4 episodes

Det här är en podd om barnen och framtiden. Den görs i Lomma kommuns regi - av rektorerna Eva Böttern och Johanna Hallberg.

Barnen och framtiden Eva Böttern och Johanna Hallberg

  • Education

Det här är en podd om barnen och framtiden. Den görs i Lomma kommuns regi - av rektorerna Eva Böttern och Johanna Hallberg.

  Avsnitt 10: Thomas Kvist - Snäll är det nya svarta

  Avsnitt 10: Thomas Kvist - Snäll är det nya svarta

  I vårt tionde och sista avsnitt träffar vi och samtalar vi med Thomas Kvist, verksamhetschef för förskolorna i Lomma kommun och kommunikationsansvarig för förvaltningen för utbildning, kost, kultur och fritid. Thomas är en engagerad chef som har arbetat som rektor och ledare i många år. Han har även arbetat med radio och kommunikation och har själv framgångsrikt drivit en podd: Skånska Skolpodden. Med Thomas pratar vi främst om värdegrunden, om viljan och drivet att förändra världen. Allt börjar med relationer! För framtiden behöver vi bygga relationer mellan människor och mellan länder för att kunna förändra världen. Thomas värnar värdegrunden och diskuterar i avsnittet kring hur vi kan bli den bästa versionen av oss själva! Och - Snäll är det nya svarta!

  • 48 min
  Avsnitt 9: Ingela Flotow - Det är magi

  Avsnitt 9: Ingela Flotow - Det är magi

  I vårt nionde avsnitt i Barnen och framtiden får ni träffa vår kollega, kloka Ingela Flotow som verkligen brinner för förskolan. Ingela är rektorn i förskolan som ser det som magi att arbeta medforskande tillsammans med barnen.
  Kan vi förbereda barnen för att vilja ta hand om och förändra världen i samtiden och i framtiden? Är det viktigare att upptäcka naturen och tillsammans med barnen gräva i jorden än att ge dem tid med digital och teknisk utbildning? Varför är det viktigt att vara medforskande tillsammans med barnen? Ingela förmedlar med värme hur man i förskolan verkligen kan skapa magi!
  I avsnittet får ni även lyssna på Lomma pappa när han bland andra klokheter även pratar om barns nyfikenhet och lust att lära.
  Lyssna in!!

  • 38 min
  Avsnitt 8: Susanne Kjällander - Det är inte magi

  Avsnitt 8: Susanne Kjällander - Det är inte magi

  I vårt åttonde avsnitt gästas vi av kloka Susanne Kjällander som är lärare, universitetslektor, författare och som forskar inom digitalisering i både förskola och grundskola. Är vår digitala vardag magi? Vilka möjligheter ger de digitala verktygen och hur undviker vi fallgroparna? Vem får mest nytta av digitaliseringen? Susanne ger oss sin bild för framtiden och några goda råd till vårdnadshavare.
  Lyssna gärna...

  • 36 min
  Avsnitt 7: Tareq Taylor - Släpp loss ungarna

  Avsnitt 7: Tareq Taylor - Släpp loss ungarna

  I detta sjunde avsnitt gästas vi av Tareq Taylor och vi pratar om hållbar utveckling och kost. Tareq är känd från flertalet Tv program, som författare av kokböcker och som ägare av bland annat matstudion Kockeriet i Malmö. Lyssna och få tips om hur vi kan lära barn tycka om nya smaker och varför det är viktigt att släppa loss barnen i köket. Vi pratar om vikten av socialt umgänge vid matsunderna och att vi serverar barn och vuxna samma mat. Ni får även ta del av vilka insekter som är väldigt goda och om det är framtidens mat...

  • 41 min

Top Podcasts In Education

Mel Robbins
Three Percent Chance
Dr. Jordan B. Peterson
The Atlantic
TED
Jonathan Fields / Acast