyar adórendszerben - minden, amit a kis- és középvállalkozások adózásáról tudni kell.

Adóinfó - InfoRádió - Infostart.hu Inforádió

  • News

Egy műsor azoknak, akik cégvezetőként nem akarnak eltévedni a magyar adórendszerben - minden, amit a kis- és középvállalkozások adózásáról tudni kell.

  Az Adóinfó magazin 2024. június 10-i adása

  Az Adóinfó magazin 2024. június 10-i adása

  Témánk a külföldi áfa-visszatérítés és az, hogy ezen a területen született egy döntés az Európai Unió Bírósága részéről, amely segíti a magyar adózókat. A műsor szakértője Édes-Palicz Petra, az RSM adóüzletágának menedzsere.

  Az Adóinfó magazin 2024. június 3-i adása

  Az Adóinfó magazin 2024. június 3-i adása

  A ViDA, röviden ez a neven annak a jogalkotási csomagnak, amelyet az Európai Bizottság eredetileg 2022. december 8-án terjesztett elő, de várhatóan csak idén, a tervek szerint a következő hónapokban fog elfogadni. A csomag célja, hogy alapjaiban modernizálja a közös hozzáadottérték-adó rendszert, továbbá hatékonyan csökkentse az áfacsalások mértékét az Unióban. Ez a kezdeményezés nemcsak a nagyvállalatok, hanem a kis- és középvállalkozások (KKV-k) számára is jelentős változásokat hozhat. A szakértő Budai Mátyás, az RSM junior adómenedzsere.

  Az Adóinfó magazin 2024. május 27-i adása

  Az Adóinfó magazin 2024. május 27-i adása

  Egy korábbi adásunkban áttekintettük azt, hogy mi pontosan a gyermektartás fogalma, illetve arra fókuszáltunk, hogy milyen indokolt szükségleti lehetnek egy gyermeknek. Ebben a műsorban az előző adás folytatásaként arról lesz szó, hogy miként számolják ki a gyermektartásdíjat? Ennek a megálllapítása mindig kizárólag a jövedelemhez igazodik? Megváltoztatható-e a gyermektartásdíj összege? A kérdésekre Bagi Éva, az RSM családjogi ügyvédje válaszol.

  Az Adóinfó magazin 2024. május 20-i adása

  Az Adóinfó magazin 2024. május 20-i adása

  Válás esetén, vagy ha a házastársak, illetve élettársak kapcsolata megromlik, a közös gyermek neveléséről, gondozásáról és nem utolsó sorban a gyerektartás összegéről is dönteni kell. Szerencsés esetben, a szülők együttműködve, közösen állapítják meg a gyerektartás mértékét és megfizetésének módját. Megegyezés hiányában azonban - akár egy válóperen akár szülői felügyeletijog rendezése iránt indított perben - a bíróság dönt a gyerektartás díjáról. Arról, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni a gyermektartásdíj összegének meghatározásakor Bagi Évát, az RSM családjogi ügyvédjét kérdezzük.

  Az Adóinfó magazin 2024. május 13-i adása

  Az Adóinfó magazin 2024. május 13-i adása

  A NAV online számla rendszerrel kapcsolatban számos vállalkozás kapott váratlan értesítést a cégkapun az adóhatóságtól, amelyben a NAV arra hívja fel az érintett társaságok figyelmet, hogy az elmúlt negyedévben hibás adatszolgáltatásuk volt az Online Számla rendszerben. Ellenőrizze cégkapus tárhelyét! A szakértő Budai Mátyás, az RSM adómenedzsere.

  Az Adóinfó magazin 2024. május 6-i adása

  Az Adóinfó magazin 2024. május 6-i adása

  Külföldi konferenciát, rendezvényt, kiállítást szervező cégeknek - legyen az akár saját rendezvény, akár rendezvényszervező cég által szervezett külföldi rendezvény tisztában kell lenni azzal, hogy milyen esetekben kell külföldi adószámot igényelni, vagy külföldön áfát fizetni. Hiszen ha a rendezvényszervező nem tesz eleget az áfa kötelezettségeinek, az súlyos mulasztási bírságot, valamint adóbírságot vonhat maga után. A részletekről Sztankó Dánielt, az RSM áfaigazgatóját kérdezzük. Külföldi konferenciát, rendezvényt, kiállítást szervező cégeknek - legyen az akár saját rendezvény, akár rendezvényszervező cég által szervezett külföldi rendezvény tisztában kell lenni azzal, hogy milyen esetekben kell külföldi adószámot igényelni, vagy külföldön áfát fizetni. Hiszen ha a rendezvényszervező nem tesz eleget az áfa kötelezettségeinek, az súlyos mulasztási bírságot, valamint adóbírságot vonhat maga után. A részletekről Sztankó Dánielt, az RSM áfaigazgatóját kérdezzük.

Top Podcasts In News

The Daily
The New York Times
Candace
Candace Owens
Up First
NPR
The Tucker Carlson Show
Tucker Carlson Network
Pod Save America
Crooked Media
The Ben Shapiro Show
The Daily Wire