283 episodes

En podcast av Niclas Norlindh och Jonatan Jonasson – som du kanske känner igen från succén Den som skrattar förlorar. Torra skämt, fantastiska ljudklipp, roliga listor och dumma spaningar ur vår knasiga samtid bildar podden som är din oas i hjärndödhet.

Den Som Skrattar Förlorar Podcast Podplay

  • Comedy
  • 5.0 • 1 Rating

En podcast av Niclas Norlindh och Jonatan Jonasson – som du kanske känner igen från succén Den som skrattar förlorar. Torra skämt, fantastiska ljudklipp, roliga listor och dumma spaningar ur vår knasiga samtid bildar podden som är din oas i hjärndödhet.

  Frågeklådan #52: Finns det ett samband mellan BMI och hårfärg?

  Frågeklådan #52: Finns det ett samband mellan BMI och hårfärg?

  I det här fartfyllda avsnittet av extrapodden Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan den sistnämndes kontroversiella (?) ordval, en tågresa utklädd till höna, varför stora onlineköp helst görs via datorn, hur man själv besvarar de vanligaste frågorna Bianca Ingrosso får, om det finns ett samband mellan BMI och hårfärg, det faktum att handbojor och hamburgare låter ungefär likadant på skånska – och mycket mer! Dumma funderingar får halvdana svar – haka på och kickstarta veckan ihop med oss!

  • 32 min
  222. Ateljégods eller RONK i pojkrummet

  222. Ateljégods eller RONK i pojkrummet

  Jonatan är tillbaka på blågul mark och tramsduon har firat återföreningen med ett par öl innan man kör fullt ös inne i studion! Niclas har stött på en vikingasekt som satt skräck i lilla Gullspång och hotat diverse makthavare med avrättning. Vad är det idioterna vill – och vilka är egentligen de helt vanvettiga ledarna? En komisk detalj är att den ena dårens namn inte direkt avspeglas i hans sinnestillstånd. Efter det senaste avsnittets spaning angående att arga norrmän är svåra att ta på allvar, eller bli rädda för, så har vi matats med en rad nya bidrag på ämnet – men dessa har också dopats med rejäla ljudeffekter. Går det att känna obehag inför en ilsken norrbagge nu då?! Det blir även ett besök hos en 14-årig grabb som har ett extremt ovanligt intresse för sin ålder. Här är det inga fotbollsplanscher, våldsamma TV-spel eller undangömda toarullar för onanisessioner som gäller, men vad får honom så uppspelt på en halvdan promenadloppis utanför Vara? En gränslös rubrik som dök upp i ena poddmakarens flöde skapade ett gigantiskt sug efter att rota fram fler sådana, så vi bjuds dessutom på en mastig genomgång av fullkomligt otroliga formuleringar från svenska medier! Hjärndött och irrelevant – haka på!

  • 1 hr 1 min
  Frågeklådan #51: Vilken kändis vore sämst som VD?

  Frågeklådan #51: Vilken kändis vore sämst som VD?

  I det här för världsbefolkningens fortlevnad inte direkt avgörande avsnittet av extrapodden Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan hur det kommer sig att man inte ser fler döda djur, varför krigande makthavare (som alltid är män) inte bara släpper skiten, vilka kändisar man skippat att anställa till nyckelpositioner i sitt företag, brandmäns tveksamma löpvilja, när mat bör klassas som sopor – och mycket mer! Hjärndöda frågor, irrelevanta svar – haka på och kickstarta veckan ihop med oss!

  • 29 min
  221. Karl-Bertil Jonssons Ramadan

  221. Karl-Bertil Jonssons Ramadan

  Niclas har djupdykt i den helt bisarra idén, lanserad av en beläst och resursstark superdåre, som går ut på att inom kort arrangera ett storslaget dopnings-OS då alla preparat är tillåtna för att maximera de idrottsliga resultaten. Vilka sporter ser vi mest fram emot att beskåda anabola-pumpade bestar ta sig an, varför kan de här tävlingarna anses ”renare” än de klassiska olympiska spelen – och hur ser vi att ”Strippkungen” Dragan Bratic, efter floppen med sex-EM, kan nästla sig in på ett hörn? Jonatan tar ett bastant grepp kring svårigheten med att ta norsk ilska på fullt allvar. Vi bjuds på en rad exempel med rasande norrmän, men hur obehagligt känns det egentligen? Kan det rentav vara så att ett vansinnigt parkbänksfyllo från Lofoten framstår lite mysig, eller att en ilsken och ansiktstatuerad Lyxfällan-deltagare verkar kanon? Grabbarna undersöker dessutom hur gränslöst tråkiga välkända filmtitlar kan bli om man tillåts byta ut ett ord. På något sätt landar man i en diskussion om kaoset som skapats om SVT släppte ”Karl-Bertil Jonssons Ramadan”. Hjärndött och irrelevant – haka på, älskade vänner och glädjetågsresenärer!

  • 1 hr
  Frågeklådan #50: Vilket språk tänker döva på?

  Frågeklådan #50: Vilket språk tänker döva på?

  I det här milstolpedoftande och hjärndöda avsnittet av extrapodden Frågeklådan diskuterar Niclas & Jonatan den förstnämndes rätt platta ”bucket list”, havregrynsgröt till frukost, brutalare favoritsvordomar, TV-programmet Mästarnas Mästare, att känna skön smärta, en underbar uppvärmningsrutin – och mycket mer! Dumma frågor får halvdana svar – haka på och kickstarta veckan ihop med oss!

  • 27 min
  220. Japanska turistens raseri utanför kemtvätten i Arlöv

  220. Japanska turistens raseri utanför kemtvätten i Arlöv

  Jonatan har åkt på någon indonesisk sjuka, men glädjetåget ställer aldrig in sina avgångar! Han får däremot, i all sin hemlängtan, lista vad man efter månader av resande i Asien ser mest fram emot med att befinna sig i Sverige igen. Vissa punkter är vrålplatta, andra mer förvånande. Vi tar oss dessutom an det helt bisarra händelseförloppet då en mattant i Östhammar fick skarp kritik för sina pannkakor, men gav svar på tal på ett fullkomligt chockerande sätt. Hur räknar vi med att det lät från hormonstinna och målbrottsdrabbade niondeklassare efter tumultet – och kan det bli en trend att hyra in strippdansöser till halvdana skolkök? Niclas har noterat en märklig form av turism som har en slående stark koppling till ett risigt torg i en förort till Göteborg. Hur snopna bör japaner och amerikaner bli efter sina jätteresor till den här besjungna, men oerhört gråa, platsen? Vi tar oss även en funderare angående vilka andra ställen i vårt avlånga land, som letat sig in i en låt, som gissningsvis hade lett till enorm besvikelse för naiva musikfanatiker. Hur hade en ilsken man från Tokyo exempelvis reagerat när entusiasmen för att se en skånsk kemtvätt, eller få vistas 15 minuter från Eslöv, möttes med total bedrövelse? Hjärndött och irrelevant – haka på, älskade vänner!

  • 51 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Top Podcasts In Comedy

The Joe Rogan Experience
Joe Rogan
Call Her Daddy
Alex Cooper
SmartLess
Jason Bateman, Sean Hayes, Will Arnett
Conan O’Brien Needs A Friend
Team Coco & Earwolf
Wiser Than Me with Julia Louis-Dreyfus
Lemonada Media
The Lonely Island and Seth Meyers Podcast
The Lonely Island & Seth Meyers

You Might Also Like

Killrådet
Newplay
Bygga åt idioter
Beijer Byggmaterial
Mellan Himmel och Jord
Podme
Kafferepet
Kafferepet
Pratkoma
Polpo Play | Adam Åstrand & Anton Lundell
Alla goda ting är tre
Acast